قوانین املاک / خرید قراردادی، جایگزین خرید تضمینی می‌شود

خرید قراردادی، جایگزین خرید تضمینی می‌شود

خرید قراردادی، جایگزین خرید تضمینی می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای تداوم تولید محصولات کشاورزی، خرید قراردادی جایگزین خرید تضمینی می‌شود و خرید قراردادی اصلی‌ترین برنامه ما در وزارتخانه خواهد بود.


آقای سیدجواد ساداتی نژاد در جمع تشکل‌های کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران افزود: تلاش کردیم از امسال در حوزه گندم و صنعت رویه خرید قراردادی را جایگزین خرید تضمینی کنیم که پیشرفت‌هایی هم داشتیم.

وی گفت: البته در شرایط کنونی خرید قراردادی محصولات کشاورزی در ایران فقط یک درصد محصولات را شامل می‌شود که عددی پایین است، زیرا در دنیا این عدد ۴۰ تا ۹۰ درصد است.

ساداتی نژاد افزود: رویکرد ما این است که در حوزه تولیدات دامی و کشاورزی، خرید قراردادی را به پیش ببریم یعنی صنایع ما به ویژه صنایع غذایی و دامی باید با کشاورز و دامدار قرارداد ببندند و تولید باید براساس قرارداد خرید انجام شود.

وی گفت: اگر کشاورزی قراردادی را ترویج کنیم هم عملکرد در سطح افزایش می‌یابد و هم بهره مندی کشاورز ارتقاء خواهد یافت.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: اعتقاد من این است که ما از تنوع اقلیمی و ظرفیت‌های فراوان در کشاورزی برخوردار هستیم که این مزیت‌ها برای هر کشوری تولید قدرت می‌کند.

ساداتی نژاد ادامه داد: حوزه کشاورزی، خصوصی‌ترین بخش کشور است که در این حوزه نه تنها باید امنیت غذایی داشته باشیم بلکه باید به قدرت و اقتدار غذایی هم دست پیدا کنیم.

وی گفت: ظرفیت دستیابی به این قدرت و اقتدار در کشور وجود دارد، اما جایگاه آن در اختیار همسایگانی است که حتی از ظرفیت ما در تولید غذا در کشور خود استفاده می‌کنند.

ساداتی نژاد افزود: قله هدف ما در وزارت جهاد کشاورزی، رسیدن به قدرت و اقتدار غذایی در منطقه است، زیرا هم مواهب خدادادی و هم ظرفیت‌های آن را داریم و زیرساخت‌های خوبی هم در کشور ایجاد شده، اما در سال‌های گذشته سیاستگذاری‌ها میان بخش عملیاتی که تشکل‌ها هستند و تصمیم گیری‌ها که ما هستیم فاصله ایجاد کرده است.

وی با بیان این که من هم مانند شما به قیمت گذاری دستوری اعتقادی ندارم، گفت: همچنان که قیمت گذاری دستوری محل اشکال است حل آن نیز با اشکالاتی مواجه است که یکی از این اشکالات قدرتمند نبودن تشکل‌های حوزه کشاورزی است، دریافت ما این است که تشکل‌های حوزه کشاورزی یکپارچه نیستند و متقابل حرف می‌زنند که موجب می‌شود سیاستگذار دچار اشتباه شود به طور نمونه اگر در یک تصمیم گیری با تشکلی مشورت می‌کنیم ۲۰ تشکل دیگر می‌گویند نظر ما متفاوت از این است.

وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از مراجع متعدد مجوزدهی برای تشکل‌های حوزه کشاورزی افزود: هم اکنون وزارت کشور، وزارت تعاون، اتاق تعاون، اتاق بازرگانی و سازمان تعاونی روستایی برای تشکل‌ها در حوزه کشاورزی، مجوز صادر می‌کنند که همین پراکندگی موجب می‌شود تشکل‌ها از قدرت لازم برخوردار نباشند.

ساداتی نژاد ادامه داد: معتقدم تنظیم بازار را باید به تشکل‌ها واگذار کرد به شرطی که تشکل‌ها هم قدرتمند باشند اگر تشکل‌های ما قدرتمند باشند می‌توانند در تفاهم با دولت، بازار را کنترل کنند یعنی اگر قیمت افزایش یافت با واردات از مصرف کننده و اگر قیمت کاهش یافت با صادرات از تولید کننده حمایت کنند.

وی با بیان این که در دولت سیزدهم تصمیم گیری‌های حوزه کشاورزی با مشورت از تشکل‌های بخش خصوصی انجام می‌شود به معاونان خود دستور داد در هر تصمیم گیری برای حوزه کشاورزی و صنایع غذایی حتماً از نظر مشورتی تشکل‌های بخش خصوصی استفاده کنند.

ساداتی نژاد گفت: واگذاری اختیارات به استان‌ها را در این دوره آغاز کردیم و در پی واگذاری اختیارات گسترده به استان‌ها هستیم تا مشکلات حوزه کشاورزی در استان‌ها حل شود، اعتقاد داریم این رویکرد سرعت کار‌ها را بالا می‌برد و مشکلات بروکراسی ناشی از نبود اختیارات را کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به این که یکی از مشکلات حوزه کشاورزی، نبود سرمایه گذاری است، افزود: در طول سال‌های گذشته سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نه از صنعت که حتی از سهم کشاورزی در جی دی پی هم کمتر بوده است که امیدواریم در بودجه ۱۴۰۱ بتوانیم سهم کشاورزی را در سرمایه گذاری‌ها به اندازه سهمش در جی دی پی برسانیم.

ساداتی نژاد ادامه داد: برای رسیدن به اقتدار کشاورزی و غذایی به تحول نیاز داریم و با شرایط کنونی و حرکت جزیره‌ای به این قله اقتدار نخواهیم رسید بنابر این اگر قرار است به این هدف برسیم حتماً باید دیپلماسی غذایی داشته باشیم و هدف گذاری ما به جای صرف بازار داخلی، بازار منطقه‌ای هم باشد.

وی گفت: سهم بخش کشاورزی ما در بازار‌های منطقه حدود ۲ درصد و این در حالی است که امریکا با دارا بودن ۴ درصد جمعیت دنیا، ۳۷ درصد محصولات غذایی دنیا را تولید می‌کند بنابر این باید در دیپلماسی غذایی تجدید نظر کنیم، زیرا برخی از محصولات ما به که به کشور‌های منطقه صادر می‌شود به علت تعرفه یا مشکلات ترانزیتی به اسم دیگر کشور‌ها به بازار‌های منطقه می‌رسد.

وزیر جهاد کشاورزی، شیلات را حوزه‌ای مستعد در تولید ثروت، ارزآوری و اشتغال کشور دانست و افزود: ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر ساحل داریم، اما ۴۸ درصد از تولید آبزیان کشور در داخل کشور صورت می‌گیرد این یعنی از مرز‌های آبی و سواحل کشور استفاده نمی‌کنیم.

ساداتی نژاد گفت: در حالی که برای پرورش ماهی در قفس باید ظرفیتی ۲۰۰ هزار تنی ایجاد می‌شد هم اکنون به تولیدی معادل ۲۰ هزار تن رسیدیم در حالی که ظرفیت‌ها در این حوزه فراوان است و ما از آن به درستی استفاده نکردیم به طور نمونه کشور نروژ از پرورش ماهی در قفس، ۳۰ میلیارد دلار درآمد ارزی دارد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌های کشاورزی در کشور استفاده نکردن از ظرفیت‌های دیم است که این امر موجب شده ۷۰ درصد از کشت کشور آبی و ۳۰ درصد دیم باشد در حالی که این عدد در دنیا ۷۰ درصد کشت دیم و ۳۰ درصد کشت آبی است.
ساداتی نژاد گفت: معتقدیم سیاستگذاری‌ها و برنامه ریزی‌های حوزه کشاورزی باید در وزارت جهاد کشاورزی انجام شود و اگر قرار است به اقتدار غذایی برسیم باید سه ضلع کمیسیون کشاورزی مجلس، وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌ها در برنامه ریزی‌ها سهیم باشند.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: براساس قانون جدیدی که در حال بررسی در شورای نگهبان است تنظیم بازار محصولات کشاورزی در اختیار وزارت جهاد قرار می‌گیرد و براساس آن تنظیم بازار محصولات کشاورزی تنها بر مبنای نیاز داخل نیست، زیرا نتیجه رویکرد تنظیم بازار براساس نیاز داخل همین شرایط فعلی است بنابر این برای تنظیم بازار باید بر مبنای هم بازار‌های داخلی و هم بازار‌های منطقه‌ای و صادراتی، برنامه ریزی کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما

  • ابلاغ مبلغ جدید وام مسکن 800 میلیون تومانی

    ابلاغ مبلغ جدید وام مسکن 800 میلیون...

    محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه‌ای که هفته گذشته با حضور معاون بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، وزیر راه و شهرسازی و رئیس دیوان محاسبات برگزار شد، مسئله وام مسکن و روند پرداخت آن را بررسی کردیم که در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار نفر از کسانی که از سال ۹۹ در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند و به بانک‌ها معرفی شده‌اند همچنان بلاتکلیف هستند، چون بانک‌ها تعهدات خود را به‌درستی انجام نداده‌اند لذا تا پایان دی به آنها فرصت داده‌ایم تا این مشکل را حل کنند.

  • اعلام جریمه برای اجاره‌ی خانه به اتباع غیر‌مجاز

    اعلام جریمه برای اجاره‌ی خانه به اتباع...

    عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی درباره گام‌های کنترل ورود اتباع به کشور، گفت: برای مدیریت اتباع خارجی در ایران سه رویکرد همزمان پیگیری می‌شود. اول انسداد مرزها توسط دستگاه‌های مربوطه، دوم طرد اتباعی که مجوز ندارند توسط فراجا و سوم اصلاح قانون اقامت و ساماندهی اتباع خارجه که در حال انجام آن هستیم.

  • خرید و فروش ملک و مسکن با این افراد جرم است

    خرید و فروش ملک و مسکن با این افراد جرم...

    انعقاد قرارداد برای اتباع غیرمجاز از سوی مشاوران املاک غیرقانونی بوده و با مشاوران املاکی که در این زمینه قرارداد منعقد می کنند برخورد خواهد شد.

  • قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها

    قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و...

    هرگونه ترک فعل در اجرای قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، به هیئت تخلفات اداری معرفی می‌شود.

  • عدم رعایت نرخ افزایش اجاره بهای سالانه، موجب جریمه موجر خواهد شد

    عدم رعایت نرخ افزایش اجاره بهای سالانه،...

    طبق قانون ساماندهی بازار زمین مسکن و اجاره بها، در صورت عدم رعایت نرخ افزایش اجاره بهای سالانه اعلامی توسط دولت، موجر جریمه خواهد شد.

  •  روش جدید سندزدن خانه

    روش جدید سندزدن خانه

    قانون «الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول» در سی اردیبهشت ماه سال جاری توسط ریاست مجلس به دولت، ابلاغ شد. این قانون از سوم تیر ماه ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا است و بر اساس آن باید تمامی معاملات اموال غیرمنقول پس از این تاریخ، به‌صورت رسمی انجام شود. به گفته سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک، این قانون میزان کلاهبرداری در نقل و انتقالات اموال غیرمنقول را کاهش می‌دهد و مانع از فریب‌کاری در معاملات می‌شود.

  • مستاجران برای عدم رعایت قانون اجاره مسکن به کجا باید مراجعه کنند؟

    مستاجران برای عدم رعایت قانون اجاره...

    همزمان با گذشت یک ماه از ابلاغ قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن بخشی از مستاجران از عدم اجرای این قانون از سوی مالکان گله‌مند هستند. در حالی وارد اواسط تابستان می شویم که هنوز بسیاری از مستاجران نتوانسته‌اند واحد مسکونی مورد نظر خود را پیدا کنند این در حالی است که سامانه زمین ،مسکن و اجاره برای بهبود وضعیت بازار و کنترل نرخ های اجاره راه اندازی شده است اما با وجود این سامانه هم هنوز بسیاری از مستاجران از نرخ های بالای اجاره و عدم رعایت سقف اجاره از سوی مالکان گله مند هستند که باید این قانون اجر

  • خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن چطور ممکن است؟

    خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن...

    خرید یا فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن به‌صورت وکالتی با استناد برگه تاییدیه سامانه نهضت ملی مسکن ممنوع و فاقد وجاهت قانونی است.

  • هشدار به خریداران مسکن؛ سکه و طلا ثمن معامله نیست

    هشدار به خریداران مسکن؛ سکه و طلا ثمن...

    دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات گفت: استفاده از پول رایج کشور در هنگام عقد انواع قرارداد‌ها در بنگاه‌های معاملات املاک ضروری است و چنانچه سکه، طلا و امثال آن، ثمن معامله قرار گیرد غیرقانونی بوده و باید قبل از معامله تبدیل به ریال شود و ریال آن از طریق شبکه بانکی مبادله شود.

  • شرایط ثبت نام وام مستاجری ۱۴۰۳

    شرایط ثبت نام وام مستاجری ۱۴۰۳

    با توجه به افزایش قیمت مسکن و هزینه‌ بالای رهن و اجاره در کشور دولت برای کمک به مستاجرین مصوبه وام کمک ودیعه مسکن( وام اجاره) را تصویب کرد. این وام توسط به ۲۰ بانک، ملت، ملی، مسکن، صادرات، رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصادنوین، ایران‌زمین، پست بانک و مؤسسه اعتباری ملل ابلاغ شد.

  • این خانه‌ها را معامله نکنید

    این خانه‌ها را معامله نکنید

    بیر کارگروه تنظیم بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه خرید و فروش امتیاز مسکن‌های حمایتی طبق قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها ممنوع است، گفت: چنانچه امتیاز مسکن‌های حمایتی خرید و فروش شود دعوا‌های احتمالی آتی قابل پیگرد نیست. با بازرسی‌هایی که توسط کارگروه تنظیم و کنترل بازار مسکن از بنگاه‌های معاملات املاک در سطح کشور انجام شد، خرید و فروش امتیاز واحد‌های مسکونی حمایتی در برخی از بنگاه‌ها در حال انجام است که کاری غیرقانونی است.

  • واریز وام ۴۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران یارانه بگیر

    واریز وام ۴۰۰ میلیون تومانی برای...

    تسهیلات مسکن محرومین با سقف فردی ۴۰۰ میلیون تومان به بانک های عامل ابلاغ شد؛ مشمولان این تسهیلات دهک‌های اول تا سوم درآمدی هستند.

  • مستاجران قبل از پرداخت اجاره خود این مطلب را بخوانند

    مستاجران قبل از پرداخت اجاره خود این...

    وجود تلاطم در بازار ملک و قیمت بالای اجاره بهای خانه، شرایط را برای مستاجران سخت و سخت‌تر می‌کند. طبق گفته دولت، امسال قرار است تعداد قابل توجهی از واحدهای مسکونی در حال ساخت در قالب مسکن ملی تحویل داده شود و باید دید انتظار برای کاهش اجاره بها در سال ۱۴۰۳ چطور پاسخ داده خواهد شد.

  • هشدار به مالکان مسکن مهر

    هشدار به مالکان مسکن مهر

    سرپرست شرکت عمران شهر‌های جدید گفت: تاکنون بیش از ۳۰ هزار واحد مسکونی خالی در شهر‌های جدید شناسایی شده است که به تمام مالکان آن‌ها جهت تعیین تکلیف و معرفی ساکن، اخطار داده شده است.

  • مالکان خانه‌های خالی منتظر تماس باشند

    مالکان خانه‌های خالی منتظر تماس باشند

    از ابتدای اجرای قانون اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی از سکنه طی حداقل دو سال گذشته تاکنون، ۹ میلیون پیامک به مالکان خانه‌ها در قالب «شناسایی اولیه» ارسال شده است.

  • اجاره خانه به این افراد ممنوع شد

    اجاره خانه به این افراد ممنوع شد

    هرنوع قرارداد رهن و اجاره ساختمان اعم از مسکونی، تجاری و صنعتی توسط افراد و مشاوران املاک با اتباع خارجی غیر مجاز ممنوع است.

  • سازوکار معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک تعیین شد

    سازوکار معافیت مالیات بر سرمایه در...

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز - یکشنبه - سازوکار معافیت از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه برای نقل و انتقال املاک با کاربری غیرمسکونی را تعیین کردند.

  • حبس و جزای نقدی برای خرید و فروش امتیاز مسکن ملی

    حبس و جزای نقدی برای خرید و فروش امتیاز...

    وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران شهرهای جدید در تازه ترین اقدام خود اعلام کرده اند که معامله هر گونه امتیاز طرح نهضت ملی مسکن و ثبت آن در دفاتر اسناد ممنوع و برای آگهی دندگان نیز جزای نقدی در نظر گرفته شده است.

  • خبر خوب برای مسکن ملی ها

    خبر خوب برای مسکن ملی ها

    عطاءالله زمانی مظفرآبادی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در نشست خبری امروز خود در خصوص وضعیت قیمت تمام شده و متراژ پروژه های نهضت ملی مسکن که توسط بنیاد مسکن استان تهران در حال ساخت است گفت : بنیاد مسکن در حوزه نهضت ملی مسکن متولی شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر نسبت به تامین مسکن متقاضیان اقدام کرده است.

  • مالیات خانه‌های خالی و لوکس در حد هیچ!

    مالیات خانه‌های خالی و لوکس در حد هیچ!

    در لایحه بودجه ۱۴۰۳ درآمد حاصل از مالیات واحدهای خالی از سکنه فقط ۱۰۰۰ میلیارد تومان و مالیات واحدهای مسکونی گران‌قیمت ۴۳۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

  • وام مسکن و وام ازدواج در سال ۱۴۰۳

    وام مسکن و وام ازدواج در سال ۱۴۰۳

    شرایط دریافت وام مسکن نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است. برای گرفتن این وام باید بالای ۱۸سال سن داشته باشید و بانک برای خرید خانه‌ای به شما وام می‌دهد که از زمان ساختش کمتر از ۲۵سال گذشته باشد. این نکته را هم خیلی‌ها نمی‌دانند. یکی از روش‌های گرفتن وام از بانک مسکن گذاشتن سپرده و گرفتن وام بعد از یکسال بود. این نوع وام دیگر ارائه نمی‌شود و برای دریافت آن باید سراغ روش‌های دیگر دریافت وام بروید.