بازار املاک / بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

با رسیدن فصل اجاره مسکن شاهد آن هستیم نرخ ها در برخی از مناطق کاهشی و در برخی از مناطق با رشد قیمت رو‌به‌رو شده است.

همزمان با رسیدن فصل اجاره و جابه‌جایی مستاجران شاهد آن هستیم که بازار اجاره مسکن با مشکلاتی در این بخش روبرو شده و از سوی دیگر با پشت سر گذاشتن جنگ ۱۲ روزه بازار اجاره مسکن برخلاف سال های گذشته با رکود تورمی مواجه شده که همین موضوع برای بسیاری از مستاجران دشوارتر شده است.

بازار اجاره مسکن یکی از مهم‌ترین بازارها در تابستان است که هرساله دولت تمهیداتی را برای این بازار در نظر می‌گیرد اما امسال با وجود آنکه دولت اقدام به تعیین سقف اجاره مسکن و همچنین افزایش میزان ودیعه را در نظر گرفته اما هنوز با مشکلاتی در این بخش مواجه است.

بازار رکود تورمی مسکن در کشور
براساس این گزارش داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران اظهار داشت: این روزها همچون روزهای پیش از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، بازار خرید و فروش مسکن رونق چندانی ندارد.

باشگاه خبرنگاران نوشت، وی افزود: تعداد فایل‌های خرید و فروش در بنگاههای معاملات ملکی در خرداد ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته بسیار کمتر شده است که این مساله عمق رکود در این بازار را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه این شرایط حتی در ایام پیش از جنگ نیز حاکم بود و شرایط خوبی نداشتیم .

 تعداد قراردادهایی که مشاوران املاک در سطح شهر به این اتحادیه اعلام می‌کردند، متناسب با انتظارات در زمان از سال نبود گفت: بازار اجاره مسکن در حال حاضر به سمت رکود تورمی حرکت کرده و شرایط کنونی هم خود زمینه ساز تشدید در این بخش شده است.

نائب‌ رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره بازار رهن و اجاره مسکن پایتخت نیز گفت: خرداد ماه امسال قیمت ها در هم سنجی با پارسال رشد داشته است اما واحدهایی که به بازار عرضه می شود، نسبت به پارسال کمتر بوده و سبب شده تا بازار اجاره رونق چندانی نداشته باشد.

بیگی‌نژاد درباره اینکه آیا خروج اتباع غیرمجاز تاثیری بر بازار مسکن داشته است، گفت: از آنجا که این قشر اغلب در خانه های کلنگی و با کیفیت پایین ساکن می شدند، 

با خروج آنها از کشور، این خانه ها هم قیمت سال گذشته و یا حتی کمتر از آن در بنگاههای معاملات ملکی فایل شده اند که البته این موضوع به برخی از مناطق خاص پایتخت اختصاص دارد و فراگیر نیست.

وی با تقدیر از روحیه همبستگی مردم که در ایام جنگ تحمیلی اخیر رخ داد، اظهار داشت: در روزهای جنگی که پشت سر گذاشتیم، شاهد کمترین تماس با مشاوران املاک و گلایه از عدم پرداخت به موقع اجاره بها بودیم،

 همچنین صاحبخانه‌ها مستاجران را برای پرداخت اجاره تحت فشار نمی‌گذاشتند و برای تمدید قراردادها نیز شاهد حداکثر همکاری یا به تعویق انداختن قراردادها بودیم.

شکسته شدن قیمت مسکن در مناطق جنوب و حاشیه 
این در حالیست هاشم پوریایی کارشناس سیاست گذاری مسکن  اظهار داشت: بازار مسکن یکی از مهم ترین بازارهای است که در این ایام تحت تاثیر شرایط خاص جنگی قرار گرفته و از طرف دیگر با توجه به آنکه در برخی از مناطق به دلیل حملات رژیم صهیونیستی دچار خسارت شده اند بنابراین میانگین قیمت مسکن در این مناطق کاهش یافته است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به خروج اتباع غیر مجاز از برخی مناطق از جمله حاشیه تهران و جنوب شاهد کاهش و شکسته شدن قیمت ها هستیم که در این بین جای امیدواری دارد که قیمت در این مناطق شکسته شده است.

براساس این گزارش طبق آمارها و بررسی ها تنها قیمت مسکن در مناطق متوسط و مرکز تهران دچار افزایش شده که این امر به دلیل شرایط خاص است چراکه هم شمال تهران به دلیل شرایط جنگی با رکود مواجه شده و از طرف دیگر هم قیمت جنوب و حاشیه تهران هم به دلیل خروج تعداد زیادی از اتباع با کاهش مواجه شده است.

گفتنی است با توجه به شرایط خاص کشور و تحت تاثیر قرار گرفتن بخش زیادی از کسب وکارها و شرایط مالی کشور خوشبختانه بسیاری از مالکان اجاره های خود را بخشیدند .

 از طرف دیگر با راه‌اندازی سامانه خودنویس شاهد آن هستیم که بخش زیادی معاملات مسکن در قالب این سامانه ثبت شده است که همین امر خود زمینه ساز کاهش هزینه های تمام شده قرارداد برای متقاضیان شده است.

سامانه خودنویس به کمک مستاجران آمد 
ابوالفضلی یکی از مستاجران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: هزینه ثبت قرارداد اجاره در سال های گذشته واقعا برای مستاجران بسیار گران تمام شده بود اما امسال با ثبت قرارداد مسکن در سامانه خودنویس هزینه های ما بسیار کاهش یافته و همین امر خود باعث بهبود وضعیت ما در این شرایط شده است.

وی ادامه داد: بازار اجاره مسکن در مناطق مختلف برای ما بسیار هزینه بر بوده است اما با راه اندازی سامانه خودنویس شاهد آن هستیم که خیال بسیاری از مستاجران راحت شده است.

براساس این گزارش حال با توجه به شرایط کنونی امیدواریم بازار اجاره مسکن امسال با توجه به شرایط خاص کشور روند بهتری را برای متقاضیان فراهم کند.

  • ترمز افزایش قیمت مسکن کشیده شد

    ترمز افزایش قیمت مسکن کشیده شد

    یک پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی، گفت: حباب مسکن در شهر‌های کشور به خصوص تهران و مناطق شمالی پایتخت عدد قابل توجهی است. این حباب ناشی از تقاضای سفته‌بازی است.

  •  پزشکیان مستاجران را سورپرایز کرد

    پزشکیان مستاجران را سورپرایز کرد

    بررسی عوامل مالی طرح ناتمام «مسکن ملی» که مسئولیت تأمین هزینه‌های آن بر عهده بانک‌ها و احتمالاً بودجه سال‌های آینده خواهد بود، نشان می‌دهد که با قیمت‌های کنونی، حداقل ۶۰۵ همت منابع بانکی لازم است تا به‌عنوان وام ساخت، برای احداث خانه‌های ۱.۸ میلیون پیش‌خریدار قطعی پرداخت شود

  • شاه کلید حل مشکل مسکن در ایران چیست؟

    شاه کلید حل مشکل مسکن در ایران چیست؟

    با توجه به بالا بودن قیمت زمین در کلان شهر‌ها در جهت استفاده بهینه از زمین برای ساخت طرح مسکن اقتصادی در بافت‌های فرسوده وشهر‌های کوچک اطراف کلان شهر‌ها (اقماری) به زودی کاربردی و اجرایی می‌شود.

  • 2 بار وام اجاره خانه برای 3 گروه از مستاجران در سال 1403

    2 بار وام اجاره خانه برای 3 گروه از...

    براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف مبلغ تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن برای سال ۱۴۰۳ در شهر تهران ۲۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در مناطق روستایی ۴۰ میلیون تومان تعیین شده است. طبق این مصوبه، سود تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن ۲۳ درصد و حداکثر دوره بازپرداخت آن ۵ سال تعیین شده است.

  • وام یک میلیاردی دولت برای مستاجران

    وام یک میلیاردی دولت برای مستاجران

    برای دریافت این وام متقاضی باید ابتدا ۲۵۰ میلیون تومان برای خرید اوراق هزینه کند، سپس حدود ۵۰ میلیون تومان در دفترخانه پرداخت کند که رقم دریافتی حاصل از کسر این هزینه‌ها حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود که با این مبلغ دریافتی، متقاضی تنها می‌تواند ۸ الی ۱۰ متر از یک واحد مسکونی را خریداری کند، از سوی دیگر عده کمی توان حجم بازپرداخت این وام را خواهند داشت.

  •  اجرای طرح وام ارزان برای خرید خانه

    اجرای طرح وام ارزان برای خرید خانه

    با هزینه ساخت یک واحد ۸۰ متری در پرند، می‌توان یک واحد ۴۰ متری در تهران خرید

  • مالیات زمین و مسکن در بودجه ۱۴۰۴ چگونه محاسبه می‌شود؟

    مالیات زمین و مسکن در بودجه ۱۴۰۴ چگونه...

    بر اساس جزئیاتی که از لایحه بودجه ۱۴۰۴ منتشر شده، زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، و واحدهای مسکونی که ارزش هر یک از آنها بیش از پانصد میلیارد (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای سال ۱۴۰۴ مالک املاک فوق بوده است.

  • دلیل اصلی افزایش قیمت مسکن چیست؟

    دلیل اصلی افزایش قیمت مسکن چیست؟

    اقدامات عمدی نظیر انحصار زمین و عدم الحاق آن به محدوده شهر، باعث افزایش بی‌رویه قیمت مسکن است.

  • شرایط ثبت نام وام 200 میلیونی مستاجران

    شرایط ثبت نام وام 200 میلیونی مستاجران

    سقف وام ودیعه مسکن اعلام شده و با رعایت شرایط ثبت نام وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳، به سامانه خودنویس مراجعه کرده و برای صفر کردن حق الزحمه‌های میلیونی پرداخت می‌کنیم. همچنین یادآور می‌شویم که در ماه خرداد سال گذشته، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده ۱۱ طرح دو فوریتی کنترل و تنظیم اجاره و قیمت‌گذاری مسکونی‌ها موافقت کردند.

  • معاملات مسکن همچنان روند خوبی ندارد

    معاملات مسکن همچنان روند خوبی ندارد

    جدیدترین گزارش بانک مرکزی از معاملات بازار مسکن در مردادماه نشان می دهد که قیمت مسکن در مردادماه ۱۴۰۳ نسبت به آذرماه ۱۴۰۲، با رشد ۴۷ درصدی همراه بوده است.

  • خبر خوش برای مالکین / مالیات های این افراد بخشوده می شود

    خبر خوش برای مالکین / مالیات های این...

    بر اساس قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها صاحبخانه‌هایی که ملک خود را به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر، اقشار سه دهک پایین جامعه و افراد تحت پوشش بهزیستی اجاره دهند مشمول ۱۰۰ درصد معافیت مالیات بر درآمد اجاره خواهند شد.

  • سایه سنگین رکود بر معاملات مسکن

    سایه سنگین رکود بر معاملات مسکن

    شدت گرفتن تنش‌‌‌های منطقه‌‌‌ای طی هفته‌‌‌های اخیر بر روند معاملات خرید ملک و اجاره‌‌‌بها اثرگذار شده است؛ اگرچه تشدید تنش منطقه‌‌‌ای زمینه‌‌‌ساز رشد نرخ ارز در کشور شده و به شکل معمول قیمت مسکن در کشور همگرا با نرخ ارز نوسان دارد؛ اما این مرتبه این دو بازار، رفتاری واگرا از خود بروز داده‌‌‌اند. افزایش ریسک تنش منطقه‌‌‌ای طی دو هفته اخیر باعث شده تا بخشی از صاحبان ملک حاضر به ارائه تخفیف در معاملات فروش خانه شوند، امااین افزایش تخفیف نیز نتوانسته تا به اینجای کار بازار فروش خانه در پایتخت را داغ

  • متقاضیان وام ودیعه مسکن در بلاتکلیفی!

    متقاضیان وام ودیعه مسکن در بلاتکلیفی!

    متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن که پیش‌تر و در سنوات گذشته این تسهیلات را دریافت کرده‌اند با شرط تسویه تسهیلات قبلی امکان دریافت مجدد تسهیلات را خواهند یافت. شرط پرداخت مجدد تسهیلات مجدد ودیعه مسکن مربوط به متقاضیانی است که در سال‌های 1399 و 1400 تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده و تسویه تسهیلات را انجام داده‌اند، این دسته از متقاضیان با درج گزینه تسویه تسهیلات از طریق شعب بانک عامل این امکان را برای بار دوم خواهند یافت تا نسبت به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن اقدام کنند.

  • معافیت اجاره املاک مسکونی

    معافیت اجاره املاک مسکونی

    جعفر پورمختار مشروط شدن اعمال معافیت‌های مالیاتی در بخش درآمد‌های حاصل از اجاره املاک مسکونی مندرج در تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم، به ثبت قرارداد اجاره نامه در سامانه املاک و مستغلات کشور را، در راستای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول (مصوب ۱۴۰۱.۰۹.۰۶) عنوان کرد و افزود: یکی از آثار مثبت اجرای این قانون افزایش شفافیت و کاهش زمینه بروز مشکلاتی، چون زمین خواری، فرار مالیاتی و فروش یک ملک به چندین نفر و ... است.

  • وام ودیعه مسکن برای این افراد

    وام ودیعه مسکن برای این افراد

    سامانه خودنویس با موفقیت توانسته است فرآیند قراردادزنی بین موجر و مستاجر را شفاف و رایگان کند. این سامانه به طور عملی توانسته است به درستی مسکن‌های موجود در سراسر کشور را شناسایی کند و با ایجاد زیرساخت‌های لازم، اقدامات مخرب و واسطه‌گری در حوزه مسکن را به حداقل برساند. بر اساس قانون جهش تولید مسکن باید تمام قراردادهای خرید و فروش، پیش‌فروش و اجاره املاک مسکونی و غیرمسکونی در سامانه خودنویس ثبت شود و کد رهگیری دریافت کنند.

  • قیمت مسکن ترسناک شد

    قیمت مسکن ترسناک شد

    با افزایش قیمت مسکن از سال ۱۳۹۷، سهم مسکن در سبد هزینه‌های خانوارها رشد چشمگیری داشته است. طبق آمار رسمی، این سهم در سال ۱۳۹۶، پیش از افزایش قیمت‌ها، ۳۳ درصد بود، اما در سال گذشته به ۴۲.۴ درصد افزایش یافته است.

  • سیگنال‌های تغییرات بین المللی برای سرمایه‌گذاری ملکی

    سیگنال‌های تغییرات بین المللی برای...

    بررسی‌ها میدانی نشان می‌دهد، مسکن در ۲ هفته اخیر با شتاب بیشتری به سمت رکود حرکت کرده است.

  • کم‌ درآمدها وام۱۵۰ میلیونی می گیرند

    کم‌ درآمدها وام۱۵۰ میلیونی می گیرند

    معاون بنیاد مسکن از تحویل ۲۵ هزار واحد مسکونی مددجویان خبر داد و گفت: ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به کم درآمدها تخصیص داده می‌شود.

  • دریافت وام مسکن با بهره ۱۳ درصد

    دریافت وام مسکن با بهره ۱۳ درصد

    بانک مسکن با ارائه طرح تابش به متقاضیان امکان می‌دهد تا با افتتاح حساب سپرده کوتاه‌مدت، برای خرید مسکن و سایر خدمات مرتبط … بانک مسکن با ارائه طرح تابش به متقاضیان امکان می‌دهد تا با افتتاح حساب سپرده کوتاه‌مدت، برای خرید مسکن و سایر خدمات مرتبط بهره‌مند شوند.

  • حساب‌ و کتاب اقساط وام مسکن

    حساب‌ و کتاب اقساط وام مسکن

    در شرایط فعلی، وام مسکن با اوراق ممتاز (تسه) کلان‌ترین تسهیلاتی است که به متقاضیان خرید مسکن پرداخت می‌شود و اغلب افرادی که قادر به بازپرداخت اقساط آن باشند، می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

  • افزایش نرخ اجاره در تابستان

    افزایش نرخ اجاره در تابستان

    سه‌ماه اعمال «نرخ دولتی» برای اجاره‌بهای مسکن در کشور به‌خاطر «واکنش منفی بازار به مداخله نچسب» جواب نداد. تصویب شده بود اجاره‌های تابستانی حداکثر ۲۵درصد افزایش یابد؛ اما در عمل، ۴۲.۸درصد رشد کرد.