بازار املاک / خرید طلا و سکه سودآورتر است یا مسکن؟

 خرید طلا و سکه سودآورتر است یا مسکن؟

خرید طلا و سکه سودآورتر است یا مسکن؟

بازارهای طلا و ارز به دلیل نقدشوندگی فعلا رونق دارند و مسکن در رکود به سر می‌برد.

کوچ فعالان صنعت ساختمان به بازارهای دیگر

یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه بازارهای طلا و ارز به دلیل نقدشوندگی فعلا رونق دارند و مسکن در رکود به سر می‌برد، هشدار داد که این وضعیت پایدار نخواهد بود. 

مسکن همواره به عنوان بازاری امن و مصرفی شناخته شده و رکود فعلی، در کنار تورم هفت سال اخیر، تنها در صورتی تغییر خواهد کرد که صنعت و تولید به عنوان جایگزین، به سوددهی برسند که متاسفانه در شرایط کنونی چنین وضعیتی وجود ندارد.

این کارشناس اظهار کرد: علت عمده پیچیدگی بازارها شرایط سیاسی کشور است. در هیچ دوره‌ای شرایط سیاسی و اقتصادی کشور مثل امروز گرگ و میش نبوده است که ندانیم صبح است یا شب. 

این مساله باعث شده خیلی از سرمایه‌گذارانی که در زمینه مسکن و ساختمان کار می‌کردند این بازار را رها کنند. به نظر می‌رسد بی‌ثباتی و ابهام درخصوص آینده اقتصاد کشور در ذهن مردم ما جا گرفته و این ذهنیت بر بازار مسکن تاثیر گذاشته است.

وی افزود: از طرف دیگر سطح اشتغال موثر در کشور پایین آمده است. مردم به سمت بازارهایی می‌روند که سودآوری و نقدشوندگی دارد و دستشان را در انتخاب سریع و لحظه‌ای باز می‌گذارد.

 منطق اقتصادی افراد به آنها می‌گوید در حال حاضر باید ارز، رمزارز و طلا خریداری کنند؛ چرا که می‌خواهند ارزش دارایی خود را حفظ کنند.

وقتی در بخش مسکن به عنوان یک حوزه پیشران، گردش مالی نداریم اقتصادمان ضعیف و آسیب‌پذیر می‌شود.

 کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به خروج تدریجی فعالان حوزه ساخت‌وساز از فعالیت‌های مرسوم خود اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از نیروهای متخصص و فعالان این صنعت به دلیل شرایط موجود، به بازارهای دیگر روی آورده‌اند.

به گفته وی، بخشی از این افراد به مهاجرت فکر می‌کنند و عملاً نیمی از فعالیت و سرمایه آنها خارج از کشور قرار دارد.

 همچنین، بخش قابل توجهی از سرمایه‌ها به سمت بازارهایی مانند طلا، ارز و رمزارز سوق پیدا کرده که این موضوع تأثیر منفی قابل‌توجهی بر اقتصاد کشور گذاشته است.

این کارشناس تاکید کرد: وقتی در بخش مسکن به عنوان یک حوزه پیشران، گردش مالی نداریم اقتصادمان ضعیف و آسیب‌پذیر می‌شود. 

علی‌رغم هشدارها و دلسوزی‌ها یک فضایی در کشور بوده که به صنعت ساختمان توجه نکرده است. حالا یا مجبور بوده یا علت دیگری داشته مشخص نیست، اما فعالیت‌هایی که برای رونق مسکن باید انجام می‌شده صورت نگرفته است.

وی اظهار کرد: هر کشوری در دنیای امروز باید از اقتصاد جهان در لحظه بهره ببرد. ما الان آن ارتباط را نداریم و دنیا به نوعی در مقابل ما ایستاده است. 

علیه کشور سیاه‌نمایی می‌شود و این آثار روانی بر فضای سرمایه‌گذاری می‌گذارد. بعد سیاسی بر اقتصاد ما اثر مهمی ایجاد کرده است. 

البته در بعد درونی فعالیت‌های معمولی توسط مردم انجام می‌شود ولی مصرف و تولید با یکدیگر هماهنگ نیستند. تولیدکننده به بالاترین قیمت، محصول می‌سازد و تقاضایی برای آن وجود ندارد.

خودرو و طلا نقدشوندگی بهتری نسبت به مسکن دارد

کارشناس اقتصاد و مسکن درباره وضعیت بهتر بازارهای طلا، ارز و خودرو نسبت به مسکن گفت: خودرو و طلا قابلیت نقدشوندگی بهتری نسبت به مسکن دارد و اعداد و ارقام آن نیز بسیار کمتر از مسکن است. 

با سرمایه کوچک و متوسط می‌توان خودرو خریداری کرد، اما مسکن این‌گونه نیست.

وی با بیان اینکه رکود تورمی بازار مسکن نیز ادامه پیدا می‌کند، گفت: مسکن یک نیاز اساسی است که نمی‌توان از آن گریخت. 

همه به دنبال سرپناه هستند. به هرحال بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری مردم، همیشه مسکن بوده است. 

بی‌ثباتی و بلاتکلیفی فعلی و حرکت نقدینگی هولناک کشور به سمت بازارهای دیگر، مقداری رشد قیمت مسکن را به تاخیر انداخت، اما این‌طور نیست که این رشد برای همیشه متوقف شده باشد.

به گفته این کارشناس، با افزایش حجم نقدینگی کشور، قیمت مسکن نیز بالا می‌رود. همیشه هم بازار نسبی خود را داشته و دارد. 

رکود و تورم با هم در بازار مسکن عجین شده و پیش‌بینی من ادامه همین وضعیت رکود و تورم است. مگر این‌که تولید رونق بگیرد. تا زمانی که صنایع و تولیدی نداشته باشیم که سود ایجاد کند این معضل در بازار مسکن باقی می‌ماند. 

دولت باید یک جایگزین سودمند به جای مسکن ایجاد کند. الان در شرایط بحران اقتصادی فقط همین بازارهای طلا، ارز و مسکن وجود دارد.

وی با اشاره به رکود یک سال اخیر بازار ملک خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاران منتظر شرایط باثبات به لحاظ اقتصاد سیاسی هستند. 

چیزی به عنوان سرمایه‌گذار ایدئولوژیک وجود ندارد، سرمایه‌گذار دنبال سود است. قانون بازار و پول می‌گوید که فعلا طلا و ارز سود بهتری نسبت به مسکن دارد.

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: تعیین‌تکلیف وضعیت سیاسی کشور در شرایط کنونی جهان از اهمیت بالایی برخوردار است. 

نباید اقتصاد کشور در وضعیت گرگ و میش و بلاتکلیفی قرار گیرد، چرا که چنین وضعیتی به اقتصاد آسیب می‌زند. 

در عین حفظ عزت و کرامت ملی، باید به دنبال گسترش ارتباطات و تعاملات بین‌المللی بود، چراکه هرچه کشور در عرصه جهانی متصل‌تر باشد، وضعیت اقتصادی نیز بهبود بیشتری خواهد یافت.

  • بساز بفروش‌ها نابود شدند!

    بساز بفروش‌ها نابود شدند!

    هزینه ساخت هر متر مربع مسکن در تهران بدون احتساب قیمت زمین به ۳۰ میلیون تومان رسیده است؛ فعالان صنعت ساختمان خواستار مشارکت گسترده‌تر بخش خصوصی و اصلاح قوانین محدودکننده در اجرای طرح نهضت ملی مسکن شدند.

  • چوب حراج به بازار مسکن

    چوب حراج به بازار مسکن

    تعداد پیامک‌های «فروش واحد مسکونی با تخفیف‌های ۱۰ درصد، ۱۵ درصد و ۲۰ درصد» در بازار مسکن تهران به شکل محسوس افزایش یافته است.

  • خدمات بدون ثبت‌نام متوقف می‌شود

    خدمات بدون ثبت‌نام متوقف می‌شود

    مطابق اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال ۱۳۹۴، ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به موجب تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر و با هدف شناسایی برخط مالکان و ساکنان واحدهای مسکونی، تجاری، خدماتی و اداری، بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته شد.

  • گران‌سازی مسکن توسط مشاوران املاک

    گران‌سازی مسکن توسط مشاوران املاک

    درحالی که بازار مسکن با کاهش تقاضا مواجه شده است اما عده‌ای به دنبال افزایش قیمت در همین شرایط هستند. با نگاهی به آگهی‌های موجود در پلتفرم‌های مجازی، بازار اجاره‌ مسکن این روزها شاهد پدیده‌ «فروش دلاری» است.

  • قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

    قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

    کاهش چند درصدی قیمت‌ها در شمال تهران به دلیل جنگ، تقریبا همزمان با اخراج اتباع غیرمجاز رخ داد که باعث شد اجاره‌بها در مناطق جنوبی تهران هم نزولی شود. اینها در کنار رکود معاملات در سایر مناطق، این تصور را ایجاد کرد که شاید بازار وارد مسیر تازه‌ای شود، اما چندی نگذشت که خبر بازگشت معاملات و ثبات نسبی شرایط منتشر شد.

  • وضعیت نابسامان بازار مسکن

    وضعیت نابسامان بازار مسکن

    وضعیت نابسامان بازار مسکن سبب شده تا بسیاری از زوج‌های جوان توانایی مالی برای خرید یا رهن مسکن را نداشته باشند.

  • مستأجران، قربانی آمار

    مستأجران، قربانی آمار

    میانگین رشد تورم اجاره شهری در مردادماه امسال نسبت به سال قبل 34.6‌درصد بوده که 8 واحد درصد کمتر از دوره مشابه (مرداد1403 نسبت به مرداد1402) است.

  • نسخه کره جنوبی برای مستاجران ایرانی

    نسخه کره جنوبی برای مستاجران ایرانی

    بازار اجاره در ایران همواره یکی از پرچالش‌ترین حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی بوده است. نوسان‌های شدید، تورم عمومی و کمبود عرضه مسکن سبب شده‌اند که مستاجران در شرایط دشواری قرار گیرند.

  • حباب قیمت مسکن ترکید

    حباب قیمت مسکن ترکید

    با توجه به تغییر سبک زندگی در کشورمان، جنس تقاضای مسکن تغییر کرده است.

  • تورم اجاره مسکن به کف رسید

    تورم اجاره مسکن به کف رسید

    تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن در شهرهای کشور به ۳۴.۶ درصد رسیده که کمترین میزان طی دست‌کم چهار سال اخیر است.

  • مصائب متقاضیان مسکن ملی

    مصائب متقاضیان مسکن ملی

    کامل کردن واحد مسکن ملی با خرید تجهیزات داخلی مانند کابینت، پکیج، شیرآلات، در و پنجره و... چقدر بودجه نیاز دارد

  • وضعیت بازار اجاره مسکن در سال ۱۴۰۴

    وضعیت بازار اجاره مسکن در سال ۱۴۰۴

    امسال بازار اجاره در بخش تمدیدها متعادل‌تر از سال گذشته بود و یکی از عوامل اثرگذار بر کاهش تقاضا، تغییرات جمعیتی بوده است.

  • آغاز ثبت‌نام جدید مسکن ملی

    آغاز ثبت‌نام جدید مسکن ملی

    طرح نهضت ملی مسکن یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های دولت برای تأمین سرپناه اقشار مختلف جامعه است. این طرح که در ادامه سیاست‌های «مسکن مهر» اجرا می‌شود، با هدف ساخت میلیون‌ها واحد مسکونی در سراسر کشور دنبال می‌شود.

  • وضعیت بازار مسکن حسابی وخیم شد

    وضعیت بازار مسکن حسابی وخیم شد

    بازار مسکن کشورمان که در سال‌های اخیر جهش مستمر و افسارگسیخته قیمت‌ها را تجربه کرده بود، در روزهای بعد از جنگ ۱۲ روزه فصل جدیدی را آغاز کرد.

  • وعده جدید برای متقاضیان مسکن ملی

    وعده جدید برای متقاضیان مسکن ملی

    تورم و افزایش قیمت مصالح ساختمانی فشار را به مبلغ آورده اولیه متقاضیانی که باید به تدریج مبلغ خرید مسکن از نهضت ملی را پرداخت کنند، به شدت افزایش داده است.

  • کاهش ۳۰ درصدی جابجایی مستاجران

    کاهش ۳۰ درصدی جابجایی مستاجران

    کارشناس بازار مسکن گفت: مستاجران و حتی صاحبخانه‌ها به دلیل نبود ثبات در وضعیت سیاسی کشور ترجیح داده‌اند که جابجایی محل سکونت را به تعویق بیندازند و تا حد امکان انجام ندهند و طوری که وضعیت بازار نشان می‌دهد حدود ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته جابجایی مردم در شهر تهران کاهش داشته است.

  • منتظر سقوط شدید قیمت مسکن باشید

    منتظر سقوط شدید قیمت مسکن باشید

    بازار مسکن پس از تخلیه کامل حباب قیمتی، در مسیر ثبات قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود تا دو سال آینده خبری از افزایش قیمت‌ها نباشد؛ این در حالی است که به گفته رئیس کانون انبوه‌سازان، در برخی مناطق حتی کاهش نرخ نیز مشاهده شده است.

  • سقوط تاریخی بازار اجاره

    سقوط تاریخی بازار اجاره

    در سال ۱۴۰۲، بحران مسکن در ایران وارد مرحله‌ای بی‌سابقه و نگران‌کننده شد؛ مرحله‌ای که نه‌تنها امید بسیاری از خانوارهای مستأجر برای ورود به بازار خرید یا بهره‌مندی از طرح‌های ملی مسکن را به یأس بدل کرد، بلکه شمار زیادی از آنان را به دلیل فشار طاقت‌فرسای اجاره‌بها و هزینه‌های جانبی تأمین سرپناه، به مرز فروپاشی اقتصادی کشاند.

  • ناترازی بانک‌ها سد راه پرداخت وام نهضت ملی مسکن

    ناترازی بانک‌ها سد راه پرداخت وام نهضت...

    علیرضا نوین، عضو کمیسیون عمران مجلس، با انتقاد از عملکرد بانک‌ها و وزارت راه در اجرای نهضت ملی مسکن، ناترازی مالی، اختلاف آماری، احتکار زمین و اختلال سامانه ثبت‌نام را از مهم‌ترین موانع ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی دانست و خواستار هماهنگی جدی میان دستگاه‌ها شد.

  • مسکن ایران در کما

    مسکن ایران در کما

    بازار مسکن ایران وارد بحرانی شده که بسیاری از کارشناسان آن را «کم‌سابقه» و برخی «بی‌سابقه در ۵۰ سال گذشته» توصیف می‌کنند. رکودی که … آرمان امروز: بازار مسکن ایران وارد بحرانی شده که بسیاری از کارشناسان آن را «کم‌سابقه» و برخی «بی‌سابقه در ۵۰ سال گذشته» توصیف می‌کنند.

  • پیش‌بینی عجیب درباره قیمت مسکن در سال‌های آینده

    پیش‌بینی عجیب درباره قیمت مسکن در...

    مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران با اشاره به رکود شدید در بازار مسکن اعلام کرد: رکود خرید و فروش مسکن در بهار امسال نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته و قیمت‌های فعلی به دلیل عوامل روانی و اجتماعی واقعی نیستند.