بازار املاک / سقف جدید وام بانک مسکن، شرایط دریافت

سقف جدید وام بانک مسکن، شرایط دریافت

سقف جدید وام بانک مسکن، شرایط دریافت

سقف وام خرید مسکن ۱۴۰۵ از محل اوراق گواهی حق تقدم در بانک مسکن افزایش یافته است.

بازار تسهیلات مسکن در سال ۱۴۰۵ با تغییرات مهمی همراه شده 
و یکی از مهم‌ترین خبرها برای متقاضیان خرید خانه، افزایش سقف وام خرید مسکن بانک مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن است.
 این تغییر با هدف افزایش قدرت خرید خانوارها و متناسب‌تر شدن تسهیلات با ارزش املاک مسکونی ابلاغ شده است.
بر اساس آخرین اعلام منتشرشده از سوی بانک مسکن، علاوه بر افزایش سقف وام خرید مسکن، مبلغ تسهیلات جعاله تعمیر مسکن و وام ودیعه نیز افزایش یافته است. 
همچنین برای خانواده‌های مشمول قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، امکان افزایش سقف تسهیلات به ازای فرزندان واجد شرایط پیش‌بینی شده است.

وام خرید مسکن ۱۴۰۵ چقدر است؟
مهم‌ترین تغییر در تسهیلات جدید بانک مسکن، افزایش سقف وام خرید واحد مسکونی از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن است.
طبق اعلام مدیرعامل بانک مسکن، سقف وام خرید مسکن انفرادی در تهران به ۱۰ میلیارد ریال معادل یک میلیارد تومان افزایش یافته است.
برای مراکز استان‌ها و شهرهایی که بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارند، سقف وام انفرادی ۸ میلیارد ریال معادل ۸۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.
در سایر مناطق شهری کشور نیز سقف تسهیلات خرید مسکن انفرادی به ۶ میلیارد ریال معادل ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است.
این ارقام مربوط به سقف تسهیلات اعلام‌شده از سوی بانک مسکن است و دریافت‌کننده باید در زمان تشکیل پرونده، ضوابط بانکی و شرایط مربوط به ملک و تسهیلات را رعایت کند.

وام خرید مسکن زوجین و بستگان چقدر است؟
یکی از تغییرات مهم در طرح جدید، افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای متقاضیانی است که امکان استفاده از تسهیلات به‌صورت مشترک را دارند.
بر اساس مصوبه جدید، سقف تسهیلات خرید مسکن بستگان در تهران ۲۰ میلیارد ریال معادل ۲ میلیارد تومان است.
در مراکز استان‌ها و شهرهای دارای جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر، سقف این تسهیلات به ۱۶ میلیارد ریال معادل ۱.۶ میلیارد تومان رسیده است.
در سایر مناطق شهری نیز سقف وام خرید مسکن بستگان ۱۲ میلیارد ریال معادل ۱.۲ میلیارد تومان تعیین شده است.
نکته قابل توجه این است که دامنه بستگان مجاز فقط به زوجین محدود نمی‌شود.
 طبق اعلام بانک مسکن، امکان استفاده از تسهیلات برای ترکیب‌هایی مانند زوجین، پدر و فرزند، مادر و فرزند، خواهر و برادر، دو خواهر یا دو برادر نیز پیش‌بینی شده است.

وام جعاله مسکن ۱۴۰۵ چقدر شده است؟
در کنار وام خرید مسکن، سقف تسهیلات جعاله تعمیر مسکن نیز افزایش پیدا کرده است.
طبق اعلام بانک مسکن، سقف تسهیلات جعاله تعمیر مسکن در سراسر کشور به ۴ میلیارد ریال معادل ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
این تسهیلات در کنار وام خرید مسکن قرار می‌گیرد و برای متقاضیانی که شرایط دریافت هر دو نوع تسهیلات را داشته باشند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

وام خرید مسکن از چه محلی پرداخت می‌شود؟
افزایش سقف تسهیلات اعلام‌شده بانک مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن انجام شده است.
اوراق حق تقدم مسکن یا همان اوراق تسهیلات مسکن، به متقاضی اجازه می‌دهد
 بدون آنکه مانند برخی روش‌های قدیمی مدت طولانی برای سپرده‌گذاری منتظر بماند، از ظرفیت تسهیلات مربوط به اوراق استفاده کند.
در اطلاع‌رسانی بانک مسکن نیز تأکید شده که متقاضیان خرید مسکن می‌توانند با خرید اوراق ممتاز، از امتیاز تسهیلاتی مربوط استفاده کنند.
البته استفاده از اوراق به این معنا نیست که دریافت وام کاملاً بدون هزینه است؛ متقاضی باید هزینه خرید اوراق را نیز در محاسبات مالی خود در نظر بگیرد.

شرایط وام خرید مسکن ۱۴۰۵ چیست؟
شرایط دقیق دریافت وام به نوع تسهیلات، محل خرید ملک، نوع متقاضی و ضوابط بانک بستگی دارد.
 با این حال، برای وام‌های جدید اعلام‌شده، نکته مهم این است که سقف تسهیلات بر اساس شهر محل خرید ملک متفاوت است.
همچنین در بخش تسهیلات بستگان، ترکیب متقاضیان اهمیت دارد و همه افراد صرفاً بر اساس رابطه خانوادگی نمی‌توانند بدون رعایت مقررات بانک از سقف تسهیلات استفاده کنند.
متقاضی باید در زمان مراجعه به بانک، مدارک لازم، وضعیت ملک و شرایط اعتباری مورد نیاز را طبق مقررات جاری بانک مسکن بررسی کند.

  • اجاره‌بها از تورم سبقت گرفت

    اجاره‌بها از تورم سبقت گرفت

    بازار اجاره مسکن تهران در آذر ۱۴۰۴ وارد فاز تازه‌ای از بحران شده است؛ داده‌های میدانی نشان می‌دهد میانگین اجاره‌بهای هر متر مربع در پایتخت به بازه بی‌سابقه ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان رسیده؛

  • تغییرات در بازار مسکن ورق بازگشت و تحولات آغاز شد

    تغییرات در بازار مسکن ورق بازگشت و...

    نسبت «قیمت به اجاره مسکن» به‌عنوان یک دماسنج اصلی بازار معاملات آپارتمان‌های تهران، در آخرین به‌روزرسانی این دستگاه سنجش اوضاع، در فاصله بسیار پایین از «نقطه اوج تاریخی» قرار گرفته و حتی از «سطح میانگین تاریخی» هم پایین‌تر آمده‌است؛

  • جزئیات وام ۴۰۰ میلیون تومانی مستأجران

    جزئیات وام ۴۰۰ میلیون تومانی مستأجران

    شرط اصلی بهره‌مندی از این وام، نداشتن سابقه مالکیت مسکن و معرفی توسط نهادهای ذی‌ربط است.

  • واگذاری مسکن اجاره ای دولت به مستاجران

    واگذاری مسکن اجاره ای دولت به مستاجران

    فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، نیمه ماه جاری جزئیات طرح «استیجار عمومی» را اعلام کرد.

  • پیش بینی بازار مسکن در زمستان 1404 و سال آینده

    پیش بینی بازار مسکن در زمستان 1404 و...

    احتمالاً میزان افزایش اجاره‌بها نسبت به رشد قیمت مسکن بیشتر خواهد بود.

  • رشد ۶ درصدی قیمت مسکن

    رشد ۶ درصدی قیمت مسکن

    نوروز امسال عامل تعیین‌کننده در بازار مسکن نخواهد بود؛

  • مسکن در یک ماه گذشته ۶ درصد رشد قیمت داشته است

    مسکن در یک ماه گذشته ۶ درصد رشد قیمت...

    جاماندگان بازار ارز به مسکن پناه بردند رکود ادامه دارد.

  • پایان رکود مسکن نزدیک است

    پایان رکود مسکن نزدیک است

    بازار مسکن پس از ماه‌ها رکود، نشانه‌های جدی از تحرک و افزایش تقاضا نشان می‌دهد.

  • نسل Z صاحبخانه می‌شود؟

    نسل Z صاحبخانه می‌شود؟

    بازار مسکن آن‌قدر دور از دسترس نسل زد شده که بسیاری از جوانان دیگر حتی برای خانه‌دار شدن تلاش نمی‌کنند

  • پیش بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۵

    پیش بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۵

    احتمالاً میزان افزایش اجاره‌بها نسبت به رشد قیمت مسکن بیشتر خواهد بود.

  • زمان خرید مسکن رسید

    زمان خرید مسکن رسید

    بازار مسکن ایران در ماه‌های اخیر بیش از هر چیز با دو نشانه متناقض شناخته می‌شود: رکود عمیق در معاملات و تداوم فشار قیمتی.

  • تحلیل اقتصاددان از آینده بازار مسکن در ایران

    تحلیل اقتصاددان از آینده بازار مسکن در...

    قیمت مسکن طی سه هفته گذشته، براساس سطح میانگین، کمتر از یک‌درصد، نسبت به متوسط قیمت آبان، افزایش پیدا کرده، اما معاملات به شکل محسوسی بیشتر شده است.

  • کارمندان صاحب‌خانه می‌شوند؟

    کارمندان صاحب‌خانه می‌شوند؟

    توجه دولت به نیازهای اساسی کارمندان، به‌ویژه در حوزه مسکن، به یکی از مهم‌ترین موضوعات رفاهی و اجتماعی تبدیل شده است؛ اقدامی که می‌تواند نه‌تنها کیفیت زندگی کارکنان را ارتقا دهد، بلکه اعتماد عمومی به سیاست‌های حمایتی دولت را نیز تقویت کند.

  • نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

    نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

    اقساط سنگین و بی‌تعهدی بانک‌ها در حوزه مسکن، دوره انتظار خانه‌دار شدن مردم را به حدود ۱۰۰ سال رسانده است.

  • وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور

    وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در...

    نوسازی و مقاوم‌سازی این واحد‌ها انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، چرا که حدود ۷ میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند و در برابر زلزله‌های پنج و شش ریشتری آسیب‌پذیر هستند.

  • زمان ثبت‌نام مسکن استیجاری اعلام شد

    زمان ثبت‌نام مسکن استیجاری اعلام شد

    معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که منابع خرید 10 هزار مسکن استیجاری از طریق فروش یا تهاتر املاک لوکس وزارت راه و شهرسازی تامین می‌شود،

  • وام خرید مسکن توهمی بزرگ

    وام خرید مسکن توهمی بزرگ

    رکود در بازار مسکن با قیمت بالا، تورم و وام‌های ناکافی، ساخت و ساز را متوقف کرده است.

  • عقب‏‏‏‏‌نشینی قیمت مسکن

    عقب‏‏‏‏‌نشینی قیمت مسکن

    هفته‌‌‌‌‌ای که گذشت، قیمت مسکن نه‌تنها از «ثبات نسبی» برخوردار بود که در مقایسه با هفته قبل از آن، سطح قیمت میانگین «فایل‌‌‌‌‌های عرضه‌‌‌‌‌شده به بازار» در تهران ۲‌درصد افت کرد.

  • ۳ عامل اصلی گرانی مسکن در ایران

    ۳ عامل اصلی گرانی مسکن در ایران

    بازار مسکن در پایتخت و کلان‌شهرها همچنان در مسیر افزایش بی‌وقفه قیمت‌ها حرکت می‌کند؛ به‌گونه‌ای که قدرت خرید خانوارهای متوسط با فاصله‌ای چشمگیر از رشد قیمت‌ها عقب مانده و بسیاری از خانواده‌ها ناچارند بیش از نیمی از درآمد ماهانه خود را صرف اجاره یا خرید مسکن کنند.

  • جهش 200 درصدی قیمت مسکن

    جهش 200 درصدی قیمت مسکن

    بر پایه داده های ثبت شده از فایل های مسکونی در چند محله غرب تهران، مقایسه قیمت مسکن در سال های 1400 و 1404 نشان می دهد که نرخ هر متر واحدهای مشابه در این مناطق طی چهار سال با افزایشی بین 170 تا 230 درصد همراه بوده است.

  • وقت خرید خانه است؟

    وقت خرید خانه است؟

    یکی از مشکلات اصلی در بازار مسکن، مربوط به عدم انتشار آمارهای واقعی است. چندین ماه است که دولت از انتشار آمارهای دقیق مسکن خودداری کرده و می‌داند که اگر این آمارها منتشر شوند، قیمت‌ها بسیار کمتر از آنچه که اکنون در بازار وجود دارد خواهد بود.