بازار املاک / بی‌خبری مردم و دشواری ثبت اطلاعات، مشکلات اصلی «سامانه املاک و اسکان» / وزارت راه تبلیغ مناسبی نکرد

بی‌خبری مردم و دشواری ثبت اطلاعات، مشکلات اصلی «سامانه املاک و اسکان» / وزارت راه تبلیغ مناسبی نکرد

بی‌خبری مردم و دشواری ثبت اطلاعات، مشکلات اصلی «سامانه املاک و اسکان» / وزارت راه تبلیغ مناسبی نکرد

رئیس اتحادیه املاک کشور گفت: به وزارت راه و شهرسازی گفتم که این سامانه و نحوه استفاده از آن را در تلویزیون و کانال‌ها آموزش دهید تا مردم مطلع شوند و بتوانند ثبت نام کند، اما متاسفانه به توصیه ما عمل نکردند.


 بهزاد قبادی؛ مصطفی‌قلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران‌ املاک کشور، در گفتگو با بازارنیوز به بررسی عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزه مسکن پرداخت و اظهار کرد: وضعیت در این دولت از حد گلایه گذشته است. همه می‌دانند آخوندی که پنج سال قول داده بود که مسکن اجتماعی را بسازد، نساخت و بعد از او، اسلامی آمد مسکن ملی را مطرح کرد که آن هم در سال ۱۴۰۱ ثمر می‌دهد و بالاخره کم کاری در عرضه مسکن را این وزارتخانه به معنای واقعی نمایان است.

وی افزود: برخی افراد آمار‌های غلط می‌دهند، مثلا می‌گویند مشاورین املاک را از روند معاملات حذف کنیم، قیمت مسکن پاین می‌آید. البته در حال حاضر مجلس به دنبال یک طرح خوبی است که می‌خواهد  وزارت راه را از وزارت مسکن جدا کند. اگر این کار انجام شود، ظرف دو سال آینده می‌توانیم ۵ میلیون کسری خانه را جبران کنیم و مسکن متعادل شود.

خسروی در خصوص وام ودیعه مسکن که پس از شیوع کرونا توسط دولت پرداخت شد، اظهار کرد: هر تسهیلاتی را که دولت بدهد، موثر است. ممکن است کافی نباشد، اما به هر جهت اثرات خود را دارد. البته این نوع کار‌ها صرفا وعده و وعید است. ما اول از همه باید بودجه را برای پرداخت تسهیلات تامین کنیم و بعد تصمیم بگیریم. کرونا که دست ما نبوده و همه دنیا را فراگرفته است.

وی افزود: مستاجر وام می‌گیرد که خانه‌ای رهن یا اجاره کند، باید کارمزد وام را هم بدهد. اگر تسهیلاتی می‌خواهند بدهند باید بدون کارمزد باشد. وقتی ویروس آمده باید دولت به نفع مردم کار کند، نه این که ویروس منبع درآمد دولت باشد. به هر جهت اشتباهاتی بوده که انجام شده است الان امیدوارم که دولت جدیدی که برسرکار آمده حداقل همه باهم در جهت رفع مشکل هم‌راستا باشیم.

رییس اتحادیه مشاوران‌ املاک کشور، با اشاره به نقش مهم مجلس در زمینه مسکن، اظهار کرد: قانون‌گذار باید مشکل را بررسی کند و تولید قانون کند، یعنی اگر می‌داند مثلا  امروز ترافیک سنگین است، به اداره راهنمایی و رانندگی ایراد نگیرد. اگر در بخش مسکن، مشاورین املاک مشکل دارند، قانون‌گذار باید تولید قانون کند. قانون صنفی موجود برای مشاورین املاک بسیار ضعیف است.

خسروی در ارتباط با تاثیر مالیات بر خانه‌های خالی بر بازار مسکن، تصریح کرد:  بسیاری از این واحد‌های خالی برای مردم عادی نیستند. یک انسان عادی که اگر با نخوردن و نپوشیدن توانسته یکی دو واحد مسکونی بخرد که اجاره دهد تا کمک خرجش شود، خانه خود را خالی نمی‌گذارد. خانه‌های خالی مربوط به ارگان‌ها و بانک هاست. آن‌ها قبلا اقدام به ساخت و ساز کرده اند. می‌شد این ساخت و ساز‌ها را به بخش خصوصی واگذار کرد. اکنون بانک‌ها خانه‌ها را می‌سازند و کنار می‌گذارند تا قیمت بالاتر برود. اگر جلوی این بخش دولتی گرفته نشود، مشکل ما حل نمی‌شود. بخش خصوصی را می‌شود کنترل کرد، اما بخش دولتی را خیر.


رییس اتحادیه مشاوران‌ املاک کشور درباره سامانه املاک و اسکان و غیرفعال بودن سایت ثبت اطلاعات در آن، اظهار کرد: من به محمودزاده (معاون وزیر راه و شهرسازی) هم پیام دادم که این موضوع باید خیلی سهل و آسان در اختیار مردم باشد. وقتی وارد سایت می‌شویم به مشکلات نرم افزاری برخورد می‌کنیم و همه افراد جامعه هم که سواد آی‌تی ندارند.

خسروی در پایان تاکید کرد: به وزارت راه و شهرسازی هم گفتم که این سامانه و نحوه استفاده از آن را در تلویزیون و کانال‌ها آموزش دهید تا مردم مطلع شوند و بتوانند ثبت نام کند. بالاخره هزینه‌ای شده و این سامانه روی کار آمده، اما متاسفانه به توصیه ما عمل نکردند.
بازارنیوز 

  • رونق بازار مسکن ایران

    رونق بازار مسکن ایران

    همزمان با کاهش تنش‌ها در منطقه و نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، به نظر می‌رسد رکود بازار مسکن نیز رو به بهبود رفته و میزان معاملات مسکن رشد کرده است. در همین راستا، منصور غیبی،‌ کارشناس بازار مسکن، گفته است، میزان معاملات مسکن در دی‌ماه افزایش یافته و بالاترین میزان خرید مربوط به خریدهای سرمایه‌ای بوده است. حالا سوال این است که با تشکیل دولت دونالد ترامپ، بازار مسکن چه وضعیتی پیدا خواهد کرد.

  • قیمت خانه افسار پاره کرد

    قیمت خانه افسار پاره کرد

    مهمترین مولفه‌های مهم اثرگذار در تعیین قیمت مسکن، نرخ ارز است؛ بنابراین دور از انتظار نیست که افزایش قیمت دلار در بازار آزاد بر روی قیمت‌ها در بازار مسکن اثر گذار باشد.

  • افزایش قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۳

    افزایش قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۳

    تحولات سیاسی می‌تواند به چالش‌های جدیدی برای اقشار کم‌درآمد و متوسط منجر شود. رشد سریع قیمت‌ها در بازار مسکن، توان خرید مردم را کاهش داده و موجب افزایش شکاف طبقاتی در تأمین مسکن خواهد شد. این وضعیت ممکن است به بحران‌های اجتماعی مانند افزایش نرخ بی‌خانمانی و کاهش سطح رفاه عمومی منجر شود.

  • فروش اقساطی مسکن آغاز شد

    فروش اقساطی مسکن آغاز شد

    مدیرعامل بانک مسکن از فروش اقساطی ۷۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن خبر داد و گفت: بانک مسکن باید ۱۷۲ هزار میلیارد تومان برای این طرح تامین مالی انجام دهد.

  • معاملات مسکن از رکود خارج شد

    معاملات مسکن از رکود خارج شد

    بررسی‌ بازار مسکن نشان می‌دهد که برخلاف ماه‌های گذشته، عرضه در اکثر محله‌ها و مناطق افزایش داشته است.

  •  تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

    تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

    بازار مسکن در شرایط رکودی قرار دارد و خریداران با احتیاط وارد این بازار می‌شوند. با توجه به تحولات سیاسی منطقه و سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم، کارشناسان معتقدند که تثبیت امنیت و اجرای سیاست ارز تک‌نرخی می‌تواند به خروج بازار مسکن از رکود کمک کند. در این شرایط، خریداران باید پیش از افزایش قیمت‌ها اقدام کنند تا از افزایش تقاضا و گرانی بعدی جلوگیری کنند.

  • پشت پرده گرانی خانه فاش شد

    پشت پرده گرانی خانه فاش شد

    واحدهای طرح نهضت ملی مسکن که قرار بود زیر یک میلیارد تومان ساخته شوند

  • هزینه اوراق وام بانک مسکن چقدر است؟

    هزینه اوراق وام بانک مسکن چقدر است؟

    وام مسکن یکی از روش‌های اصلی تأمین مالی خرید خانه در ایران است که از طریق روش‌های مختلفی مانند وام‌های بانکی، صندوق‌های پس‌انداز مسکن، وام جوانان و اوراق تسهیلات مسکن (تسه) ارائه می‌شود.

  • احیای بازار مسکن با روش مجلس

    احیای بازار مسکن با روش مجلس

    در شرایطی که یکی از اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس از وقوع تحولات مثبت در بازار مسکن طی ماه‌های آینده خبر داده و ابراز امیدواری کرده است، برخی فعالان این حوزه نظر دیگری دارند و به شیوه‌های جدید و متفاوتی که متقاضیان برای تأمین نیازهای خود به کار می‌گیرند، اشاره می‌کنند.

  • مسکن مهر ارزان تر است یا مسکن ملی؟

    مسکن مهر ارزان تر است یا مسکن ملی؟

    بررسی بازار مسکن نشان می‌دهد، خرید واحدهای آماده مسکن مهر به مراتب ارزان‌تر از واحدهای در حال ساخت نهضت ملی مسکن بوده و برای مردم مقرون‌به‌صرفه تر است.

  • بحران مسکن چگونه به پایان می رسد؟

    بحران مسکن چگونه به پایان می رسد؟

    در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود. بر اساس گزارش اتاق تعاون ایران، دو عامل اصلی در افزایش اخیر قیمت مسکن مؤثر بوده‌اند: در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود.

  • حال بازار مسکن چطور است؟

    حال بازار مسکن چطور است؟

    موتور اصلی تورم مسکن که خریداران سرمایه‌ای بودند، اکنون تقریباً خاموش شده و این موضوع به رکود سنگین در معاملات مسکن منجر شده است.

  • وام قرض‌الحسنه 750 میلیون تومانی

    وام قرض‌الحسنه 750 میلیون تومانی

    این وام با شرایطی خاص و بازپرداخت بلند مدت طراحی شده است تا این قشر از جامعه بتوانند با هزینه‌ ای مناسب و امکانات بهتر به خرید یا ساخت مسکن اقدام کنند.

  • شوک بزرگ به خریداران مسکن!

    شوک بزرگ به خریداران مسکن!

    قیمت مسکن طی سال‌های اخیر افزایش بی‌سابقه‌ای داشته و بازارهای موازی نیز بر این روند تاثیر گذاشته‌اند. در این میان قیمت دلار یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های تاثیرگذار بر بازار مسکن بوده است.

  • خبر خوش برای خریداران مسکن

    خبر خوش برای خریداران مسکن

    همزمان با نوسانات ایجاد شده در بازار مسکن شاهد آن هستیم که استقبال خریداران از واحدهای مسکن اقتصادی با توجه به پایین بودن قیمت‌ها بیشتر شده که طبق آمارها تا ۴۸ ماه آینده فاز اول آن افتتاح می‌شود.

  •  منتظر ریزش قیمت مسکن باشید

    منتظر ریزش قیمت مسکن باشید

    یک کارشناس بازار مسکن از اینکه فعالیت بانک‌ها در حوزه مسکن موجب افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی ملک در بازار مسکن شد، گفت: دارایی بانک‌ها باید به جامعه مصرفی و تولید مسکن اختصاص یابد.

  • افرایش ۱۵ درصدی ملک توسط بنگاه‌داری بانک‌ها

    افرایش ۱۵ درصدی ملک توسط بنگاه‌داری...

    یک کارشناس بازار مسکن از اینکه فعالیت بانک‌ها در حوزه مسکن موجب افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی ملک در بازار مسکن شد، گفت: دارایی بانک‌ها باید به جامعه مصرفی و تولید مسکن اختصاص یابد.

  • ثبت‌نام در طرح نهضت ملی مسکن ادامه دارد

    ثبت‌نام در طرح نهضت ملی مسکن ادامه دارد

    معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی روند ثبت‌نام در نهضت ملی مسکن و وضعیت تأمین تسهیلات مسکن پرداخت. وی با بیان اهداف و اقدامات دولت در حوزه مسکن، به تحلیل چالش‌ها و راهکارهای موجود در این بخش پرداخته و از تلاش‌ها برای بهبود وضعیت مسکن در کشور سخن گفت.

  • چرا قیمت مسکن رشد کرد ؟

    چرا قیمت مسکن رشد کرد ؟

    افزایش شهرنشینی در ایران طی چند دهۀ گذشته منجر به رشد سریع جمعیت شهری و افزایش تقاضای مسکن و قیمت آن شده است. این رشد اغلب بدون برنامه‌ریزی مناسب اتفاق افتاده است.

  • آخرین وضعیت معاملات مسکن در یک ماه اخیر

    آخرین وضعیت معاملات مسکن در یک ماه اخیر

    نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران از کاهش چشم گیر معاملات مسکن در طی یک ماه گذشته خبر داد.

  • بازار مسکن دوباره قفل شد سازنده، توان فروش ندارد !

    بازار مسکن دوباره قفل شد سازنده، توان...

    در گذشته، زمانی که پیش‌فروش مسکن از طریق مشاوران املاک انجام می‌شد، سرمایه‌های کوچک به سمت تولیدکنندگان هدایت می‌شد و این موضوع به رونق بازار کمک می‌کرد.