قوانین املاک / خرید قراردادی، جایگزین خرید تضمینی می‌شود

خرید قراردادی، جایگزین خرید تضمینی می‌شود

خرید قراردادی، جایگزین خرید تضمینی می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای تداوم تولید محصولات کشاورزی، خرید قراردادی جایگزین خرید تضمینی می‌شود و خرید قراردادی اصلی‌ترین برنامه ما در وزارتخانه خواهد بود.


آقای سیدجواد ساداتی نژاد در جمع تشکل‌های کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران افزود: تلاش کردیم از امسال در حوزه گندم و صنعت رویه خرید قراردادی را جایگزین خرید تضمینی کنیم که پیشرفت‌هایی هم داشتیم.

وی گفت: البته در شرایط کنونی خرید قراردادی محصولات کشاورزی در ایران فقط یک درصد محصولات را شامل می‌شود که عددی پایین است، زیرا در دنیا این عدد ۴۰ تا ۹۰ درصد است.

ساداتی نژاد افزود: رویکرد ما این است که در حوزه تولیدات دامی و کشاورزی، خرید قراردادی را به پیش ببریم یعنی صنایع ما به ویژه صنایع غذایی و دامی باید با کشاورز و دامدار قرارداد ببندند و تولید باید براساس قرارداد خرید انجام شود.

وی گفت: اگر کشاورزی قراردادی را ترویج کنیم هم عملکرد در سطح افزایش می‌یابد و هم بهره مندی کشاورز ارتقاء خواهد یافت.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: اعتقاد من این است که ما از تنوع اقلیمی و ظرفیت‌های فراوان در کشاورزی برخوردار هستیم که این مزیت‌ها برای هر کشوری تولید قدرت می‌کند.

ساداتی نژاد ادامه داد: حوزه کشاورزی، خصوصی‌ترین بخش کشور است که در این حوزه نه تنها باید امنیت غذایی داشته باشیم بلکه باید به قدرت و اقتدار غذایی هم دست پیدا کنیم.

وی گفت: ظرفیت دستیابی به این قدرت و اقتدار در کشور وجود دارد، اما جایگاه آن در اختیار همسایگانی است که حتی از ظرفیت ما در تولید غذا در کشور خود استفاده می‌کنند.

ساداتی نژاد افزود: قله هدف ما در وزارت جهاد کشاورزی، رسیدن به قدرت و اقتدار غذایی در منطقه است، زیرا هم مواهب خدادادی و هم ظرفیت‌های آن را داریم و زیرساخت‌های خوبی هم در کشور ایجاد شده، اما در سال‌های گذشته سیاستگذاری‌ها میان بخش عملیاتی که تشکل‌ها هستند و تصمیم گیری‌ها که ما هستیم فاصله ایجاد کرده است.

وی با بیان این که من هم مانند شما به قیمت گذاری دستوری اعتقادی ندارم، گفت: همچنان که قیمت گذاری دستوری محل اشکال است حل آن نیز با اشکالاتی مواجه است که یکی از این اشکالات قدرتمند نبودن تشکل‌های حوزه کشاورزی است، دریافت ما این است که تشکل‌های حوزه کشاورزی یکپارچه نیستند و متقابل حرف می‌زنند که موجب می‌شود سیاستگذار دچار اشتباه شود به طور نمونه اگر در یک تصمیم گیری با تشکلی مشورت می‌کنیم ۲۰ تشکل دیگر می‌گویند نظر ما متفاوت از این است.

وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از مراجع متعدد مجوزدهی برای تشکل‌های حوزه کشاورزی افزود: هم اکنون وزارت کشور، وزارت تعاون، اتاق تعاون، اتاق بازرگانی و سازمان تعاونی روستایی برای تشکل‌ها در حوزه کشاورزی، مجوز صادر می‌کنند که همین پراکندگی موجب می‌شود تشکل‌ها از قدرت لازم برخوردار نباشند.

ساداتی نژاد ادامه داد: معتقدم تنظیم بازار را باید به تشکل‌ها واگذار کرد به شرطی که تشکل‌ها هم قدرتمند باشند اگر تشکل‌های ما قدرتمند باشند می‌توانند در تفاهم با دولت، بازار را کنترل کنند یعنی اگر قیمت افزایش یافت با واردات از مصرف کننده و اگر قیمت کاهش یافت با صادرات از تولید کننده حمایت کنند.

وی با بیان این که در دولت سیزدهم تصمیم گیری‌های حوزه کشاورزی با مشورت از تشکل‌های بخش خصوصی انجام می‌شود به معاونان خود دستور داد در هر تصمیم گیری برای حوزه کشاورزی و صنایع غذایی حتماً از نظر مشورتی تشکل‌های بخش خصوصی استفاده کنند.

ساداتی نژاد گفت: واگذاری اختیارات به استان‌ها را در این دوره آغاز کردیم و در پی واگذاری اختیارات گسترده به استان‌ها هستیم تا مشکلات حوزه کشاورزی در استان‌ها حل شود، اعتقاد داریم این رویکرد سرعت کار‌ها را بالا می‌برد و مشکلات بروکراسی ناشی از نبود اختیارات را کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به این که یکی از مشکلات حوزه کشاورزی، نبود سرمایه گذاری است، افزود: در طول سال‌های گذشته سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نه از صنعت که حتی از سهم کشاورزی در جی دی پی هم کمتر بوده است که امیدواریم در بودجه ۱۴۰۱ بتوانیم سهم کشاورزی را در سرمایه گذاری‌ها به اندازه سهمش در جی دی پی برسانیم.

ساداتی نژاد ادامه داد: برای رسیدن به اقتدار کشاورزی و غذایی به تحول نیاز داریم و با شرایط کنونی و حرکت جزیره‌ای به این قله اقتدار نخواهیم رسید بنابر این اگر قرار است به این هدف برسیم حتماً باید دیپلماسی غذایی داشته باشیم و هدف گذاری ما به جای صرف بازار داخلی، بازار منطقه‌ای هم باشد.

وی گفت: سهم بخش کشاورزی ما در بازار‌های منطقه حدود ۲ درصد و این در حالی است که امریکا با دارا بودن ۴ درصد جمعیت دنیا، ۳۷ درصد محصولات غذایی دنیا را تولید می‌کند بنابر این باید در دیپلماسی غذایی تجدید نظر کنیم، زیرا برخی از محصولات ما به که به کشور‌های منطقه صادر می‌شود به علت تعرفه یا مشکلات ترانزیتی به اسم دیگر کشور‌ها به بازار‌های منطقه می‌رسد.

وزیر جهاد کشاورزی، شیلات را حوزه‌ای مستعد در تولید ثروت، ارزآوری و اشتغال کشور دانست و افزود: ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر ساحل داریم، اما ۴۸ درصد از تولید آبزیان کشور در داخل کشور صورت می‌گیرد این یعنی از مرز‌های آبی و سواحل کشور استفاده نمی‌کنیم.

ساداتی نژاد گفت: در حالی که برای پرورش ماهی در قفس باید ظرفیتی ۲۰۰ هزار تنی ایجاد می‌شد هم اکنون به تولیدی معادل ۲۰ هزار تن رسیدیم در حالی که ظرفیت‌ها در این حوزه فراوان است و ما از آن به درستی استفاده نکردیم به طور نمونه کشور نروژ از پرورش ماهی در قفس، ۳۰ میلیارد دلار درآمد ارزی دارد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌های کشاورزی در کشور استفاده نکردن از ظرفیت‌های دیم است که این امر موجب شده ۷۰ درصد از کشت کشور آبی و ۳۰ درصد دیم باشد در حالی که این عدد در دنیا ۷۰ درصد کشت دیم و ۳۰ درصد کشت آبی است.
ساداتی نژاد گفت: معتقدیم سیاستگذاری‌ها و برنامه ریزی‌های حوزه کشاورزی باید در وزارت جهاد کشاورزی انجام شود و اگر قرار است به اقتدار غذایی برسیم باید سه ضلع کمیسیون کشاورزی مجلس، وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌ها در برنامه ریزی‌ها سهیم باشند.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: براساس قانون جدیدی که در حال بررسی در شورای نگهبان است تنظیم بازار محصولات کشاورزی در اختیار وزارت جهاد قرار می‌گیرد و براساس آن تنظیم بازار محصولات کشاورزی تنها بر مبنای نیاز داخل نیست، زیرا نتیجه رویکرد تنظیم بازار براساس نیاز داخل همین شرایط فعلی است بنابر این برای تنظیم بازار باید بر مبنای هم بازار‌های داخلی و هم بازار‌های منطقه‌ای و صادراتی، برنامه ریزی کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما

  • سقف وام خرید مسکن از محل اوراق مشخص شد

    سقف وام خرید مسکن از محل اوراق مشخص شد

    سقف وام خرید مسکن از محل اوراق، با احتساب وام تعمیر، به یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان رسیده است؛

  • شرط تاهل برای دریافت مسکن حمایتی الزامی شد

    شرط تاهل برای دریافت مسکن حمایتی الزامی...

    طبق آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، شرط تاهل یا سرپرست خانوار بودن برای دریافت مسکن حمایتی الزامی شده است.

  • قیمت واقعی مسکن ملی بالاخره مشخص شد

    قیمت واقعی مسکن ملی بالاخره مشخص شد

    واحدهای نهضت ملی مسکن بر مبنای قیمت تمام شده عرضه خواهد شد و به همین دلیل با توجه به تعدیل‌های فصلی، قیمت‌ها به‌روز می‌شود.

  • اعلام شرط جدید تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن

    اعلام شرط جدید تحویل واحدهای نهضت ملی...

    ۴هزارو۵۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن تکمیل شده و تنها منتظر تکمیل انشعابات توسط دستگاه‌های خدمات رسان است.

  • درخواست جدی از دولت درباره وام مسکن

    درخواست جدی از دولت درباره وام مسکن

    تصمیم دولت در زمینه کاهش وام ساخت مسکن با وجود تورم بالا و افزایش قیمت مصالح یک تصمیم کاملا غلط و اشتباه بوده و هیچ منطقی ندارد. باید وام ساخت مسکن به حداقل ۸۰۰ میلیون تومان بازگردد.

  • فروش بر خط اموال و املاک مازاد بانک مسکن

    فروش بر خط اموال و املاک مازاد بانک...

    مدیرعامل بانک مسکن گفت: مطابق تکالیف قانونی، اموال و املاک مازاد این بانک به صورت منظم برای فروش آگهی می شود که بیشتر این اموال شرکت های ساختمانی هستند.

  • بررسی بسته حمایتی مستأجران

    بررسی بسته حمایتی مستأجران

    به گفته وزیر راه و شهرسازی، این بسته شامل تسهیلات کمک ودیعه با حمایت ویژه از مستأجران کم درآمد، افزایش عرضه مسکن و مسکن اجاره‌ای شامل تسهیلات ساخت برای واحدهای نیمه تمام، تسریع در تکمیل طرح‌های حمایتی و ساخت مسکن استیجاری از سوی بخش غیر دولتی و شهرداری‌هاست.

  • بازپرداخت ۱۵ ساله فرصت استثنائی ثبت نام وام ودیعه مسکن

    بازپرداخت ۱۵ ساله فرصت استثنائی ثبت نام...

    افزایش قیمت مسکن و اجاره بهاء در سال‌های اخیر، فشار زیادی به مستاجران آورده است. برای کمک به این قشر از جامعه، دولت در سال ۱۴۰۳ طرح وام ودیعه مسکن را با شرایط جدیدی ارائه کرده است.

  • هشدار جدی در خصوص فروش متری مسکن

    هشدار جدی در خصوص فروش متری مسکن

    نایب رئیس اتحادیه املاک نسبت به فروش متری مسکن هشدار داد و گفت: عدم نظارت بر این وضعیت خطرات جدی برای سرمایه‌گذاران و آینده بازار ملک به همراه هواهد داشت.

  • وام خرید مسکن ۲ میلیارد تومان می‌شود

    وام خرید مسکن ۲ میلیارد تومان می‌شود

    مدیرعامل بانک مسکن:آماده تامین مالی نهضت ملی مسکن سایر بانک‌هایی هستیم که به تکلیف خود عمل نکرده‌اند.

  • چتر حمایتی جدید برای مستأجران کم درآمد

    چتر حمایتی جدید برای مستأجران کم درآمد

    سقف 25 درصدی برای افزایش اجاره‌بها که از تیرماه امسال اجرایی شد، در پی تورم عمومی 30 درصدی، نتواسته تاثیری بر بازار مسکن بگذارد و این بازار همچنان بدون توجه به این محدودیت ادامه می‌یابد.

  • پرداخت وام تعمیر مسکن

    پرداخت وام تعمیر مسکن

    پرداخت وام ۱۶۰ میلیون تومانی جعاله (تعمیر) مسکن توسط بانک مسکن متوقف شده است. در حال حاضر این وام تنها به همراه وام خرید مسکن به متقاضیان ارائه می‌شود.

  • این واحد‌های مسکونی وام یک میلیاردی می گیرند

    این واحد‌های مسکونی وام یک میلیاردی می...

    طبق آمارهای اعلام شده استفاده از فناوری‌های نوین و صنعتی سازی زمینه ساز افزایش میزان تسهیلات ساخت تا یک میلیارد تومان شده است.

  • معامله اجاره مسکن از طریق دلار ممنوع

    معامله اجاره مسکن از طریق دلار ممنوع

    به گفته نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران معامله مسکن از طریق ارز غیرقانونی است که آگهی آنها بیشتر در فضای مجازی منتشر می‌شود.

  • فروش قسطی خانه رسما آغاز شد

    فروش قسطی خانه رسما آغاز شد

    مدیرعامل بانک مسکن اعلام کرد که فروش اقساطی ۷۵ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن آغاز شده است. وی همچنین افزود که بانک مسکن موظف است ۱۷۲ هزار میلیارد تومان برای تأمین مالی این طرح اختصاص دهد.

  • ثبت قرارداد اجاره خانه رایگان شد

    ثبت قرارداد اجاره خانه رایگان شد

    سامانه «خودنویس» که توسط وزارت راه و شهرسازی راه‌اندازی شده است، به‌عنوان ابزاری نوین در جهت ارتقای شفافیت و ساماندهی بازار مسکن شناخته می‌شود. این سامانه با فراهم کردن امکان ثبت آنلاین و رایگان قراردادهای اجاره، خرید و فروش، به تحول در فرآیند معاملات ملکی کمک کرده است.

  • چطور «وام ودیعه مسکن» بگیریم؟

    چطور «وام ودیعه مسکن» بگیریم؟

    شرایط پرداخت وام ودیعه مسکن در آخرین بخشنامه‌ای که بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن ابلاغ کرده است این تسهیلات فقط به متقاضیان متأهل یا زنان مجرد بالای ۳۵سال و مردان بالای ۴۵سال پرداخت می‌شود و اولویت‌بندی متقاضیان باید بر مبنای تصویب‌نامه هیأت وزیران انجام شود. طبق این مصوبه، اولویت پرداخت این تسهیلات، به‌ترتیب، خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی، زنان سرپرست خانواده، خانواده‌های دارای ۳فرزند و بیشتر، زوج‌های جوان و خانوارهای دهک‌های پایین درآمدی هستند.

  • مشاوران املاک حق معامله این خانه‌ها را ندارند!

    مشاوران املاک حق معامله این خانه‌ها را...

    حسین جنتی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، اعلام کرد که بر اساس ماده ۱۳ قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، مصوب ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، به منظور کاهش نوسانات بازار مسکن و جلوگیری از سفته‌بازی در واحدهای در حال ساخت، تمامی طرح‌های حمایتی مسکن مانند اقدام ملی و نهضت ملی مسکن که مطابق ماده ۷ قانون جهش تولید مسکن به صورت ۹۹ ساله واگذار می‌شوند، از تنظیم قرارداد خرید و فروش منع شده‌اند.

  • ارسال اطلاعات ۳۸ هزار خانه خالی به سازمان امور مالیاتی

    ارسال اطلاعات ۳۸ هزار خانه خالی به...

    سازمان امور مالیاتی گزارش داد: تاکنون اطلاعات ۳۸ هزار و ۲۵۹ خانه خالی از سوی وزارت راه و شهرسازی دریافت شده است.

  • شیوه جدید خرید مسکن

    شیوه جدید خرید مسکن

    در حال حاضر اعتقاد بر این است که معاملات مسکن با رمز ارز پولشویی بوده و برای فرار مالیاتی و پولشویی صورت می‌گیرد، در قراردادهای مسکن امکان ثبت پرداخت وجه به غیر از ریال وجود ندارد.

  • افزایش وام مسکن

    افزایش وام مسکن

    با تصویب نامه هیات وزیران درخصوص اصلاح ماده ۳ اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، سقف وام مسکن ایثارگران به ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.