بازار املاک / معاملات مسکن از رکود خارج شد

معاملات مسکن از رکود خارج شد

معاملات مسکن از رکود خارج شد

بررسی‌ بازار مسکن نشان می‌دهد که برخلاف ماه‌های گذشته، عرضه در اکثر محله‌ها و مناطق افزایش داشته است.

بیشترین رشد ماهانه

شاخص مسکن که تغییرات قیمت پیشنهادی فروش آپارتمان در تهران را سنجش می‌کند، برای ماه دی با «بیشترین رشد ماهانه» از ابتدای سال مواجه شد.

نتایج تحقیقات میدانی از آنچه در بازار معاملات مسکن دی ماه گذشت، نشان می‌دهد تحرک محسوس در خرید سرمایه‌ای اتفاق افتاده است. این می‌تواند پس‌لرزه ارزی یا پیش‌لرزه ترامپی باشد.

بازار خرید و فروش آپارتمان بعد از «خواب نیمسال اول» و سبک شدن آن خواب در اواسط پاییز، زمستان نسبتا فعالی را شروع کرده است. نتایج تحقیقات میدانی، از آنچه در دی ماه برای معاملات آپارتمان در تهران رقم خورد، نشان می‌دهد: افزایش نسبی تقاضای سرمایه‌ای خرید باعث شد «رکورد بیشترین رشد ماهانه قیمت پیشنهادی» از ابتدای سال تاکنون رقم بخورد.

شاخص مسکن که تغییرات میانگین «قیمت پیشنهادی» واحد مسکونی در محله‌های منتخب مناطق ۲۲ گانه را می‌سنجد، در حال حاضر سطح ۹۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برای هر مترمربع آپارتمان را نشان می‌دهد. این شاخص نسبت به ابتدای دی رشد ۲.۷ درصدی پیدا کرده است که بالاترین میزان افزایش طی ماه‌های گذشته از سال‌جاری است.

در هفته‌های گذشته از زمستان از یک سو مراجعه خریداران سرمایه‌گذار به بازار مسکن زیاد شد و از سوی دیگر میزان فایل عرضه شده در برخی از مناطق شهر رو به کاهش گذاشت. بررسی‌ها مشخص می‌کند، پایان خواب حداقل ۶ ماهه معاملات مسکن می‌تواند ناشی از دو پارامتر خارجی باشد؛ پس لرزه دلاری یا پیش لرزه ترامپی یا هر دو.


عضو کمیسیون عمران مجلس: ۷ میلیون مسکن در ایران کمبود داریم
طی نیمه اول امسال، به‌رغم رشد نرخ دلار، بازار مسکن با ثبات نسبی در قیمت همراه بود و در عین حال، انتظارات افزایشی در بازار‌های موازی ملک به مراتب بیشتر گزارش شد. 

در طول پاییز، اما با بروز ریسک اولیه ترامپ برای بازار‌ها و آینده قیمت‌ها و همچنین افت نسبی تنش نظامی، تقاضای خرید ملک به نوعی فعال شد. در دی ماه نیز با توجه به تداوم قیمت دلار و همچنین آستانه تشکیل دولت ترامپ و همزمان، انتشار خبر‌هایی با محتوای نحوه مواجهه با موضوعات تحریم و مذاکرات، نبض متغیر‌های اصلی بازار مسکن یعنی روند معاملات و روند قیمت دچار تاثیرپذیری از ریسک‌های خارجی شده است.

پس لرزه یا پیش لرزه؟
بررسی‌ها نشان می‌دهد: بخشی از تحرکات خریداران در بازار مسکن می‌تواند پس لرزه دلاری باشد. قیمت دلار از ابتدای سال تاکنون ۳۵‌درصد افزایش پیدا کرده در حالی که تورم مسکن «جاماندگی معنادار» داشته است و برآورد می‌شود 

این میزان رشد حدود ۱۲ درصد باشد. از طرفی «چرخش نبض قیمت و معاملات مسکن» در دی ماه می‌تواند پیش لرزه «ریسک غیراقتصادی احتمالی در ماه‌های آتی به‌واسطه تصمیمات ترامپ» باشد؛ به این معنا که گروهی از سمت تقاضا تصور استعداد افزایش خرید‌های سرمایه‌ای در ماه‌های آتی را داشته باشد.

مسکن تهران در انتظار ورود ترامپ
تصور چشم انداز رشد میل به خرید ملک در ماه‌های آتی در ذهن خریداران فعلی که با فاکتور دولت ترامپ نقش بسته، باعث چرخش نبض معاملات در ماه گذشته شد. 

نبض بازار معاملاتی بازار مسکن تهران بر اساس «سنجش قیمت پیشنهادی» فایل آپارتمان‌های ارائه‌شده به بازار مسکن در ابتدای بهمن حاکی از رشد ۲.۷ درصدی در قیمت ملک نسبت به ابتدای دی ماه است. در واقع بازار مسکن در فصل آخر سال با «نوسانات محسوسی» همراه بوده است.

این رشد ۲.۷ درصدی در قیمت‌های پیشنهادی طی یک ماه منتهی به ابتدای بهمن در حالی اتفاق افتاده است که بازار مسکن در یک سال گذشته با ثبات نسبی قیمت‌ها ناشی از رکود بی سابقه همراه بوده است.

 تحقیقات میدانی با توجه به روایت‌های واسطه‌های ملکی نشان می‌دهد، چشم بازار به ورود رئیس‌جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید دوخته شده است که احتمالا بازار در هفته‌های آینده شاهد تغییرات قابل‌توجهی باشد. یا در رکودی عمیق‌تر یا در تحرک و رشدی چشمگیر.

بررسی‌ها از روایت‌های واسطه‌های ملکی در ۱۰ منطقه تهران نشان می‌دهد که خریداران سرمایه‌گذار نسبت به نیمسال اول به شکل محسوس افزایش پیدا کرده است و این موضوع بر افزایش تقاضا در بازار مسکن و تحرک در این بخش تاثیرگذار بوده است. 

به صورت موردی در منطقه ۲، عمده تقاضا در این منطقه از جنس «سرمایه‌ای» بوده است که این تحرک بازار در بخش سرمایه‌ای را می‌توان ناشی از سرمایه‌گذاری‌ها در دیگر بازار‌ها طی یک سال اخیر و جمع آوری سرمایه و رسیدن به سود و تغییر شکل سرمایه‌گذاری با ورود مجدد به بازار مسکن دانست.

در واقع میل به سرمایه‌گذاری در ملک احتمالا افزایش یابد. چون نوسانات در دیگر بازار‌ها ریسکی شده است. البته به این نکته نیز باید توجه داشت که با وجود افزایش تقاضا، تعداد معاملات هنوز رشد چشمگیری را نشان نمی‌دهد و بخش تقاضا و حتی عرضه چشم به سیاست‌های جدید کاخ سفید دوخته است.

البته این رشد در همه مناطق تهران صورت نگرفته و در مناطق جنوبی این نوسانات بسیار کمتر بوده و باتوجه به افزایش حداقلی عرضه و تقاضا در بازار ملک مناطق جنوبی تهران و رونق حداقلی معاملات، تقاضا در این مناطق همچنان از جنس «مصرفی» است و سرمایه‌گذاران به بازار این مناطق تاکنون ورود نکرده‌اند. 

البته در بخش‌هایی از مناطق جنوبی، تقاضای سرمایه‌ای نیز قابل مشاهده بوده که میزان تقاضای سرمایه‌ای و مصرفی تقریبا برابر ارزیابی شده است.

همچنین در مناطق پرتقاضای تهران همچون منطقه ۵، ضمن افزایش تقاضا، با نوسانات محسوس نیز همراه بوده است. 

اما عمده معاملات در بازار به‌ویژه از سمت عرضه منتظر ورود ترامپ در کاخ سفید است که پس از آن تحرکات قابل‌توجهی در بازار سرمایه از جمله دلار، طلا و مسکن ایجاد خواهد شد.

در مجموع معاملات نسبت به ماه گذشته افزایش حداقلی داشته، اما پیش‌بینی وضعیت و آینده این بازار به شروع ریاست جمهوری ترامپ موکول خواهد شد.


پیش‌بینی بازار مسکن تا عید ۱۴۰۴
بر اساس شاخص مسکن، میانگین «قیمت‌های پیشنهادی» آپارتمان‌ها در بازار مسکن برحسب فایل‌های ارائه‌شده در محلات منتخب ۲۲ منطقه تهران در دی ماه، ۹۱.۱ میلیون تومان در هر مترمربع است که این رقم در آذر ماه ۸۸.۷ میلیون تومان در هر مترمربع بوده است که این امر حاکی از نوسانات محسوس و مثبت در قیمت‌های پیشنهادی به بازار مسکن بوده است.

بررسی‌ها از تحقیقات میدانی در بازار مسکن ۲۲ منطقه تهران نشان می‌دهد که برخلاف ماه‌های گذشته، عرضه در اکثر محله‌ها و مناطق افزایش داشته است و حتی در منطقه ۱۲ که طی چند ماه اخیر فایل قابل‌توجه و معتبری یافت نمی‌شد، در یک ماه منتهی به بهمن فایل‌های معتبر در محله‌های منتخب ارائه شده است.

این امر حاکی از تحرکاتی در بازار است که منتظر تغییراتی اساسی پس از رکود یک‌ساله است. در واقع احتمالا سرمایه‌ها از بازار‌های موازی مجددا به سمت بازار مسکن در حال حرکت است. البته آینده این بازار را باید پس از روی کار آمدن ترامپ و تصمیمات او در عرصه بین‌الملل پیش‌بینی کرد که مطمئنا با تغییرات قابل‌توجهی همراه خواهد بود.

  • اعزام ۱۰۰گروه جهادی به مناطق سیل‌زده هرمزگان_لایروبی ۱۹۲۵ واحد مسکونی توسط جهادگران

    اعزام ۱۰۰گروه جهادی به مناطق سیل‌زده...

    رئیس بسیج سازندگی استان هرمزگان به حضور و اعزام ۱۰۰گروه جهادی جهت کمک به سیل‌زدگان اشاره و عنوان کرد: گروه‌های جهادی تا برگشت زندگی مردم به شرایط عادی در کنار آنها خواهند بود.

  •  میزان اقساط نهضت ملی مسکن اعلام شد

    میزان اقساط نهضت ملی مسکن اعلام شد

    معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی مبلغ اقساط خرید واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن را از دو و نیم میلیون به بالا اعلام کرد.محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با برنامه «فرامتن» شبکه افق در خصوص موضوع نهضت ملی مسکن گفت: با برنامه ریزی انجام شده در دولت جدید تأمین زمین، ارائه تسهیلاتی مانند تخفیف در مالیات ساختمان، انشعابات و مصالح ساختمانی توسط دولت انجام می‌شود و ساخت مسکن توسط اشخاص صورت می‌گیرد.

  • پرداخت تسهیلات ساخت به مالکان اراضی مسکونی درآذربایجان غربی

    پرداخت تسهیلات ساخت به مالکان اراضی...

    به مالکان اراضی مسکونی در آذربایجان غربی تسهیلات ساخت پرداخت می شود.مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی با اشاره به تسهیلات خودمالکی مسکن گفت: در طرح نهضت ملی، افراد خودمالک نیز می‌توانند از تسهیلات ساخت مسکن استفاده کنند.پرداخت تسهیلات ساخت به مالکان اراضی مسکونی درآذربایجان غربی

  • جزئیات بازپرداخت تسهیلات ساخت طرح نهضت ملی مسکن برای اقشار کم درآمد

    جزئیات بازپرداخت تسهیلات ساخت طرح نهضت...

    معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی جزئیات دو روش بازپرداخت تسهیلات ساخت طرح نهضت ملی مسکن را برای اقشارکم و متوسط درآمدی با اقساط ماهانه برای هریک از مناطق شهری و روستایی تشریح کرد.معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی به تشریح ویژگی‌های مثبت طرح نهضت ملی مسکن برای خانوارها پرداخت.

  • راهکار کنترل قیمت مسکن چیست؟

    راهکار کنترل قیمت مسکن چیست؟

    رییس کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه بهترین روش برای کنترل قیمت مسکن افزایش تولید است گفت: تولید بالا و مناسب مسکن می‌تواند بر قیمت تمام شده آن تاثیر بسزایی داشته و در نهایت قیمت را کاهش دهد.تولید مسکن پس از یک دوره افت با افزایش نسبی به نیم میلیون واحد در سال ۱۳۹۹ رسید. بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۹ تعداد ۴۹۰ هزار و ۵۹۷ واحد مسکونی در پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری‌های کشور پیش‌بینی شده که نسبت به سال قبل از آن ۲۲.۸ درصد افزایش داشته است.

  • اتفاق عجیب در بازار مسکن_خرید خانه 40 درصد زیر قیمت؟

    اتفاق عجیب در بازار مسکن_خرید خانه 40...

    سرمایه‌گذاران خارجی امیدوارند که طی ماه‌های آتی روند جهش قیمت مسکن در ترکیه برای جبران افت ارزش لیر آغاز شود. بر اساس داده‌های موسسه آمار ترکیه تعداد فروش مسکن به شهروندان خارجی نزدیک به ۵۰ درصد رشد داشته است و ایرانیان اولین خریداران املاک این کشور محسوب می‌شوند. این در شرایطی است که مشکلات جدید خرید ملک در ترکیه برای سرمایه‌گذاران و بخصوص ایرانی‌ها ایجاد شده است به صورتی که سرمایه گذاران در این بخش به سختی می‌توانند دارایی‌های خود را نقد کنند و شرایط خروج سرمایه‌ها از این کشور بسیار سخت شده اس

  • ۱۵۰ خانه درشهر بیرم غیرقابل سکونت شد

    ۱۵۰ خانه درشهر بیرم غیرقابل سکونت شد

    لارستان - استاندار فارس با اعلام اینکه ۱۵۰ خانه در شهر بیرم غیر قابل سکونت شد، گفت: تسهیلات و کمک های بلاعوض به سیل زدگان بیرم پرداخت می شود. محمد هادی ایمانیه با حضور در جمع مردم منطقه سیل‌زده بیرم لارستان حضور ضمن بررسی مشکلات سیل‌زدگان، دستورهای لازم را برای شتاب بخشی به حل مشکلات آن‌ها صادر کرد.

  • پرداخت وام ساخت مسکن بدون نیاز به سپرده و خرید اوراق

    پرداخت وام ساخت مسکن بدون نیاز به سپرده...

    بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، به آن دسته از سازندگانی که قصد ساخت واحدهای مسکونی بر روی زمین‌های خود داشته باشند، تسهیلات ویژه از سوی شبکه بانکی پرداخت می‌شود.بنا بر اعلام وزارت راه و شهرسازی به آن دسته از مالکانی که قصد دارند اقدام به احداث مسکن بر روی زمین‌های خود به قصد سکونت کنند، تسهیلات نهضت ملی مسکن پرداخت می‌شود.

  • ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی توسط تعاونی‌ها

    ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی توسط...

    با توجه به آنکه مسکن سهم بسزایی در سبد هزینه خانوارهای کم درآمد دارد، استفاده از ظرفیت تعاونی‌های مسکن در ساخت و تامین مسکن ارزان قیمت می تواند به عنوان یک راهکار موثر از سوی دولت دنبال شود.مسکن نقش بسزایی در زندگی بسیاری ازخانواده‌ها دارد و به لحاظ تأثیرگذاری در سبد هزینه‌ خانوارهای کم درآمد به ویژه دهک‌های متوسط و پایین جامعه که جزو حداقل بگیرانند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • رشد 19 درصدی قیمت مسکن در آمریکا

    رشد 19 درصدی قیمت مسکن در آمریکا

    مردم آمریکا در ۲۰۲۱ چقدر وام مسکن گرفتند. در سال ۲۰۲۱ رقم وام دریافتی مردم آمریکا برای خرید خانه به شکل چشم‌گیری افزایش یافت و حجم وام پرداخت شده در تاریخ این کشور بی‌سابقه بوده است.در سال ۲۰۲۱ مردم آمریکا مجموعاً ۱.۶۱ تریلیون دلار وام برای خرید خانه دریافت کردند.

  • دست دلالان را برای تغییر نرخ ها باز گذاشته است

    دست دلالان را برای تغییر نرخ ها باز...

    بازی دلالان با نرخ اجاره مسکن. نبود شفافیت در برخی معاملات از جمله مسکن، هرچند زمستان فصلی برای جا به جایی، مستاجران نیست اما نرخ اجاره مسکن برای آن حائز اهمیت است.چندی پیش بانک مرکزی در جدیدترین گزارشی که ارائه کرده اعلام کرد متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران طی این ماه نسبت به ماه قبل ۱.۲ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۷.۷ درصد افزایش را تجربه کرده که همین افزایش یافتن نرخ قیمت مسکن خود باعث می‌شود که نرخ اجاره هم متناسب با آن رشدپیداکند

  • افزایش قیمت مسکن در بهار امسال

    افزایش قیمت مسکن در بهار امسال

    جزییات جدید افزایش قیمت مسکن در بهار امسال در بهار امسال قیمت هر مترمربع زیربنای مسکونی ۱۰۰ درصد، هر مترمربع زمین ۱۰۴ درصد و نرخ اجاره‌ بها ۶۳ درصد رشد داشته است. متوسط قیمت فروش هر مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در سطح کل کشور ۱۱ میلیون و ۵۰۳ هزار تومان با میانگین مساحت ۱۱۵ مترمربع و متوسط عمر بنای ۱۳ سال بوده است، که نسبت به فصل قبل، ۱۲.۲ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۰۰.۲ درصد افزایش داشته است.

  • ویلا‌های ۸ تا ۱۰ میلیارد تومانی

    ویلا‌های ۸ تا ۱۰ میلیارد تومانی

    بر اساس آگهی‌های منتشرشده در پلتفرم‌های مختلف، از ۳ میلیون و ۷۸۲ هزار آگهی خریدوفروش مسکن در دو استان گیلان و مازندران، ۲۱.۸ درصد از آن‌ها زیر ۱۰۰ متر، ۲۵.۷ درصد بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر، ۲۰.۷ درصد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر، ۲۸.۹ درصد بالای ۳۰۰ متر و ۲.۹ درصد نیز بدون مشخصات متراژ بوده است. این متراژ بیانگر این موضوع است که سهم ویلا در این استان‌ها نسبتا بالا بوده و آپارتمان‌ها نیز با قواره‌های بیشتر ساخته می‌شود.

  • طرح مسکن دولت موجب کاهش نسبی قیمت‌ها شد

    طرح مسکن دولت موجب کاهش نسبی قیمت‌ها شد

    یک روزنامه اصلاح‌طلب معتقد است آغاز اجرای طرح مسکن در دولت جدید، موجب کاهش نسبی قیمت‌ها در این حوزه شده است.بازار معاملات مسکن در آذرماه همچون ماه گذشته با رشد همراه بود به طوری‌که در این ماه شاهد رشد ۳۴ درصدی معاملات و رشد قیمتی ۱. ۸ درصدی نسبت به ماه قبل بوده‌ایم در واقع بازار مسکن تحت تاثیر سیاست‌های مسکنی دولت و وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال و نگرانی سفته بازان و البته بانک‌هایی که بیشترین سهم را از مسکن احتکاری به خود اختصاص داده‌اند.

  • روستایی که در آن هیچ چیز گران نشده است

    روستایی که در آن هیچ چیز گران نشده است

    در دهکده فوگری آگسبورگ در آلمان قیمت کرایه خانه ها از سال 1520 تا به حال تغییری نکرده است. با پرداخت کمتر از یک یورو می توان به مدت یک سال در این دهکده زندگی کرد.

  • ۱۲ واحد مسکونی تخلیه شد به علت فرونشست زمین در نسیم شهر

    ۱۲ واحد مسکونی تخلیه شد به علت فرونشست...

    سرپرست شهرداری نسیم‌شهر با بیان اینکه تمامی انشعابات آنها قطع شده است، عنوا ن داشت: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد فرونشست این قنات تا حیاط این چند ساختمان ادامه دارد؛ اگر میزان فرونشست تا همین اندازه باشد با تزریق بتن مشکل را حل می‌کنیم در غیر این‌صورت ماجرا فرق می‌کند.

  • چرا پرداخت ودیعه مسکن برای بانک‌ها نمی‌صرفد؟

    چرا پرداخت ودیعه مسکن برای بانک‌ها...

    دبیر کمیسیون حقوقی بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی با بیان اینکه الزام بانک‌ها به پرداخت تسهیلات تکلیفی با نرخ پایین‌تر از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار یا با نرخ سود پایین‌تر از قیمت تمام شده منابع بانکی به زیان سپرده گذاران و صاحبان سهام بانک‌هاست، گفت: نرخ سود ۱۳ درصدی تسهیلات تکلیفی ودیعه مسکن در جایی که بانک مرکزی سود علی‌الحساب سپرده‌های بانکی را ۱۵ درصد تعیین کرده است، توجیه اقتصادی ندارد.

  • املاکی که در رهن بانک هستند چگونه نقل و انتقال پیدا می‌کنند؟

    املاکی که در رهن بانک هستند چگونه نقل و...

    هنگام خرید و فروش ملک رهنی، گاه لازم است سند از رهن بانک آزاد شود و گاه به این اقدام نیاز نیست. در هر صورت، اگر قصد خرید یا فروش ملک رهنی را دارید، باید نکاتی را رعایت کنید. بانک‌ها برای وام‎ها و تسهیلات اعطایی، ضمانت اجرای مشخصی را در نظر می‌گیرند.

  • بعد از گورخوابی نوبت به اتوبوس خوابی رسید

    بعد از گورخوابی نوبت به اتوبوس خوابی...

    ۱۲ تا ۲۵ هزار تومان هزینه یک شب بی‌آرتی خوابی در تهران است. بسیاری به جای اجاره خانه اینجا می‌خوابند. البته بی‌آرتی خوابی چندان هم راحت نیست، حداقل تا صبح باید پنج بار اتوبوس‌ عوض کنند و چند دقیقه بین هر بار پیاده و سوار شدن سرما را تحمل کنند.

  • آخرین وضعیت وام مسکن ملی

    آخرین وضعیت وام مسکن ملی

    جزئیات جدید نحوه اعطای وام نهضت ملی مسکن اعلام شد_نحوه اعطای وام در طرح نهضت ملی مسکن اعلام شد. آخرین وضعیت وام مسکن ملی | جزئیات جدید نحوه اعطای وام نهضت ملی مسکن اعلام شد

  • قیمت آپارتمان با عمر بنای یک تا ۳۰ سال در تهران

    قیمت آپارتمان با عمر بنای یک تا ۳۰ سال...

    قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.