بازار املاک / مسکن سازی وین الگویی برای کل شهرهای دنیا

مسکن سازی وین الگویی برای کل شهرهای دنیا

مسکن سازی وین الگویی برای کل شهرهای دنیا

در حالی که وضعیت مسکن در کل دنیا به معضلی اساسی تبدیل شده است، برخی از کشورهای توسعه یافته مانند اتریش به سراغ طرح های خاصی رفته اند که دسترسی شهروندان خود به مسکن های باکیفیت را افزایش بدهند. در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد اتریشی ها در خانه های مناسب و مطلوب زندگی می کنند. پایتخت این کشور یعنی وین، از سوی اکونومیست زیست پذیرترین شهر جهان لقب گرفته است. اما چه امتیازات و امکاناتی باعث شده است که این شهر، بهترین محل سکونت در کل دنیا باشد.

بر اساس مطالعه ای که روی نظام شهرسازی و اقتصاد مسکن شهر وین صورت گرفته است


به نظر می آید که کیفیت زندگی ساکنان این شهر با لذت بردن از ساختمان و محله ای که در آن زندگی می کنند.
 رابطه ای مستقیم دارد. همچنین زندگی در خانه ای راحت، منجر به احساس امنیت و بهره وری افراد نیز می شود.
سیاست هایی که از سوی مسئولین شهری وین دنبال می شود، تمام این ویژگی ها را برای شهروندان خود فراهم می کند.

مسکن سازی وین الگویی برای کل شهرهای دنیا


به طور کلی ۶۰ درصد از جمعیت ساکن وین در مسکن های باکیفیت بالا زندگی می کنند.


 لزوما بیشتر این خانه ها متعلق به افراد نیستند. بلکه بیشترشان در خانه های اجاره ای با عنوان مسکن اجتماعی زندگی می کنند.
به طور کلی مسکن اجتماعی یا همان واحدهای مسکونی اجاره ای ارزان در این شهر دارای سه ویژگی اصلی هستند که باعث تفاوت عمده ی آن ها می شود: 
این خانه ها اجاره بهای پایینی دارند و امکاناتشان بالاتر از سطح متعارف هستند. 

همچنین نمای خوبی دارند که تمام این ویژگی ها باعث می شود که برچسب خانه های فقیرنشین به این واحدهای مسکونی نچسبد.
 در عین حال بدون این که شکاف طبقاتی در محله های مسکونی و اجاره ای ایجاد کند، باعث شده که تمام ساکنین این واحدها احساس خوبی برای سکونت در آن ها داشته باشند.
 دفتر اسکان بشر ملل متحد اعلام کرده است که حداکثر هزینه ای که مسکن در سبد خانوار باید داشته باشد، ۳۰ درصد است.


در طول یک صد سال اخیر، سیاست گذاران این شهر توانستند:


 با درآمد حاصل از مالیات ملکی اعتبارات لازم برای ساخت انبوه مسکن اجاره ای را در وین تامین کند. 
این سیاست ها همواره خطوط قرمزی از بابت کیفیت زندگی در تامین مسکن داشته است و تلاش کرده که بر آن ها پایبند بماند.
به طور کلی، متوسط اجاره بهای ماهانه ی آپارتمان یک خوابه با امکانات مناسب در وین، حدود ۶۵ درصد دیگر پایتخت های اروپایی است.


گرچه کشور اتریش را به دلیل کنسرت های بزرگ موسیقی و هنر والای آن می شناسند.
 اما با توجه به این که اخیراً از سوی نشریات معتبر جهان به زیست پذیرترین شهر دنیا معروف شده است.
 مسکن آن می تواند تبدیل به الگویی بسیار مناسب برای دیگر شهرها از جمله تهران و دیگر شهرهای بزرگ کشور شود.

تنوع بی نظیر معماری در این شهر باعث شده که تمام سلایق زیستی پوشش داده شود. 
شما می توانید در خیابانی از این شهر زندگی کنید که قرن نوزدهم را تداعی می کند. 
از سوی دیگر و با کمی جا به جایی در شهر، خیابانی مدرن و شیک را خواهید دید که ساختمان های طراحی شده توسط زاها حدید در آن جلوه می کنند.

به طور کلی امتیازهای زیست پذیری یک شهر توسط چند عامل محاسبه می شود:


مراقبت های بهداشتی، فرهنگی، محیط زیست، آموزش، زیرساخت ها و امنیت
شهر وین در تمام فاکتورهای بالا سرآمد است. کشور اتریش به همراه کشورهای دیگری مثل دانمارک و فرانسه، بالاترین نرخ مالیات بر درآمد شخصی در کل اروپا را داراست. 
بنابراین افرادی که بیشتر از ۹۰ هزار یورو درآمد دارند، باید ۵۰ درصد آن را مالیات بدهند. اما در ازای چنین مالیات هنگفتی، امکانات فراوانی به دست می آورند.

بر اساس تجربیات برخی از نویسنده های بزرگ نشریات دنیا، هزینه ی حمل و نقل عمومی سالانه در شهر وین تنها ۳۶۵ یورو است که معادل یک یورو در روز می باشد.
 این در حالیست که در شهری مثل لندن برای خرید کارت سفر سالانه در بخش داخلی لندن، بیش از ۱۸۰۰ پوند یعنی حدود ۵ پوند در روز باید هزینه کرد.
در کشور ما نیز هزینه های حمل و نقل در سال های اخیر رشد زیادی داشته است. به خصوص در شهری مثل تهران که هزینه های زندگی بسیار بالاست.

مدت زمان انتظار جوان ها برای خانه دار شدن


ذات فرهنگی شهر وین باعث شده که سیاست گذاران شهری به این حوزه توجه بی نظیری نشان بدهند. 
به گفته ی وزیر فرهنگ و علم شهر این کشور، هیچکس در وین به دلیل نداشتن پول نباید از فعالیت های فرهنگی جا بماند. 
فستیوال های موسیقی و هنر رایگان زیادی در وین برگزار می شود تا تمام شهروندان بتوانند از این خدمات بهره ببرند.

در این میان، معقول بودن اجاره بهای مسکن وین در قیاس با دیگر شهرهای اروپایی مثل لندن باعث شگفتی است. 
سیاست های رادیکال خانه سازمانی شورای شهر وین منجر به این قضیه شده است. این شورا، یکی از بزرگ ترین صاحبان املاک در کل اروپاست. 
به همین دلیل ۶۰ درصد ساکنین این شهر در خانه هایی با کیفیت بالا زندگی می کنند.

بیشتر ساکنین این خانه ها، خانواده های طبقات متوسط جامعه و متخصصان جوان هستند. زندگی پرستاران، معلمان و کارمندان دولتی این شهر کاملا مناسب است. بر اساس گزارش شرکت املاک رایت موو، میانگین قیمت اجاره ماهانه در لندن حدود ۲ هزار و ۳۴۳ پوند است که در قیاس با سال گذشته، ۱۶ درصد رشد کرده است.

این در حالیست که وضعیت شهرهای آمریکایی مثل منهتن نیویورک نیز بهتر نیست و اجاره بها به ۵۲۰۰ دلار رسیده است.

اما سیاست گذاری های صحیح در شهر وین باعث شده که چنین مشکلاتی به وجود نیاید. دسترسی گسترده ی ساکنین به مسکن یارانه ای، اجاره بها در بخش خصوصی را تعدیل کرده است. بر اساس شاخص اجاره میچپیگل بررایی سال ۲۰۲۲، متوسط قیمت اجاره ماهانه برای یک آپارتمان ۶۰ متری در این شهر، حدود ۷۶۷ یورو است.

این در حالیست که قیمت اجاره بهای خانه های اجاره ای خیلی کمتر می باشد. دولت و مسئولین شهری نیز حمایت ویژه ای از مستاجرین در برابر افزایش اجاره و تخلیه ی خانه می کنند.

به طور کلی، داشتن یک خانه ی راحت و ارزان قیمت برای احساس امنیت و شادی بسیار حائز اهمیت می باشد. در شهری مثل لندن، افراد ناچارند که ۴۰ درصد درآمد خود را به هزینه های مسکن اختصاص بدهند.

سیاست های صحیح مسکن در شهر وین به پایان جنگ جهانی اول و تولد کشوری به نام اتریش برمی گردد. در آن زمان تعداد آوارگان بسیار بالا بود و یک چهارم جمعیت ساکن این کشور بی خانمان بودند.

بررسی رشد قیمت مصالح ساختمانی تا دی ماه ۱۴۰۱
اعلام آمادگی بنیاد مستضعفان جهت تخصیص زمین به طرح نهضت ملی مسکن
از همان زمان بود که سیاست های درستی برای جلوگیری از مرگ افراد در اثر بی خانمانی در پیش گرفته شد. حدود ۱۰۰ سال پیش، شورای شهر وین که در آن زمان توسط حزب سوسیال دموکرات اداره می شد، در طی یک تصمیم مبتکرانه ۲۵ هزار واحد خانه ی عمومی برای فقرا ساخت که منابع آن نیز از طریق مالیات های جدید بر زمین، اجاره و کالاهای لوکس تامین می شد.

این قانون که اولین پایه های زیست جدید وینی ها را فراهم آورد، توانست که خیلی زود به کشوری مناسب از لحاظ مسکن سازی تبدیل شود.

علاوه بر این توجه ویژه به بافت های قدیمی شهر و مرمت مداوم آن ها، باعث شده که چهره ی زیبا و تاریخی این شهر همچنان حفظ شود. وجود ساختمان های بسیار قدیمی ۲۰۰ ساله در وین که هنوز هم ساکنانی دارد، نشان از هویت تاریخی این کشور می دهد.

هدف اصلی مسئولین و مقامات وینی این بود که خانه هایی ارزان، بهداشتی و زیبا بسازند. آن ها باور داشتند که زیبایی نباید فقط متعلق به طبقات ثروتمند جامعه باشد. به همین دلیل، بزرگ ترین معماران را استخدام کرده و آثار هنری عمومی زیادی را طراحی و احداث کرد.

به زعم بسیاری از ساکنین آن زمان وین، شهر تبدیل به ورسای کارگران شده بود. در حقیقت خانه های سازمانی به عنوان جاذبه های گردشگری بازدید دارند. مثلا ساختمان هاندرتواسر هاوس یک مجتمع مسکونی رنگارنگ است که پوشیده از موزاییک و گیاهان می باشد.

همین موضوعات باعث شده که زیست ساکنین این شهر از لحاظ مسکن بسیار مناسب باشد. زندگی در خانه هایی ارزان و باکیفیت باعث می شود که کیفیت زندگی نیز بالاتر برود.

در این میان، وضعیت مسکن شهری مثل تهران کاملا برعکس بوده است. در طی این سال ها سیاست های درستی برای ساخت و ساز وجود نداشته است و حالا شاهد بحران های فراوان در این مورد خاص هستیم.

  • با شعار‌های توخالی مشکلات ‌مردم حل نمی‌شود

    با شعار‌های توخالی مشکلات ‌مردم حل...

    کرباسچی: بحران‌های اقتصادی شدیدتر از آن است که به دعواهای سیاسی‌ ادامه دهیم.وضعیت اقتصادی این روزهای ایران به‌قدری سخت است که شاید مردم هیچ‌گاه در چهار دهه گذشته چنین شرایطی را تجربه نکرده باشند.گرانی‌ها به میزانی بر مردم فشار آورده که حتی خرید نان هم برای بخش‌هایی از مردم به یک‌ بحران تبدیل شده است، چه رسد به نیازهای اساسی دیگر مانند مسکن، پوشاک، آموزش و… . چنین شرایطی پیامدهای جانبی بسیاری را هم به‌ دنبال داشته است.

  • ۷۰ تا ۸۰ متری‌های پایتخت

    ۷۰ تا ۸۰ متری‌های پایتخت

    در بازار مسکن برای خرید آپارتمان‌های 70 تا 80 متری نوساز تا 16 سال باید بودجه‌ای بین حدود یک میلیارد و 700 میلیون تا 7.5 میلیارد تومان در نظر بگیرید. بررسی فایل‌های فروش آپارتمان‌های 70 تا 80 متری نشان می‌دهد در قیطریه و در نزدیکی پارک یک واحد 80 متری را می‌توان به قیمت 93 میلیون و 750 هزار تومان و با قیمت کل 7.5 میلیارد تومان خریداری کرد.

  • افتتاح و کلنگ زنی۳۶ پروژه در لردگان

    افتتاح و کلنگ زنی۳۶ پروژه در لردگان

    فرماندار لردگان: لردگان- فرماندار لردگان از کلنگ زنی و افتتاح ۳۶ پروژه همزمان با دهه فجر در این شهرستان خبر داد. رضا بابامیر در گفتگو اظهار کرد: همزمان با دهه فجر ۲۸ پروژه در شهرستان لردگان افتتاح و به بهره برداری می‌رسد.

  • یک نفر  رانتی ۳۰۰۰ واحد مسکن مهر را به جیب زد

    یک نفر رانتی ۳۰۰۰ واحد مسکن مهر را به...

    فردی که ۳۰۰۰ واحد را به تملک خود درآورده ۳۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه دارد؛ در حالی که اوایل دهه ۹۰ تمامی این واحدها را کمتر از ۸۰ میلیارد تومان خریداری کرده است.روز گذشته خبر رسید که یک نفر ۳۰۰۰ واحد مسکن مهر در اختیار دارد؛ این در حالی است که ارزش این تعداد واحد در اوایل دهه ۹۰ به کمتر از ۸۰ میلیارد تومان می‌رسید، حالا اما به دلیل برخورداری مالک این تعداد واحد از زیرساخت‌ها و امکانات دولتی، صاحب حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه است.

  • خرید زمین خارج از محدوده شهر خودداری کنید

    خرید زمین خارج از محدوده شهر خودداری...

    رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم گفت: شهروندان باید از خرید زمین خارج از محدوده و در حریم شهری خودداری کنند و قبل از خرید زمین در هر منطقه از شهر، استعلامات لازم از شهرداری در خصوص کاربری آن بگیرند تا دچار مشکل نشوند.

  • تسهیلات ۹۲ میلیون یورویی پرداختی یک بانک به یک فرد خاص

    تسهیلات ۹۲ میلیون یورویی پرداختی یک...

    سرپرست معاونت هماهنگی اقتصادی استانداری گلستان از پرداخت تسهیلات ۹۲ میلیون یورویی یک بانک در چند سال اخیر به یک فرد خاص خبر داد. سیدمحمد دهنوی سرپرست معاونت هماهنگی اقتصادی استانداری گلستان بعدازظهر امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان گلستان اظهار کرد: این تسهیلات میلیاردی به یک فرد خاص با ضمانت ملک یک فرد خاص پرداخت شده آن وقت تولیدکننده ما در استان باید پشت درب بانک‌ها التماس کند و ضجه بزند تا بتواند یک تسهیلات چندصد میلیون تومانی دریافت کند.

  • مشکل اسناد مالکیت در محلات شهر بندرعباس حل خواهد شد

    مشکل اسناد مالکیت در محلات شهر بندرعباس...

    فاطمه جراره رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس از تلاش برای رفع مشکل سند مالکیت منازل مسکونی در محلات بافت محله‌ چاهستانی‌های و..بندرعباس خبرداد.هدف از تشکیل جلسات در مساجد و دل محلات دیدن و شنیدن مشکلات مردم از نزدیک است چرا که یکی انتقاداتی که در سال‌های گذشته وجود داشت همین عدم حضور مسئولین در بین مردم بود و بنای شورای ششم بر حضور بین مردم قرار گرفته‌ است که هم مشکلات ببینیم، هم بشنویم و هم از شهرداری دعوت کنیم تا آن‌ها هم موضوعات را زبان مردم بشنوند.

  • مالیات بر خودرو و مسکن دلال‌ها پولدارتر

    مالیات بر خودرو و مسکن دلال‌ها پولدارتر...

    حجم مالیات‌های دریافتی از دارایی‌هایی، چون خودرو و مسکن به اندازه‌ای نازل است که کمکی به حل مشکل کسری بودجه نمی‌کند، تنها تاثیری که این تصمیم در ساختار اقتصادی کشور به جای می‌گذارد آن است که باعث افزایش قیمت خودرو می‌شود.آلبرت بغزیانآلبرت بغزیان؛ این روزها، موضوع دریافت مالیات از ثروت که اخیرا از سوی دولت در بطن بودجه ۱۴۰۱ گنجانده شده، منشأ مباحث فراوانی در فضای عمومی و محافل تخصصی کشور شده است.

  • مسکن دولتی چه نتیجه‌ای را در بازار سیمان و فولاد به همراه دارد؟

    مسکن دولتی چه نتیجه‌ای را در بازار...

    بررسی‌ها نشان می‌دهد در فاصله سال‌های ۹۶ تاکنون قیمت مصالح به طور میانگین ۵.۳ برابر شده و قیمت زمین ۶.۱ برابر شده و در عین حال مسکن تقریبا رشد ۸ برابری را تجربه کرده است که نشان می‌دهد مصالح و زمین به‌طور متناسب نقش مهمی در رشد قیمت مسکن داشته اند و سایر مولفه‌ها از جمله انتظارات تورمی و یا فشارهای نقدینگی و ... سهم کمتری را بر عهده داشته است.

  •  100 واحد مسکونی سپاه قزوین برای مددجویان کمیته امداد می‌‌سازد

    100 واحد مسکونی سپاه قزوین برای...

    در چارچوب امضای تفاهم‌نامه بین بسیج سازندگی و کمیته امداد امام خمینی(ره) ۱۰۰ واحد مسکونی برای محرومان و مددجویان کمیته امداد خواهیم ساخت. سردار سرتیپ‌دوم پاسدار رستمعلی رفیعی آتانی در جلسه انعقاد تفاهم‌نامه احداث مسکن مددجویی بین بسیج سازندگی و کمیته امداد امام‌ خمینی(ره) استان قزوین اظهار داشت: در چارچوب امضای این تفاهم‌نامه 100 واحد مسکونی برای محرومان و مددجویان کمیته امداد خواهیم ساخت.

  • زندگی در قوطی کبریت

    زندگی در قوطی کبریت

    ببینید! عدم مهار تورم در باز مسکن مشکلات متعددی ایجاد کرده است.

  • وعده سر خرمن با تشکیل کارگروه کنترل اجاره بهای مسکن

    وعده سر خرمن با تشکیل کارگروه کنترل...

    کارشناسان: با این روشها ثبات نرخ اجاره سخت است.رشد ۱۰۰ درصدی اجاره بها در دو سال صدای دولت و رییس جمهور را درآورد بطوریکه رئیسی دستور داد کارگروهی برای بررسی مقابله با رشد اجاره بها تشکیل شود، اما سوال این است این اقدام می تواند موفقیت آمیز باشد؟ گروه راه و مسکن: آمار دی ماه بانک مرکزی در خصوص تورم و اجاره بها اگر چه تا حدودی به واقعیت های بازار مسکن نزدیک بود اما نکته قابل توجه این گزارش این بود که دلیل تورم در آبان ماه رشد بیش از ۴۰ درصدی اجاره بها بوده است.

  • خانه‌های خالی متعلق به بانکها و دستگاههای دولتی است

    خانه‌های خالی متعلق به بانکها و...

    رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: خانه‌های خالی متعلق به بانکها و دستگاههای دولتی است و قیمت کارشناسی آن به قدری بالاست که هیچ خریداری در مزایده برای آنها پیدا نمی‌شود.مصطفی قلی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران اظهار کرد: به نظر من وقتی یک خانواده با پس انداز و صرفه جویی، واحدی علاوه بر خانه ای که در آن سکونت دارد خریداری میکند آن را خالی نمیگذارد. اصلا منطقی نیست که خانه را خالی نگه دارد. خانه های خالی متعلق به بانکها و ارگانها است.

  • بازار مسکن با  دلار ۲۵ هزار تومانی چه می‌کند

    بازار مسکن با دلار ۲۵ هزار تومانی چه...

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: به نظر می‌رسد هنوز بخش قابل توجهی از متقاضیان بالقوه در انتظار توافقات هسته‌ای هستند تا نسبت به خرید مسکن تصمیم بگیرند. ثباتی که در بازارهای طلا و ارز ایجاد شده با فاصله زمانی در بازار مسکن تاثیرگذار است اما باید صبور باشیم. اگر قیمت دلار به محدوده ۲۵ هزار تومان برسد و در همان محدوده تثبیت شود مسلما قیمت مسکن کاهش خواهد یافت.

  • افشاگری وزیر کار درباره دولت روحانی

    افشاگری وزیر کار درباره دولت روحانی

    مدیری از بودجه وزارتخانه ۱۲۰۰ سکه خریده و ... حجت الله عبدالملکی، وزیر کار گفت:

  • ساخت منازل مسکونی کارکنان ارتش

    ساخت منازل مسکونی کارکنان ارتش

    واگذاری اسناد مالکیت ۲۱ هکتار از اراضی پایگاه هوایی شهید دوران شیراز اسناد مالکیت ۲۱ هکتار از زمین های پایگاه هوایی شهید دوران شیراز برای ساخت منازل مسکونی به کارکنان این نهاد واگذار شد.فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،گفت: یکی از دغدغه‌های فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران خانه دار شدن کارکنان ارتش در رده‌های مختلف است که بر این اساس و با توجه به مساحت پایگاه هوایی شهید دوران شیراز

  • بهبود قدرت معیشت کارگران در سال آینده ضرورت است

    بهبود قدرت معیشت کارگران در سال آینده...

    یک از مسئولان کارگری بر ضرورت تعیین دستمزد واقعی و بهبود قدرت معیشت خانوارهای کارگری در سال آینده تاکید کرد و گفت: بالا بردن قدرت معیشت کارگران امری حیاتی است تا از عهده تامین هزینه های زندگی، خوراک،‌ پوشاک، درمان و اجاره مسکن برآیند.

  • معاون مسکن شهری بنیاد مسکن :آورده متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن افزایش می یابد

    معاون مسکن شهری بنیاد مسکن :آورده...

    سهرابی، معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه ۵۴ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در دست اجرا و احداث است گفت: آورده متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن افزایش می یابد.گروه راه و مسکن: حمیدرضا سهرابی معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار بازار در پاسخ به این پرسش که بنیاد مسکن در طرح نهضت ملی مسکن در حال حاضر چه تعداد واحد مسکونی در دست اجرا و تولید دارد؟

  •  اجاره و کوچ طبقاتی از تهران به حومه

    اجاره و کوچ طبقاتی از تهران به حومه

    همه اسیر یک سیستم ناکارآمد در بخش مسکن شده‌ایم؛ از سازنده گرفته تا مالک و مستاجر. خروجی این وضعیت به این ختم می‌شود که مردم از بالای شهر به مناطق میانی و جنوب شهر می‌روند. برخی افراد به اطراف کلانشهرها می‌روند. عده‌ای هم کارتن‌خواب می‌شوند. اخیرا نیز پدیده اتوبوس‌خوابی در رسانه‌ها مطرح شده است.دولت برای کمک به اقشار اجاره‌نشین تدوین سیاستی را از چند شب قبل در دستور کار خود قرار داده که کارشناسان معتقدند اگر این برنامه از نوع دستورالعمل و بخشنامه باشد تاثیری نخواهد داشت.

  • برنامه‌ ی دولت برای بورس و دلار

    برنامه‌ ی دولت برای بورس و دلار

    رئیس جمهور در گفتگوی تلویزیونی خود به مسائل مختلفی اشاره کرد که ۱۰ موضوع مهم اقتصادی و احتمالا اثرگذار برای بازارها را می‌توانید در این گزارش بخوانید.افزایش مبادلات تجاری ایران و روسیه و احتمال حذف دلار از این مبادلات، درخواست مذاکره مستقیم با ایران، افزایش فشار به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات، وعده پرداخت تسهیلات اجاره بهای مسکن، افزایش گستره مشمولان مالیاتی، وعده کنترل تورم، وعده استقراض نکردن از بانک مرکزی، کنترل قیمت‌ها، بلاتکلیفی در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و وعده اعلام برنامه جدید برای بورس از

  • دفاع روزنامه دولت از مالیات بر سرمایه

    دفاع روزنامه دولت از مالیات بر سرمایه

    دولت سیزدهم در نخستین لایحه پیشنهادی بودجه خود برای سال آینده ۲۷.۷ هزارمیلیارد تومان به مالیات بر ثروت اختصاص داده. از این مبلغ، مالیات بر واحد‌های مسکونی گرانقیمت ۷۰۷ میلیارد تومان، مالیات بر انواع خودرو‌های سواری و وانت‌های دوکابین گرانقیمت ۵ هزارمیلیارد تومان و درآمد مالیاتی واحد‌های مسکونی خالی از سکنه ۲ هزارمیلیارد تومان پیش‌بینی شده است.