بازار املاک / تیر خلاص دلار و طلا به مسکن

تیر خلاص دلار و طلا به مسکن

تیر خلاص دلار و طلا به مسکن

در فاصله حدوداً دو ماه تا اتمام سال ۱۴۰۴، بازار اجاره مسکن زیر سایه ناپایداری‌های ارزی به یکی از حساس‌ترین مقاطع خود نزدیک می‌شود؛

جایی که تداوم نوسانات نرخ ارز می‌تواند به‌سرعت معادلات اجاره‌نشینی را برهم بزند و بهار پیش‌رو را به فصل تازه‌ای از فشار بر مستأجران تبدیل کند.
بازار اجاره در ایران همواره با تأخیر زمانی به شوک‌های ارزی واکنش نشان داده است؛ تأخیری که اغلب مستأجران را غافلگیر می‌کند.
 در حالی که نگاه‌ها در ماه‌های پایانی سال بیشتر متوجه قیمت خرید و فروش مسکن است، 
تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد که اثر واقعی نوسانات ارز، معمولاً در فصل جابه‌جایی مستأجران و همزمان با افزایش تقاضای فصلی خود را آشکار می‌کند.
نوسان ارز، صرفاً یک متغیر پولی نیست؛ بلکه به‌صورت زنجیره‌ای هزینه‌های زندگی شهری را افزایش می‌دهد و اجاره مسکن یکی از نخستین بخش‌هایی است که از این موج تأثیر می‌پذیرد. 
رشد انتظارات تورمی، تغییر رفتار موجران و تلاش برای حفظ ارزش دارایی، باعث می‌شود حتی پیش از افزایش رسمی هزینه‌ها، فشار قیمتی در قراردادهای اجاره شکل بگیرد.
در چنین فضایی، بازار اجاره بیش از آنکه تابع عرضه و تقاضای واقعی باشد، به انتظارات ذهنی بازیگران خود وابسته می‌شود. 
موجران با رصد نوسانات ارز، تصمیمات خود را بر مبنای آینده‌ای نامطمئن تنظیم می‌کنند و مستأجران نیز ناچارند در شرایطی تصمیم بگیرند که قدرت پیش‌بینی آن‌ها به حداقل رسیده است؛ 

شرایطی که خود به تشدید بی‌ثباتی بازار دامن می‌زند.
از سوی دیگر، تداوم نوسانات ارزی می‌تواند سیاست‌های حمایتی دولت در حوزه اجاره را با چالش جدی مواجه کند. 
هرگونه تأخیر در اجرای بسته‌های حمایتی، سقف‌گذاری‌ها یا ابزارهای مالی، در بازاری که تحت تأثیر شوک‌های ارزی قرار دارد، عملاً کارایی خود را از دست می‌دهد و بهار ۱۴۰۵ را به آزمونی دشوار برای سیاست‌گذار و اجاره‌نشینان بدل می‌کند.
بر همین اساس، پرسش کلیدی پیش‌رو این است که اگر نوسانات ارزی در ماه‌های ابتدایی سال آینده ادامه‌دار باشد، بازار اجاره در بهار ۱۴۰۵ به چه سمتی حرکت خواهد کرد؛ 
سناریویی که پاسخ به آن، می‌تواند تصویر روشنی از آینده هزینه مسکن برای میلیون‌ها خانوار ترسیم کند. در این راستا، گفتگویی نیز با کارشناس حوزه مسکن و شهرسازی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.

بی‌ثباتی ارز؛ عامل اصلی نوسانات مسکن
مسعود نجفی درباره آینده بازار اجاره مسکن با توجه به نوسانات ارزی اخیر گفت: واقعیت این است که اجاره مسکن کاملاً تابعی از قیمت تمام‌شده مسکن است و هر تغییر در بهای مسکن، به طور مستقیم روی اجاره‌بها تأثیر می‌گذارد. 
بازار مسکن در حال حاضر با رکودی سنگین روبه‌روست که از ماه‌های گذشته ادامه یافته و بی‌عملی دولت نیز این رکود را تشدید کرده است. 
در ایران، مسکن به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ای تلقی می‌شود و همین نگاه سرمایه‌ای، مشکلات و چالش‌های بزرگی را پیش پای بازار گذاشته است؛ 
در حالی که در بسیاری از کشورهای جهان، مسکن بیشتر به چشم یک نیاز پایه‌ای و کالا برای سکونت دیده می‌شود، نه وسیله‌ای برای سرمایه‌گذاری.
او ادامه داد: افزایش کاذب قیمت دلار و طلا باعث شده سرمایه‌های سرگردان برای حفظ ارزش پول خود به بازار طلا و سکه هدایت شوند و بازار مسکن از رونق بیفتد.
 نتیجه این روند، رکود شدید در بازار اجاره و خرید مسکن است که ادامه آن می‌تواند فشار زیادی بر دهک‌های پایین جامعه وارد کند.
 بی‌ثباتی بازار ارز، عامل اصلی و غیرقابل انکار این وضعیت است و بازار مسکن به‌عنوان یکی از بخش‌های حساس اقتصادی، در کوتاه‌مدت به سرعت تحت تأثیر نوسانات دلار قرار می‌گیرد.

افزایش نرخ اجاره‌بها در سال جدید ناگزیر خواهد بود
نجفی افزود: با توجه به شرایط فعلی، به نظر می‌رسد تا پایان سال جاری، افزایش قابل توجهی در قیمت مسکن رخ نخواهد داد. 
اما سال آینده ممکن است روند متفاوتی پیش رو داشته باشیم و نشانه‌های آن را در بهار ۱۴۰۵ شاهد باشیم. 
افزایش نرخ دلار پس از نوروز، همراه با آغاز فصل نقل‌وانتقالات و خروج احتمالی بازار مسکن از رکود، می‌تواند جرقه رشد اجاره‌بها را روشن کند.
وی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت ارز تنها روی بازار مسکن تأثیر نمی‌گذارد؛ بلکه بر تمامی ارکان تولید مسکن از جمله مصالح ساختمانی و نیروی کار نیز اثرگذار است. 
در نتیجه، افزایش هزینه‌های ساخت، به شکل مستقیم به افزایش قیمت تمام‌شده مسکن و در نهایت رشد اجاره‌بها منجر خواهد شد.
تحلیلگر حوزه مسکن و شهرسازی در پایان اضافه کرد: در مجموع، وضعیت فعلی بازار مسکن تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله رکود، نوسانات ارز و نگاه سرمایه‌ای جامعه قرار دارد. 
تا زمانی که این شرایط ادامه پیدا کند، نمی‌توان انتظار جهش قیمت در کوتاه‌مدت داشت، اما با تغییر شرایط ارزی و بازگشت رونق به بازار، موج بعدی افزایش قیمت‌ها محتمل و حتی قطعی به نظر می‌رسد.

  • جزییات ساخت مسکن مددجویان تهران

    جزییات ساخت مسکن مددجویان تهران

    در گفتگو با مهر مطرح شد؛ جزییات ساخت مسکن مددجویان استان تهران تعمیر ۱۵۱۱ واحد مسکونی مدیر کل کمیته امداد استان تهران جزئیات تامین و تعمیر مسکن مددجویان تحت پوشش این استان را تشریح کرد.

  • خبر مدیرعامل بانک مسکن

    خبر مدیرعامل بانک مسکن

    خبر بد مدیرعامل بانک مسکن برای خریداران خانه مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

  • مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام

    مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام...

    مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام مسکن۷۰۰ میلیون تومانی وام مسکن چقدر شد؟ مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه ، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

  • ۳۷۰۰ سازه نقص ایمنی در کرج

    ۳۷۰۰ سازه نقص ایمنی در کرج

    شناسایی ۳۷۰۰ سازه با نقص ایمنی در کرج رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج گفت: تا پایان سال ۱۴۰۰، سه هزار و هفتصد دستگاه سازه با نقص ایمنی آتش‌نشانی در کرج شناسایی شد.

  • طرح مجلس برای ساماندهی اجاره‌ بها

    طرح مجلس برای ساماندهی اجاره‌ بها

    از ۳ برابر شدن جریمه‌ها تا الزام به ارسال قرارداد متن کامل طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی که دو فوریت آن اخیرا در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسیده بود؛ منتشر شد.جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی را تهیه و تدوین کرده اند؛ دو فوریت این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان مجلس رسیده است و برای بررسی های لازم به کمیسیون عمران ارسال شده است.

  • اجاره داری حرفه‌ای حل مشکلات مسکن

    اجاره داری حرفه‌ای حل مشکلات مسکن

    عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان مطرح کرد اجاره داری حرفه‌ای راهی برای حل مشکلات بخش مسکن عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان با اشاره به افزایش اجاره‌نشینی به ۴۳ درصد، گفت: کاستی‌ها در حوزه تولید مسکن طی سال‌های گذشته منجر به افزایش اجاره‌ها و اجاره‌نشینی شده است.

  • شرایط دریافت وام مسکن

    شرایط دریافت وام مسکن

    چندی پیش بود که وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد افزایش وام خرید مسکن ۷۰۰ میلیون تومانی را داد. اما در ازای دریافت این وام افراد چقدر باید بازپرداخت داشته باشند؟ طبق محاسبات، اقساط تسهیلات ۷۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد و مدت بازپرداخت ۱۲ ساله به حدود ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد؛ این در شرایطی است که بسیاری از اقشار جامعه توان پرداخت چنین تسهیلاتی را ندارند. بر همین اساس، کارشناسان اعتقاد دارند این وام تاثیری در قدرت خرید متقاضیان واقعی خرید خانه ایجاد نمی‌کند.

  • تاثیر حذف ارز بر قیمت مسکن

    تاثیر حذف ارز بر قیمت مسکن

    یک کارشناس مسکن معتقد است که بازار مسکن، نه از ارز ترجیحی بلکه از تورم تاثیر می‌گیرد که دولت باید تلاش کند ترمز آن را بکشد، کما اینکه قیمت مسکن در تهران از سال ۱۳۹۷ تاکنون بیش از ۶۰۰ درصد رشد کرده و به متوسط ۳۴ میلیون تومان در هر متر مربع رسیده است. بسیاری از کارخانجات تولید نهاده‌های ساختمانی طی چهار سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کردند اما از آن زمان تاکنون نه قیمت مصالح کاهش یافت و نه رشد قیمت مسکن کاملا متوقف شد؛ بر این اساس یک کارشناس مسکن معتقد است بازار مسکن، نه از ارز ترجیحی بلکه از

  • ۳۰۰۰۰ مستأجر در استان خراسان شمالی

    ۳۰۰۰۰ مستأجر در استان خراسان شمالی

    30000 مستأجر در استان خراسان شمالی گرفتار بروکراسی بانکی برای دریافت وام ودیعه مسکن بنا بر برآوردها٬ بیش از ۳۰ هزار نفر در استان خراسان شمالی مستأجر یا همان خوش‌نشین‌های سابق هستند که بیش از ۲۰ هزار نفر آنان در مرکز استان ساکن شده‌اند.که بیش از 20 هزار نفر آنان در مرکز اسان ساکن شده‌اند.

  •  ساخت روستای جدیدجاسک

    ساخت روستای جدیدجاسک

    فرمانده نیروی دریایی سپاه: روند ساخت روستای جدیدالاحداث «لیره ای» جاسک ۹۰ درصد پیشرفت دارد روستای مسکونی جدیدالاحداث لیره ای جاسک توسط مهندسی نیروی دریایی سپاه با پیشرفت بالای ۹۰ درصدی در حال ساخت است.

  • دَرد مسکن و هزار و ۶۵ خانه خالی

    دَرد مسکن و هزار و ۶۵ خانه خالی

    دَرد مسکن و هزار و ۶۵ خانه خالی در خراسان جنوبی| ۳.۵میلیارد مالیات به مالکان تعلق گرفت بیرجند-درحالی یک هزار و ۶۵ خانه خالی در خراسان جنوبی شناسایی شده که بسیاری از مردم در زمینه تامین و اجاره مسکن با مشکل مواجه هستند و طرح مالیات برخانه های خالی هنوز گرهی از بازار مسکن باز نکرده است.

  • نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد

    نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد

    با حضور جمعی از مسئولین استانی؛ عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد یاسوج- با حضور جمعی از مسئولین استانی عملیات ساخت سه هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد. نماینده ولی فقیه در استان در این مراسم گفت: یکی از مشکلات مردم موضوع مسکن است که باید مسئولان به این موضوع توجه جدی داشته باشند.

  • تهران وام اجاره‌خانه ۱۰۰ میلیونی شد

    تهران وام اجاره‌خانه ۱۰۰ میلیونی شد

    وام کمک ودیعه مسکن از سال ۱۳۹۹ در راستای حمایت از مستاجران وارد شبکه بانکی کشور شد که اکنون با موافقت شورای پول و اعتبار، سقف پرداخت این تسهیلات در سال جاری افزایش یافته است. با شیوع ویروس کرونا، یکی از برنامه‌های ستاد ملی کرونا پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن برای حمایت ستاجران بود که در سال ۱۳۹۹ پرداخت این وام در شبکه بانکی آغاز شد.

  • ساخت هزاران خانه توسط تعاونی ها

    ساخت هزاران خانه توسط تعاونی ها

    در راستای اجرای پروژه ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور، هدفگذاری ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در چهار سال آینده به تعاونی‌ها سپرده شده است. به گزارش منیبان، با ابلاغ قانون جهش تولید مسکن، طرح دولت سیزدهم درباره ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی از پشتوانه قوی قانونی برخوردار شد. دولت در این راستا بخش تعاون را مکلف کرده که از ۴ میلیون واحد مسکونی، ۴۰۰ هزار واحد در بخش تعاون ساخته شود.

  • سرمایه گذاری در املاک

    سرمایه گذاری در املاک

    اگر قصد سرمایه گذاری در حوزه املاک را داریدسرمایه‌ گذاری در املاک، مسئله‌ای است که افراد زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. این روش سرمایه‌ گذاری، اگر با دقت کافی و رعایت نکات و قوانین انجام شود. سود کلانی برای شما به همراه دارد. این املاک می‌تواند خانه یا مغازه باشد. اما سوال اصلی این است که خرید کدام یک بهتر است؟

  • خانه دار شدن مردم

    خانه دار شدن مردم

    تصمیم دولت برای خانه دار شدن مردم؟ فردین یزدانی کارشناس مسکن گفت: هیچ سیاستی برای بهبود بازار مسکن نمی تواند در کوتاه مدت تاثیر مثبتی بر بازار بگذارد ولی سیاست هایی مثل تولید مسکن اجاره ای و کمک به سرمایه گذاری برای ساخت و عرضه مسکن می تواند به بهبود وضع بازار کمک کند. بازار نابسامان مسکن در سال های اخیر بسیاری از اقشار کم در آمد را برای خرید خانه و تمدید اجاره بها با مشکل روبرو کرده است.

  • طرح دو فوریتی ساماندهی اجاره‌بهای مسکن

    طرح دو فوریتی ساماندهی اجاره‌بهای مسکن

    نماینده مردم تهران در مجلس جزئیات طرح دو فوریتی ساماندهی اجاره بهای مسکن را تشریح کرد. علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مجلس با اشاره به تصویب طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تصویب دوفوریتی طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در صحن علنی نشان دهنده دغدغه نمایندگان در این مورد است.

  • کوچ مستاجران به حاشیه شهرها

    کوچ مستاجران به حاشیه شهرها

    افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها برای پایتخت‌نشینان تصویب شد با فرا رسیدن فصل جابه‌جایی مستاجران و افزایش سرسام‌آور اجاره مسکن در هفته‌های اخیردستگاه‌های سیاست‌گذار بخش مسکن کنترل‌کننده بازارها و نهاد قانون‌گذاری به‌دنبال یافتن راه‌هایی هستند تا بازار اجاره مسکن از وضعیت کنونی رهایی یابد. بر همین اساس مجلس شورای اسلامی با هدف ساماندهی بازار، بررسی دوفوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی را در دستور کار قرار داد و نمایندگان با ۱۵۰ رأی موافق با فوریت این طرح موافقت کردند.

  • خرید میلگرد از کارخانه به پروژه شما

    خرید میلگرد از کارخانه به پروژه شما

    با شناسایی نزدیک ترین کارخانه به محل پروژه، بیشترین سود را از پروژه‌هایتان داشته باشید. میلگردها به دو شکل ساده و آجدار تولید می‌شوند و برای صنایع مختلف، از جمله ساخت‌وساز یا صنایعی که به جوشکاری نیاز دارند، به کار می‌روند. میلگرد یکی از اصلی‌ترین محصولاتی است که کارخانه‌های فولاد در ایران تولید می‌کنند. پیمانکاران پروژه‌ها هنگام خرید میلگرد و برآورد بودجه مورد نیاز برای پروژه‌شان، به عوامل مختلفی توجه می‌کنند

  • ریزش ساختمان تجاری ۱۰ طبقه در آبادان

    ریزش ساختمان تجاری ۱۰ طبقه در آبادان

    سگ های زنده‌یاب و امدادگران هلال‌احمر اعزام شدند فرماندار آبادان هم گفت: آمار دقیقی از تلفات درحال حاضر وجود ندارد. تمامی دستگاه ها در منطقه حضور دارند و درحال انجام وظایف خود هستند. پساختمان درحال ساخت بوده و احتمال افزایش تلفات به دلیل حضور در منطقه مسکونی را دارد. دستور تخلیه مناطق اطراف ساختمان داده شده است.

  •  شرط خانه‌دار شدن کارگران

    شرط خانه‌دار شدن کارگران

    عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار اولین شرط برای خانه دار شدن کارگران را داشتن امنیت شغلی آنها دانست و گفت: کارگری که قرارداد کارش موقت و سه ماهه و شش ماهه باشد چطور می تواند خانه ای را یکسال اجاره کند یا از عهده پرداخت اقساط وام مسکن برآید؟ علی اصلانی درباره پروژه ساخت ۴۰۰ هزار مسکن کارگری اظهار کرد: معتقدم ساخت سالی یک میلیون واحد مسکونی با شعار صورت نمی گیرد و باید در عمل به تولید مسکن روی آوریم.در حال حاضر شرایط برای ورود به طرح‌های مسکن دشوار است چون کارگران آورده ای ندارند و اگر داشته