بازار املاک / گرفتن وام مسکن بدون دردسر

 گرفتن وام مسکن بدون دردسر

گرفتن وام مسکن بدون دردسر

در حالی قیمت هر برگه گواهی حق تقدم تسهیلات در معاملات فرابورس به ۱۳۷ هزار تومان رسیده که زوجین تهرانی برای دریافت وام ۱.۲ میلیارد تومانی باید ۳۵۷ میلیون تومان هزینه کنند.

گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن
در پی افزایش ارزش انواع اوراق بهادار در معاملات این روزهای بازار سرمایه که به رشد قیمت اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن در فرابورس نیز رسیده، 
هر برگ تسهیلات مسکن صادره در سال ۱۴۰۴ با نماد «تسه ۱۴۰۴» در معاملات سه‌شنبه ۱۳ آبان فرابورس به قیمت ۱۳۴ هزار و ۵۰۰ تومان کشف شد.
در معاملات ۱۳ آبان حدود ۴۳۱ هزار برگه به ارزش بیش از ۵۸.۸ میلیارد تومان خرید و فروش شد. در نماد «تسه ۱۴۰۳» نیز ۱۵۴ هزار برگه گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن به ارزش ۲۰.۶ میلیارد تومان مبادله شد. 
میزان رشد قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات سه‌شنبه فرابورس در همه نمادهای مربوطه نسبت به روز قبل از آن، ۵ درصد بود.
اگرچه شاخص در معاملات چهارشنبه ۱۴ آبان بورس تهران به کانال ۳.۱ میلیون واحد برگشت اما قیمت اوراق تسهیلات مسکن با رشد ۲.۶ درصدی نسبت به سه‌شنبه، به ۱۳۷ هزار و ۱۰۰ تومان رسید.

چرا اوراق تسه مهم است؟
در سال های اخیر، دریافت تسهیلات مسکن از طریق خرید اوراق، به رایج ترین شیوه بویژه بین خانه اولی ها برای صاحبخانه شدن تبدیل شده است؛ 
اکنون بانک های مسکن و ملی پرداخت تسهیلات خرید مسکن را دارند که با توجه به پیچیده بودن اخذ تسهیلات مربوطه از بانک ملی، عملا بانک مسکن به تنهایی تسهیلات مسکن را پرداخت می‌کند.
با توجه به اینکه دریافت تسهیلات مسکن، نیازمند سپرده‌گذاری در حساب سپرده ممتاز بانک مسکن است،
 اما از آنجایی که بسیاری از متقاضیان دریافت این تسهیلات مایلند که به سرعت و بدون سپرده‌گذاری این وام را دریافت کنند، 
مجبورند اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن را از کسانی که در بانک مسکن سپرده‌گذاری کرده و به ازای سود سپرده، اوراق تسهیلات دریافت کرده‌اند، طی سازوکار بازار سرمایه و از فرابورس خریداری کنند، بنابراین دریافت این تسهیلات فقط نیازمند خرید اوراق تسهیلات مسکن است.
با این حال بانک مسکن می‌تواند برای کاهش فشار بر متقاضیان دریافت وام مسکن، طی بازه زمانی مشخصی، طرح اعطای «وام مسکن بدون نیاز به خرید اوراق» را مثلا برای زوج‌های جوان، خانه‌اولی‌ها، خانوارهای دارای دو فرزند یا واحدهای مسکونی با عمر زیر ۵ سال پیاده‌سازی کند.


سابقه اوراق ۱۳۰ هزار تومانی
پیشتر نیز در هفته پایانی خرداد ۱۴۰۳ قیمت هر برگه تسهیلات مسکن صادره در سال ۱۴۰۲ با نماد «تسه ۱۴۰۲» به حدود ۱۳۰ هزار تومان (۱۲۹ هزار و ۹۰۰ تومان) رسیده بود که بار دیگر به کانال ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان برگشت.
طی سال جاری نیز قیمت اوراق تسهیلات مسکن اغلب در کانال ۱۰۷ تا ۱۱۴ هزار تومان قرار داشت
 اما به دلیل کاهش عرضه این اوراق از سوی دارندگان آن از یک سو و نیز تأثیرگذاری رشد کلی بازار سهام طی هفته‌های اخیر بر سایر اوراق بهادار، در حال حاضر قیمت اوراق تسهیلات مسکن به بالای ۱۳۰ هزار تومان رشد کرده است.


هزینه دریافت وام مسکن، یک‌سوم خودِ وام
سقف وام مسکن زوجین در تهران یک میلیارد تومان به همراه ۲۸۰ میلیون تومان وام جعاله است که در مجموع نیاز به خرید ۲۵۶۰ برگه حق تقدم تسهیلات مسکن با قیمت ۱۳۷ هزار تومان دارد.
بنابراین زوجین تهرانی برای دریافت این تسهیلات (یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومانی) می‌بایست ۳۵۰ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان هزینه کنند که کمی بیش از یک‌سوم ارزش وام، هزینه دریافت آن آن خواهد بود.
با توجه به اینکه دریافت وام فردی خرید مسکن در تهران نیز با احتساب ۵۰۰ میلیون تومان وام خرید مسکن به همراه ۱۶۰ میلیون تومان وام جعاله مسکن، به خرید ۱۲۸۰ برگه تسهیلات مسکن از فرابورس نیاز دارد،
 عملا هزینه دریافت وام ۶۶۰ میلیون تومانی مسکن در تهران ۱۷۵ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان برآورد می‌شود.
بانک مسکن در گذشته هم طرح «وام مسکن بدون نیاز به اوراق» را اجرایی کرده بود
این در حالی است که در زمستان سال ۱۳۹۹ همزمان با افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات فرابورس، بانک مسکن نسبت به عرضه «وام مسکن بدون نیاز به اوراق» برای ۵۰ درصد ارزش وام مسکن، اقدام کرده بود.
در این طرح که تا بهار ۱۴۰۰ ادامه یافت، نیمی از وام مسکن به صورت «وام با خرید اوراق» و نیم دیگر به صورت «وام بدون نیاز به خرید اوراق تسهیلات» به متقاضیان اعطا می‌شد که تأثیر به‌سزایی در کاهش هزینه خانوارِ متقاضی خرید مسکن داشت.
ضمن اینکه نرخ سود وام مسکن با اوراق، ۱۷.۵ درصد و بدون اوراق، ۱۸ درصد محاسبه می‌شد.

  • با انتشار 5000 آگهی جعلی، قیمت مسکن را افزایش دادند

    با انتشار 5000 آگهی جعلی، قیمت مسکن را...

    دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات با بیان اینکه با قانون جدید مسکن جلوی انتشار آگهی‌های جعلی را می‌گیریم، گفت: گزارش‌هایی داشتیم که یک فرد با انتشار 5 هزار آگهی فیک از طریق یکی از سکوهای اینترنتی توانست 5 درصد قیمت یک منطقه را افزایش دهد.

  • پیش‌بینی بازار مسکن؛ زمان مناسب برای خرید

    پیش‌بینی بازار مسکن؛ زمان مناسب برای...

    واسطه‌های بازار مسکن پیش‌بینی می‌کنند که در صورت ادامه روند نزولی بازارهای سرمایه نظیر دلار، طلا و سکه، قیمت مسکن افزایش خواهد یافت. برخی از واسطه‌های ملکی معتقدند که در صورت ادامه روند نزولی بازارهای سرمایه با نقدشوندگی بالا مانند دلار، طلا و سکه، افزایش قیمت مسکن را شاهد خواهیم بود.

  • اهدا زمین رایگان به اقشار کم درآمد

    اهدا زمین رایگان به اقشار کم درآمد

    زمین رایگان با اجاره ٩٩ ساله در اختیار افرادی قرار خواهد گرفت که در روستاها ساکن شوند. بدین ترتیب تا پایان دولت به ٢ میلیون متقاضی در شهرها و روستاها زمین داده می‌شود

  • ۷۰ درصد حقوق کارگران صرف اجاره‌بها می‌شود

    ۷۰ درصد حقوق کارگران صرف اجاره‌بها...

    ​رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور با اشاره به اینکه اصل ۳۱قانون اساسی درباره تأمین مسکن همواره رعایت نشده است گفت: کدام کارگری با ۱۱ میلیون حقوق می تواند از پس هزینه های مسکن در کشور برآید؟

  •  خرید خانه با سرمایه کم

    خرید خانه با سرمایه کم

    خرید خانه با سرمایه کم ممکن است چالش بزرگی به نظر برسد، اما با برنامه‌ریزی دقیق و استراتژی‌های مناسب می‌توانید به این هدف دست یابید. به بررسی روش‌ها و نکات کلیدی برای خرید خانه با حداقل سرمایه پرداخته و راهکارهای عملی برای شما ارائه خواهیم داد.

  • آرامش قیمت مسکن و تب تند اجاره بها

    آرامش قیمت مسکن و تب تند اجاره بها

    بانک مرکزی داده های خود از وضعیت بازار مسکن تهران را برای اردیبهشت و خرداد امسال به روزرسانی کرد. با استفاده از این داده ها مشخص می شود که در سه ماهه نخست امسال، معاملات مسکن در این شهر حدود ۸ درصد بیشتر شده و این اتفاق همزمان با تورم ۵.۵ درصدی مسکن رخ داده است.

  • دریافت وام اجاره 200 میلیون تومانی

    دریافت وام اجاره 200 میلیون تومانی

    وام ودیعه مسکن یکی از راه هایی است که افراد برای رهایی خود از کرایه خانه به آن امید دارند. در این فصل که همه درگیر اسباب کشی هستند خیلی از مستأجران به وام ودیعه مسکن فکر میکنند ولی وقتی مبلغ و سود آن را می‌بینند از این فکر خیلی ها منصرف می‌شوند و به دنبال راه دیگری برای جبران هستند.

  • خبر مهم برای مستاجران

    خبر مهم برای مستاجران

    سقف اجاره بهای مسکن به ۳۱ استان کشور ابلاغ شد که با اجرای آن شاهد قانونی شدن کامل سقف اجاره بهای مسکن خواهیم بود.

  • کمک سامانه خودنویس به مستاجران

    کمک سامانه خودنویس به مستاجران

    انتفاع مالی مستاجران و موجران از محل ثبت رایگان قرارداد اجاره در سامانه خودنویس به مرز هزار میلیارد تومان رسیده است. طبق آمار‌های وزارت راه و شهرسازی، در دوره فعالیت سامانه خودنویس ۵۷۰ هزار و ۷۵۴ قرارداد اجاره در این سامانه ثبت شده و کل حق کمیسیون این قرارداد‌ها در هزینه طرفین معامله صرفه جویی شده است.

  • قیمت مسکن بعد از انتخابات

    قیمت مسکن بعد از انتخابات

    نتظار از دولت چهاردهم آن است که بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تامین مالی شامل پیش‌فروش و تسهیلات مسکن، دیپلماسی فعال برای توسعه خدمات مهندسی و ارتقای توان علمی صنعت ساختمان را مدنظر قرار دهد.

  • وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون شد

    وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون شد

    در هجدهمین جلسه شورای عالی مسکن با افزایش سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن در شهرها به ۸۰۰ میلیون تومان موافقت شد.

  • مستاجران از قراردادهای زیرزمینی پرهیز کنند

    مستاجران از قراردادهای زیرزمینی پرهیز...

    نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه در حال بازار مسکن در طی ماه گذشته متوقف شده و بازار وارد دوران رکود شده است گفت: بازار مسکن به گونه ای است که خریدار و فروشنده آپارتمان طی یک ماه گذشته صبر کردند به گونه ای که نه معامله خرید انجام شده و نه معامله فروش انجام شده است.

  • افزایش وام نهضت ملی مسکن

    افزایش وام نهضت ملی مسکن

    یکی از روش‌های کمک به خرید خانه، که زوج‌های جوان از آن استفاده می‌کنند، دریافت تسهیلات وام مسکن است. محاسبه اقساط وام مسکن نیز موضوع مهمی است که ممکن است باعث پیش آمدن سوالات زیادی شود.

  • مسکن در قفس انتخابات!

    مسکن در قفس انتخابات!

    گزارش‌ های میدانی و بررسی گفته‌های مشاوران املاک نشان می‌دهد این انتخابات قریب‌الوقوع و غیرمنتظره، بازار خرید و فروش املاک را به کمایی موقت فرو برده است. فروشندگان و خریداران مسکن در فاز انتظار فرو رفتند.

  • رشد ۴۰ درصدی قیمت مسکن در یک سال

    رشد ۴۰ درصدی قیمت مسکن در یک سال

    نرخ تورم خردادماه، امروز از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد. بر این اساس، مسکن در بازه ماهانه رشد قیمتی برابر با ۲.۳ درصد داشته و بازار اجاره نیز در این بازه تورمی برابر ۲.۲ درصد رشد داشته است. در این بین تورم سالانه مسکن نیز ۴۰.۷ درصد اعلام شده است.

  • اخطار به املاکی ها

    اخطار به املاکی ها

    در شرایط کنونی اگر مالکی قصد داشت اقدام به انعقاد قرارداد بیش از ۲۶ درصد کند اداره کل راه و شهرسازی ، مشاور املاک را متخلف می‌داند و با آن برخورد خواهد کرد.

  • بازار مسکن در دوره کدام دولت آرام بود؟

    بازار مسکن در دوره کدام دولت آرام بود؟

    مشاوران املاک توقف روند «خرید سرمایه‌ای ملک» را در روزهای گذشته به مراتب بیشتر از ابتدای تیر ماه توصیف می‌کنند و تا حدودی هم این «صبر» را بیش‌از «توقف روند فروش» می‌دانند که همین اثر ثبات یا کاهشی روی قیمت گذاشته است. با این حال، هنوز «داده فراگیر از نبض قیمت فروش آپارتمان در کل شهر تهران» در دسترس نیست و با این تحقیق میدانی از برخی محله‌ها و برخی مناطق، نمی‌توان «تصویر مشخص از اینکه قیمت مسکن در تیرماه نسبت به خرداد کاهش پیدا کرد یا افزایش یافت»، ارائه کرد.

  • وام قرض‌الحسنه ۷۵۰میلیونی برای اجاره‌نشینان

    وام قرض‌الحسنه ۷۵۰میلیونی برای...

    برای همه افرادی که در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند، تسهیلات و وام پیش بینی شده است. مقرر شد در یک ماه و طی سه نوبت به متقاضیانی که بانک‌های آنان مشخص شده، اطلاع رسانی شود و در صورتی که به بانک مراجعه نداشته باشند، در گروه افرادی لحاظ می‌شوند که از گرفتن تسهیلات منصرف شده‌اند.

  • سقف مجاز افزایش اجاره‌بها

    سقف مجاز افزایش اجاره‌بها

    با توجه به قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن و تعیین نرخ تورم سقف اجاره بها با نظر شورای عالی مسکن و اعلام نهایی شورای مسکن استان تهران در جلسه صد و هشتم این شورا در محل شهرستان پردیس، افزایش ۲۶ درصدی برای سال جاری اعلام شده است، این مساله کاملاً رسمی و قانونی بوده و اتحادیه مشاوران املاک تهران نیز موضوع را رسماً اعلام کرده است.

  • نگاه کاندیداهای انتخابات ریاست‌ جمهوری به مسکن

    نگاه کاندیداهای انتخابات ریاست‌ جمهوری...

    نگاه نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، به غیر از یک نفر از کاندیداها، نسبت به «یکی از مهم‌ترین مسائل اقتصادی خانوارها، یعنی تامین مسکن» از اظهارنظرهای آنها و همچنین اعضای ستادهای انتخاباتی‌شان مشخص شد. بررسی‌های دنیای‌اقتصاد از آنچه محمدباقر قالیباف، مسعود پزشکیان، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی و همچنین امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی درنظر دارند برای خانه‌اولی‌ها انجام دهند، نشان می‌دهد دو کاندیدا با مداخله مستقیم دولت در مسکن‌سازی به شیوه‌هایی که از دهه ۸۰ روی زمین‌های دولتی پیاده شد، زاویه دارند. یکی از ا

  • واکنش بازار به قیمت‌گذاری دولتی مسکن

    واکنش بازار به قیمت‌گذاری دولتی مسکن

    یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه اعلام سقف اجاره‌بها براساس نرخ تورم موضوع جدیدی در بازار مسکن نیست، گفت: در بحث خرید‌و‌فروش مسکن قیمت‌گذاری برای یک کالای ناهمگن از سوی دولت یک شوخی است.