بازار املاک / گرفتن وام مسکن بدون دردسر

 گرفتن وام مسکن بدون دردسر

گرفتن وام مسکن بدون دردسر

در حالی قیمت هر برگه گواهی حق تقدم تسهیلات در معاملات فرابورس به ۱۳۷ هزار تومان رسیده که زوجین تهرانی برای دریافت وام ۱.۲ میلیارد تومانی باید ۳۵۷ میلیون تومان هزینه کنند.

گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن
در پی افزایش ارزش انواع اوراق بهادار در معاملات این روزهای بازار سرمایه که به رشد قیمت اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن در فرابورس نیز رسیده، 
هر برگ تسهیلات مسکن صادره در سال ۱۴۰۴ با نماد «تسه ۱۴۰۴» در معاملات سه‌شنبه ۱۳ آبان فرابورس به قیمت ۱۳۴ هزار و ۵۰۰ تومان کشف شد.
در معاملات ۱۳ آبان حدود ۴۳۱ هزار برگه به ارزش بیش از ۵۸.۸ میلیارد تومان خرید و فروش شد. در نماد «تسه ۱۴۰۳» نیز ۱۵۴ هزار برگه گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن به ارزش ۲۰.۶ میلیارد تومان مبادله شد. 
میزان رشد قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات سه‌شنبه فرابورس در همه نمادهای مربوطه نسبت به روز قبل از آن، ۵ درصد بود.
اگرچه شاخص در معاملات چهارشنبه ۱۴ آبان بورس تهران به کانال ۳.۱ میلیون واحد برگشت اما قیمت اوراق تسهیلات مسکن با رشد ۲.۶ درصدی نسبت به سه‌شنبه، به ۱۳۷ هزار و ۱۰۰ تومان رسید.

چرا اوراق تسه مهم است؟
در سال های اخیر، دریافت تسهیلات مسکن از طریق خرید اوراق، به رایج ترین شیوه بویژه بین خانه اولی ها برای صاحبخانه شدن تبدیل شده است؛ 
اکنون بانک های مسکن و ملی پرداخت تسهیلات خرید مسکن را دارند که با توجه به پیچیده بودن اخذ تسهیلات مربوطه از بانک ملی، عملا بانک مسکن به تنهایی تسهیلات مسکن را پرداخت می‌کند.
با توجه به اینکه دریافت تسهیلات مسکن، نیازمند سپرده‌گذاری در حساب سپرده ممتاز بانک مسکن است،
 اما از آنجایی که بسیاری از متقاضیان دریافت این تسهیلات مایلند که به سرعت و بدون سپرده‌گذاری این وام را دریافت کنند، 
مجبورند اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن را از کسانی که در بانک مسکن سپرده‌گذاری کرده و به ازای سود سپرده، اوراق تسهیلات دریافت کرده‌اند، طی سازوکار بازار سرمایه و از فرابورس خریداری کنند، بنابراین دریافت این تسهیلات فقط نیازمند خرید اوراق تسهیلات مسکن است.
با این حال بانک مسکن می‌تواند برای کاهش فشار بر متقاضیان دریافت وام مسکن، طی بازه زمانی مشخصی، طرح اعطای «وام مسکن بدون نیاز به خرید اوراق» را مثلا برای زوج‌های جوان، خانه‌اولی‌ها، خانوارهای دارای دو فرزند یا واحدهای مسکونی با عمر زیر ۵ سال پیاده‌سازی کند.


سابقه اوراق ۱۳۰ هزار تومانی
پیشتر نیز در هفته پایانی خرداد ۱۴۰۳ قیمت هر برگه تسهیلات مسکن صادره در سال ۱۴۰۲ با نماد «تسه ۱۴۰۲» به حدود ۱۳۰ هزار تومان (۱۲۹ هزار و ۹۰۰ تومان) رسیده بود که بار دیگر به کانال ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان برگشت.
طی سال جاری نیز قیمت اوراق تسهیلات مسکن اغلب در کانال ۱۰۷ تا ۱۱۴ هزار تومان قرار داشت
 اما به دلیل کاهش عرضه این اوراق از سوی دارندگان آن از یک سو و نیز تأثیرگذاری رشد کلی بازار سهام طی هفته‌های اخیر بر سایر اوراق بهادار، در حال حاضر قیمت اوراق تسهیلات مسکن به بالای ۱۳۰ هزار تومان رشد کرده است.


هزینه دریافت وام مسکن، یک‌سوم خودِ وام
سقف وام مسکن زوجین در تهران یک میلیارد تومان به همراه ۲۸۰ میلیون تومان وام جعاله است که در مجموع نیاز به خرید ۲۵۶۰ برگه حق تقدم تسهیلات مسکن با قیمت ۱۳۷ هزار تومان دارد.
بنابراین زوجین تهرانی برای دریافت این تسهیلات (یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومانی) می‌بایست ۳۵۰ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان هزینه کنند که کمی بیش از یک‌سوم ارزش وام، هزینه دریافت آن آن خواهد بود.
با توجه به اینکه دریافت وام فردی خرید مسکن در تهران نیز با احتساب ۵۰۰ میلیون تومان وام خرید مسکن به همراه ۱۶۰ میلیون تومان وام جعاله مسکن، به خرید ۱۲۸۰ برگه تسهیلات مسکن از فرابورس نیاز دارد،
 عملا هزینه دریافت وام ۶۶۰ میلیون تومانی مسکن در تهران ۱۷۵ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان برآورد می‌شود.
بانک مسکن در گذشته هم طرح «وام مسکن بدون نیاز به اوراق» را اجرایی کرده بود
این در حالی است که در زمستان سال ۱۳۹۹ همزمان با افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات فرابورس، بانک مسکن نسبت به عرضه «وام مسکن بدون نیاز به اوراق» برای ۵۰ درصد ارزش وام مسکن، اقدام کرده بود.
در این طرح که تا بهار ۱۴۰۰ ادامه یافت، نیمی از وام مسکن به صورت «وام با خرید اوراق» و نیم دیگر به صورت «وام بدون نیاز به خرید اوراق تسهیلات» به متقاضیان اعطا می‌شد که تأثیر به‌سزایی در کاهش هزینه خانوارِ متقاضی خرید مسکن داشت.
ضمن اینکه نرخ سود وام مسکن با اوراق، ۱۷.۵ درصد و بدون اوراق، ۱۸ درصد محاسبه می‌شد.

  • برای وام ۹۶۰ میلیون تومانی مسکن چقدر باید هزینه کرد؟

    برای وام ۹۶۰ میلیون تومانی مسکن چقدر...

    مطابق آخرین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در مرداد ۱۴۰۳ متوسط قیمت مسکن به ازای هر مترمربع ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که در مقایسه با ماه قبل (تیرماه) ۱.۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد. اثرگذاری وام ۹۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن به واسطه افزایش قیمت‌ها همچنان در حال کاهش است. امروز با این وام می‌توان ۸.۳ متر مسکن در شهر تهران خریداری کرد.

  • سورپرایز دولت پزشکیان برای مستاجران

    سورپرایز دولت پزشکیان برای مستاجران

    عضو انجمن انبوه سازان مسکن کشور گفت: متقاضیان مسکن با ورود وزیر جدید راه وشهرسازی، چشم انتظار تخصیص زمین با قیمت صفر هستند.

  • بانک‌ها بزرگترین مافیا و علت گرانی مسکن

    بانک‌ها بزرگترین مافیا و علت گرانی مسکن...

    بانک‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای اقتصادی در هر کشوری نقش مهمی در تعیین و تثبیت اوضاع مالی و اقتصادی دارند. در ایران نیز بانک‌ها نقش اساسی در اقتصاد ایفا می‌کنند اما در سال‌های اخیر، انتقادهای بسیاری به عملکرد برخی بانک‌ها وارد شده است. یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که در این زمینه مطرح شده، تلاش بانک‌ها برای بهبود مصنوعی وضعیت مالی خود از طریق بازار مسکن و انتشار مکرر آگهی‌های مزایده املاک است.

  • تغییر آهنگ رشد معاملات بازار مسکن

    تغییر آهنگ رشد معاملات بازار مسکن

    روند رشد نقطه به نقطه معاملات مسکن شهر تهران در تیر سال جاری با افزایش مواجه شده است.نرخ رشد نقطه به نقطه معاملات مسکن از تیر سال گذشته تا تیر امسال صعودی بوده و از منفی ۷۳ درصد به ۲۷ درصد رسیده این در حالی‌ است که در همین مدت رشد نقطه به نقطه متوسط قیمت هر متر مسکن در تهران نزولی بوده است.

  • مسکن‌ ملی متوقف شد

    مسکن‌ ملی متوقف شد

    دستگاه پایش «مسکن‌سازی دولتی» از توقف ‌کار حکایت دارد. کارنامه پرداخت وام ساخت به مسکن‌ ملی به‌عنوان تنها تابلوی رسمی در دسترس برای رصد روند احداث خانه‌های دولتی‌ساز نشان می‌دهد، تیر ماه امسال تنها ۱۰۰ میلیارد تومان به سازنده‌های حدود ۴۰۰ هزار واحد مسکونی پرداخت شد

  • قیمت مسکن ۲۵ متری اعلام شد

    قیمت مسکن ۲۵ متری اعلام شد

    ساخت مسکن ۲۵ متری که ابتدا قرار بود کلنگ آن برای اولین بار در منطقه 19 تهران زمین بخورد، متری 30 میلیون تومان اعلام شد.

  • با این روش منتظر ریزش قیمت‌ها باشید

    با این روش منتظر ریزش قیمت‌ها باشید

    طرح « مسکن مهر » در دولت نهم و دهم آغاز شد اما در همان دولت به پایان نرسید. دولت روحانی این طرح را با عنوان «مسکن ملی» ادامه داد و دولت سیزدهم همگام با اجرای طرح نهضت ملی مسکن نسبت به تکمیل و تحویل واحدهای مسکن مهر اقدام کرد

  • شرایط دریافت زمین دولتی رایگان چیست؟

    شرایط دریافت زمین دولتی رایگان چیست؟

    افرادی که واجد شرایط دریافت زمین رایگان هستند، باید مدارک مربوط به محل تولد متقاضی یا همسر یا فرزندان بالای پنج سال را در سامانه ثمن برای احراز صلاحیت بارگذاری کنند

  • افزایش دو برابری سقف تسهیلات خرید مسکن

    افزایش دو برابری سقف تسهیلات خرید مسکن

    با هدف اثربخشی بیشتر تسهیلات مسکن و تسهیل شرایط خانه‌دار شدن اقشار مختلف جامعه سقف تسهیلات بانک مسکن از محل اوراق ممتاز افزایش یافته است، با موافقت شورای پول و اعتبار سقف تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در تهران و استان‌های مختلف کشور افزایش یافته است

  • بازار مسکن ایران در آستانه انفجار؛ راهکار چیست؟

    بازار مسکن ایران در آستانه انفجار؛...

    قیمت مسکن و اجاره در سال‌های اخیر نوسانات شدیدی داشته و این امر موجب شده تا بسیاری از مردم از توان خرید مسکن خارج شوند.

  • افزایش سقف وام مسکن ضروری است

    افزایش سقف وام مسکن ضروری است

    عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به افزایش هزینه‌های ساخت و ساز گفت: با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی و هزینه‌های ساخت، افزایش سقف تسهیلات مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان ضروری بود. اما متأسفانه بانک مرکزی تاکنون و بعد از گذشت دو ماه آئین نامه آن را برای اجرا به بانک‌های عامل ابلاغ نکرده است.

  •  نفس بازار مسکن بریده شد

    نفس بازار مسکن بریده شد

    بازار مسکن از دسترس خارج شده است؛ دیگر نمی‌توان حتی با وام سنگین بانکی هم ملک خرید. آخرین گزارش‌های رسمی دولت نشان می‌دهد که متوسط قیمت هر مترمربع مسکن به نزدیک ۸۶ میلیون تومان رسیده است. براساس گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در خردادماه امسال ۸۵.۹ میلیون تومان بود که از افزایش ۹.۷ درصدی قیمت نسبت خرداد سال قبل حکایت دارد.

  • قیمت مسکن در شهریور چگونه می‌شود؟

    قیمت مسکن در شهریور چگونه می‌شود؟

    دولت توان اجرای اقدام جدیدی را در بازار مسکن ندارد و در نتیجه برنامه اصلی در این باره تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن خواهد بود. هفته گذشته بود که بالاخره پازل کابینه دولت چهاردهم پس از حواشی بسیار کنار هم چیده شد. حالا که تب انتخابات ریاست جمهوری فرونشسته و وزارتخانه‌ها هر کدام صاحب متولی جدید شده‌اند، چه افقی برای آشفته بازار مسکن وجود دارد؟

  • امتیاز طلایی برای مستأجران فعال شد

    امتیاز طلایی برای مستأجران فعال شد

    در فصل جابه‌جایی‌ها در بازار اجاره مسکن، روزهای شلوغ شورای‌های حل اختلاف است، روزهایی که مستاجران با قوانین بی‌رحمانه‌ای که مدافع موجران هستند، مواجه می‌شوند و هم سرپناه و هم پناه قانونی را از دست می‌دهند، هر چند که در ظاهر قانون حامی آنهاست.

  • وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳ چقدر است؟

    وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳ چقدر است؟

    وام ودیعه مسکن طرحی است که دولت برای حمایت از مستأجران در نظر گرفته است تا درد افزایش بی‌رویه‌ی اجاره‌بها را کمی تسکین دهد.

  • فرصت یک هفته‌ای برای عرضه مالکان خانه‌های خالی

    فرصت یک هفته‌ای برای عرضه مالکان...

    ۹۰ هزار مالک بیش از ۵ خانه خالی دارند، مجموع خانه‌های خالی این افراد به بیش از ۵۰۰ هزار واحد می‌رسد که باید ملک خود را عرضه یا ثبت کنند.

  • خبر خوش برای متقاضیان و خریداران مسکن ملی

    خبر خوش برای متقاضیان و خریداران مسکن...

    فرزانه صادق مالواجرد در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در بیان برنامه های خود برای وزارت راه و شهرسازی گفت: از آقای پزشکیان تشکر می‌کنم که یکی از وعده های انتخاباتی خود مبنی بر حضور زنان در عرصه سیاست را عملی کردند.

  •  کارگران مستاجر خانه دار می شوند

    کارگران مستاجر خانه دار می شوند

    مسئله مسکن کارگران از دیرباز یکی از دغدغه‌های اصلی مردم ایران بوده است. نوسانات شدید قیمت مسکن، عدم دسترسی اقشار کم‌درآمد به مسکن کارگران مناسب و مشکلات ناشی از اجرای طرح‌هایی مانند مسکن کارگران، همواره این موضوع را در کانون توجه قرار داده است. .مسئله مسکن کارگران از دیرباز یکی از دغدغه‌های اصلی مردم ایران بوده است.

  • مشتری در بازار مسکن کمیاب شد

    مشتری در بازار مسکن کمیاب شد

    مشتری در بازار مسکن کمیاب شدقدرت خرید متقاضیان و عموم مستأجران کاهش یافته و همین موضوع دلیلی بر رکود بازار مسکن شده و می توان گفت که این روزها مشتری کمیاب شده است.

  • ثبت نام جدید خرید مسکن ملی با شرایط آسان

    ثبت نام جدید خرید مسکن ملی با شرایط...

    در طول ۱۵ سال گذشته، قوانین متعددی در زمینه مسکن تصویب شده است که بر لزوم واگذاری تولید مسکن به بخش خصوصی و مدیریت آن توسط این بخش تأکید دارند.

  •  قیمت اجاره مسکن در گرو تکمیل خودنویس

    قیمت اجاره مسکن در گرو تکمیل خودنویس

    سامانه خودنویس یکی از مهمترین گام‌های دولت در بهبود وضعیت بازار مسکن به ویژه بخش اجاره بوده است که از طریق راه اندازی این سامانه بخش زیادی از دلالی و سوداگری‌ها در بازار اجاره برچیده شد. این در حالیست که در سال‌های گذشته به دلیل نبود یک سامانه کنترل قیمت و ثبت قرارداد‌ها بسیاری از مستاجران از دریافت هزینه‌های گزاف از سوی مشاوران املاک برای صدور کد رهگیری گله‌مند بودند.