بازار املاک / نوسانات ارزی و احتمال انفجار قیمت ملک در ایران

نوسانات ارزی و احتمال انفجار قیمت ملک در ایران

نوسانات ارزی و احتمال انفجار قیمت ملک در ایران

با توجه به گفته مشاوران املاک، تقاضای خریداران و فروشندگان ملک برای گرفتن اطلاعات درباره وضعیت بازار املاک افزایش یافته است. این افزایش تقاضا باعث امیدواری شده است که بازار در زمان محدودی که تا پایان سال باقی مانده است، بهبود یابد.

نوسانات قیمت دلار در هفته‌های اخیر

ه دلیل نوسانات قیمت دلار در هفته‌های اخیر و حضور بیشتر متقاضیان مصرفی در بازار مسکن به دلیل نزدیک شدن به پایان سال، امکان ایجاد چشم‌اندازی رو به افزایش برای قیمت مسکن دوباره وجود دارد.این موضوع سبب شده دوباره پای برخی مشاوران املاک و دلالان به این بازار باز شود. مشاهدات میدانی نشان می‌دهد واحدهای نقلی و با عمر بالا هدف اول برخی واسطه‌های ملکی برای استفاده از این فرصت است.
سیاست‌های انقباضی دولت و ثبات قیمت دلار در چند ماه گذشته باعث شده بود که بازار مسکن در رکودی بی‌سابقه فرو رود. بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران و بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران، معاملات در این عرصه چند ماهی است به زیر پنج هزار فقره رسیده و در این راستا متوسط قیمت نیز مسیری کاهشی را پیموده است.با این حال، فرا رسیدن ماه‌های انتهایی سال ۱۴۰۲، تقاضای مصرفی افرادی را که نقدینگی در دست دارند، وارد بازار کرده است. این تقاضا با نوسانات دوباره نرخ دلار همراه شده و سیگنال رشد قیمت مسکن را ارسال می‌کند. مشاهدات میدانی تجارت‌نیوز نشان می‌دهد این چشم‌انداز، پای واسطه‌های ملکی را وسط کشیده و در بحبوحه خرید و فروش مسکن به متقاضیان مصرفی، برخی از واحدهای مسکونی، نصیب واسطه‌ها می‌شوند.

بازار مسکن رونق می‌گیرد؟

مشاوران املاک می‌گویند مراجعه خریداران و فروشندگان ملک برای پرس و جو از وضعیت بازار نزد آنها افزایش پیدا کرده و همین مورد باعث امیدواری شده تا بازار حداقل در مدت محدود باقی‌مانده تا پایان سال جانی دوباره بگیرد.اما این اتفاقات و تکان محدودی که بازار مسکن در این مدت تجربه کرده پیامدهایی هم به‌دنبال داشته است؛ پیامدهایی مانند طمع دوباره واسطه‌های ملکی و سوداگران برای خرید آپارتمان‌های نقلی!صاحبان این واحدها می‌گویند اکنون که چشم‌اندازی دوباره برای افزایش قیمت‌ خانه شکل گرفته، برخی واسطه‌های ملکی و بنگاه‌های املاک نیز در تلاشند تا برخی آپارتمان‌ها را در مقطع کنونی که قیمت‌ها هنوز پایین است، زیر قیمت خریداری کنند و با نگهداشت چندماهه آن‌ها، در آینده از محل فروش دوباره واحدها، سود کسب کنند.

هدف اولیه این مشاوران املاک غالبا آپارتمان‌هایی نقلی با عمر بالا و قیمت‌هایی بین یک تا دو میلیارد تومان است که تضمین نقدشوندگی آنها نسبت به باقی واحدها بیشتر است و از سوی دیگر بازسازی جزئی آنها نیز می‌تواند بر قیمت آن بیفزاید.یک مالک آپارتمان نقلی می‌گوید که مشاور املاک، واحد مسکونی وی را یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری کرده اما اعلام کرده است که این واحد یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان فروش می‌رود و برای قیمت بالاتر مشتری نیست. این در حالی‍‌ست که مالک عنوان می‌کند، دیگر مشاوران املاک برای همین واحد با قیمت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، مشتری دارند.یک مالک دیگر می‌گوید آپارتمان وی یک ماه قبل و پیش از افزایش قیمت دلار، با قیمت پنج میلیارد تومان مشتری داشته است اما اکنون که نرخ دلار بالا رفته، مشاوران املاک قیمت ملک را چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعلام می‌کنند و خود، خریدار آن هستند!


زنگ خطر سیاست‌های انقباضی دولت به صدا درآمد

بازار ارز می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر قیمت مسکن داشته باشد. در زیر نماینده‌ای از تأثیرات ممکن بازار ارز بر قیمت مسکن را بررسی می‌کنم:صعود یا نزول ارز: اگر ارز یک کشور نسبت به ارزهای دیگر ارزش خود را افزایش دهد، ممکن است قیمت مسکن در آن کشور نیز افزایش یابد. این امر به دلیل افزایش هزینه‌های ساخت و واردات مواد اولیه مورد استفاده در صنعت ساخت و ساز می‌باشد.تأثیر بر تورم: نوسانات بازار ارز می‌تواند تأثیری بر نرخ تورم داشته باشد. اگر ارزش ارز کاهش یابد و تورم افزایش یابد، قیمت مسکن نیز ممکن است افزایش یابد. این امر به دلیل افزایش هزینه‌های ساخت و هزینه‌های مربوط به تأمین مواد اولیه و نیروی کار می‌باشد.تأثیر بر تقاضا: تغییرات بازار ارز می‌تواند تأثیری بر تقاضا برای مسکن داشته باشد. اگر ارز یک کشور نسبت به ارزهای خارجی ارزش خود را افزایش دهد، ممکن است تقاضا برای خرید مسکن توسط خارجیان کاهش یابد. این موضوع می‌تواند باعث کاهش فروش مسکن و در نتیجه کاهش قیمت‌ها شود.

تأثیر بر سرمایه‌گذاری خارجی: نوسانات بازار ارز می‌تواند تأثیری بر سرمایه‌گذاری خارجی در بخش مسکن داشته باشد. اگر ارز یک کشور به ارزش خود افزوده کند، سرمایه‌گذاران خارجی ممکن است به این کشور سرمایه‌گذاری بیشتری در بخش مسکن داشته باشند. این موضوع می‌تواند باعث افزایش قیمت مسکن در آن کشور شود.مهم است توجه داشته باشید که تأثیر بازار ارز بر قیمت مسکن بستگی به عوامل متعددی دارد، از جمله وضعیت اقتصادی کشور، سیاست‌های دولت، عرضه و تقاضا در بازار مسکن و سایر عوامل مرتبط. بنابراین، پیش‌بینی دقیق تأثیر بازار ارز بر قیمت مسکن به‌طور کامل ممکن نیست و باید به شرایط خاص هر کشور و بازار مسکنتأثیر بازار ارز بر قیمت مسکن ممکن است به چندین شکل متفاوت باشد. در زیر تأثیرات احتمالی را شرح می‌دهم:

واردات مواد اولیه: اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی ارزش خود را کاهش دهد، هزینه واردات مواد اولیه مورد استفاده در ساخت و ساز مسکن افزایش می‌یابد. این می‌تواند منجر به افزایش قیمت مسکن شود.

تورم: تغییرات قیمت ارز ممکن است به تورم منجر شود. اگر ارزش ارز کاهش یابد و نرخ تورم افزایش یابد، هزینه‌های ساخت و ساز و مصرفی مرتبط با مسکن نیز افزایش می‌یابد.

تأثیر تقاضا: نوسانات بازار ارز می‌تواند تقاضا برای خرید مسکن توسط خارجیان را تحت تأثیر قرار دهد. اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی ارزش خود را افزایش دهد، قیمت مسکن برای خریداران خارجی بیشتر می‌شود و تقاضا کاهش می‌یابد.

سرمایه‌گذاری خارجی: تغییرات قیمت ارز ممکن است تأثیری بر سرمایه‌گذاری خارجی در بخش مسکن داشته باشد. اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی ارزش خود را افزایش دهد، سرمایه‌گذاران خارجی ممکن است به بخش مسکن کشور سرمایه‌گذاری بیشتری کنند.

مهم است توجه داشت که تأثیر بازار ارز بر قیمت مسکن بستگی به عوامل بسیاری دارد، از جمله وضعیت اقتصادی کشور، سیاست‌های دولت، عرضه و تقاضا در بازار مسکن و عوامل دیگر. بنابراین، پیش‌بینی دقیق تأثیر بازار ارز بر قیمت مسکن بسیار پیچیده است و باید به شرایط خاص هر کشور و بازار مسکن آن توجه کرد.

  • وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳ چقدر است؟

    وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳ چقدر است؟

    وام ودیعه مسکن طرحی است که دولت برای حمایت از مستأجران در نظر گرفته است تا درد افزایش بی‌رویه‌ی اجاره‌بها را کمی تسکین دهد.

  • فرصت یک هفته‌ای برای عرضه مالکان خانه‌های خالی

    فرصت یک هفته‌ای برای عرضه مالکان...

    ۹۰ هزار مالک بیش از ۵ خانه خالی دارند، مجموع خانه‌های خالی این افراد به بیش از ۵۰۰ هزار واحد می‌رسد که باید ملک خود را عرضه یا ثبت کنند.

  • خبر خوش برای متقاضیان و خریداران مسکن ملی

    خبر خوش برای متقاضیان و خریداران مسکن...

    فرزانه صادق مالواجرد در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در بیان برنامه های خود برای وزارت راه و شهرسازی گفت: از آقای پزشکیان تشکر می‌کنم که یکی از وعده های انتخاباتی خود مبنی بر حضور زنان در عرصه سیاست را عملی کردند.

  •  کارگران مستاجر خانه دار می شوند

    کارگران مستاجر خانه دار می شوند

    مسئله مسکن کارگران از دیرباز یکی از دغدغه‌های اصلی مردم ایران بوده است. نوسانات شدید قیمت مسکن، عدم دسترسی اقشار کم‌درآمد به مسکن کارگران مناسب و مشکلات ناشی از اجرای طرح‌هایی مانند مسکن کارگران، همواره این موضوع را در کانون توجه قرار داده است. .مسئله مسکن کارگران از دیرباز یکی از دغدغه‌های اصلی مردم ایران بوده است.

  • مشتری در بازار مسکن کمیاب شد

    مشتری در بازار مسکن کمیاب شد

    مشتری در بازار مسکن کمیاب شدقدرت خرید متقاضیان و عموم مستأجران کاهش یافته و همین موضوع دلیلی بر رکود بازار مسکن شده و می توان گفت که این روزها مشتری کمیاب شده است.

  • ثبت نام جدید خرید مسکن ملی با شرایط آسان

    ثبت نام جدید خرید مسکن ملی با شرایط...

    در طول ۱۵ سال گذشته، قوانین متعددی در زمینه مسکن تصویب شده است که بر لزوم واگذاری تولید مسکن به بخش خصوصی و مدیریت آن توسط این بخش تأکید دارند.

  •  قیمت اجاره مسکن در گرو تکمیل خودنویس

    قیمت اجاره مسکن در گرو تکمیل خودنویس

    سامانه خودنویس یکی از مهمترین گام‌های دولت در بهبود وضعیت بازار مسکن به ویژه بخش اجاره بوده است که از طریق راه اندازی این سامانه بخش زیادی از دلالی و سوداگری‌ها در بازار اجاره برچیده شد. این در حالیست که در سال‌های گذشته به دلیل نبود یک سامانه کنترل قیمت و ثبت قرارداد‌ها بسیاری از مستاجران از دریافت هزینه‌های گزاف از سوی مشاوران املاک برای صدور کد رهگیری گله‌مند بودند.

  • برآورد تقریبی پایان رکود در بازار مسکن

    برآورد تقریبی پایان رکود در بازار مسکن

    اثر نوسانات ۶ ساله قیمت مسکن از سال گذشته به شکل رکود معاملاتی بروز کرده و این وضعیت در چهار ماه ابتدای سال جاری نیز ادامه … اثر نوسانات ۶ ساله قیمت مسکن از سال گذشته به شکل رکود معاملاتی بروز کرده و این وضعیت در چهار ماه ابتدای سال جاری نیز ادامه داشته است.

  • وام فوری ۸۰۰ میلیونی با اقساط ۵میلیون ۹۰۰ هزار تومانی

    وام فوری ۸۰۰ میلیونی با اقساط ۵میلیون...

    مدیرعامل بانک مسکن با اعلام این‌که وام فوری ۸۰۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن هنوز ابلاغ نشده است، گفت: تسهیلات‌دهی بانک مسکن متوقف نشده است.

  • سهم مسکن در کل هزینه سالانه خانوار

    سهم مسکن در کل هزینه سالانه خانوار

    آخرین گزارش مرکز آمار از بودجه خانوار، مربوط به سال ۱۴۰۱ است که سهم مسکن از کل هزینه سالانه خانوار به بالاترین سطح خود می‌رسد.

  • قیمت خانه با این اتفاق ارزان می شود

    قیمت خانه با این اتفاق ارزان می شود

    معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه احداث ١٠٠٠ واحد از مساکن نهضت ملی و مشارکتی با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان را به اجرا می‌رسانیم، گفت: حمایت ما از شرکت‌های دانش‌بنیان تنها مالی و تسهیلاتی نیست بلکه در حمایت‌ها به دنبال ایجاد پلتفرم‌هایی هستیم که ساختار بروکراسی تغییر دهیم و به ساختار شبکه‌ای برسیم که بتوانیم از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها استفاده کنیم.​

  • بانک‌ها بازار مسکن را به آتش کشیدند؟

    بانک‌ها بازار مسکن را به آتش کشیدند؟

    تقریبا تمام کارشناسان این گزاره را تایید می‌کنند که بانک‌ها یکی از مظنونین قطعی افزایش قیمت‌ها دربازارمسکن کشور هستند؛ چراکه آنان برای جبران ناترازی‌های خود وضمنا سرمایه گذاری، درعین داشتن نقدینگی اقدام به خرید انبوده واحد‌های مسکونی درکشور کرده وبدین سان باعث برهم خوردن عرضه وتقاضا دراین بازار وافزایش قیمت‌ها می‌شوند.

  • رکود شدید در بازار مسکن

    رکود شدید در بازار مسکن

    بسیاری از افرادی که در سال‌های گذشته به خانه‌دار شدن امیدوار بودند، اکنون این امید را از دست داده‌اند و در حال تلاش برای تأمین هزینه‌های رهن منازل خود هستند.برپایه آمارها، خرداد ماه امسال سه‌هزار و ۸۰۰ قرارداد خرید مسکن در تهران به ثبت رسید که نشان‌دهنده رکود شدید در این بخش است.

  • تاثیر افزایش قیمت سیمان بر بهای مسکن

    تاثیر افزایش قیمت سیمان بر بهای مسکن

    قطعی برق در فصل گرما یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی‌ است که صنایع با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. امسال نیز قطعی برق، دامن صنعت سیمان را گرفته و موجب افزایش قیمت این فراورده ساختمانی شده است.

  • با پول کم صاحب خانه شوید

    با پول کم صاحب خانه شوید

    رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن گفت: در شرایط تورمی کشور مردم می‌توانند با هر سرمایه‌ای یونیتی از نهضت ملی مسکن خریداری کنند.

  • مسکن در بدترین وضعیت دهه‌های اخیر

    مسکن در بدترین وضعیت دهه‌های اخیر

    بد مسکنی به بدترین وضعیت در دهه‌های اخیر رسیده است و طبق آنچه داده‌های رسمی و گزارش‌ها می‌گویند، سیر سقوطِ شهروندان از ارتفاعِ بلندِ مسکن شایسته از سال ۱۴۰۰ به شیوه‌ای جدی کلید خورده است.

  • بازار مسکن کاملا از بازار ارز تاثیر می‌گیرد

    بازار مسکن کاملا از بازار ارز تاثیر...

    فهرست فایل‌های ارائه‌شده از بازار مسکن طی یک ماه گذشته نشان می‌دهد، بازار مسکن با نوعی ثبات در قیمت‌ها همراه بوده که در بازار کاملا محسوس است.

  •  شرایط دریافت وام 4 میلیارد تومانی بانک توسعه تعاون

    شرایط دریافت وام 4 میلیارد تومانی بانک...

    مشتریان بانک توسعه تعاون که مایل به خرید دفتر کار اداری یا مسکونی هستند و کمبود مالی دارند، امکان درخواست برای تسهیلات 4 میلیارد تومانی طرح «هم کار» این مجموعه را دارند. این وام 4 میلیاردی به ساکنان شهرهای بزرگ تهران، کرج، مشهد، تبریز، شیراز و اهواز پرداخت می‌شود.

  • شرایط ویژه وام مستاجری در سال ۱۴۰۳

    شرایط ویژه وام مستاجری در سال ۱۴۰۳

    با توجه به افزایش قیمت مسکن و هزینه‌ بالای رهن و اجاره در کشور دولت برای کمک به مستاجرین مصوبه وام کمک ودیعه مسکن( وام اجاره) را تصویب کرد. این وام توسط به ۲۰ بانک، ملت، ملی، مسکن، صادرات، رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصادنوین، ایران‌زمین، پست بانک و مؤسسه اعتباری ملل ابلاغ شد.

  •  راهی برای کاهش قیمت مسکن

    راهی برای کاهش قیمت مسکن

    توسعه افقی شهرها در دولت چهاردهم منجر به کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مسکن می‌شود.الحاق اراضی یکی از اصلی‌ترین نیازهای پروژه های نهضت ملی مسکن است که باید این موضوع را هم دولت چهاردهم دنبال کند در حالی که توسعه افقی شهرها در سال های گذشته زمینه ساز کاهش مدت زمان خرید مسکن شده است. طبق آمارها ساخت مسکن، شهرک سازی و توسعه افقی شهرها و همچنین بازگشت به پروژه های ویلایی سازی انگیزه را برای بسیاری متقاضیان افزایش داده است.

  • با انتشار 5000 آگهی جعلی، قیمت مسکن را افزایش دادند

    با انتشار 5000 آگهی جعلی، قیمت مسکن را...

    دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات با بیان اینکه با قانون جدید مسکن جلوی انتشار آگهی‌های جعلی را می‌گیریم، گفت: گزارش‌هایی داشتیم که یک فرد با انتشار 5 هزار آگهی فیک از طریق یکی از سکوهای اینترنتی توانست 5 درصد قیمت یک منطقه را افزایش دهد.