بازار املاک / وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور

وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور

وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور

نوسازی و مقاوم‌سازی این واحد‌ها انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، چرا که حدود ۷ میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند و در برابر زلزله‌های پنج و شش ریشتری آسیب‌پذیر هستند.

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی 2 روز قبل در سیزدهمین نشست پایش طرح‌های حمایتی مسکن با تشریح جزئیات جدید طرح "استیجار عمومی" گفته بود:‌ این طرح برای تأمین مسکن زوج‌های جوان و متقاضیانی طراحی شده است که به لحاظ مالی توان تأمین آورده اولیه برای ورود به سایر طرح‌های حمایتی مسکن را ندارند و امکان خانه‌دار شدن ملکی برای آن‌ها فراهم نیست. در این طرح، اولویت تخصیص واحدها با دهک‌های پایین درآمدی خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه زوج‌های جوان فاقد مسکن در دهک‌های یک تا 6 که حداکثر پنج سال از تاریخ ازدواج آنها گذشته باشد، مشمول این طرح هستند، افزود: دهک‌های یک و دو نسبت به سایر دهک‌ها در اولویت بالاتری قرار دارند و ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها باید در دهک‌بندی متقاضیان با دقت و حساسیت کامل عمل کنند.

صادق همچنین بر ضرورت جلب مشارکت انبوه‌سازان و سازندگان بخش خصوصی در اجرای طرح استیجار عمومی تأکید کرد و گفت: شناسایی و همکاری با انبوه‌سازان به‌ویژه فعالان بافت‌های فرسوده از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است.

وی افزود: باید از ظرفیت انبوه‌سازان فعال در بافت‌های فرسوده کشور به‌صورت مؤثر استفاده شود و توجیه اقتصادی حضور آنان از طریق ضوابط تشویقی، خرید واحدها از سوی وزارت راه و شهرسازی و پشتیبانی منابع و اراضی سازمان ملی زمین و مسکن و منابع بازآفرینی شهری فراهم شود.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: هزینه‌های گزاف آماده‌سازی در خارج از شهرها با انتقال ساخت‌وساز به هسته‌های درونی شهرها کاهش می‌یابد و این موضوع می‌تواند فرآیند بازآفرینی شهری را متحول کند. در این مسیر لازم است با انبوه‌سازان گفت‌وگو و تفاهم شود تا از ظرفیت آن‌ها ابتدا در پیشبرد طرح مسکن استیجاری و سپس در سایر طرح‌های حمایتی مسکن بهره‌برداری شود.

وی با اشاره به تغییر رویکرد طرح‌های حمایتی مسکن در دولت چهاردهم به رویکردی عمل‌گرا گفت: در این دولت،ابتدا با شناسایی نیازها و ظرفیت‌ها نسبت به تأمین واحد مسکونی اقدام می‌کنیم و سپس فراخوان عمومی ثبت‌نام صادر می‌شود تا مردم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از طرح‌های حمایتی بهره‌مند شوند.
در همین رابطه مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران امروز 17 آذر 1404 با اشاره به سهم بالای مستأجران در کشور، از تمرکز دولت چهاردهم بر تأمین مسکن در قالب استیجار و نوسازی بافت‌های فرسوده خبر داده و گفته است:‌ به‌طور میانگین 40 درصد مردم کشور مستأجر هستند و این میزان در شهرهای بزرگ بیشتر نیز است. بنابراین لازم بود برای این بخش بزرگ از جامعه که ممکن است توان پرداخت تسهیلات برای خانه‌دار شدن را نداشته باشند، تمهیداتی اندیشیده شود تا امکان تأمین مسکن آن‌ها در قالب استیجار فراهم شود.

عبدالرضا گلپایگانی با اشاره به تأکید قانون اساسی بر تأمین مسکن مورد نیاز مردم و بهره‌گیری از تجربیات موفق جهانی در این زمینه افزود: بخشی از تأمین مسکن گروه‌های هدف می‌تواند از طریق استیجار انجام شود. در بسیاری از کشورها نیز مسکن استیجاری به‌ویژه برای اقشار کم‌درآمد و زوج‌های جوان اجرا شده و موفق بوده و اکنون این طرح در برنامه دولت چهاردهم قرار گرفته است.

وی با یادآوری مصوبه شورای عالی مسکن مبنی بر تملک واحدهای آماده فروش و واگذاری آن‌ها در قالب طرح استیجار، تصریح کرد: تحقق هم‌زمان دو هدف «مسکن استیجاری» و «نوسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده» از مهم‌ترین برنامه‌های دولت به شمار می‌رود. در اختیار گذاشتن بخشی از واحدهای مسکونی به نهادهای حاکمیتی مانند وزارت راه و شهرسازی یا شهرداری‌ها می‌تواند در کنترل قیمت اجاره‌بها به‌ویژه در شهرهای بزرگ مؤثر باشد و به ایجاد تعادل در بازار کمک کند. این رویکرد در بسیاری از کشورها نیز رایج است و بخش قابل توجهی از اجاره‌داری توسط نهادهای حاکمیتی و مدیریت شهری انجام می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر ضرورت راه‌اندازی اجاره‌داری حرفه‌ای اظهار کرد: مجموعه راهبردهای وزارت راه و شهرسازی در حوزه استیجاری با هدف تحقق این الگو طراحی شده و صرفه‌جویی ناشی از ساخت‌وساز متمرکز برای سازندگان، شرط موفقیت این مسیر است. تأمین مسکن استیجاری در بافت‌های فرسوده را یکی از رویکردهای اصلی است و اقتصادی بودن ساخت‌وساز در این بافت‌ها و وجود سرانه‌های خدماتی مناسب، از دلایل این انتخاب است.

گلپایگانی با اشاره به وجود 2.6 میلیون واحد مسکونی ناپایدار در کشور گفت: نوسازی و مقاوم‌سازی این واحدها انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، چرا که حدود 7 میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند و در برابر زلزله‌های پنج و شش ریشتری آسیب‌پذیر هستند. به گفته وی، کلان‌شهرهایی مانند تبریز، مشهد و تهران در برخی نقاط بدون رعایت ملاحظات مهندسی ساخته شده‌اند و نوسازی آن‌ها ضرورتی جدی دارد.

وی با اشاره به حمایت تمام‌قد دولت از موضوع استیجار افزود: موفقیت این طرح می‌تواند در بافت‌های فرسوده نمود بیشتری داشته باشد. در این مدل، دولت به‌جای تأمین زمین و طی فرآیند طولانی ساخت، واحدهای تولیدشده موجود را که به دلیل ناتوانی مالی مردم بدون تقاضا مانده‌اند خریداری کرده و وارد چرخه اجاره می‌کند.

  • کوچ مستاجران به حاشیه شهرها

    کوچ مستاجران به حاشیه شهرها

    افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها برای پایتخت‌نشینان تصویب شد با فرا رسیدن فصل جابه‌جایی مستاجران و افزایش سرسام‌آور اجاره مسکن در هفته‌های اخیردستگاه‌های سیاست‌گذار بخش مسکن کنترل‌کننده بازارها و نهاد قانون‌گذاری به‌دنبال یافتن راه‌هایی هستند تا بازار اجاره مسکن از وضعیت کنونی رهایی یابد. بر همین اساس مجلس شورای اسلامی با هدف ساماندهی بازار، بررسی دوفوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی را در دستور کار قرار داد و نمایندگان با ۱۵۰ رأی موافق با فوریت این طرح موافقت کردند.

  • خرید میلگرد از کارخانه به پروژه شما

    خرید میلگرد از کارخانه به پروژه شما

    با شناسایی نزدیک ترین کارخانه به محل پروژه، بیشترین سود را از پروژه‌هایتان داشته باشید. میلگردها به دو شکل ساده و آجدار تولید می‌شوند و برای صنایع مختلف، از جمله ساخت‌وساز یا صنایعی که به جوشکاری نیاز دارند، به کار می‌روند. میلگرد یکی از اصلی‌ترین محصولاتی است که کارخانه‌های فولاد در ایران تولید می‌کنند. پیمانکاران پروژه‌ها هنگام خرید میلگرد و برآورد بودجه مورد نیاز برای پروژه‌شان، به عوامل مختلفی توجه می‌کنند

  • ریزش ساختمان تجاری ۱۰ طبقه در آبادان

    ریزش ساختمان تجاری ۱۰ طبقه در آبادان

    سگ های زنده‌یاب و امدادگران هلال‌احمر اعزام شدند فرماندار آبادان هم گفت: آمار دقیقی از تلفات درحال حاضر وجود ندارد. تمامی دستگاه ها در منطقه حضور دارند و درحال انجام وظایف خود هستند. پساختمان درحال ساخت بوده و احتمال افزایش تلفات به دلیل حضور در منطقه مسکونی را دارد. دستور تخلیه مناطق اطراف ساختمان داده شده است.

  •  شرط خانه‌دار شدن کارگران

    شرط خانه‌دار شدن کارگران

    عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار اولین شرط برای خانه دار شدن کارگران را داشتن امنیت شغلی آنها دانست و گفت: کارگری که قرارداد کارش موقت و سه ماهه و شش ماهه باشد چطور می تواند خانه ای را یکسال اجاره کند یا از عهده پرداخت اقساط وام مسکن برآید؟ علی اصلانی درباره پروژه ساخت ۴۰۰ هزار مسکن کارگری اظهار کرد: معتقدم ساخت سالی یک میلیون واحد مسکونی با شعار صورت نمی گیرد و باید در عمل به تولید مسکن روی آوریم.در حال حاضر شرایط برای ورود به طرح‌های مسکن دشوار است چون کارگران آورده ای ندارند و اگر داشته

  • قیمت آپارتمان تهران 1 خرداد

    قیمت آپارتمان تهران 1 خرداد

    قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران در 1 خرداد اعلام شد. جدول قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران | این منطقه سر به فلک کشید!

  • عمیق‌تر شدن فقر مسکن

    عمیق‌تر شدن فقر مسکن

    نیک نفس با اشاره به سخنان اخیر رئیس‌جمهور در شورای عالی مسکن، بیان کرد: با شناختی که از ساختار وزارت مسکن دارم، بعید می‌دانم که مقامی در این نهاد حضورداشته باشد که مانع تحقق محوری‌ترین وعده رئیس‌جمهور شود و آقای رئیسی توان برکناری او را نداشته باشد. رئیس‌جمهور در سومین جلسه شورای عالی مسکن در خصوص وعده ساخت ۴ میلیون مسکن در طول 4 سال

  • هیزم در آتش گرانی مسکن

    هیزم در آتش گرانی مسکن

    عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس: دلالان مسکن هیزم در آتش گرانی کرایه خانه می‌ریزند چارچوب گذاری مجلس برای اجاره مسکن شاوردیان، عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس از بررسی و چکش کاری طرح دوفوریتی کنترل و ساماندهی اجاره مسکن در کمیسیون متبوع خود خبر داد.

  •  سورپرایز جدید دولت

    سورپرایز جدید دولت

    سورپرایز جدید دولت برای خریداران مسکن اجرای نهضت ملی مسکن تغییر کرد؟ قاسمی، وزیر راه و شهرسازی: اکنون در سطح کشور ۸ میلیون مستاجر داریم، حدود ۵۰ درصد از هزینه سبد خانوار مربوط به مسکن است که تصمیم داریم در این ۴ سال به طور میانگین سالانه یک میلیون واحد مسکن بسازیم. نهضت ملی مسکن طرحی برای اقشار با درآمد پایین است. نهضت ملی مسکن برای کسانی است که شرایط خاصی را همچون بیوگی، اعتیاد و ... داشته باشند.

  • ارزان‌ترین خانه‌های تهران

    ارزان‌ترین خانه‌های تهران

    به گزارش زنهار، قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.

  • تسهیلات نوسازی بافت فرسوده

    تسهیلات نوسازی بافت فرسوده

    نحوه دریافت وام نوسازی بافت فرسوده متقاضیان باید چه شرایطی داشته باشند؟ بافت فرسوده قزوین مدیرعامل بانک مسکن از پرداخت ۲ هزار و ۷۰۰ میلیاردتومان تسهیلات نوسازی در بافت فرسوده از ابتدای سال ۹۸ تاکنون خبر داد.

  • آغاز عملیات ساخت واحدهای مسکونی

    آغاز عملیات ساخت واحدهای مسکونی

    آغاز عملیات اجرایی ساخت بیش از ۲۴ هزار واحد مسکونی در سه شهر جدید اصفهان همزمان با سراسر کشور و با دستور رئیس جمهور، ساخت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن در سه شهر جدید بهارستان، مجلسی و فولادشهر استان اصفهان آغاز شد. علیرضا قاری‌قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان اظهار کرد: در جلسه ویدئو کنفرانسی شورای عالی مسکن، فرمان آغاز عملیات اجرایی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی تولید مسکن از سوی رئیس جمهور صادر شد، که از این میزان بیش از ۲۴ هزار واحد مربوط به شهرهای جدید استان اصفهان بود.

  • شوک به خریداران مسکن مهر

    شوک به خریداران مسکن مهر

    مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: آخر خرداد امسال پایان زمان دریافت کارت تقسیط مسکن مهر استان تهران است.

  • مصوبه مجلس برای کنترل اجاره بها

    مصوبه مجلس برای کنترل اجاره بها

    موجرها و مستاجرها بخوانند: مصوبه جدید مجلس برای کنترل اجاره بها نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی موافقت کردند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی موافقت کردند. در جلسه علنی چهارشنبه، علی خضریان نماینده تهران تقاضای بررسی دو فوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی را مطرح کرد.

  •  طرح ساماندهی اجاره بهای املاک

    طرح ساماندهی اجاره بهای املاک

    تصویب دو فوریت طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی موافقت کردند. در جلسه علنی امروز(چهارشنبه) علی خضریان نماینده تهران تقاضای بررسی دو فوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی را مطرح کرد.

  • وام ۷۰۰ میلیون تومانی مسکن

    وام ۷۰۰ میلیون تومانی مسکن

    رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از ارائه پیشنهاد افزایش سقف وام خرید مسکن به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان در شهر تهران به شورای‌عالی مسکن خبر داد. پس از اوج گرفتن تنش‌های بازار مسکن و پیش بینی‌هایی که در زمینه آغاز دور جدید رشد قیمت‌ها در این بازار مطرح شده بود از برگزاری جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور و پیشنهاد افزایش وام خرید مسکن به ۷۰۰ میلیون تومان و همچنین وام ودیعه ۱۰۰ میلیون تومانی خبر داده بود.

  • طرح نهضت ملی مسکن قزوین

    طرح نهضت ملی مسکن قزوین

    با دستور رئیس‌جمهوری و با حضور وزیر راه و شهرسازی در مراسمی به صورت ویدئوکنفرانس، طرح نهضت ملی مسکن در چند استان کشور از جمله قزوین آغاز شد. در این مراسم که با حضور هاشمی مدیر کل راه و شهرسازی استان و اصغر گونجی مدیرکل بنیاد مسکن و جمعی از مدیران استان همراه بود، کلنگ ساخت ۱۸ هزار و ۱۷۰ واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن استان قزوین به زمین زده شد.

  • دریافت پیامک مسکن مهر

    دریافت پیامک مسکن مهر

    اخیرا پیامکی با عنوان «متقاضی محترم خرید عرصه شما اجباری می باشد حضورا به واحد عرصه مراجعه نمایید». به برخی متقاضیان مسکن مهر شهر جدید پرند ارسال شده است. با توجه به این‌که قیمت فروش عرصه در حال حاضر به ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان رسیده، نگرانی‌هایی از این بابت ایجاد شد.

  •  افزایش اجاره بها

    افزایش اجاره بها

    خبر خوش برای مستاجران؛ اجاره بها فقط به این میزان افزایش خواهد یافت رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این‌که اجاره بهای مسکن نباید بیشتر از ۲۵ درصد افزایش یابد،‌ گفت: بنگاه‌های املاک باید از وزارت راه مجوز فعالیت دریافت کنند.مسکن نیز مانند بسیاری چیزهای دیگر، یک بازار ملتهبی است. در این راستا جلساتی در ستاد تنظیم بازار برگزار شده و وزارت راه و شهرسازی برای کنترل بازار مسکن به ستاد مذکور ارائه شده است.

  • قیمت آپارتمان سه‌شنبه ۲۷ /02/ ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان سه‌شنبه ۲۷ /02/ ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

  • آغاز طرح ساخت مسکن مدد جویان

    آغاز طرح ساخت مسکن مدد جویان

    ۵ باب منزل مسکونی برای ۵ خانواده مددجوی کمیته امداد شهرستان حمیدیه ساخته می‌شود. آئین آغاز طرح ساخت خانه برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی شهرستان حمیدیه، با حضور جمعی از مسئولان نهاد‌های حمایتی و دستگاه‌های اجرایی این شهرستان ، برگزار شد .

  • 60 % مالکان از مصوبه اجاره بها تمکین دارند

    60 % مالکان از مصوبه اجاره بها تمکین...

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک: ۶۰ درصد مالکان از مصوبه سقف اجاره بها تمکین دارند رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه انعقاد قرارداد اجاره بالاتر از سقف تعیین شده ممنوع است، گفت: ۴۰ درصد صاحبخانه‌ها از این مصوبه تکمین ندارند و ۶۰ درصد اجاره نامه‌ها در محدوده سقف تعیین شده منعقد می‌شود.