بازار املاک / واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های پایین

واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های پایین

واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های پایین

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص آخرین جزئیات جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور اظهار داشت: امروز دومین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم برگزار شد.

ثبت‌نام‌های مختلف در پروژه‌های مسکن حمایتی

وی  با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی در دولت چهاردهم با تعهدات مختلف در حوزه نهضت ملی مسکن،  بافت‌های فرسوده و ساخت مسکن روستایی مواجه بوده است گفت: در دولت های چهاردهم ثبت‌نام‌های مختلف در پروژه‌های مسکن حمایتی انجام شد 

که طبق آخرین آمارهای سامانه تم حدود ۶میلیون نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر واجد شرایط ۴گانه در این بخش بودند.

او بیان کرد: از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که در ۵سال گذشته  در مسکن محرومان ثبت‌نام کرده‌اند که دولت دخالت مستقیم در ساخت آنها داشته است

 حدود ۸۰۰ هزار نفر آورده‌های مختلف از ۴۰ میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت کرده‌اند.از این ۸۰۰ هزار نفر ،۴۵۰ هزار نفر به پرداخت تسهیلات بانکی متصل شده اند.

صادق  به  واگذاری زمین که در سال‌های گذشته مطرح بود اشاره کرد و گفت: طبق قانون ساماندهی زمین باید واگذاری زمین با آماده سازی کامل به متقاضیان تحویل داده شود که  وزارت راه و شهرسازی در شهرهای مختلف که اراضی وجود داشت آماده سازی لازم را انجام داده و اراضی اختصاص یافت.

صادق با اشاره به اینکه بیشترین نیاز و مشکل مسکن ما در کلانشهرهاست که شامل ۸۵ درصد میشود افزود: در برخی شهرها زمین داریم اما متقاضی نداریم بنابراین این موارد شامل آن نمی شود که ما در توسعه مسکن کلان شهرها کند عمل می‌کنیم از طرف دیگر  یکی از مشکلات ما استانهای شمالی هستند بخاطر پوشش گیاهی که روند اجرا را کند کرده است.

وی تاکید کرد: تمامی خدمات پشتیبانی در حوزه واگذاری اراضی صورت گرفت‌.

صادق با بیان اینکه  تمامی اراضی که در حریم شهرها است در سیطره سازمان ملی زمین و مسکن به نمایندگی دولت است گفت: این اراضی شامل تمامی بخش ها از جمله‌ اراضی کشاورزی، کوه ها، رودخانه، تپه ها و…. هم می شود.

وی گفت: اینکه تصور می شود باواگذاری اراضی بدون خدمات زیرساختی و زیربنایی تمامی مشکلات بخش مسکن برطرف می‌شود کاملا اشتباه است و در این زمینه هم رئیس جمهور در جلسه شورای عالی مسکن به  موضوع واگذاری زمین با تکمیل تمامی امکانات و ساخت تاکید کرد.

صادق یاد آورشد: تجربه نشان داده است که ما در سال‌های گذشته واحدهای را ساخته ایم که متقاضیان هیچ استقبالی نکرده‌ اند و سکونتی در این واحدها صورت نگرفته است و همچنین واحدهای ساخته شده است که فرم ج متقاضی قرمز شد اما سکونت در این واحدها صورت گرفت.

وی با بیان اینکه بیشترین مشکل مسکن در کلان شهرها است گفت: ۸۵ درصد مشکل مسکن و تامین زمین در کلان شهرها از جمله تهران است در برخی از شهرها ما زمین داریم اما متقاضی نداریم اما در برخی از شهرها ما با مشکل جدی مسکن روبرو شده است.

صادق یاد آور شد: طبق قانون جهش تولید مسکن  بیش از ۷۰ هزار هکتار به اراضی شهرها و اگر روستاها را هم حساب کنیم بیش از ۱۰۰ هزار هکتار به اراضی شهرها اضافه شده است.

وی ادامه داد: دهک یک تا چهار در اولویت مسکن است. این به این معنی نیست که بقیه دهک ها حذف شوند اما برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ساماندهی متقاضیان اولویت بندی کرده ایم چرا که منابع محدود است و اقدامات باید با اولویت انجام شود.

وزیر راه و شهر سازی در خصوص آخرین وضعیت مصوبات جلسه شورای عالی مسکن تاکید کرد: نرخ تورم اجاره نسبت به تورم کل پایین تر بوده است که این آمار طبق آخرین نرخ تورم‌ سال ۱۴۰۳ بوده است.

صادق با اشاره به اینکه ۶۹ درصد مالکیت شهری داریم و ۲۳ درصد استیجاری است گفت:  در روستاها ۸۹ درصد مالکیت داریم. در شرایط کنونی برخی از خانوارها برای پرداخت اقساط مسکن مشکل دارند و باید دنبال راه های دیگر باشیم

وی با بیان اینکه سه محور در جلسه امروز بررسی شد گفت: امروز ۲۰ همت تسهیلات قرض‌الحسنه برای دهک‌های یک تا چهار را پوشش می‌دهد تصویب شد پیش از این در سال های گذشته این میزان ۵ همت بوده است.

صادق یاد آورشد: ۲۰۰ همت هم تسهیلات برای سایر دهک ها در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص تعیین سقف اجاره مسکن هم گفت: تعیین سقف اجاره مسکن برای استان های مختلف متفاوت و متناسب با نرخ تورم است که این نرخ  در شورای عالی مسکن باید به تصویب برسد.

وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه بر اساس این مصوبه به دهک‌های یک تا ۴ جامعه به عنوان دهک های پایین درآمدی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت می شود. همچنین ۷۵ هزار خانه استیجاری با مشارکت بخش‌های غیردولتی، خیرین و بنیاد مسکن احداث خواهد شد که این واحدها ظرف سه سال ساخته خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مصوبات شورای عالی مسکن سه محور داشت گفت: بخشی از مصوبات شامل تسهیلات و وام‌ها برای دهک های مختلف بود. بر اساس تصمیم گرفته شده، مقرر است تا به دهک های پایین تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شود و برای سایر دهک ها نیز وام های کوتاه مدت تدارک دیده شده است.

صادق تصریح کرد: در کوتاه‌مدت تلاش خواهیم کرد تا با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه برای دهک های پایین درآمدی و پرداخت تسهیلات با سود معین و مصوب به سایر دهک ها، بخشی از مشکلات را در این بخش برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه آیین نامه‌ اجاره داری حرفه ای هم مقرر شد ظرف چند ماه آینده آماده و ارائه شود گفت: همچنین مقرر شد تسهیلاتی به واحدهای مسکونی خودمالکی که نیمه تمام است پرداخت شود که این امر نقش بسیار موثری در تولید مسکن دارد.

وزیر راه وشهرسازی توضیح داد:  یکی از موضوعات مهمی که در کنار ساخت و تولید مسکن مطرح است مسئله مهم مسکن استیجاری است که در این بخش قدم های مهمی  برداشته شده است و ما سعی کرده ایم در این بخش به اجاره داری حرفه ای وارد شویم.

وزیر راه و شهرسازی در پایان یاد آورشد: امسال شورای عالی مسکن قبل از فصل نقل و انتقالات برگزار شد، بعضاً مصوباتی در شورای عالی مسکن داشته ایم که اجرایی نشده است.

‌صادق افزود:بسته حمایتی مستأجران و میزان تسهیلات در اردیبهشت ماه به اجرا می رسد،ما امروز قدم های اولیه در مورد اجاره داری را برداشتیم. جلسه امروز با تمام اعضای شورای عالی مسکن برگزار شد.

  • رقابت مسکن و دلار

    رقابت مسکن و دلار

    تحرک بازار مسکن در دومین ماه از پاییز امسال در حالی رقم خورد که به دلیل پایان فصل جابه‌جایی انتظار رشد حدود ۷ درصد قیمت‌ها و ۴۸ درصد معاملات دور از ذهن بود؛ اما کارشناسان معتقدند نوسانات نرخ ارز، بخشی از سرمایه‌ها را به منظور محافظت در برابر تورم به سمت بازار ملک سوق داد.

  •  بازار سیمان و عرضه‌ در بورس کالا

    بازار سیمان و عرضه‌ در بورس کالا

    بررسی روند معاملات سیمان طی یک ماه گذشته در بورس کالای ایران بیانگر ثبات و آرامش ادامه‌دار این معاملات است. نهم شهریور سال ۱۴۰۰ بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای حمایت از تولیدکنندگان و حذف قیمت‌های کاذب بازار، عرضه کل سیمان کشور در بورس کالای ایران را مصوب کرد.

  • گزارش تحولات بازار معاملات مسکن

    گزارش تحولات بازار معاملات مسکن

    تعداد آپارتمان های مسکونی معامله شده در شهر تهران در آبان ماه سال ۱۴۰۱، به ۸ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۴۷.۸ و ماه مشابه سال قبل ۹.۶ درصد افزایش نشان می دهد.

  • خانه 500 میلیاردی در تهران آگهی شد!

    خانه 500 میلیاردی در تهران آگهی شد!

    زعفرانیه و نیاوران یکی از گران‌ترین مناطقی هستند که بیشترین آگهی فروش ویلاهای سوپرمیلیاردی و لوکس را به خود اختصاص داده‌اند. در زعفرانیه یک عمارت و ویلای فول امکانات ۲۵۰۰ متری (با قدمت ۳۰ سال) ۵۰۰ میلیارد تومان آگهی شده یعنی متری ۲۰۰ میلیون تومان.

  • کمبود یونولیت در بازار مسکن

    کمبود یونولیت در بازار مسکن

    پور حاجت گفت:کمبود یونولیت همچنان در بازار وجود دارد و این موضوع روز به روز بر قیمت مسکن اثرگذارتر می شود. فرشید پور حاجت با تاکید بر کمبود یونولیت در بازار گفت: با وجود پیگیری های صورت گرفته هنوز تغییری در قیمت یونولیت ساختمانی صورت نگرفته است و همچنان قیمت آن نسبت به چند ماه گذشته بیش از ۴۰۰ درصد افزایش یافته است.

  • سقف بیمه ساختمانی ۳۰ میلیون تومان شد

    سقف بیمه ساختمانی ۳۰ میلیون تومان شد

    هیات وزیران به استناد اصل (۱۳۸) قانون اساسی و در اجرای ماده (۲) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی حداکثر تعهد صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان به ازای هر واحد مسکونی را تعیین کرد.

  • کلید حل بحران بازار مسکن

    کلید حل بحران بازار مسکن

    ساخت مسکن در سال‌های گذشته ۵۰ درصد کاهش یافت دریافت مالیات املاک، دولت همانند بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته بایستی با یک اهرم مالیاتی مؤثر، سوداگری در بازار مسکن را کاهش داده و بازار مسکن را به سمت مصرفی بودن هدایت کند. گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در چند سال اخیر و با رشد مداوم نرخ اجاره و خرید مسکن، تهیه سرپناه برای تمام اقشار جامعه به‌خصوص جوانان در شرف ازدواج به رویا تبدیل شده است.

  • اعجاب انگیزترین طرح شهرسازی در مرکز اروپا

    اعجاب انگیزترین طرح شهرسازی در مرکز...

    ساختمان‌هایی با معماری متفاوت و سبز در مهم‌ترین منطقه تجاری آمستردام هلند مجموعه مسکونی، اداری و تجاری «دره» به عنوان یکی از نوین ترین طرح‌های شهرسازی خودنمایی می‌کند. این مجموعه قلب بافت تجاری منطقه «زویداس» را تبدیل به منطقه مسکونی با حفظ فضای سبز و منظر مناسب شهری کرده است.

  • چشم انداز منفی واردات فولاد

    چشم انداز منفی واردات فولاد

    تحلیلگران بازار چین معتقدند واردات فولاد به این کشور در کوتاه مدت روند نزولی خواهد داشت. در اکتبر نیز آمار ضعیفی ثبت شده چراکه بازار مسکن در رکود به سر می برد و تقاضای فولاد کم بود. واردات محصولات نیمه نهایی فولادی در اکتبر ۵۴۵ هزار تن ثبت شد که ۱۹.۳ درصد نسبت به ماه قبل و ۶۰ درصد در مقایسه با اکتبر سال گذشته افت داشت.

  • نوسانات بازار مسکن با دلار

    نوسانات بازار مسکن با دلار

    در حالی که بازار ارز کشور در چند وقت اخیر با رشد قیمتی روبرو بوده است که بازار مسکن به ویژه مصالح ساختمانی از این بازار تاثیر ۱۰۰ درصدی گرفته است. ارزیابی‌های صورت گرفته در ماه گذشته در بازار مسکن حاکی از آن است . که بازار مسکن همزمان با افزایش قیمت دلار شاهد نوسانات جدیدی در حوزه قیمت گذاری شده . همین امر خود در کاهش حجم تقاضا و همچنین وارد شدن این بازار به جریان رکود تورمی اثر بسیار زیادی خواهد گذاشت.

  • نه کارگران مشغول کارند، نه مسکن در حال ساخته شدن

    نه کارگران مشغول کارند، نه مسکن در حال...

    دولت سیزدهم ماموریت ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال برای چهار سال متوالی را در دستور کار قرار داده است؛ اما کارنامه یک‌ساله اجرای این برنامه، عملکرد مطلوب و موفقی را نشان نمی‌دهد. برای آنکه وزیر جدید راه و شهرسازی (وزیر مسکن) بتواند بر مشکلات موجود در این بخش غلبه کند، یک پازل پیش‌روی خود دارد که برای حل آن باید چهار حرکت اصلی انجام دهد.

  • کوچ اجاره‌نشینان به مناطق حاشیه‌ای شهر

    کوچ اجاره‌نشینان به مناطق حاشیه‌ای شهر

    ​یک کارشناس مسکن درباره وضعیت کنونی بازار اجاره می‌گوید: با توجه به این‌که قیمت مسکن افزایش پیدا کرده، گروهی که قبلا قصد خرید مسکن را داشتند، به سمت بازار اجاره رفته و به همین دلیل در فصل غیراجاره شاهد رشد اجاره‌بها هستیم. نرخ اجاره‌بها متاثر از تورم موجود در بازار مسکن روند رو به رشدی داشته است. آمارهای رسمی چنین شرایطی را تایید می‌کند؛ به طوری که آخرین گزارش بانک مرکزی که مربوط به مهرماه امسال است، نشان می‌دهد که در شهر تهران اجاره‌بها رشد ۴۰.۹ درصدی داشته است.

  • پردیس و تهرانپارس محبوب‌ترین در تهران

    پردیس و تهرانپارس محبوب‌ترین در تهران

    برای خرید خانه خصوصا در کلانشهرها، نکات بسیاری وجود دارد که باید به آن توجه کنید. برای مثال از موارد اولیه که باید درنظر داشت، تعیین محدوده جغرافیایی خانه است، چرا که هر منطقه‌ای از شهر تهران مزایا و معایب خاص خود را دارد و شما باید براساس نیاز و شرایطی که دارید منطقه مورد نظر را انتخاب کنید.

  •  پرداخت وام مسکن روستایی

    پرداخت وام مسکن روستایی

    رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره تسهیلات مسکن روستایی آخرین اخبار را اعلام کرد. در خصوص وضعیت مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی روستایی، پیشرفت واحد‌های مقاوم‌سازی شده وضعیت بازسازی و نوسازی مناطق زلزله زده و سیل‌زده توضیحاتی را ارایه کرد. رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در کشور ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی وجود دارد

  • خطر گرانی مصالح

    خطر گرانی مصالح

    افزایش عجیب قیمت یونولیت، زمزمه گرانی سیمان، سه برابر شدن قیمت میلگرد در حالی که رکود کم سابقه ای در ساخت و ساز مسکن حاکم شده ،هزینه های ساخت مسکن هرروز بیشتر می شود! به گزارش دنیای معدن، دو روز پیش رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی از نصف شدن فروش مصالح ساختمانی در ماه‌های اخیر خبر داده و گفته بود که بازار ساخت‌وساز قفل شده است. اما نکته عجیب این است که همزمان با این رکود،برخی خبرها از افزایش عجیب ساخت و ساز حکایت دارد.

  • بازار آجر یزد

    بازار آجر یزد

    بازار آجر یزد در دست اتباع بیگانه کیفیت پایین تولید آجر باعث کاهش تقاضا و عرضه در بازار است افزایش افسار گسیخته قیمت مسکن و نبود شرایط خرید آن از چالش‌های اساسی برای بسیاری از خانواده‌ها و جوانان است که علت بخشی از این گرانی هم افزایش بی‌رویه و خارج از چارچوب قیمت مصالح ساختمانی است.

  • آیا در زعفرانیه، زعفران کشت می‌شد؟

    آیا در زعفرانیه، زعفران کشت می‌شد؟

    چند روایت متفاوت درباره نامگذاری محله اعیانی تهران محله زعفرانیه را با آپارتمان‌های اعیانی و خانه‌های گرانقیمت می‌شناسیم؛ محله‌ای که چند دهه پیش، پر بود از مزارع گندم و سر و شکل روستایی داشت. درباره وجه تسمیه محله زعفرانیه هم روایت‌های مختلفی وجود دارد؛ از کشت گل زعفران تا املاکی که به نام زعفران‌باجی بود. این روایت‌ها را در ادامه بخوانید.

  • ضامن کارمند برای دریافت تسهیلات حذف شد

    ضامن کارمند برای دریافت تسهیلات حذف شد

    خرم‌آباد- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان تاکید کرد: ضامن کارمند برای دریافت تسهیلات مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی حذف و ضمانت «سفته زنجیری» جایگزین آن شد. مقاوم سازی واحدهای مسکونی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در لرستان، اظهار داشت: حدود چهار هزار و ۸۰۰ واحد در این شهرها مقاوم سازی شده است.

  • اعطای تسهیلات ارزان قیمت مشاغل خانگی

    اعطای تسهیلات ارزان قیمت مشاغل خانگی

    امکان بهره مندی دارندگان گواهینامه جهاددانشگاهی از تسهیلات مشاغل خانگی دارندگان گواهینامه جهاد دانشگاهی می توانند از تسهیلات مشاغل خانگی بهره مند شوند. پذیرش مدارک و گواهینامه‌های جهاددانشگاهی به عنوان یکی از مصوبات در آخرین نشست ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی در روزهای اخیر به تصویب نهایی رسید.

  • خانه دار شدن

    خانه دار شدن

    این صندوق شما را خانه دار می کند! ساده ترین مسیر برای خانه دار شدن! با توجه به شرایط تورمی کشور سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه‌گذاری زمین و مسکن، بهترین روش برای حفظ سرمایه و ایجاد قدرت خرید برای متقاضیان خرید مسکن خواهد بود با نگاهی به اوضاع بازار مسکن و میزان قدرت خرید مردم، متاسفانه نیم قرن زمان لازم است تا با این درآمد‌ها و پس انداز‌های موجود، فردی قادر به خرید خانه باشد.

  • درآمد عملیاتی شش ماهه فولاد

    درآمد عملیاتی شش ماهه فولاد

    اکسین خوزستان نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۴۶ درصد افزایش یافت احمد صادقیان مدیر عامل شرکت فولاد اکسین خوزستان درخصوص درآمد عملیاتی کارخانه در شش ماهه اول سال جاری گفت: بر اساس بودجه پیش بینی شده شرکت و شرایط بازار نسبت به خرید مواد اولیه مورد نیاز و همچنین فروش محصولات فولادی برنامه ریزی های لازم صورت گرفت که علی رغم کاهش جهانی قیمت محصولات فولادی، قطعی برق کارخانه در تابستان و کاهش ساعت تولید