بازار املاک / خانه دار شدن

خانه دار شدن

خانه دار شدن

این صندوق شما را خانه دار می کند! ساده ترین مسیر برای خانه دار شدن! با توجه به شرایط تورمی کشور سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه‌گذاری زمین و مسکن، بهترین روش برای حفظ سرمایه و ایجاد قدرت خرید برای متقاضیان خرید مسکن خواهد بود با نگاهی به اوضاع بازار مسکن و میزان قدرت خرید مردم، متاسفانه نیم قرن زمان لازم است تا با این درآمد‌ها و پس انداز‌های موجود، فردی قادر به خرید خانه باشد.

 دورنمایی که بیشتر شبیه آرزو دوری است 


که هرساله با توجه به شرایط تورمی کشور، محال‌تر به نظر می‌رسد. با این شرایط چطور می‌تواند در کلانشهری، چون تهران و دیگر کلانشهر‌ها صاحب خانه شد؟
 با نگاهی به اوضاع بازار مسکن و میزان قدرت خرید مردم، متاسفانه نیم قرن زمان لازم است تا با این درآمد‌ها و پس انداز‌های موجود، فردی قادر به خرید خانه باشد. 
دورنمایی که بیشتر شبیه آرزو دوری است که هرساله با توجه به شرایط تورمی کشور، محال‌تر به نظر می‌رسد. با این شرایط چطور می‌تواند در کلانشهری، چون تهران و دیگر کلانشهر‌ها صاحب خانه شد؟


تسهیلات بانکی 


وام‌های مسکن و طرح‌های نیمه کاره‌ی دولت در جهت خانه دار شدن افراد چقدر کارایی دارد و آیا راه مطمئن‌تری برای خریدن مسکن وجود دارد؟
 در ادامه احمد اشتیاقی کارشناس بازار سرمایه درباره خرید متری مسکن در بورس با گسترش نیوز به گفتگو نشسته است که در ادامه می‌خوانیم.

ساز و کار صندوق‌های زمین و ساختمان


احمد اشتیاقی کارشناس بازار سرمایه گفت: در اساسنامه صندوق املاک و مستغلات با نماد ارزش، مبادرت به خرید زمین و ساخت نمی‌شود. 
در اساسنامه این طرح باید واحد‌های آماده را بخرد، اما در صندوق‌های زمین و ساختمان طوری طراحی شده است که مبادرت به خرید زمین می‌شود و ساخت و ساز را با وجوه جمع آوری شده، به عهده می‌گیرد.

براساس یونیت‌های ۱۰ واحدی، به فرض اگر قیمت ۱۰ ریال محاسبه شود، افراد با سرمایه ۱۰۰ هزار تومانی می‌توانند در پروژه ساخت و ساز مشارکت کنند
 بنابراین مقدمات این طرح با صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و مسکن فراهم شده است.

با توجه به معضلی که وجود دارد، متقاضیان خرید مسکن قادر به خرید با پس‌انداز خود نیستند، این طرح به افراد کمک می‌کند
 تا با سرمایه‌ها و پس انداز‌های اندک به حوزه خرید مسکن ورود کنند و این امکان با خرید متری مسکن و حتی کمتر از یک متر هم، با توجه به سرمایه افراد، امکان‌پذیر است.

امکان سرمایه‌گذاری در خرید مسکن با سرمایه خرد

کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: نکته مثبت این طرح در اینجا است که متقاضیان خرید مسکن می‌توانند تورم موجود در کشور را دور بزنند. به عنوان مثال در تهران خرید متوسط هر یک متر، متری ۳۵ میلیون تومان تخمین زده می‌شود، پس اندازی هم که در یک سال در حال شکل گیری برای متقاضیان خرید مسکن ممکن است.

شاید حدودا برای خرید یک متر کافی باشد؛ بنابراین پس‌انداز افراد برای خرید خانه کافی نیست؛ بنابراین این افراد اگر بخواند سرمایه اندک خود را به وجهی برسانند که قادر به خرید خانه باشند، دوباره مسکن با رشد تورمی مواجه خواهد شد و شانس خرید را از دست خواهند داد. با این حساب به کمک این صندوق‌ها، خرید متری مسکن به اندازه سرمایه موجود بدون اینکه با تورم قدرت خرید افراد از بین برود، امکان‌پذیر است.

ورود و خروج آسان به صندوق‌های سرمایه‌گذاری مسکن



در صورتی که این صندوق‌های سرمایه‌گذاری توسعه پیدا کنند.
 پروژه‌های خوبی را به عهده بگیرند و یا زمینی را از طرف سازمان ملی زمین و مسکن در اختیار بگیرند 
 به صورت عموم مشارکت مردم در این صندوق‌ها ممکن باشد، امکان منتفع شدن افراد در این طرح بالا می‌رود.

افراد می‌توانند در صورت پشیمانی در هر زمانی، یونیت‌های خریداری شده را به قیمت جدید که هر ۶ ماه یکبار حساب می‌شود، به فروش برسانند.
بنابراین به دلیل تسهیل ورود و خروج در این صندوق‌های سرمایه گذاری نگاه مثبتی می‌توان به این روش داشت.

 اما شرط به موفقیت رسیدن این طرح روی کاغذ پروژه‌هایی است که این صندوق‌ها به عهده می‌گیرند 
 در زمان مناسب این پروژه‌ها را با قیمت مناسب به ثمر برسانند، تا در نهایت افراد مشارکت کرده در این صندوق سود ببرند.



امکان سرمایه‌گذاری‌های خرد در صندوق‌ها


این صندوق‌ها باید مدیر فنی داشته باشند، با توجه به نظارتی که بر مخارج‌شان توسط متولی و ارکان دیده شده در این صندوق‌ها لحاظ می‌شود.
 به نظر می‌رسد برای سرمایه‌گذاری‌های کوچک مفید واقع خواهد شد.

 با توجه به اینکه این اولین صندوق سرمایه‌گذاری زمین و مسکن است و همچنین حضور متولیان مربوطه یعنی وزیر مسکن، وزیر اقتصاد در بازگشایی نماد
 می‌توان امیدوار بود که این صندوق‌های سرمایه‌گذاری از پشتیبانی خوب مقامات دولتی نیز بهره‌مند هستند.

 لازم به ذکر است که هنوز صندوقی با این موضوع که مردم به قصد خرید متری سرمایه‌گذاری انجام دهند.
ایجاد نشده است. با این صندوق که ایجاد شد، مقدمات آن فراهم شده است 

 ما امیدواریم این صندوق‌ها با موضوع ساخت و ساز، خرید زمین و با مشارکت در طرح جهش ملی مسکن، وجوه اندک را جمع آوری کند
هم باعث اشتغال شود و هم توسعه ساخت مسکن را منجر شود. 
همچنین اجرایی شدن این طرح برای افرادی در زمینه سرمایه‌گذاری‌های خرد نیز کارایی خواهد داشت.

هدف‌گذاری قابل اجرا برای خرید مسکن


 صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و مسکن، هم نگاه‌های سرمایه‌گذاری را پوشش می‌دهد 
 هم اگر تبلیغات مناسبی انجام شود، مردم با پس انداز‌های کوچک امکان سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها را خواهند داشت. 

به عنوان مثال فردی که تازه مشغول به کار شده است و هدف‌گذاری می‌کند، ظرف مدت ۱۰ سال آینده یک واحد ۷۰ متری بخرد
با این صندوق منجر می‌شود که پس‌انداز خود را طوری تعریف کند که هرساله قادر باشد ۶ متر خانه بخرد.

 این فرد زمانیکه ۶ متر را امسال خریده باشد دیگر در سال بعد مشمول تورم نخواهد شد.
 مردم خرید‌های مسکن را با پس انداز‌های کوچک در قالب این صندوق‌ها برنامه ریزی خواهند کرد. 
در این حالت می‌تواند گفت هدف خرید مسکن ارجحیت پیدا می‌کند. به این معنی که افرادای که واقعا متقاضی خرید مسکن هستند، ورود می‌کنند.

خرید متری مسکن جایگزین وام‌های بانکی می‌شوند


 از قدیم، طرح مسکن ملی جوانان که توسط بانک مسکن اجرایی می‌شد.
 خانواده‌ها هرساله پس اندازی را در این سپرده مسکن انجام می‌دادند، بعد از مثلا ۱۵ سال با سرمایه اندک امکان اخذ وام داشتند، تا با این وام قادر باشند خرید مسکن انجام دهند. 

با توجه به اینکه شرایط تورمی در کشور حاکم است، شاید آن وام کارکرد قبلی خود را از دست داده باشد
 بنابراین در این شرایط خرید متری مسکن بر ایجاد سپرده پس‌انداز مسکن اولویت خواهد داشت.

 صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و مسکن، کمک به جمع آوری وجوه می‌کنند و این جمع آوری وجوه مبتنی بر اساسنامه‌ای است که برایشان تعریف شود.
 این وجوه به امور تولیدی مسکن تخصیص پیدا می‌کند.
با این حساب جمع‌آوری وجوه و اشتغال را در پیش خواهیم داشت و تولید و مصرف کننده نهایی از آن سود می‌برند

 البته هنوز به شرایط ایده آل برای اجرایی شدن کامل این طرح هنوز نرسیدیم. 
صندوق‌های سرمایه‌گذاری، پیش زمینه‌ای برای جمع آوری وجوه راکد به قصد سرمایه‌گذاری و به قصد خرید مسکن است. 
این صندوق‌ها به گردش صحیح وجوه در اقتصاد ایران کمک خواهد کرد.

  • خبر مدیرعامل بانک مسکن

    خبر مدیرعامل بانک مسکن

    خبر بد مدیرعامل بانک مسکن برای خریداران خانه مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

  • مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام

    مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام...

    مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام مسکن۷۰۰ میلیون تومانی وام مسکن چقدر شد؟ مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه ، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

  • ۳۷۰۰ سازه نقص ایمنی در کرج

    ۳۷۰۰ سازه نقص ایمنی در کرج

    شناسایی ۳۷۰۰ سازه با نقص ایمنی در کرج رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج گفت: تا پایان سال ۱۴۰۰، سه هزار و هفتصد دستگاه سازه با نقص ایمنی آتش‌نشانی در کرج شناسایی شد.

  • طرح مجلس برای ساماندهی اجاره‌ بها

    طرح مجلس برای ساماندهی اجاره‌ بها

    از ۳ برابر شدن جریمه‌ها تا الزام به ارسال قرارداد متن کامل طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی که دو فوریت آن اخیرا در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسیده بود؛ منتشر شد.جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی را تهیه و تدوین کرده اند؛ دو فوریت این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان مجلس رسیده است و برای بررسی های لازم به کمیسیون عمران ارسال شده است.

  • اجاره داری حرفه‌ای حل مشکلات مسکن

    اجاره داری حرفه‌ای حل مشکلات مسکن

    عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان مطرح کرد اجاره داری حرفه‌ای راهی برای حل مشکلات بخش مسکن عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان با اشاره به افزایش اجاره‌نشینی به ۴۳ درصد، گفت: کاستی‌ها در حوزه تولید مسکن طی سال‌های گذشته منجر به افزایش اجاره‌ها و اجاره‌نشینی شده است.

  • شرایط دریافت وام مسکن

    شرایط دریافت وام مسکن

    چندی پیش بود که وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد افزایش وام خرید مسکن ۷۰۰ میلیون تومانی را داد. اما در ازای دریافت این وام افراد چقدر باید بازپرداخت داشته باشند؟ طبق محاسبات، اقساط تسهیلات ۷۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد و مدت بازپرداخت ۱۲ ساله به حدود ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد؛ این در شرایطی است که بسیاری از اقشار جامعه توان پرداخت چنین تسهیلاتی را ندارند. بر همین اساس، کارشناسان اعتقاد دارند این وام تاثیری در قدرت خرید متقاضیان واقعی خرید خانه ایجاد نمی‌کند.

  • تاثیر حذف ارز بر قیمت مسکن

    تاثیر حذف ارز بر قیمت مسکن

    یک کارشناس مسکن معتقد است که بازار مسکن، نه از ارز ترجیحی بلکه از تورم تاثیر می‌گیرد که دولت باید تلاش کند ترمز آن را بکشد، کما اینکه قیمت مسکن در تهران از سال ۱۳۹۷ تاکنون بیش از ۶۰۰ درصد رشد کرده و به متوسط ۳۴ میلیون تومان در هر متر مربع رسیده است. بسیاری از کارخانجات تولید نهاده‌های ساختمانی طی چهار سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کردند اما از آن زمان تاکنون نه قیمت مصالح کاهش یافت و نه رشد قیمت مسکن کاملا متوقف شد؛ بر این اساس یک کارشناس مسکن معتقد است بازار مسکن، نه از ارز ترجیحی بلکه از

  • ۳۰۰۰۰ مستأجر در استان خراسان شمالی

    ۳۰۰۰۰ مستأجر در استان خراسان شمالی

    30000 مستأجر در استان خراسان شمالی گرفتار بروکراسی بانکی برای دریافت وام ودیعه مسکن بنا بر برآوردها٬ بیش از ۳۰ هزار نفر در استان خراسان شمالی مستأجر یا همان خوش‌نشین‌های سابق هستند که بیش از ۲۰ هزار نفر آنان در مرکز استان ساکن شده‌اند.که بیش از 20 هزار نفر آنان در مرکز اسان ساکن شده‌اند.

  •  ساخت روستای جدیدجاسک

    ساخت روستای جدیدجاسک

    فرمانده نیروی دریایی سپاه: روند ساخت روستای جدیدالاحداث «لیره ای» جاسک ۹۰ درصد پیشرفت دارد روستای مسکونی جدیدالاحداث لیره ای جاسک توسط مهندسی نیروی دریایی سپاه با پیشرفت بالای ۹۰ درصدی در حال ساخت است.

  • دَرد مسکن و هزار و ۶۵ خانه خالی

    دَرد مسکن و هزار و ۶۵ خانه خالی

    دَرد مسکن و هزار و ۶۵ خانه خالی در خراسان جنوبی| ۳.۵میلیارد مالیات به مالکان تعلق گرفت بیرجند-درحالی یک هزار و ۶۵ خانه خالی در خراسان جنوبی شناسایی شده که بسیاری از مردم در زمینه تامین و اجاره مسکن با مشکل مواجه هستند و طرح مالیات برخانه های خالی هنوز گرهی از بازار مسکن باز نکرده است.

  • نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد

    نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد

    با حضور جمعی از مسئولین استانی؛ عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد یاسوج- با حضور جمعی از مسئولین استانی عملیات ساخت سه هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد. نماینده ولی فقیه در استان در این مراسم گفت: یکی از مشکلات مردم موضوع مسکن است که باید مسئولان به این موضوع توجه جدی داشته باشند.

  • تهران وام اجاره‌خانه ۱۰۰ میلیونی شد

    تهران وام اجاره‌خانه ۱۰۰ میلیونی شد

    وام کمک ودیعه مسکن از سال ۱۳۹۹ در راستای حمایت از مستاجران وارد شبکه بانکی کشور شد که اکنون با موافقت شورای پول و اعتبار، سقف پرداخت این تسهیلات در سال جاری افزایش یافته است. با شیوع ویروس کرونا، یکی از برنامه‌های ستاد ملی کرونا پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن برای حمایت ستاجران بود که در سال ۱۳۹۹ پرداخت این وام در شبکه بانکی آغاز شد.

  • ساخت هزاران خانه توسط تعاونی ها

    ساخت هزاران خانه توسط تعاونی ها

    در راستای اجرای پروژه ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور، هدفگذاری ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در چهار سال آینده به تعاونی‌ها سپرده شده است. به گزارش منیبان، با ابلاغ قانون جهش تولید مسکن، طرح دولت سیزدهم درباره ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی از پشتوانه قوی قانونی برخوردار شد. دولت در این راستا بخش تعاون را مکلف کرده که از ۴ میلیون واحد مسکونی، ۴۰۰ هزار واحد در بخش تعاون ساخته شود.

  • سرمایه گذاری در املاک

    سرمایه گذاری در املاک

    اگر قصد سرمایه گذاری در حوزه املاک را داریدسرمایه‌ گذاری در املاک، مسئله‌ای است که افراد زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. این روش سرمایه‌ گذاری، اگر با دقت کافی و رعایت نکات و قوانین انجام شود. سود کلانی برای شما به همراه دارد. این املاک می‌تواند خانه یا مغازه باشد. اما سوال اصلی این است که خرید کدام یک بهتر است؟

  • خانه دار شدن مردم

    خانه دار شدن مردم

    تصمیم دولت برای خانه دار شدن مردم؟ فردین یزدانی کارشناس مسکن گفت: هیچ سیاستی برای بهبود بازار مسکن نمی تواند در کوتاه مدت تاثیر مثبتی بر بازار بگذارد ولی سیاست هایی مثل تولید مسکن اجاره ای و کمک به سرمایه گذاری برای ساخت و عرضه مسکن می تواند به بهبود وضع بازار کمک کند. بازار نابسامان مسکن در سال های اخیر بسیاری از اقشار کم در آمد را برای خرید خانه و تمدید اجاره بها با مشکل روبرو کرده است.

  • طرح دو فوریتی ساماندهی اجاره‌بهای مسکن

    طرح دو فوریتی ساماندهی اجاره‌بهای مسکن

    نماینده مردم تهران در مجلس جزئیات طرح دو فوریتی ساماندهی اجاره بهای مسکن را تشریح کرد. علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مجلس با اشاره به تصویب طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تصویب دوفوریتی طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در صحن علنی نشان دهنده دغدغه نمایندگان در این مورد است.

  • کوچ مستاجران به حاشیه شهرها

    کوچ مستاجران به حاشیه شهرها

    افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها برای پایتخت‌نشینان تصویب شد با فرا رسیدن فصل جابه‌جایی مستاجران و افزایش سرسام‌آور اجاره مسکن در هفته‌های اخیردستگاه‌های سیاست‌گذار بخش مسکن کنترل‌کننده بازارها و نهاد قانون‌گذاری به‌دنبال یافتن راه‌هایی هستند تا بازار اجاره مسکن از وضعیت کنونی رهایی یابد. بر همین اساس مجلس شورای اسلامی با هدف ساماندهی بازار، بررسی دوفوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی را در دستور کار قرار داد و نمایندگان با ۱۵۰ رأی موافق با فوریت این طرح موافقت کردند.

  • خرید میلگرد از کارخانه به پروژه شما

    خرید میلگرد از کارخانه به پروژه شما

    با شناسایی نزدیک ترین کارخانه به محل پروژه، بیشترین سود را از پروژه‌هایتان داشته باشید. میلگردها به دو شکل ساده و آجدار تولید می‌شوند و برای صنایع مختلف، از جمله ساخت‌وساز یا صنایعی که به جوشکاری نیاز دارند، به کار می‌روند. میلگرد یکی از اصلی‌ترین محصولاتی است که کارخانه‌های فولاد در ایران تولید می‌کنند. پیمانکاران پروژه‌ها هنگام خرید میلگرد و برآورد بودجه مورد نیاز برای پروژه‌شان، به عوامل مختلفی توجه می‌کنند

  • ریزش ساختمان تجاری ۱۰ طبقه در آبادان

    ریزش ساختمان تجاری ۱۰ طبقه در آبادان

    سگ های زنده‌یاب و امدادگران هلال‌احمر اعزام شدند فرماندار آبادان هم گفت: آمار دقیقی از تلفات درحال حاضر وجود ندارد. تمامی دستگاه ها در منطقه حضور دارند و درحال انجام وظایف خود هستند. پساختمان درحال ساخت بوده و احتمال افزایش تلفات به دلیل حضور در منطقه مسکونی را دارد. دستور تخلیه مناطق اطراف ساختمان داده شده است.

  •  شرط خانه‌دار شدن کارگران

    شرط خانه‌دار شدن کارگران

    عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار اولین شرط برای خانه دار شدن کارگران را داشتن امنیت شغلی آنها دانست و گفت: کارگری که قرارداد کارش موقت و سه ماهه و شش ماهه باشد چطور می تواند خانه ای را یکسال اجاره کند یا از عهده پرداخت اقساط وام مسکن برآید؟ علی اصلانی درباره پروژه ساخت ۴۰۰ هزار مسکن کارگری اظهار کرد: معتقدم ساخت سالی یک میلیون واحد مسکونی با شعار صورت نمی گیرد و باید در عمل به تولید مسکن روی آوریم.در حال حاضر شرایط برای ورود به طرح‌های مسکن دشوار است چون کارگران آورده ای ندارند و اگر داشته

  • قیمت آپارتمان تهران 1 خرداد

    قیمت آپارتمان تهران 1 خرداد

    قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران در 1 خرداد اعلام شد. جدول قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران | این منطقه سر به فلک کشید!