بازار املاک / آشفتگی بانک مسکن و وزارت مسکن

آشفتگی بانک مسکن و وزارت مسکن

آشفتگی بانک مسکن و وزارت مسکن

گزارشی از دلایل مدیریتی امکان ناپذیری تحقق وعده ساخت ۴ میلیون مسکن با ورود عمر دولت سیزدهم به سال دوم، یک‌چهارم فرصت دولت برای تحقق وعده ساخت سالی یک میلیون واحد مسکونی از دست رفته بدون آن‌که هیچ اقدام قابل توجهی برای افزایش عرضه مسکن رخ داده باشد.

کاهش عرضه مسکن از سویی و بی‌ثباتی‌های اقتصادی و نگرانی‌های اجتماعی از سوی دیگر
 سبب شد در یک سال اخیر یکی از بلندترین امواج تورمی مسکن، خانوارهای ایرانی را به کام خود بکشد 
تا جایی که هزینه سرپناه در سبد هزینه‌های خانوارهای ایرانی به ۶۰ درصد رسیده و برای دهک‌های پایین درآمدی از ۷۰ درصد هم عبور کرده است.

در این شرایط، به نظر می‌رسید دولت سیزدهم که پروژه مسکن مهر را از افتخارات تبار سیاسی خود می‌دانند.
به مسیر دولت نهم و دهم خواهد رفت و با فشار حاکمیتی، عرضه مسکن را افزایش خواهد داد اما واقعیت‌های جاری در اقتصاد ایران خیلی زود خود را به رخ دولتمردان کشید.
فشار تحریم و تورم مانع از آن می‌شد که پروژه مسکن دولت سیزدهم در ابعاد پروژه مسکن مهر کلید بخورد.

حالا خبر می‌رسد که اوضاع هم در وزارت مسکن و هم در بانک مسکن بسیار آشفته است و باندهای سیاسی تلاش می‌کنند از نمد نارضایتی مقامات عالی دولت از عملکرد متولیان بخش مسکن، کلاهی برای نیروهای خود ببافند.

همه ناراضی

رستم قاسمی از همان روزی که پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات کم‌فروغ دوره سیزدهم ریاست‌جمهوری اعلام شد، مطمئن بود اگر برای همکاری به کابینه دعوت شود.
 جایی جز وزارت نفت را به او نمی‌دهند چه آن‌که سابقه اداره این وزارتخانه مهم در دوره احمدی‌نژاد را داشت .
 در همه دوران حسن روحانی هم، با بخش نفت مرتبط بود و عملیات فروش نفت خارج از کانال‌های رسمی تحریم‌شده را هدایت می‌کرد. 

او به کابینه دعوت شد تا برنامه‌اش برای وزارت نفت را ارائه دهد اما در لحظه آخر، چنین تصمیم گرفته شد که به وزارت راه و شهرسازی برود و فرد دیگری به‌عنوان وزیر نفت معرفی شود. 
شایعات گوناگونی درباره این تغییر ناگهانی وجود دارد اما آ‌ن‌چه به تواتر نقل شده، این‌که مسعود کاظمی، رییس سازمان برنامه که سابقه وزارت نفت را هم در کارنامه داشت.
 رأی رئیس‌جمهور را زده و او را متقاعد کرده که قاسمی را به وزارتخانه دیگری منتقل کند تا فضای برای مانور نیروهای جبهه پایداری در وزارت نفت بازبماند.

به هر حال و به هر دلیل، قاسمی به عنوان وزیر راه و شهرسازی به مجلس معرفی شد اما او چنان ناآماده بود که در جمع نمایندگان درباره عزمش برای اداره بهتر وزارت نفت سخن گفت!
رستم قاسمی از جایگاه جدیدش راضی نبود اما نارضایتی محدود به وزیر نماند و دیگر جناح‌های حامی رییس‌جمهور را هم در برگرفت تا جایی که چند بار شایعه استعفا یا برکناری او را منتشر کردند. پاییز سال گذشته، خبر بیماری و بستری‌شدن قاسمی و استعفای قریب‌الوقوع آن در سطحی گسترده پخش شد تا این پیام را به وزیر و یارانش منتقل کند که در خود دولت هم منتقدان و مخالفانی جدی دارند.

یک جدال و یک بازداشت

از شامگاه روز اول شهریور سال ۱۴۰۱، خبرهای تاییدنشده‌ای درباره بازداشت قاسم مکارم، که از او به عنوان دست راست وزیر راه و شهرسازی یاد می‌شود، در فضای مجازی منتشر شد. 
برخی از کاربران توئیتر، این بازداشت را «کودتا علیه رستم قاسمی» تعبیر کردند و برخی دیگر از «بازداشت جعبه سیاه وزارت راه» سخن گفتند. 
قاسم مکارم، نوه آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی است و از نیروهایی که همراه رستمی به وزارت راه و شهرسازی رفت اما خیلی زود با دیگر بلوک‌های قدرت در وزارتخانه درگیر شد.


این توئیت آقای مکارم علیه مقداد همتی بر وجود رقابتهای پنهانی در وزارت راه وشهرسازی صحه گذاشت

یکی از جالب‌ترین درگیری‌های او، با مقداد همتی بود. مقداد همتی از آن دست افرادی بود که در دوره محمود احمدی‌نژاد و تحت عنوان جوان‌گرایی وارد دستگاه‌های اجرایی شدند.
 از مدافعین سرسخت طرح مسکن مهر بود و تا رده مدیرکل خود را بالا کشید. 
او ظاهرا پس از تغییر دولت دهم، به ستاد اجرایی فرمان امام مامور شد و آن‌جا مورد توجه محمد مخبر، رئیس پیشین ستاد و معاون اول کنونی رییس‌جمهور قرار گرفت.

 همتی، از منتقدان جدی رویکردهای وزارت راه و شهرسازی در دوره قاسمی بود و وارد یک جدال توئیتری با قاسم مکارم شد. او در مصاحبه‌ای گفته بود: 
«چینش فعلی مدیران وزارت راه به نحوی است که توانایی تحقق شعارهای دولت در زمینه ساخت ۴ میلیون مسکن را ندارند.» کش‌مکش ادامه یافت و مواضع دو طرف تندتر شد تا جایی‌که مکارم با خطاب قرار دادن این منتقد با عبارت «پسر جان» نوشت: «آقای مقداد همتی ۱۰ ماه به دنبال کسب سکوی معاونت مسکن بود اما عدم شایستگی و کوچک‌بودن برای کار بزرگ، باعث شد توفیق خدمت را از دست بدهد و امروز سعی می‌کند با تخریب دستاوردهای مهندس قاسمی از ایشان انتقام بگیرد.»

برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای حتی بازداشت مکارم را مرتبط با این جدال دانسته‌اند اما دلیل بازداشت هرچه که بود، به موج جدیدی از شایعات درباره استعفای اعتراضی، کناره‌گیری و حتی خانه نشینی رستم قاسمی دامن زد. البته خبرهای جدیدتر حاکی از آن است که با تبدیل قرار، آقای مکارم روز پنج‌شنبه آزاد شده است.  

سه بلوک قدرت در درون یک وزارتخانه

بر اساس گفته‌های بدنه کارشناسی وزارت راه و شهرسازی، اکنون سه بلوک قدرت در حال دست‌وپنجه نرم کردن با یکدیگر برای نشاندن نیروهای خود بر صندلی‌های مهم این وزارتخانه‌اند. بلوک نیکزادی‌ که عمدتا در دوره احمدی‌نژاد جذب وزارت مسکن وقت شدند و مسکن مهر را دستاورد خود می‌دانند، اکنون بیشترین مخالفت را با سیاست‌های جاری وزارتخانه دارند.

بلوک دیگر با این‌که از نظر عده شامل تعداد زیادی نمی‌شود اما به حمایت‌های مدیرکل دفتر وزارتی پشت‌گرم است. خبرهای متعددی درباره تحمیل علی جعفری، مدیرکل فعلی حوزه وزارتی به رستم قاسمی منتشر شده که حتی اگر فقط درصدی صحت داشته باشند، به معنای درگیری‌های شدید در زیرپوست وزارت راه هستند. اما جالب‌تر این‌که گفته می‌شود گروهی از افراد در وزارت راه و شهرسازی به اعمال نفوذ، مخالفت با مدیران غیرهمسو و تلاش برای انتصاب یاران خود به مناصب کلیدی می‌پردازند که تحت نام «رائفی‌پوری‌ها» شناخته می‌شوند؛ نیروهای اغلب جوانی که پای درس و بحث آن چهره جنجالی نشسته‌اند و حالا به «مصاف» وزیر و نیروهایش در وزارتخانه رفته‌اند.

تغییر گسترده مدیران وزارتخانه

بر اساس اخبار منتشرشده در میان کارمندان وزارت راه و شهرسازی، اولین قربانی درگیری‌های زیرپوستی در وزارت راه، مدیرکل حراست این وزارتخانه بوده است. اکنون خبر می‌رسد که آقای رجبی، مسئول حراستی که اسفند ماه حکم گرفته بود، برکنار و سیدعبدالمجید شجاع، نماینده اسبق دشتستان در مجلس به این سمت منصوب شده است.

گفته می‌شود در کمتر از یک‌ماه آینده، ایمان اسلامیان معاون توسعه مدیریت و منابع، علی جعفری مدیرکل دفتر وزارتی و علیرضا جعفری مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید نیز تغییر خواهند کرد. چنین تغییرات گسترده‌ای در یکسالگی دولت، خود به اندازه کافی بر گزاره آشفتگی در بدنه کارشناسی دولت صحه می‌گذارد.

شب‌نامه و تهدید به اعتصاب

اما فقط سیاست‌گذار کلان حوزه مسکن نیست که دچار کش‌مکش بلوک‌های قدرت شده است؛ بزرگ‌ترین عامل تامین مالی پروژه‌های انبوه‌سازی، یعنی بانک مسکن هم مانند وزارت مسکن دچار سردرگمی و کش‌مکش است. 
البته مشکلات بانک مسکن را باید ذیل تحولات وزارت اقتصاد و دارایی تحلیل کرد اما چون مدیرعامل این بانک به صورت دوفاکتو، باید تایید وزیر راه و شهرسازی را هم بگیرد
 و جهت‌گیری‌های کلی بانک نقش مهمی در شکست یا پیروزی سیاست‌های مسکن دولت مستقر دارد.
پرداختن به مشکلات مدیریتی در این بانک تخصصی می‌تواند مشخص کند چرا بسیاری از ناظران اقتصاد ایران، تحقق وعده ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی تا پایان عمر دولت سیزدهم را غیرممکن می‌دانند.

اخیرا چند نامه و شب‌نامه علیه مدیرعامل بانک مسکن منتشر شده که جان کلام‌شان آن بوده که محمود شایان بازمانده دوره قبلی است، با سیاست‌های دولت همراه نیست و بانک را بد اداره می‌کند.

نویسندگان این نامه‌ها که عالی‌ترین مقامات نظام را خطاب قرارداده‌اند، گرچه از انشای درست جملات عاجز بوده‌اند اما منظور خود را رسانده و روشن کرده‌اند اگر مدیرعامل بانک مسکن تغییر نکند، اعتصاب خواهند کرد. در متن این نامه‌ها که به رویت خبرنگار انصاف نیوز رسیده، آقای شایان متهم شده با به کارگیری افرادی در بانک که با اشخاصی در نهادهای نظارتی، قضایی و امنیتی پیوند خانوادگی دارند، مانع از رسیدگی دقیق به پرونده مالی خود شده است.

نویسندگان این نامه‌های سرگشاده، مدیرعامل بانک مسکن را از همکاران اکبر طبری، چهره بلندپایه دفتر رئیس سابق قوه قضاییه خوانده‌اند که به جرم اختلاس و ارتشا محکوم شد. آنان مدعی شده‌اند پرونده شایان به درستی رسیدگی نشده است و فهرستی از زنان و مردانی که با توصیه مدیرعامل بانک مسکن در این مجموعه مشغول به کار شده‌اند را ضمیمه نوشته خود کرده‌اند. در این نوشته همچنین ادعا شده بستگان برخی نمایندگان مجلس به دلیل ارتباط با آقای شایان توانسته‌اند تسهیلات و وام بانکی خارج از نوبت و بدون رعایت ضوابط دریافت کنند.

نگاهی به مجموعه اطلاعات موجود از درون وزارتخانه متولی مسکن و بانک تخصصی آن، نشان می‌دهد که چرا حتی خوش‌بین‌ترین هواداران دولت سیزدهم نیز باور نمی‌کنند وعده ابراهیم رئیسی مبنی بر ساخت سالانه ۱ میلیون واحد مسکونی جامه عمل بپوشد؛ این روزها سهم دولت از مدیریت بازار مسکن، نظاره صرف گرانی سرسام‌آور اجاره‌بها و قیمت خانه و سهم مردم، افت کیفیت زندگی و نگرانی دائمی از توانایی تامین سرپناه است. مدیران وزارت راه و شهرسازی هم بیشتر از تحولات بازار، نگران تحولات سیاسی‌ای هستند که بر ماندن یا رفتن آنان از پست‌های مدیریتی تاثیرگذار است.

  • صدور ۲۰ هزار پروانه ساخت در سال آینده

    صدور ۲۰ هزار پروانه ساخت در سال آینده

    معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: ما می‌خواهیم صدور پروانه ساخت را از ۵ هزار به ۱۰ هزار فقره در سال جاری و سال آینده نیز به ۲۰ هزار فقره افزایش دهیم. در خصوص "تبصره دوم اصلاحیه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران" با بیان اینکه استفساریه برای تکمیل لایحه بوده است

  • یک چهارم سكونت گاه های بافت فرسوده است

    یک چهارم سكونت گاه های بافت فرسوده است

    براساس آخرین آمار و شاخص‌های مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی در حدود یک چهارم سطح کشور را بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی تشکیل داده است که جمیعتی بالغ بر ۲۲ میلیون نفر را در این بافت‌ها ساکن هستند.یک چهارم سكونت گاه هاي كشور در بافت های فرسوده

  • احداث واحدهای تخریب شده در زلزله

    احداث واحدهای تخریب شده در زلزله

    ارومیه - فرماندار خوی گفت:بیش از ۵۰ درصد واحدهای مسکونی تخریب شده در مناطق زلزله زده شهرستان خوی ساخته شده است. عصر دوشنبه در بازدید از روند بازسازی مناطق زلزله زده خوی در حال پی کنی این روستاها به اتمام رسیده و۳۸۰و احد در مرحله اجرای عملیات بتن ریزی ۲۹۰ واحد در مرحله اسکلت بندی بندی دارند و پوشش سقف ۱۰۰ واحد نیز به اتمام رسیده است.

  • تعمیر و مرمت ۱۶۰ واحد مسکونی در زنجان

    تعمیر و مرمت ۱۶۰ واحد مسکونی در زنجان

    تعمیر و مرمت ۷۲ باب منزل مسکونی انجام‌شده است ۱۶۰ باب هم در ذیل تفاهم‌نامه منعقده ساخته خواهد شد. در جلسه شورای هم‌اندیشی گروه‌های جهادی که در محل کمیته امداد استان برگزار شد

  • انفجار گاز در یک مجتمع مسکونی

    انفجار گاز در یک مجتمع مسکونی

    انفجار مهیب گاز شهری در یک مجتمع مسکونی ۵ طبقه، خسارت های هنگفتی را به بار آورد و طبقه همکف این ساختمان را ویران کرد. این حادثه دلهره آور صبح روز گذشته در بولوار شهید مطهری مشهد هنگامی رخ داد که صدای وحشتناک ناشی از انفجار در ساختمان ، اهالی محل را از منازل بیرون کشید.

  • راه کاهش قیمت تمام شده مسکن

    راه کاهش قیمت تمام شده مسکن

    با عرضه محصولات و کالاهای مختلف در بورس کالا (از جمله مصالح ساختمانی) می‌توان هزینه های توزیع را کاهش داد. علی اصغر ضیاچی، کارشناس بازار سهام با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا فرآیند بورس کالا به حذف قیمت‌گذاری دستوری و کشف قیمت بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا کمک می‌کند. عرضه خودرو در بورس کالا، خودروسازان امکان فروش محصول با قیمت بالاتر را دارند و صد البته که این اقدام به نفع شرکت‌ها است و فروش خودرو خارج از بورس کالا هیچ منطقی ندارد.

  • بازار مسکن از خواب زمستانه بیدار شد !

    بازار مسکن از خواب زمستانه بیدار شد !

    پشت پرده افزایش قیمت مسکن تازه‌ترین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در آبان‌ماه دست‌کم سه میلیون تومان معادل 6.7 درصد افزایش یافته است اگرچه رقم اعلامی تنها ناظر بر متوسط قیمت واحدهای مسکونی معامله‌شده است تمام واقعیت را نشان نمی‌دهد اما به هر روی بیانگر حرکت تورمی بازار مسکن در هشتمین ماه سال است.

  • رقابت مسکن و دلار

    رقابت مسکن و دلار

    تحرک بازار مسکن در دومین ماه از پاییز امسال در حالی رقم خورد که به دلیل پایان فصل جابه‌جایی انتظار رشد حدود ۷ درصد قیمت‌ها و ۴۸ درصد معاملات دور از ذهن بود؛ اما کارشناسان معتقدند نوسانات نرخ ارز، بخشی از سرمایه‌ها را به منظور محافظت در برابر تورم به سمت بازار ملک سوق داد.

  •  بازار سیمان و عرضه‌ در بورس کالا

    بازار سیمان و عرضه‌ در بورس کالا

    بررسی روند معاملات سیمان طی یک ماه گذشته در بورس کالای ایران بیانگر ثبات و آرامش ادامه‌دار این معاملات است. نهم شهریور سال ۱۴۰۰ بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای حمایت از تولیدکنندگان و حذف قیمت‌های کاذب بازار، عرضه کل سیمان کشور در بورس کالای ایران را مصوب کرد.

  • گزارش تحولات بازار معاملات مسکن

    گزارش تحولات بازار معاملات مسکن

    تعداد آپارتمان های مسکونی معامله شده در شهر تهران در آبان ماه سال ۱۴۰۱، به ۸ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۴۷.۸ و ماه مشابه سال قبل ۹.۶ درصد افزایش نشان می دهد.

  • خانه 500 میلیاردی در تهران آگهی شد!

    خانه 500 میلیاردی در تهران آگهی شد!

    زعفرانیه و نیاوران یکی از گران‌ترین مناطقی هستند که بیشترین آگهی فروش ویلاهای سوپرمیلیاردی و لوکس را به خود اختصاص داده‌اند. در زعفرانیه یک عمارت و ویلای فول امکانات ۲۵۰۰ متری (با قدمت ۳۰ سال) ۵۰۰ میلیارد تومان آگهی شده یعنی متری ۲۰۰ میلیون تومان.

  • کمبود یونولیت در بازار مسکن

    کمبود یونولیت در بازار مسکن

    پور حاجت گفت:کمبود یونولیت همچنان در بازار وجود دارد و این موضوع روز به روز بر قیمت مسکن اثرگذارتر می شود. فرشید پور حاجت با تاکید بر کمبود یونولیت در بازار گفت: با وجود پیگیری های صورت گرفته هنوز تغییری در قیمت یونولیت ساختمانی صورت نگرفته است و همچنان قیمت آن نسبت به چند ماه گذشته بیش از ۴۰۰ درصد افزایش یافته است.

  • سقف بیمه ساختمانی ۳۰ میلیون تومان شد

    سقف بیمه ساختمانی ۳۰ میلیون تومان شد

    هیات وزیران به استناد اصل (۱۳۸) قانون اساسی و در اجرای ماده (۲) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی حداکثر تعهد صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان به ازای هر واحد مسکونی را تعیین کرد.

  • کلید حل بحران بازار مسکن

    کلید حل بحران بازار مسکن

    ساخت مسکن در سال‌های گذشته ۵۰ درصد کاهش یافت دریافت مالیات املاک، دولت همانند بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته بایستی با یک اهرم مالیاتی مؤثر، سوداگری در بازار مسکن را کاهش داده و بازار مسکن را به سمت مصرفی بودن هدایت کند. گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در چند سال اخیر و با رشد مداوم نرخ اجاره و خرید مسکن، تهیه سرپناه برای تمام اقشار جامعه به‌خصوص جوانان در شرف ازدواج به رویا تبدیل شده است.

  • اعجاب انگیزترین طرح شهرسازی در مرکز اروپا

    اعجاب انگیزترین طرح شهرسازی در مرکز...

    ساختمان‌هایی با معماری متفاوت و سبز در مهم‌ترین منطقه تجاری آمستردام هلند مجموعه مسکونی، اداری و تجاری «دره» به عنوان یکی از نوین ترین طرح‌های شهرسازی خودنمایی می‌کند. این مجموعه قلب بافت تجاری منطقه «زویداس» را تبدیل به منطقه مسکونی با حفظ فضای سبز و منظر مناسب شهری کرده است.

  • چشم انداز منفی واردات فولاد

    چشم انداز منفی واردات فولاد

    تحلیلگران بازار چین معتقدند واردات فولاد به این کشور در کوتاه مدت روند نزولی خواهد داشت. در اکتبر نیز آمار ضعیفی ثبت شده چراکه بازار مسکن در رکود به سر می برد و تقاضای فولاد کم بود. واردات محصولات نیمه نهایی فولادی در اکتبر ۵۴۵ هزار تن ثبت شد که ۱۹.۳ درصد نسبت به ماه قبل و ۶۰ درصد در مقایسه با اکتبر سال گذشته افت داشت.

  • نوسانات بازار مسکن با دلار

    نوسانات بازار مسکن با دلار

    در حالی که بازار ارز کشور در چند وقت اخیر با رشد قیمتی روبرو بوده است که بازار مسکن به ویژه مصالح ساختمانی از این بازار تاثیر ۱۰۰ درصدی گرفته است. ارزیابی‌های صورت گرفته در ماه گذشته در بازار مسکن حاکی از آن است . که بازار مسکن همزمان با افزایش قیمت دلار شاهد نوسانات جدیدی در حوزه قیمت گذاری شده . همین امر خود در کاهش حجم تقاضا و همچنین وارد شدن این بازار به جریان رکود تورمی اثر بسیار زیادی خواهد گذاشت.

  • نه کارگران مشغول کارند، نه مسکن در حال ساخته شدن

    نه کارگران مشغول کارند، نه مسکن در حال...

    دولت سیزدهم ماموریت ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال برای چهار سال متوالی را در دستور کار قرار داده است؛ اما کارنامه یک‌ساله اجرای این برنامه، عملکرد مطلوب و موفقی را نشان نمی‌دهد. برای آنکه وزیر جدید راه و شهرسازی (وزیر مسکن) بتواند بر مشکلات موجود در این بخش غلبه کند، یک پازل پیش‌روی خود دارد که برای حل آن باید چهار حرکت اصلی انجام دهد.

  • کوچ اجاره‌نشینان به مناطق حاشیه‌ای شهر

    کوچ اجاره‌نشینان به مناطق حاشیه‌ای شهر

    ​یک کارشناس مسکن درباره وضعیت کنونی بازار اجاره می‌گوید: با توجه به این‌که قیمت مسکن افزایش پیدا کرده، گروهی که قبلا قصد خرید مسکن را داشتند، به سمت بازار اجاره رفته و به همین دلیل در فصل غیراجاره شاهد رشد اجاره‌بها هستیم. نرخ اجاره‌بها متاثر از تورم موجود در بازار مسکن روند رو به رشدی داشته است. آمارهای رسمی چنین شرایطی را تایید می‌کند؛ به طوری که آخرین گزارش بانک مرکزی که مربوط به مهرماه امسال است، نشان می‌دهد که در شهر تهران اجاره‌بها رشد ۴۰.۹ درصدی داشته است.

  • پردیس و تهرانپارس محبوب‌ترین در تهران

    پردیس و تهرانپارس محبوب‌ترین در تهران

    برای خرید خانه خصوصا در کلانشهرها، نکات بسیاری وجود دارد که باید به آن توجه کنید. برای مثال از موارد اولیه که باید درنظر داشت، تعیین محدوده جغرافیایی خانه است، چرا که هر منطقه‌ای از شهر تهران مزایا و معایب خاص خود را دارد و شما باید براساس نیاز و شرایطی که دارید منطقه مورد نظر را انتخاب کنید.

  •  پرداخت وام مسکن روستایی

    پرداخت وام مسکن روستایی

    رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره تسهیلات مسکن روستایی آخرین اخبار را اعلام کرد. در خصوص وضعیت مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی روستایی، پیشرفت واحد‌های مقاوم‌سازی شده وضعیت بازسازی و نوسازی مناطق زلزله زده و سیل‌زده توضیحاتی را ارایه کرد. رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در کشور ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی وجود دارد