بازار املاک / مسکن قفل شد، قیمت ریخت

مسکن قفل شد، قیمت ریخت

مسکن قفل شد، قیمت ریخت

بازار مسکن طی دو سال اخیر با رکود سنگینی مواجه شده است و شاهد آن بودیم که معاملات بازار مسکن هر روز کاهش قابل توجهی را تجربه می‌کند.

تشدید رکود با آغاز جنگ

 در چنین شرایطی حمله و تنش های نظامی، همچنین خروج مهاجران غیرمجاز افغان در کشور باعث شده که بازار مسکن با بحران عمیق تری مواجه شود. 

بررسی ها نشان می دهد که از نیمه خردادماه تا به امروز حجم معاملات املاک در تهران و برخی از کلانشهرها به پایین ترین سطح خود طی سال های اخیر رسیده و بنابر گفته مشاوران املاک، معاملات در برخی مناطق به ارقام تک رقمی محدود شده و حتی ممکن است طی یک هفته یک معامله انجام شود.

یکی از دلایل مهم کاهش معاملات در بازار مسکن را می توان شرایط جنگی و خروج مهاجران غیرمجاز دانست. 

برخی خریداران و فروشندگان مسکن به علت عدم قطعیت در شرایط جنگی دست نگاه داشته اند و به نوعی به معاملات خود توقف داده اند تا به مرور شرایط کشور به حالت نرمال بازگردد تا در نهایت بتوانند در شرایط باثبات معاملات خود را انجام دهند.

فعالان حوزه مسکن عقیده دارند معامله در شرایط فعلی سندیت چندانی ندارد و ممکن است به واسطه تغییر شرایط سیاسی یا اقتصادی شاهد آن باشیم که قیمت ها افزایش یا کاهش چشمگیری داشته باشد و دو طرف معامله گر به جای سود، زیان را تجربه کنند.

تغییر شرایط از نیمه خردادماه تا به امروز باعث شده که بازار مسکن رکود بیش از گذشته را تجربه کند. 

فعالان حوزه مسکن مهم ترین دلایل این رکود را افزایش غیرقابل کنترل قیمت مسکن و نبود نقدینگی کافی در سطح جامعه می دانند. 

آمارها نشان می دهد افزایش قیمت ها به حدی بوده است که اغلب متقاضیان مصرفی برای خرید خانه امکان تأمین منابع مالی لازم را ندارند. 

در چنین شرایطی، بازار در رکودی عمیق فرو رفته و برخی از مالکان که نیاز به پول فوری داشتند ناچار به کاهش قیمت یا تغییر شرایط شده اند، اما حتی این موارد نیز تاثیری در رونق بازار نداشته و همچنان این بازار در رکود به سر می برد.

بیست وسومین روز خردادماه که حملات نظامی اسراییل به ایران آغاز شد، این جنگ حدود 12 روز به طول انجامید و تاثیر بسزایی در شرایط اقتصادی کشور داشت و باعث شد بازار مسکن نیز تیره و تار شود. 

افزایش تنش های نظامی و عدم قطعیت سیاسی و اقتصادی باعث شد استراتژی معامله کنندگان در این بازار تغییر کند. در این شرایط بسیاری از مالکان و خریداران به دنبال حفظ سرمایه خود، تصمیم گرفتند خرید یا فروش ملک را به تعویق بیندازند. 

برخی از فعالان بازار مسکن عقیده دارند این شرایط ناشی از موج روانی حملات نظامی است که افزایش نگرانی ها را در پی داشته است.

طی جنگ 12 روزه، اسراییل به بسیاری از اماکن مسکونی در نقاط مختلف تهران حمله کرده است و همین موضوع باعث شده تا ساکنان مناطقی همچون چیتگر، افسریه و بخش هایی از مناطق مرکزی و شمالی تهران به فکر جابه جایی ملک و انتقال به مناطق امن تر بیفتند. 

به گفته یکی از مشاوران املاک در مرکز تهران برخی از خانواده ها با نگرانی از ناامنی ها به دنبال جابه جایی ملک های خود هستند اما این موضوع موقت است و در بلندمدت نظر این افراد تغییر خواهد کرد؛ چراکه جنگ اکنون تمام شده و اغلب مناطق تهران خصوصاً مرکز شهر یک آرامش نسبی را تجربه می کند.

زهرا که در منطقه افسریه زندگی می کند و به دنبال فروش خانه خود است به هم میهن گفت: چندسالی است که من در افسریه زندگی می کنم و این محله همیشه آرام بود.

 اما با شروع جنگ به صورت 24 ساعته خانه ما میزبان صدای پهپاد و انفجار و امثال این موارد بود و همین صداها باعث ترس ما شد و ما را مجبور به ترک تهران کرده است. 

من زمان جنگ از خانه بیرون نمی رفتم اما شنیدم که چند کوچه آن طرف تر خانه های مسکونی مورد حمله قرار گرفتند.

همین موضوع باعث شد که من و همسرم به دنبال تغییر محل زندگی خود بیفتیم. چند روزی می شود که خانه را به بنگاه سپرده ایم اما خبری از مشتری نیست. 

بنگاه نیز به ما گفت که فعلاً مشتری نیست و چندین ماه طول می کشد تا حداقل یک نفر فقط برای بازدید بیاید.

به نظر می رسد که با توجه به شرایط فعلی در کوتاه مدت بازار مسکن از رکود خارج نشود. 

کارشناسان عقیده دارند تا زمانی که مشکلات کلان اقتصادی، افزایش بی رویه قیمت ها و ریسک های سیاسی و امنیتی ادامه داشته باشد، نمی توان انتظار بهبود قابل توجهی در بازار مسکن داشت.

 در شرایط فعلی، بسیاری از خریداران و فروشندگان ترجیح می دهند دست نگه دارند تا وضعیت اقتصادی و سیاسی شفاف تر شود. 

افزایش افرادی که به دنبال فروش خانه هستند به صورت موقت است و در میان مدت با ثبات شرایط سیاسی در کشور این موردهای فروش نیز به صورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

بخش عمده ای از مشاوران املاک در شمال تهران عقیده دارند که قیمت ملک کاهش نیافته و همچنان معاملات کم جان و با قیمت های قبلی پابرجاست.

 داود بیگی نژاد، نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران نیز چنین موضوعی را تایید می کند و عقیده دارد که همچنان بازار مسکن در رکود قرار دارد و ریزش های بیش از 40 درصدی مطرح نیست.

صحبت های سازندگان مسکن که شامل انبوه سازان و پیمانکاران نیز می شود نشان می دهد حتی در مناطقی که مورد حمله قرار گرفته است احتمال کاهش قیمت مسکن دور از انتظار است و بازار می تواند تا چندین ماه به صورت قابل توجهی راکد باشد. 

علت عدم کاهش قیمت را می توان هزینه های ساخت و ساز که شامل مصالح و کارگران است، دانست؛ 

هزینه ساخت ساختمان به دلایل مختلفی از جمله خروج کارگران ارزان قیمت(کارگران مهاجر افغانستانی) افزایش یافته است، درنتیجه می توان انتظار داشت که قیمت مسکن در میان مدت به مرور روند رو به بالا را تجربه کند.

ارزانی خانه به دنبال خروج اتباع
یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش قیمت مسکن در برخی از مناطق را می توان خروج و اخراج برخی از مهاجران افغانستانی دانست. 

به گفته فعالان حوزه مسکن این موضوع بر روی قیمت اجاره بهای منازل در جنوب تهران تاثیر گذار بوده و باعث تعدیل برخی از قیمت ها شده است اما همچنان رکود در بازار مسکن ادامه دارد.

طی هفته اخیر به دلایل مختلفی از جمله دلایل امنیتی شاهد اخراج اتباع غیرمجاز افغانستانی از کشور بودیم.

 در همین راستا حجت صدیقی، دادستان عمومی و انقلاب اسلامی نیز در 17 فروردین اعلام کرد که سال گذشته 33 هزار و 582 نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی قبل از ورود به خاک کشورمان از طریق مرز تایباد از سوی نیروهای مسلح کشورمان در مرزهای مشترک ایران و افغانستان شناسایی شدند. 

دادستان عمومی و انقلاب تایباد ادامه داد: روزانه اتباع غیرمجاز افغانستانی که در 11 استان کشور از سوی نیروهای دستگاه های متولی شناسایی می شوند، بعد از ساماندهی و انجام مراحل قانونی از طریق مرز رسمی دوغارون تحویل مقامات این کشور می شوند.

روز جمعه رییس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور اعلام کرد که افزون بر 772 هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی از ابتدای سال جاری تاکنون به کشورشان بازگشته اند، 

این تعداد تبعه غیرمجاز شناسایی شده در سراسر کشور از سه مرز میلک در استان سیستان و بلوچستان، ماهیرود در خراسان جنوبی و معبر دوغارون در خراسان رضوی به سمت وطن خود برگشته اند. 

67 درصد اتباع غیرمجاز از گذرگاه رسمی دوغارون، 32 درصد از مرز میلک و یک درصد از مرز ماهیرود به سمت افغانستان عزیمت کرده اند.

بررسی ها نشان می دهد که بخش عمده ای از اتباع افغانستانی در جنوب تهران زندگی می کنند که با خروج این افراد میانگین قیمت اجاره بهای مسکن نیز کاهش یافته است. 

البته کاهش قیمت اجاره بهای مسکن مسئله ای نیست که بتوان طی چند روز بررسی کرد و حداقل باید یک ماه این شرایط در جریان باشد تا آرام آرام معاملات بازار مسکن راه خود را پیدا کند.

داود بیگی نژاد، نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران توضیح داد: میزان خروج اتباع، عرضه ملک به بازار را مضاعف کرده است. 

تعداد فایل هایی که در مناطق خاص به بازار اضافه می شود، باعث شده که یک مقدار قیمت ها در خصوص اجاره در کنترل باشد. تعدادی آپارتمان و تعداد زیادی از خانه های کلنگی در دست اتباع بوده است. 

میانگین قیمت را که ببینید، سال 1404 میزان التهابات در بازار اجاره کمتر است. اجاره های منزل نسبت به سال قبل و توافقات مردم که ذیل شورای مسکن صورت می گیرد، یک مقدار نسبت به سال قبل بازار آرام تری داشته است.

طی سال های گذشته بازار اجاره مسکن نیز به علت افزایش قیمت جابه جایی و خانه ها راکد شده و مستاجران ترجیح می دهند حتی به قیمت بالاتر چندسالی در یک خانه زندگی کنند. 

در چنین شرایطی نمی توان انتظار داشت که با خروج مهاجران افغانستانی از ایران به یکباره قیمت اجاره بهای مسکن شکسته شود؛ همه چیز به آرامی رخ خواهد داد.

فخرالدین صاحب بنگاه مشاور املاک در جنوب تهران گفت: چند ماهی می شود که بازار مسکن دیگر مشتری ندارد و به نوعی شرایط کسب و کار ما خوب نیست،

 اما با شروع جنگ شرایط وخیم تر و بسیاری از خریداران و فروشندگان دست از معامله کشیدند تا شرایط به ثبات برسد. از شروع جنگ تا به امروز معاملات کاهش قابل توجهی داشته است ولی خروج اتباع افغان این شرایط را وخیم تر کرد. 

در محله ما بسیاری از صاحبان خانه با قیمت بالا خانه های خود را به اتباع افغان اجاره می دادند و اکنون با خروج این افراد از کشور به دنبال مستاجرهای جدید هستند ولی در این شرایط کمتر کسی خانه خود را جابه جا می کند و همین موضوع باعث رکود سنگین تر در معاملات بازار مسکن شده است.

بررسی ها نشان می دهد بسیاری از خانوارهای تبعه افغانستانی در حاشیه تهران یا مناطق جنوبی زندگی می کردند و باتوجه به زندگی جمعی افراد، بسیاری از آنها با اجاره بهای بالا چندان مشکلی نداشتند. 

بخش عمده ای از اتباع افغانستانی که به صورت خودخواسته یا پایان مهلت برگه تردد ایران را ترک کردند، در خانه های اجاره ای سکونت داشتند و حال با خروج آنها نخست به تعداد خانه های اجاره ای افزوده شده و دوم به نظر می رسد در میان مدت شاهد کاهش قیمت جزیی در این بازار باشیم.

به نظر می رسد با خروج اتباع افغانستانی از کشور به مرور شاهد افزایش عرضه مسکن در برخی از مناطق کشور و تهران باشیم. 

در چنین شرایطی میزان تقاضا برای اجاره مسکن نیز تا حدودی کاهش می یابد و در نهایت شاهد آن خواهیم که میزان عرضه بیش از تقاضاست و در نهایت این موضوع باعث می شود که به مرور میانگین اجاره بهای مسکن در بسیاری از نقاط خصوصاً جنوب تهران کاهش چشمگیری داشته باشد.

مسکن ارزان نشد
هوشنگ فروغمند اعرابی، پژوهشگر حوزه شهرسازی در این خصوص گفت: حضور مهاجران، به ویژه در شهرهایی که فرصت های شغلی بیشتری وجود دارد، 

بر بازارهای مختلف کشور از جمله بازار مسکن اثرگذار بوده است. البته داده های مکانی شفاف نیست و با وجود اینکه قوانین جدید هم به این موضوع اشاره دارند، 

هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه موجود نیست. اما مشاهدات میدانی نشان می دهد که الگوهای تازه ای در بازار اجاره شکل گرفته است.

وی افزود: یکی از این الگوها، اجاره یک واحد مسکونی توسط مالک ایرانی به چندین نفر از مهاجران است. این افراد معمولاً خانه را به صورت اشتراکی و حتی گاهی به شکل اجاره تخت یا تخت دوطبقه، اجاره می کنند.

 برای مثال، خانه ای در شهریار را سراغ دارم که به حدود 40 نفر افغانستانی اجاره شده و هر فرد ماهی دو میلیون تومان پرداخت می کند.

 مجموعاً 80 میلیون تومان اجاره ماهانه برای یک خانه! این روند باعث افزایش رقابت در بازار اجاره می شود و زوج های جوان ایرانی عملاً قدرت رقابت با این جریان را ندارند. همین مسئله فشار مضاعفی را به بازار اجاره وارد کرده است.

این فعال حوزه مسکن تاکید کرد: بازار اجاره معمولاً تحرک کمتری نسبت به بازار خریدوفروش ملک دارد. یک نکته مهم دیگر هم مربوط به هزینه نیروی کار است. خانه های کلنگی دو نوع قیمت گذاری دارند: 

مبلغ زمین و هزینه ساخت. در حال حاضر مالکان این خانه ها، کارگران افغانستانی را به عنوان نیروی کار ارزان تر در نظر می گیرند. اما پیش بینی می شود که در آینده ای نزدیک، هزینه نیروی کار بالاتر برود که می تواند قیمت خانه های کلنگی را کاهش دهد.

 نمونه های دیگری هم داریم که مستأجران خانه های کلنگی، از مهاجران افغان هستند و این تغییر تقاضا بر قیمت ها اثر می گذارد.

وی ادامه داد: منطقی است که با وقوع بحران، به ویژه در مناطق آسیب دیده، قیمت ها کاهش پیدا کند. ویژگی ملک با کالا متفاوت است؛ 

جابه جایی حتی یک متر می تواند قیمت را تغییر دهد. برای مثال، در دوره های بحران امنیتی، شاهدیم که فروشندگان در مناطق ناامن تر زیاد می شوند و خریداران به مناطق امن تر گرایش پیدا می کنند. پس کاهش قیمت در برخی مناطق بسیار محتمل است.

فروغمند اعرابی توضیح داد: برخلاف تجربه جهانی که بحران اقتصادی به کاهش قیمت مسکن منجر می شود، در ایران به دلایل متعدد چنین روندی کمتر دیده می شود. 

یکی از عوامل عمده، احتکار جدی مسکن و نبود مالیات مؤثر بر املاک است. صاحبان خانه می توانند عملاً ملک را بدون هزینه نگه دارند و تمایلی به فروش با قیمت پایین ندارند. 

حتی در بحران های گذشته نیز، کاهش جدی قیمت رخ نداده است اما امروز و برای اولین بار بعد از انقلاب یا جنگ، نشانه هایی از کاهش واقعی قیمت مسکن دیده می شود.

وی در نهایت گفت: به نظر من، شرایط امروز فرصتی است برای اصلاحات بنیادی در حوزه بازار و چارچوب های قانونی مسکن. سیاست گذاران می توانند هم اشتباه گذشته را تا حدی جبران کنند و هم برای آینده راهبردهای اساسی تعیین کنند. کاهش قیمت محتمل است و باید از این وضعیت برای ایجاد تحول ساختاری استفاده شود.

  • تهران به کما رفت!

    تهران به کما رفت!

    زاکانی چند درصد از تهران را فروخت؟ افزایش بی‌رویه آمار شهرفروشی که نام قانونی و مجلسی آن همان تراکم‌فروشی است، نشان می‌دهد نمایندگانی که از مجلس راهی خیابان بهشت می‌شوند علاقه خاصی به شهرفروشی دارند و برای این کار از روش‌های جالبی استفاده می‌کنند. افزایش بی رویه شهر فروشی در پایتخت باعث شده تا دیگر شهر تهران با معیارهای شهرنشینی فاصله چشمگیری داشته باشد و خیابان های شهر تهران با قیافه وحشتناک ساختمان‌های قدعلم کرده، بی اصول و ناهمگن مواجه شود.

  •  رکود بازار مسکن تفاوت قیمت ها نسبت به پارسال

    رکود بازار مسکن تفاوت قیمت ها نسبت به...

    سرعت رشد قیمت مسکن در ماه گذشته متوقف شد. این را گزارش مرکز آمار تایید می‌کند. بر اساس این گزارش در مرداد ماه ۱۴۰۱ میانگین وزنی قیمت مسکن در پایتخت از ۴۴ میلیون و ۸۴۰ هزار تومان به ۴۵ میلیون و ۱۴۸ هزار تومان در هر متر مربع رشد کرده است. اما سرعت رشد به طرز محسوسی نسبت به ابتدای تابستان افت داشته؛ چنانکه تورم ماهانه‌ای که در تیر ماه امسال ۸.۳ دهم درصد بود در ماه گذشته به ۱.۸ درصد رسیده است. عددی که کمترین تورم ماهانه از ابتدای سال به شمار می‌رود.

  •  راه حله کاهش قیمت مسکن

    راه حله کاهش قیمت مسکن

    دولت باید تلاش کند تا برنامه‌ی ساخت چهار میلیون واحد مسکونی را به نتیجه برساند. اخیرا هم اعلام شده به کسانی که تمایل به ساخت وساز دارند زمین تعلق می‌گیرد اما پیش‌زمینه‌ی این اقدام باید کنترل تورم و ثبات بازار نهاده‌های ساختمانی باشد. یک کارشناس مسکن گفت: کنترل نقدینگی، ثبات اقتصاد کلان، کاهش تورم، افزایش ساخت و ساز و اعمال پایه‌های مالیاتی در بخش مسکن می‌تواند منجر به ایجاد آرامش در بازار مسکن شود. بازار مسکن در پنج سال گذشته به قدری رشد کرده که تصور می‌شود دیگر ظرفیت ندار

  • تامین مالی ۶ هزار واحد مسکن ملی در خوزستان

    تامین مالی ۶ هزار واحد مسکن ملی در...

    مدیر شعب بانک مسکن خوزستان از تامین مالی ۶ هزار واحد مسکونی در قالب طرح ملی نهضت مسکن در استان خبر داد. بانک مسکن یک بانک ۱۰۰ درصد دولتی و به عنوان بانک تخصصی در حوزه مسکن فعالیت دارد. در استان خوزستان ۶۴ شعبه فعال داریم که خوشبختانه بیشترین میزان تسهیلات شبکه بانکی را به نسبت منابع موجود، پرداخت کردیم.

  • آشفتگی بانک مسکن و وزارت مسکن

    آشفتگی بانک مسکن و وزارت مسکن

    گزارشی از دلایل مدیریتی امکان ناپذیری تحقق وعده ساخت ۴ میلیون مسکن با ورود عمر دولت سیزدهم به سال دوم، یک‌چهارم فرصت دولت برای تحقق وعده ساخت سالی یک میلیون واحد مسکونی از دست رفته بدون آن‌که هیچ اقدام قابل توجهی برای افزایش عرضه مسکن رخ داده باشد.

  • اقشار محروم در آلونک زندگی می‌کنند

    اقشار محروم در آلونک زندگی می‌کنند

    آقای نماینده اقشار محروم در آلونک زندگی می‌کنند نماینده قم البته نگفته که همکار نماینده‌اش در کدام محله خانه اجاره کرده و متراژ خانه هم چقدر بوده است. این قبیل زمزمه‌ها اگر برای افزایش پرداختی‌ها به نمایندگان است، این افراد باید توجه داشته باشند که اقشار محروم جامعه در آلونک زندگی می‌کنند.

  • عوارض شهرداری اراک برای ساخت مسکن

    عوارض شهرداری اراک برای ساخت مسکن

    انعامی مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی :عوارض مدنظر شهرداری اراک برای ساخت مسکن ملی چند برابر میانگین کشوری است براساس مطالعات آمایش سرزمینی سهمیه استان مرکزی در طرح اقدام ملی مسکن ۶۱هزار و ۱۲۷ واحد مسکونی در نظر گرفته شده است که بر اساس فراخوانهای انجام شده ۴۱ هزار نفر در ۶ ماه گذشته در این طرح ثبت نام کردند که از این تعداد ۴۰هزار نفر از متقاضیان واجد شرایط شناسایی شدند.

  • نقش فضای مجازی در افزایش قیمت مسکن

    نقش فضای مجازی در افزایش قیمت مسکن

    گرگان- یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن علاوه بر تورم و افزایش نهاده های ساختمانی، اپلیکیشن ها بوده که به یک مافیان تبدیل شده اند. افزایش قیمت ملک و همچنین اجاره بها در سال های گذشته همراه با تورم به وجود آمده، مشکلات زیادی را در حوزه مسکن، بخصوص در بحث اجاره نشینی به وجود آورده است. این روزها مستأجران به دنبال راهی هستند تا سقفی برای خود دست و پا کنند اما مشکل اینجا است که تعیین نرخ اجاره بها توسط بنگاه داران و مالکان از هیچ قانونی تبعیت نمی کند.

  • ۳۵ منزل در روستای سکن بشاگرد

    ۳۵ منزل در روستای سکن بشاگرد

    مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) هرمزگان خبرداد؛ مشارکت ستاد اجرایی در تکمیل ۳۵ منزل مسکونی در روستای سکن بشاگرد از مشارکت این ستاد در تکمیل ۳۵ باب منزل مسکونی در روستای سکن بشاگرد خبر داد.

  • قیمت آپارتمان امروز ۵ شهریور ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان امروز ۵ شهریور ۱۴۰۱

    بر اساس بررسی‌های میدانی برای قیمت مسکن در تهران، مشاورین املاک سطح شهر قیمت تقریبی خرید و فروش آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را به شرح جدول زیر اعلام کردند.

  • اختصاص 197 هکتار زمین در آلونی...

    اختصاص 197 هکتار زمین در آلونی...

    مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۹۷ هکتار از اراضی ملی خارج از محدوده شهر «آلونی» برای ساخت مسکن طرح نهضت ملی اختصاص یافت. ۱۹۷ هکتار از اراضی ملی خارج از محدوده شهر آلونی برای ساخت مسکن طرح نهضت ملی اختصاص یافت. همزمان با هفته دولت کلنگ احداث واحدهای طرح نهضت ملی مسکن و مجتمع ادارات در اراضی شهرستان خانمیرزا به زمین زده شد.با مصوبه شورای مسکن استان و پس از انجام آزمایشات ژئوتکنیک و مکانیک خاک، ۱۹۷ هکتار اراضی توسط منابع طبیعی تحویل راه و شهرسازی شد.

  • بازار مسکن رفت به خواب رکود

    بازار مسکن رفت به خواب رکود

    در حالی که از ابتدای اردیبهشت تا پایان تیرماه بازار مسکن پایتخت با افزایش نسبی معاملات همراه بود، مرداد ماه وضعیت بازار مسکن تحت‌تاثیر دو عامل دستخوش تغییر شد. تغییری که به واسطه آن، فروش در بازار مسکن را در چند هفته اخیر دشوارتر از ماه‌های پیش از آن کرد. با شروع شهریور ماه نیز از آنجا که هنوز از تاثیرگذاری عوامل رکودزا در بازار مسکن به طور محسوس کاسته نشده. فعلا تغییر محسوسی پیرامون وضعیت بازار مسکن به چشم نمی‌آید.

  • قیمت آپارتمان در تهران_دوم شهریور ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در تهران_دوم شهریور ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

  • خانه الان بخریم یا بعد از توافق احتمالی

    خانه الان بخریم یا بعد از توافق احتمالی

    پیش‌ بینی قیمت مسکن یک کارشناس اقتصادی مسکن از ثبات قیمت مسکن تا یکسال آینده خبر داد و گفت: بحث توافق احتمالی یا حتی عدم توافق مذاکرات و برجام در حال حاضر تاثیر خاصی روی قیمت مسکن و زمین نخواهد داشت وضعیت بازار مسکن مانند بازار ارز و سکه نیست که با کوچکترین خبری از برجام تحت تاثیر قرار گیرد. مسکن به یکی از موضوعات پر از دغدغه و بحث برانگیز برای اکثر خانواده‌ها تبدیل شده است.

  • 316 واحد مسکونی در نیکشهر افتتاح می‌شود

    316 واحد مسکونی در نیکشهر افتتاح می‌شود

    316 واحد مسکونی طی هفته دولت در نیکشهر افتتاح می‌شود فرماندار نیکشهر گفت: 316 واحد مسکونی با هزینه 316 میلیارد ریال در هفته دولت به بهره‌برداری خواهد رسید. مجیب حسنی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: 316 واحد مسکونی با هزینه 316 میلیارد ریال در هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید.

  • قیمت دلار در فردای احیای برجام

    قیمت دلار در فردای احیای برجام

    به سقوط قیمت ارز خوشبین باشیم؟ یک کارشناس بازار ارز معتقد است: ممکن است توافقات و آزاد شدن پول‌های بلوکه شده و آزادی فروش نفت بتواند به طور موقت و مانند یک مسکن بر روی اقتصاد کشور اثر بگذارد، ولی درمان اصلی نیست.علی‌اصغر سمیعی در یادداشتی درباره قیمت احتمالی ارز پس از توافق برجام . با اینکه برجام و توافقات احتمالی می‌تواند توانایی‌های مالی بانک مرکزی را افزایش دهد، ولی آمدن مقداری پول به خزانه کشور نمی‌تواند بر واقعیت‌های اقتصادی اثر جدی بگذارد.

  • تحویل 2 هزار واحد مسکن در دهه فجر

    تحویل 2 هزار واحد مسکن در دهه فجر

    تحویل 2 هزار واحد مسکن در سیستان و بلوچستان طی دهه فجر مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی از تحویل 2 هزار واحد مسکن در سیستان و بلوچستان طی دهه فجر خبر داد. حسین مذنب مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی در سفر به سیستان و بلوچستان از پروژه های نهضت مسکن در سیستان و بلوچستان بازدید کرد.

  • تفاهم نامه سازمان ملي زمين و مسکن و وزارت دفاع

    تفاهم نامه سازمان ملي زمين و مسکن و...

    تفاهم نامه سازمان ملي زمين و مسکن و وزارت دفاع براي ساخت 500 هزار واحد مسکوني زمین‌های در اختیار ستاد کل نیرو‌های مسلح قابلیت ساخت 500 هزار واحد مسکونی را دارد که این میزان، بخش قابل توجهی از اراضی مورد نیاز طرح نهضت ملی مسکن را شامل می‌شود.

  • حداقل هزینه‌های زندگی چقدر است؟

    حداقل هزینه‌های زندگی چقدر است؟

    هزینه زندگی کارگران و بازنشستگان ماهی چند؟ اجاره خانه در تهران و کلانشهرها یک معضل است؛ الان در تهران، وقتی مبلغ رهن را در نظر بگیریم، متوسط اجاره خانه ده تا ۱۲ میلیون تومان است؛ هزینه‌های آموزش و درمان و حمل و نقل هم سرسام‌آور است. «ساده زندگی می‌کنیم، در همین رشت شهریه‌ی یک ترم مدرسه غیرانتفاعی، نوزده میلیون تومان است اما ما که بچه‌هایمان را نمی‌توانیم به این مدارس بفرستیم. اگر خرید کنیم فقط از تره‌بار؛ تره‌بار هر کیلو میوه زیر ۲۵ هزار تومان نیست

  • رواج پدیده تازه در بازار مسکن

    رواج پدیده تازه در بازار مسکن

    بازار مسکن برخلاف بازارهای مالی هم‌چنان در رکود به سر می‌برد. در هفته‌های اخیر بسیاری از معاملات مسکن چه از سوی خریدار و چه از سوی فروشنده فسخ شده است. دلیل فسخ قراردادهای مسکن چیست و آیا تعیین تکلیف برجام، به رکود بازار خاتمه می‌دهد؟ برخی از واسطه‌های ملکی عدم قطعیت در مذاکرات برجام باعث شده در چند ماه اخیر معاملات بازار مسکن راکد باقی بماند. این رکود با توجه به شروع دور جدید مذاکرات وین سنگین‌تر حس می‌شود.

  • ارزان‌ترین و گران‌ترین شهر برای خرید خانه در آمریکا

    ارزان‌ترین و گران‌ترین شهر برای خرید...

    با چه حقوقی در آمریکا صاحبخانه شویم؟ در شهر نیویورک، یک فرد برای خرید خانه باید حداقل حسابی شش رقمی داشته‌باشد، اما در کلیولند فرد آمریکایی می‌تواند با درآمد سالانه کمی بیش از ۴۵۰۰۰ دلار صاحب‌خانه شود. بررسی‌ها حاکی از آن است که شهروند آمریکایی برای خرید خانه حداقل به درآمد سالانه ۴۵ هزار دلار نیاز دارد.