بازار املاک / زمانِ طلایی خرید مسکن

زمانِ طلایی خرید مسکن

زمانِ طلایی خرید مسکن

بازار مسکن در ماه‌های اخیر با ترکیبی از رکود طولانی و شیب ملایم افزایش قیمت مواجه بوده است؛

ازار مسکن در ماه‌های اخیر با ترکیبی از رکود طولانی و شیب ملایم افزایش قیمت مواجه بوده است؛ شرایطی که معامله‌گران و متقاضیان را در بلاتکلیفی نگه داشته است.

سمانه محرمی نمین، نایب‌رئیس دوم اتحادیه مشاوران املاک، با تاکید بر تغییر رفتار خریداران و تأثیر تحولات اقتصادی و اجتماعی اخیر، آخرین وضعیت معاملات، ریسک‌های حقوقی و چالش‌های سامانه‌های جدید را تشریح کرد.

وی معتقد است رونق بازار به معنای گرانی نیست و سرمایه‌گذاری در مسکن، علی‌رغم نوسانات بازارهای موازی مانند طلا، همچنان امن‌تر است، اما هشدار داد که قراردادهای دستی و ثبت‌های غیررسمی می‌تواند سرمایه افراد را در معرض خطر قرار دهد.

سمانه محرمی نمین در خصوص وضعیت فعلی بازار مسکن اظهار داشت که لازم است ابتدا اشاره شود که الگوی خرید مردم تغییر کرده است و دیگر لزوماً بر طبق رسوم و آیین‌های سنتی، اقدام به خریدهای کلانی همچون مسکن نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه این موضوع بی‌تأثیر نیست، تصریح کرد که نیمه دوم هر سال قطعاً زمان رونق خرید و فروش است. 

نایب‌رئیس دوم اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به رکود طولانی‌مدت در بازار ملک افزود که در اردیبهشت ماه سال جاری، بازار روند بسیار خوبی را طی می‌کرد و در حال رونق گرفتن بود، 

اما با وقوع جنگ ۱۲ روزه، مجدداً با افت مواجه شد. وی خاطرنشان کرد که پیش‌بینی‌ها در همان زمان نیز بر این بود که در ماه‌های دی و بهمن شاهد بازار خوبی باشیم.

نمی‌توان گفت قیمت ملک ثابت مانده است

محرمی نمین با تأکید بر تعریف صحیح «رونق» از دیدگاه کارشناسی گفت که رونق از نظر مشاوران املاک به معنای افزایش تعداد معاملات است و نباید از آن برداشت افزایش قیمت شود.

وی افزود که در مدت اخیر، بازار دچار «رکود تورمی» بوده است؛ به این معنا که قیمت ملک افزایش یافته اما حجم معاملات بالا نبوده است، لذا نمی‌توان گفت قیمت ملک ثابت مانده است.

وی با اشاره به شیب ملایم افزایش قیمت‌ها اظهار داشت که ملک با شیبی بسیار ملایم، بدون حباب و حتی با حباب منفی افزایش قیمت خود را داشته است، اما برای آینده نه افزایش قیمت هیجانی پیش‌بینی می‌شود و نه تاکنون چنین اتفاقی رخ داده است.

وی تأکید کرد که آغاز افزایش رونق بازار از دی‌ ماه رقم خورده است.

امنیت سرمایه‌گذاری در مسکن در مقابل نوسانات طلا
نایب‌رئیس دوم اتحادیه مشاوران املاک در ادامه به موضوع هدایت سرمایه‌ها اشاره کرد و ابراز امیدواری نمود که جوانان از بازارهای سوداگرانه و ارز خارج شده و به دنبال سودهای کوتاه‌مدت در بازه‌های زمانی محدود نباشند.

وی افزود که سرمایه‌ها باید به سمت «سرمایه امن» هدایت شود؛ چراکه ملک دارای امنیت است، در حالی که بازار طلا همواره با ترس و ریسک همراه است.

محرمی نمین با مقایسه رفتار خریداران «خانه اولی» در گذشته و حال گفت که در گذشته جوانان با فروش هدایای ازدواج و طلا و اخذ وام، اقدام به خرید مسکن می‌کردند، اما در حال حاضر به دلیل حباب سنگین در بازار طلا، تصمیم آن‌ها تغییر کرده است.

وی افزود: قیمت طلا نسبت به بهمن ماه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و همین موضوع باعث شده برخی افراد به طمع سود کوتاه‌مدت از ورود به بازار مسکن باز بمانند.

وی تصریح کرد که مسکن همواره یک سرمایه‌گذاری میان‌مدت (۳ تا ۵ سال) است و نباید با دید کوتاه‌مدت به آن نگریست. 

اگر کسی تصور می‌کند بازار مسکن به گونه‌ای است که می‌توان با خریدهای یک‌هفته‌ای یا یک‌ماهه به سود رسید، سخت در اشتباه است، هرچند که افزایش قیمت در آینده قطعی خواهد بود.

پیش‌بینی قیمت‌ مسکن در سال آینده
محرمی نمین درباره وضعیت بازار در سال آتی گفت که قطعاً از اردیبهشت ماه سال آینده، با توجه به تورم سال جدید، قیمت‌ها افزایش خواهد یافت.

وی به متقاضیان توصیه کرد که خریدهای خود را در بازار باثبات فعلی، تا پیش از پایان فروردین ماه انجام دهند.

وی در خصوص عدم اعلام عدد دقیق افزایش قیمت توضیح داد که پیش از این در «سامانه املاک و مستغلات»، 

مشاوران املاک کد رهگیری دریافت می‌کردند و اتحادیه می‌توانست با مقایسه اعداد، حجم معاملات و تغییرات قیمتی را به صورت دقیق به رسانه‌ها اعلام کند.

انتقاد از آمارهای غیرکارشناسی پلتفرم‌های آنلاین و سامانه خودنویس
در ادامه، نایب‌رئیس دوم اتحادیه مشاوران املاک با انتقاد از پلتفرم‌های آنلاین گفت که اعداد اعلامی در این پلتفرم‌ها، قیمت‌های معاملاتی نیستند، 

بلکه قیمت‌های آگهی‌شده و بعضاً غیرکارشناسی و بالاتر از نرخ واقعی معامله هستند که باعث بروز مشکل در بازار می‌شود.

وی همچنین با اشاره به توقف انتشار آمارهای بانک مرکزی طی سال‌های اخیر افزود که اطلاعات دقیق معاملات دیگر در دسترس اتحادیه نیست.

محرمی نمین با انتقاد از جایگزینی «سامانه خودنویس» به جای «سامانه املاک و مستغلات» تصریح کرد که حاکمیت تصور کرد با کتمان آمار و عدم اعلام قیمت‌ها، نرخ مسکن کاهش می‌یابد، در حالی که شفافیت راهگشای حل مسائل است. 

وی خاطرنشان کرد که مشاهدات میدانی نشان‌دهنده افزایش حجم معاملات برای واحدهای زیر ۱۲ میلیارد تومان در سطح کشور است.

هشدار درباره مخاطرات قراردادهای دستی و سامانه خودنویس
محرمی نمین در بخش دیگری از سخنان خود نسبت به قوانین جدید و سامانه‌هایی نظیر «خودنویس» و «کاتب» هشدار داد و گفت که مردم اطلاعات حقوقی کافی برای عقد قرارداد بین خود را ندارند.

وی افزود که در سامانه خودنویس، امکان ثبت قرارداد اجاره توسط خود افراد فراهم شده است، 

اما این موضوع می‌تواند سرمایه یک عمر یک مستأجر را به دلیل اشتباهات حقوقی در کافی‌نت‌ها از بین ببرد و پرونده‌های متعددی در این زمینه در دادگاه‌ها تشکیل شده است.

وی با تأکید بر اینکه مشاوران املاک دارای مجوز، دوره‌های تخصصی حقوقی و ثبتی را گذرانده‌اند،

 از هموطنان خواست تا حتماً برای تنظیم قراردادهای خود به دفاتر املاک دارای پروانه تخصصی مراجعه کنند تا دچار مشکلات جبران‌ناپذیر نشوند.

قانون جدید اسناد سبز و مهلت ۵ روزه
نایب‌رئیس دوم اتحادیه مشاوران املاک به یک نکته بسیار حیاتی حقوقی اشاره کرد و گفت که طبق قانون جدید، برای سندهای سبزرنگ که بعد از سوم تیرماه ۱۴۰۳ صادر شده‌اند، 

متعاملین تنها ۵ روز مهلت دارند پس از ثبت قرارداد در دفتر املاک، به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کنند. 

وی هشدار داد که اگر در این مهلت ۵ روزه اقدام به رسمی کردن قرارداد نشود، قرارداد منحل شده و خریدار تنها می‌تواند پولی را که پرداخت کرده بازپس بگیرد و دیگر حق تحویل خانه را نخواهد داشت.

وی افزود که این خلأ قانونی در صورت افزایش قیمت‌ها می‌تواند مورد سوءاستفاده فروشندگان قرار گیرد. 

محرمی نمین در پایان تأکید کرد که مردم به دلیل عدم اطلاع از این قوانین، اقدام به نوشتن قراردادهای دستی می‌کنند که باعث مغبون شدن آن‌ها می‌شود، لذا مراجعه به دفاتر املاک دارای مجوز برای عقد هرگونه قراردادی الزامی است.

  • برآورد تقریبی پایان رکود در بازار مسکن

    برآورد تقریبی پایان رکود در بازار مسکن

    اثر نوسانات ۶ ساله قیمت مسکن از سال گذشته به شکل رکود معاملاتی بروز کرده و این وضعیت در چهار ماه ابتدای سال جاری نیز ادامه … اثر نوسانات ۶ ساله قیمت مسکن از سال گذشته به شکل رکود معاملاتی بروز کرده و این وضعیت در چهار ماه ابتدای سال جاری نیز ادامه داشته است.

  • وام فوری ۸۰۰ میلیونی با اقساط ۵میلیون ۹۰۰ هزار تومانی

    وام فوری ۸۰۰ میلیونی با اقساط ۵میلیون...

    مدیرعامل بانک مسکن با اعلام این‌که وام فوری ۸۰۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن هنوز ابلاغ نشده است، گفت: تسهیلات‌دهی بانک مسکن متوقف نشده است.

  • سهم مسکن در کل هزینه سالانه خانوار

    سهم مسکن در کل هزینه سالانه خانوار

    آخرین گزارش مرکز آمار از بودجه خانوار، مربوط به سال ۱۴۰۱ است که سهم مسکن از کل هزینه سالانه خانوار به بالاترین سطح خود می‌رسد.

  • قیمت خانه با این اتفاق ارزان می شود

    قیمت خانه با این اتفاق ارزان می شود

    معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه احداث ١٠٠٠ واحد از مساکن نهضت ملی و مشارکتی با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان را به اجرا می‌رسانیم، گفت: حمایت ما از شرکت‌های دانش‌بنیان تنها مالی و تسهیلاتی نیست بلکه در حمایت‌ها به دنبال ایجاد پلتفرم‌هایی هستیم که ساختار بروکراسی تغییر دهیم و به ساختار شبکه‌ای برسیم که بتوانیم از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها استفاده کنیم.​

  • بانک‌ها بازار مسکن را به آتش کشیدند؟

    بانک‌ها بازار مسکن را به آتش کشیدند؟

    تقریبا تمام کارشناسان این گزاره را تایید می‌کنند که بانک‌ها یکی از مظنونین قطعی افزایش قیمت‌ها دربازارمسکن کشور هستند؛ چراکه آنان برای جبران ناترازی‌های خود وضمنا سرمایه گذاری، درعین داشتن نقدینگی اقدام به خرید انبوده واحد‌های مسکونی درکشور کرده وبدین سان باعث برهم خوردن عرضه وتقاضا دراین بازار وافزایش قیمت‌ها می‌شوند.

  • رکود شدید در بازار مسکن

    رکود شدید در بازار مسکن

    بسیاری از افرادی که در سال‌های گذشته به خانه‌دار شدن امیدوار بودند، اکنون این امید را از دست داده‌اند و در حال تلاش برای تأمین هزینه‌های رهن منازل خود هستند.برپایه آمارها، خرداد ماه امسال سه‌هزار و ۸۰۰ قرارداد خرید مسکن در تهران به ثبت رسید که نشان‌دهنده رکود شدید در این بخش است.

  • تاثیر افزایش قیمت سیمان بر بهای مسکن

    تاثیر افزایش قیمت سیمان بر بهای مسکن

    قطعی برق در فصل گرما یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی‌ است که صنایع با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. امسال نیز قطعی برق، دامن صنعت سیمان را گرفته و موجب افزایش قیمت این فراورده ساختمانی شده است.

  • با پول کم صاحب خانه شوید

    با پول کم صاحب خانه شوید

    رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن گفت: در شرایط تورمی کشور مردم می‌توانند با هر سرمایه‌ای یونیتی از نهضت ملی مسکن خریداری کنند.

  • مسکن در بدترین وضعیت دهه‌های اخیر

    مسکن در بدترین وضعیت دهه‌های اخیر

    بد مسکنی به بدترین وضعیت در دهه‌های اخیر رسیده است و طبق آنچه داده‌های رسمی و گزارش‌ها می‌گویند، سیر سقوطِ شهروندان از ارتفاعِ بلندِ مسکن شایسته از سال ۱۴۰۰ به شیوه‌ای جدی کلید خورده است.

  • بازار مسکن کاملا از بازار ارز تاثیر می‌گیرد

    بازار مسکن کاملا از بازار ارز تاثیر...

    فهرست فایل‌های ارائه‌شده از بازار مسکن طی یک ماه گذشته نشان می‌دهد، بازار مسکن با نوعی ثبات در قیمت‌ها همراه بوده که در بازار کاملا محسوس است.

  •  شرایط دریافت وام 4 میلیارد تومانی بانک توسعه تعاون

    شرایط دریافت وام 4 میلیارد تومانی بانک...

    مشتریان بانک توسعه تعاون که مایل به خرید دفتر کار اداری یا مسکونی هستند و کمبود مالی دارند، امکان درخواست برای تسهیلات 4 میلیارد تومانی طرح «هم کار» این مجموعه را دارند. این وام 4 میلیاردی به ساکنان شهرهای بزرگ تهران، کرج، مشهد، تبریز، شیراز و اهواز پرداخت می‌شود.

  • شرایط ویژه وام مستاجری در سال ۱۴۰۳

    شرایط ویژه وام مستاجری در سال ۱۴۰۳

    با توجه به افزایش قیمت مسکن و هزینه‌ بالای رهن و اجاره در کشور دولت برای کمک به مستاجرین مصوبه وام کمک ودیعه مسکن( وام اجاره) را تصویب کرد. این وام توسط به ۲۰ بانک، ملت، ملی، مسکن، صادرات، رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصادنوین، ایران‌زمین، پست بانک و مؤسسه اعتباری ملل ابلاغ شد.

  •  راهی برای کاهش قیمت مسکن

    راهی برای کاهش قیمت مسکن

    توسعه افقی شهرها در دولت چهاردهم منجر به کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مسکن می‌شود.الحاق اراضی یکی از اصلی‌ترین نیازهای پروژه های نهضت ملی مسکن است که باید این موضوع را هم دولت چهاردهم دنبال کند در حالی که توسعه افقی شهرها در سال های گذشته زمینه ساز کاهش مدت زمان خرید مسکن شده است. طبق آمارها ساخت مسکن، شهرک سازی و توسعه افقی شهرها و همچنین بازگشت به پروژه های ویلایی سازی انگیزه را برای بسیاری متقاضیان افزایش داده است.

  • با انتشار 5000 آگهی جعلی، قیمت مسکن را افزایش دادند

    با انتشار 5000 آگهی جعلی، قیمت مسکن را...

    دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات با بیان اینکه با قانون جدید مسکن جلوی انتشار آگهی‌های جعلی را می‌گیریم، گفت: گزارش‌هایی داشتیم که یک فرد با انتشار 5 هزار آگهی فیک از طریق یکی از سکوهای اینترنتی توانست 5 درصد قیمت یک منطقه را افزایش دهد.

  • پیش‌بینی بازار مسکن؛ زمان مناسب برای خرید

    پیش‌بینی بازار مسکن؛ زمان مناسب برای...

    واسطه‌های بازار مسکن پیش‌بینی می‌کنند که در صورت ادامه روند نزولی بازارهای سرمایه نظیر دلار، طلا و سکه، قیمت مسکن افزایش خواهد یافت. برخی از واسطه‌های ملکی معتقدند که در صورت ادامه روند نزولی بازارهای سرمایه با نقدشوندگی بالا مانند دلار، طلا و سکه، افزایش قیمت مسکن را شاهد خواهیم بود.

  • اهدا زمین رایگان به اقشار کم درآمد

    اهدا زمین رایگان به اقشار کم درآمد

    زمین رایگان با اجاره ٩٩ ساله در اختیار افرادی قرار خواهد گرفت که در روستاها ساکن شوند. بدین ترتیب تا پایان دولت به ٢ میلیون متقاضی در شهرها و روستاها زمین داده می‌شود

  • ۷۰ درصد حقوق کارگران صرف اجاره‌بها می‌شود

    ۷۰ درصد حقوق کارگران صرف اجاره‌بها...

    ​رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور با اشاره به اینکه اصل ۳۱قانون اساسی درباره تأمین مسکن همواره رعایت نشده است گفت: کدام کارگری با ۱۱ میلیون حقوق می تواند از پس هزینه های مسکن در کشور برآید؟

  •  خرید خانه با سرمایه کم

    خرید خانه با سرمایه کم

    خرید خانه با سرمایه کم ممکن است چالش بزرگی به نظر برسد، اما با برنامه‌ریزی دقیق و استراتژی‌های مناسب می‌توانید به این هدف دست یابید. به بررسی روش‌ها و نکات کلیدی برای خرید خانه با حداقل سرمایه پرداخته و راهکارهای عملی برای شما ارائه خواهیم داد.

  • آرامش قیمت مسکن و تب تند اجاره بها

    آرامش قیمت مسکن و تب تند اجاره بها

    بانک مرکزی داده های خود از وضعیت بازار مسکن تهران را برای اردیبهشت و خرداد امسال به روزرسانی کرد. با استفاده از این داده ها مشخص می شود که در سه ماهه نخست امسال، معاملات مسکن در این شهر حدود ۸ درصد بیشتر شده و این اتفاق همزمان با تورم ۵.۵ درصدی مسکن رخ داده است.

  • دریافت وام اجاره 200 میلیون تومانی

    دریافت وام اجاره 200 میلیون تومانی

    وام ودیعه مسکن یکی از راه هایی است که افراد برای رهایی خود از کرایه خانه به آن امید دارند. در این فصل که همه درگیر اسباب کشی هستند خیلی از مستأجران به وام ودیعه مسکن فکر میکنند ولی وقتی مبلغ و سود آن را می‌بینند از این فکر خیلی ها منصرف می‌شوند و به دنبال راه دیگری برای جبران هستند.

  • خبر مهم برای مستاجران

    خبر مهم برای مستاجران

    سقف اجاره بهای مسکن به ۳۱ استان کشور ابلاغ شد که با اجرای آن شاهد قانونی شدن کامل سقف اجاره بهای مسکن خواهیم بود.