قوانین املاک / افزایش اجاره بیش از ۲۰درصد جریمه سنگین دارد

افزایش اجاره بیش از ۲۰درصد جریمه سنگین دارد

افزایش اجاره بیش از ۲۰درصد جریمه سنگین دارد

افزایش اجاره بها در سال جاری، حداکثر ۲۰درصد تعیین شده و در صورت شکایت مستأجر؛ موجر ملزم به بازگرداندن ۳برابر مبلغ اضافه دریافتی است.

قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن

ابراهیم احمدی گودینی، رئیس دادگستری شهرستان البرز با اعلام این خبر اظهار کرد: براساس قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن  و مصوبات شورای تامین مسکن استان، افزایش اجاره بها در شهرستان البرز برای سال ۱۴۰۴، حداکثر ۲۰درصد تعیین شده است.

وی ادامه داد: اگر موجر از این قانون تعدی کند، در صورت شکایت مستاجر تا ۵سال پس از انعقاد قرارداد و احراز تخلف موجر توسط مراجع قضایی، موجر متخلف مکلف است تمام مبالغ اضافه دریافت شده را به مستاجر بازگرداند.

رئیس دادگستری شهرستان البرز افزود: علاوه بر آن، موجر متخلف، به جریمه‌ای نقدی معادل سه برابر مبلغ اضافه ‌دریافتی یک ماه (شامل اجاره بها و اجاره بهای عرفی بدل مبلغ قرض الحسنه) محکوم خواهد شد.

احمدی گودینی در ادامه بر لزوم ثبت قراردادهای اجاره در سامانه ثبت معاملات املاک ظرف یک ماه تأکید کرد و گفت: عدم ثبت یا ثبت اطلاعات خلاف واقع، موجب محرومیت از تخفیف‌های مالیاتی، جریمه ۵۰درصدی به نفع دولت و سلب امکان تخلیه فوری ملک می‌شود.

وی تصریح کرد: مشاوران املاک نیز موظف به رعایت این مقررات هستند و در صورت عدم ثبت قراردادها، با برخورد قانونی از جمله جریمه نقدی و در نهایت لغو پروانه کسب مواجه خواهند شد.

رئیس دادگستری شهرستان البرز با اشاره به مشوق های تشویقی در این قانون بیان کرد: برای موجرانی که قوانین را رعایت کنند و یا با خانوارهای نیازمند قرارداد بلند مدت منعقد کنند، مشوق‌های مالیاتی از جمله تخفیف ۷۰ تا ۱۰۰درصدی مالیات تعلق خواهد گرفت.

احمدی گودینی با بیان اینکه تمامی مفاد این قانون توسط اتحادیه به مشاورین املاک شهرستان ابلاغ شده و در انظار عمومی نیز قرار گرفته است، از موجران  و مستاجران خواست تا نسبت به رعایت مفاد آن اقدام نمایند.

رئیس دادگستری شهرستان البرز در پایان خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی با قاطعیت از حقوق مستاجران حمایت کرده و با هرگونه تخلف از این مصوبات برخورد خواهد کرد.

  • بیمه ضروری مدیر ساختمان

    بیمه ضروری مدیر ساختمان

    مدیریت ساختمان و مجتمع‌های تجاری برخلاف تصور عموم یک وظیفه پرمسئولیت است. در واقع، مدیریت ساختمان یک مسئولیت حقوقی برای فرد در زمینه خسارت به ساختمان، ساکنان آن و افراد غیر است. خسارات جانی و مالی مرتبط با ساختمان می‌تواند برای مدیران ساختمان دردسرساز شود. در این میان برخی از بیمه‌نامه‌ها می‌تواند ریسک خسارات مالی را برای مدیر ساختمان کاهش دهد.

  • حذف قولنامه چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

    حذف قولنامه چه تاثیری بر بازار مسکن...

    حذف قولنامه از معاملات املاک مسکونی در بازار مسکن به دلیل ریسک‌ها و خطر‌هایی که دارد چندسالی می‌شود در دست پیگیری بوده و با اعلام‌نظر صریح رهبری قطعی می‌شود، اما پس از اجرای این طرح چه تغییراتی در فرآیند کاری بنگاه‌های مشاور املاک رخ خواهد داد

  • افراد دارای سه فرزند چگونه وام خرید خانه بگیرند؟

    افراد دارای سه فرزند چگونه وام خرید...

    بنا بر اعلام بانک مرکزی، اصلاحیه دستورالعمل «تسهیلات قرض الحسنه ودیعه، خرید و ساخت مسکن برای متقاضیان دارای فرزند سوم و بیشتر» برای اجرا به پنج بانک عامل ابلاغ شد

  • سقف تسهيلات خريد و ساخت مسکن 2 برابر شد

    سقف تسهيلات خريد و ساخت مسکن 2 برابر شد

    رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: ️سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل گواهی حق تقدم 2 برابر شد.

  • خرید قراردادی، جایگزین خرید تضمینی می‌شود

    خرید قراردادی، جایگزین خرید تضمینی...

    وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای تداوم تولید محصولات کشاورزی، خرید قراردادی جایگزین خرید تضمینی می‌شود و خرید قراردادی اصلی‌ترین برنامه ما در وزارتخانه خواهد بود.

  • قانون اجاره در سال 1400 ؛ تمدید اجباری قراردادهای اجاره ادامه دارد

    قانون اجاره در سال 1400 ؛ تمدید اجباری...

    سال گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا مصوبه ای داشت که بر اساس آن مالکان با لحاظ کردن برخی شرایط حق افزایش بیش از 25 درصد اجاره بها را نداشتند و دادگاه ها نیز از صدور حکم تخلیه برای مستاجران خودداری می کردند و بر اساس اعلام معاون وزیر مسکن قانون اجاره در سال 1400 نیز به همین روال خواهد بود.