بازار املاک / خطر تخریب منازل ‌جان اهالی

 خطر تخریب منازل ‌جان اهالی

خطر تخریب منازل ‌جان اهالی

سال‌هاست مردم منطقه "اَمیرده" پل‌سفید با بحران "رانش‌ و لغزش" زمین روبه‌رو شده‌اند به‌نحوی که خطر تخریب منازل مسکونی را تهدید می‌کند و جان اهالی در خطر است. بحران‌ها گاهی بر اثر حوادث غیرمترقبه که عوامل انسانی نقشی در آن ندارند. به وجود می‌آیند اما از سویی نقش انسان در به وجود آمدن بسیاری از بحران‌ها را نیز نمی‌توان نادیده گرفت

صدمات جبران‌ناپذیری بر اثر دستخوش شدن طبیعت به ناملایمات انسانی را شاهد بوده‌ایم


 که عمدتاً بحران‌های به‌وجودآمده از این دخالت‌ها، سخت‌تر از بحران‌های حاصل از عوامل طبیعی بوده است.
بحرانی را که سال‌هاست مردم منطقه "اَمیرده" پل‌سفید با آن دست و پنجه نرم می‌کنند .
می‌توان از آن دسته از بحران‌ها برشمرد که نقش عوامل انسانی در پدید آمدن آن پررنگ‌تر از عوامل طبیعی بوده است.

 منطقه‌ای که از اواسط دهه 80 بر اثر ساخت‌وساز در بالادست 


آن در قالب شهرک فرهنگیان و محدود کردن مسیر چشمه آب زیرزمینی با سطح بالا به منطقه‌ای رانشی و لغزشی تبدیل شد و آسیب‌های جدی به ساختمان‌های مسکونی وارد شد.
 به‌گونه‌ای که از آن سال تاکنون از بیش از 70 خانوار آن منطقه حدود 35 خانوار آسیب جدی دیده‌اند و چندین خانه نیز تخریب شده است.

اگرچه شهرداری مطالعات زمین‌شناسی، زهکشی و ایجاد سد در شهرک بالادست را انجام داد .
 منجر به حفظ شهرک مسکونی فرهنگیان شد اما ساختمان‌های مسکونی پایین‌دست را ـ با آسیب‌های جدی که دیده‌اند ـ هر لحظه بحران بزرگتری تهدید می‌کند.
 به‌ویژه اینکه در سال‌های اخیر، برداشت‌های طرح جاده سوادکوه نیز این آسیب‌ها را تشدید کرد.
در زمان حاضر نیز به‌دلیل افزایش وضعیت بحرانی این منطقه مسکونی، روند کار به مدیریت بحران استان سپرده شده است.

ساخت شهرک فرهنگیان در زمینی با چشمه خروشان منجر به رانش "امیرده" شد


مهرعلی رهنما یکی از خانوار‌های آسیب‌دیده منطقه "امیرده" پل‌سفید است که منزلش هر لحظه در معرض خطر تخریب قرار دارد و در این مورد خاطرنشان کرد:
 بالادست ساختمان مسکونی من مرتع چرای دام بود و چشمه‌ای پرآب در وسط مرتع قرار داشت که از اسفند تا اردیبهشت شدت سرازیر شدن آب چشمه در حدی بود که می‌توانست .
آسیاب آبی را بچرخاند اما در سال 85 سازمان مسکن و شهرسازی آن مکان را در اختیار تعاونی مسکن فرهنگیان پل‌سفید قرار داد.

در همان زمان کارشناس خاک‌شناسی به‌صورت رسمی با نامه‌ای به شهردار وقت و تعاونی مسکن اعلام کرده بود .
هرگونه جابه‌جایی خاک باعث رانش خواهد شد اما کسی توجه نکرد و بولدوزر به‌صورت پلکانی زمین را مسطح نمود.
 آن عمل منجر به محدود شدن آب چشمه و جابه‌جایی مسیر آب زیرزمینی گشت و بعد از چند سال رانش و ترک‌خوردگی ساختمان‌های پایین‌دست "امیرده" اتفاق افتاد .
حتی چند خانه تخریب شد و بسیاری از ساختمان‌های شهرک فرهنگیان نیز دچار ترک‌خوردگی شدند.

این شهروند پل‌سفیدی که خانه‌اش در پایین‌دست "امیرده" قرار دارد 


از سال 92 که ساختمان من دچار ترک‌های زیاد شد تا الآن بارها درخواست به شهرداری، فرمانداری، ستاد بحران، بنیاد مسکن، اداره راه و شهرسازی داشته‌ام 
بازدید‌های زیادی هم از سوی شهرداران، فرمانداران، شوراها و نمایندگان مجلس انجام شد اما هنوز هیچ اقدامی نشده است و در حد نامه‌نگاری مانده‌ایم.
آخرین بار نیز مرادیان نماینده مجلس بازدیدی از ساختمان داشت و موضوع را طی نامه‌ای به فرمانداری ارجاع داد در همه این سال‌ها درگیر مکاتبات اداری هستیم اما کاری انجام نمی‌شود.

حل بحران "امیرده" بسیار پراهمیت است


رمضان غلامی اِواتی فرماندار شهرستان سوادکوه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با تأکید به اینکه وضعیت "امیرده" مناسب نیست 
بازدیدی از منطقه به‌همراه مدیران‌کل استان داشته‌ایم، چندین خانه تخلیه شده است اما بقیه سکونت دارند، وضعیت خوبی در آنجا نداریم.

سال‌های زیادی این منطقه دچار چنین مشکلی است در بالادست آن چشمه آبی وجود داشت که زهکشی شده است.
منطقه شهرک فرهنگیان زهکشی انجام شد و مؤثر بود اما برای منطقه پایین‌دست با وجود زهکشی باید تخلیه صورت گیرد.

نماینده عالی دولت در شهرستان سوادکوه، حل بحران "امیرده" را از موضوعات مهم برشمرد .
چندین خانه تخریب شده‌اند و بقیه منازل نیز در خطر جدی قرار دارند.

پیگیر هستیم تا راه‌کار مناسب در نظر گرفته شود و این موضوع بسیار پراهمیتی است.
باید زمینی برای انتقال خانوار‌ها در نظر گرفت و منطقه را تخلیه کرد.
با مدیریت بحران، شهردار و شورا صحبت کردیم تا از طریق منابع طبیعی زمینی دراین مورد اختصاص یابد.

سکونت در "امیرده" مورد تأیید نیست و خطرناک است


 سکونت در "امیرده" مورد تأیید نیست آن منطقه از نظر ما به هیچ وجه قابل سکونت نیست و به مسئولین شهری و شهرستانی نیز اعلام نمودیم
 که باید کسانی که در آنجا سکونت دارند، تعیین تکلیف شوند و در مکان دیگری اسکان پیدا کنند.

در بحث تعریض محور اصلی سوادکوه، شرکت پیمانکار باید ابتدا تثبیت و سپس برداشت انجام می‌داد 
اما این کار را نکرد و منجر به حرکت کردن پی ساختگاه شد درصورتی که باید قبل از برداشت اقدامات تثبیتی را انجام می‌داد.

 در حال انجام مطالعات هستیم و مشاور یک‌سری داده‌ها تولید کرده است از طرفی اعتباراتی برای زهکشی قرار دادیم 
تا آسیب‌ها کمتر شود با این حال سکونت توصیه نمی‌شود و هر لحظه ممکن است اتفاقی رخ دهد.

 در نشستی که در تهران داشتیم از ریاست سازمان تقاضای بازدید از منطقه را داشتیم 
و در نشست مجمع نمایندگان نیز خدمت رئیس بنیاد مسکن کشور، طرح موضوع کردیم، مدیران کشوری قول مساعد جهت کمک به ما را داده‌اند.

 باتوجه به فصل بارندگی


 سکونت در منطقه توصیه نمی‌شود و برای انتقال سکنه، دو زمین در شهرستان شناسایی کردیم 
تا کارگروه لغزش و رانش بازدیدی داشته باشند و اعلام نظر کنند.

محمدی شیرکلائی یادآور شد: عوامل مختلفی در بحرانی شدن وضعیت "امیرده" تأثیر داشته‌اند
 در زمان حاضر نیز تا زمانی که مطالعات به نتیجه نرسد، شهرداری نباید مجوز ساخت برای آن منطقه صادر کند.

مدیران شهری، شهرستانی، کشوری و نمایندگان ادوار مختلف را به خود دیده است 


بر قدمت نامه‌نگاری‌ها و بازدید‌های آن افزوده شده است و بحران نیز تشدید یافته است
 اما عملاً اتفاق خوشایندی برای مردم بحران‌زده این منطقه نیفتاده است و تنها کابوس تخریب منزل است

 که در تمام مدت این سال‌ها، خواب خوش را از چشم اهالی گرفته، کابوسی که در زمان حاضر تنها راه‌کار رفع آن تخلیه منطقه، عنوان شده است
 منطقه بحران‌زده‌ای که در بالادست آن شاهد برخی ساخت‌وسازهای جدید هستیم و چگونگی صدور مجوز در شرایط رانشی و لغزشی نیز سؤال‌برانگیز است.

مشکل "امیرده" تجربه تلخی است که پیشگیری نکردن از آن منجر به ایجاد بحرانی شده است که درمان آن سال‌هاست به‌طول انجامیده است 
 هشداری برای سایر مناطق رانشی و لغزشی همچون "میارکلا"ی پل‌سفید است که پرداختن به آن مجالی دیگر را می‌طلبد.

اگرچه تلاش اعضای شورا، شهردار، فرماندار، مدیریت بحران و سایر متولیان را در این روزها شاهد هستیم
 اما وضعیت قرمز این منطقه نیازمند نگاه ویژه در سطح کلان است تا با عملی ساختن راه‌کارها از صدمات بیشتر جلوگیری گردد
امیدواریم بازدید‌های متعدد این بار مجال پیاده ساختن راه‌کار را بدهد و جان اهالی در امان بماند.

  • قانون اجاره‌داری قبل از زمستان تهیه شود

    قانون اجاره‌داری قبل از زمستان تهیه شود

    محمدباقر قالیباف گفت: وزارت مسکن و شهرسازی پیشنهاد قانون اجاره داری را با دو ماده دیگر ارائه کرده تا قبل از زمستان قانون اجاره داری نیز تصویب شود.

  • ناظر نرخ اجاره مسکن کیست

    ناظر نرخ اجاره مسکن کیست

    روز گذشته وزیر وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد قرارداد‌های مستاجرین در قالب بسته حمایتی جدید به‌صورت یک ساله و خودکار تمدید می‌شود و نیازی به تخلیه نیست. نقش مشاوران املاک در بازار اجاره با وجود تعیین نرخ افزایش اجاره‌بها برای مستاجران، مشاوران املاک مدعی هستند هیچ نقشی در نرخ‌های اجاره ندارند.

  •  احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی

    احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی

    مدیرکل راه و شهرسازی لرستان : احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی در خرم‌آبادمی شود مدیرکل راه و شهرسازی لرستان از آغاز ساحت 2 هزار و 200 واحد مسکن نهضت ملی در خرم آباد خبر داد .

  • کیفیت شن و ماسه کهگیلویه و بویراحمد پایین است

    کیفیت شن و ماسه کهگیلویه و بویراحمد...

    انتقاد معاون عمرانی استاندار؛ کیفیت نامناسب شن و ماسه به زیرساخت‌های عمرانی و ساخت و ساز‌های مسکونی کهگیلویه و بویراحمد ضربه وارد کرده است. کیامرث حاجی‌زاده در نشست شورای فنی با انتقاد از کیفیت پایین مصالح ساختمانی به خصوص شن و ماسه. کیفیت نامناسب شن و ماسه به زیرساخت‌های عمرانی و ساخت‌ و سازهای مسکونی ضربه وارد کرده و از عملکرد دستگاه‌های متولی در این زمینه رضایت نداریم.

  • افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر

    افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر

    سیاست دستوری توان کنترل «اجاره بها» را ندارد دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان از افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر در کشور خبر داد و گفت: سیاست دستوری توان کنترل «اجاره بها» را ندارد. بازار مسکن و اجاره، بازاری کاملاً اقتصادی بوده و ارتباط مستقیم بین خرید و فروش و اجاره داری، وجود دارد.

  • تعداد خانه‌های خالی کاهش یافت

    تعداد خانه‌های خالی کاهش یافت

    تعداد خانه‌های خالی با افزایش قیمت مسکن کاهش یافت مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی با بیان "افزایش قیمت مسکن، تعداد خانه‌های خالی را کاهش داد"، گفت: ۸۰ درصد اطلات حساب‌های بانکی برای شناسایی خانه‌های خالی غلط بود.

  •  کاهش اخذ پروانه با افزایش عوارض ساختمان

    کاهش اخذ پروانه با افزایش عوارض...

    قیمت مسکن از تورم جا مانده است عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان گلستان با بیان این که افزایش عوارض در گرگان صدور پروانه را کاهش داد، گفت: مسکن از تورم جا مانده و تورم جلوتر از قیمت فروش ساختمان حرکت می کند. طبق پیش بینی ها، افزایش عوارض ساختمانی در گرگان سبب شد استقبال سازنده ها به اخذ پروانه کم شده و این امر بر درآمد شهرداری تأثیرگذار است.

  • وام 600 میلیونی بانک تجارت برای مسکن

    وام 600 میلیونی بانک تجارت برای مسکن

    وام 600 میلیون تومانی بانک تجارت برای چه افرادی است؟ بانک تجارت به اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها برای خرید و ساخت مسکن وام 600 میلیون تومانی پرداخت می‌کند. البته این بانک برای خرید یا ساخت خانه گروه قضات هم وام ویژه‌ای تدارک دیده که مبلغ آن از تسهیلات اعضای هیئت علمی متفاوت است.

  • عوامل قیمت گذاریه مسکن

    عوامل قیمت گذاریه مسکن

    قیمت خانه در کشور به عوامل مختلفی بستگی دارد و دائما در حال تغییر است. داشتن درکی مناسب از این عوامل در زمان خرید و فروش یک ملک، باعث می شود تا یک تصمیم گیری درست حاصل شود. عوامل تاثیر گذار بر قیمت یک ملک

  •  خرید اوراق تسهیلات مسکن

    خرید اوراق تسهیلات مسکن

    هزینه خرید اوراق تسهیلات مسکن چقدر شد؟ بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق تسهیلات مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق وام مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۳۸ هزار و ۶۰۰، ۱۴۰ هزار و ۸۰۰ و ۱۳۹ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت دارند. هزینه خرید اوراق تسهیلات هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل‌های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

  • مالیات اجاره بی حساب

    مالیات اجاره بی حساب

    محمد معتمدی: صاحبخانه آموزش ما اجاره را گران نکرده ولی سازمان مالیاتی از او مالیات اجاره بیشتر می‌گیرد!!!

  • فروش مسکن در ترکیه ۲ برابر شد

    فروش مسکن در ترکیه ۲ برابر شد

    آمارهای رسمی نشان داد که فروش املاک مسکونی ترکیه در ماه مه بیش از دو برابر شد زیرا تعداد خریداران جهش یافت و روس‌ها برای دومین ماه متوالی در صدر خریداران قرار گرفتند. به گزارش منیبان، داده‌های موسسه آمار ترکیه (TurkStat) نشان می‌دهد که باوجود هزینه‌های وام‌گیری بالا و قیمت‌های مارپیچ، فروش خانه در ماه گذشته ۱۰۷.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و به ۱۲۲هزار و ۷۶۸ خانه رسید. اقدامات قرنطینه برای مهار پاندمی ویروس کرونا در ماه مه سال گذشته شاهد کاهش فروش به ۵۵هزار و ۱۶۶ دستگاه بود.

  •  مالکیت زمین‌های وقفی حصه اصفهان

    مالکیت زمین‌های وقفی حصه اصفهان

    ضرغامی: مالکیت زمین‌های وقفی بافت مسکونی منطقه حصه در شمال شرق اصفهان تعیین تکلیف می‌شود گروه استان‌ها- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از منطقه حصه از لزوم تعیین تکلیف اسناد مالکیت مردم از یک سو و ارائه خدمات عمومی از جمله لزوم آزادسازی برخی زمین‌های وقفی برای ایجاد مدرسه، مسجد و اماکن تفریحی خبر داد.

  • ورود بازرس کل و بررسی ساختمان های ناایمن

    ورود بازرس کل و بررسی ساختمان های...

    ورود بازرسی کل استان قزوین به رفع مشکل ساختمان های ناایمن بازرس کل قضایی استان قزوین گفت: با تشکیل کمیته ای، واحدهای مسکونی ناامن و در معرض خطر شناسایی و برای رفع مشکل آنها اقدام می شود. عبدالله آقاعلیخانی با حضور در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گفت:

  • تیغ تیز اجاره مسکن روی گلوی مردم

    تیغ تیز اجاره مسکن روی گلوی مردم

    وزیر راه و شهرسازی: تیغ تیز بی‌سروسامانی اجاره مسکن را از گلوی مردم بر می‌داریم رستم قاسمی از ارائه بسته جدید خروج بازار اجاره‌بها از بحران به رئیس‌جمهور خبر داد و گفت: با تایید سران قوا این بسته حرکتی اساسی به جای مُسکن‌های زودگذر است.

  • آغاز عملیات احداث واحد مسکونی

    آغاز عملیات احداث واحد مسکونی

    آغاز عملیات احداث پنج هزار واحد مسکونی در ایلام مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در جلسه شورای تأمین مسکن استان ایلام با اشاره به اینکه سهم این استان از نهضت ملی مسکن ۳۲ هزار و ۶۰۱ واحد است گفت: عملیات احداث پنج هزار واحد مسکونی در استان ایلام آغاز شده است. عملیات احداث این واحدها شامل پروژه واقع در بلوار دانشجو شهر ایلام با مساحت چهار هزار و ۶۹۹‌ متر مربع و زیربنای ۲۱ هزار و ۲۰۰ متر مربع در ۹ طبقه احداث خواهد شد.

  • منزلتان را با سوسک ها شریک شوید

    منزلتان را با سوسک ها شریک شوید

    مسئولان این شرکت اعلام کردند درمان‌هایی که برای مبارزه با سوسک‌ها کشف شده کاملاً بی‌خطرند و برای اعضای خانواده یا حیوانات خانگی ضرری نخواهند داشت. 2 هزار دلار پول بگیرید ولی منزلتان را با سوسک ها شریک شوید پیشنهاد عجیب یک شرکت کنترل آفاتبه گزارش ورنداز : مسئولان این شرکت اعلام کردند درمان‌هایی که برای مبارزه با سوسک‌ها کشف شده کاملاً بی‌خطرند و برای اعضای خانواده یا حیوانات خانگی ضرری نخواهند داشت.شرکتی به صاحب‌خانه‌ها 2 هزار دلار پیشنهاد می‌دهد تا 100 سوسک را در خانه‌‌شان رها کنند

  • دلار مانع رشد بازار مسکن

    دلار مانع رشد بازار مسکن

    ورود تعداد قابل‌توجهی از تقاضای سرمایه‌ای به بازار معاملات مسکن و اثرگذاری تورمی افزایش نرخ دلار دو عامل تاثیرگذار بر جهش قیمت مسکن در سال ۹۷ بودند که بازار این روز‌های مسکن را نیر تحت‌تاثیر قرار داده‌اند. رشد شدید قیمت دلار در دو ماه ابتدایی سال‌جاری، به‌عنوان یک مانع مهم در مسیر بازگشت قیمت مسکن به سطح متعارف، شناسایی شد. وضعیت قیمت در بازار معاملات مسکن همواره با دو دماسنج درونی و بیرونی ملکی مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌گیرد.

  •  دلایل رشد نجومي اجاره‌بها

    دلایل رشد نجومي اجاره‌بها

    وضعيت اجاره‌نشيني در تهران به نقطه بحراني رسيده است مهدي سلطان‌محمدي، كارشناس بخش مسكن در خصوص وضعيت اجاره‌بها در تهران به «اعتماد» گفت: همان‌گونه كه شاهد آن هستيم، سقف 25 درصدي كه از سوي دولت براي اجاره مسكن مطرح شده بود از سوي مالكين رعايت نشد. با نزديك شدن به فصل تابستان، فصل جابه‌جايي مستاجران هم شروع مي‌شود. اما گراني اجاره‌ها باعث نگراني بسيار شديد مستاجران شده كه اين خود تهديدي براي افزايش حاشيه‌نشيني نيز شده است.

  • راه اندازی سامانه پایش ساختمان‌های نا ایمن

    راه اندازی سامانه پایش ساختمان‌های نا...

    مدیرکل بازرسی لرستان مطرح کرد؛ راه اندازی سامانه پایش ساختمان‌های نا ایمن در استان مدیرکل بازرسی لرستان گفت: سامانه الکترونیکی پایش ساختمان‌های ناایمن در استان باید با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری‌های راه اندازی شود.

  • قیمت سیمان  صعودی شد

    قیمت سیمان صعودی شد

    همانند سال گذشته محدودیت‌های ایجاد شده برای برق کارخانجات فولاد و سیمان منجر به گران شدن این کالاها در بازار شده. به نحوی که قیمت سیمان در خرده فروشی‌ها از حدود پاکتی ۵۰ هزار تومان به ۶۵ هزار تومان و در مناطقی تا ۹۰ هزار تومان رسیده است. پس از اعمال محدودیت برق صنایع فولادی و سیمانی، سازندگان مسکن از افزایش ۲۰۰۰ تومانی هر کیلوگرم میلگرد خبر می‌دهند و می‌گویند . که قیمت‌ها از کیلویی ۱۸ هزار تومان در روزهای اخیر به کیلویی ۲۰ هزار تومان رسیده و احتمال افزایش این نرخ نیز وجود دارد.