بازار املاک / نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

اقساط سنگین و بی‌تعهدی بانک‌ها در حوزه مسکن، دوره انتظار خانه‌دار شدن مردم را به حدود ۱۰۰ سال رسانده است.

دبیر اتحادیه مشاوران املاک با انتقاد از وام‌ خرید که تنها روی کاغذ باقی مانده، گفت: اقساط سنگین و بی‌تعهدی بانک‌ها در حوزه مسکن، دوره انتظار خانه‌دار شدن مردم را به حدود ۱۰۰ سال رسانده است.

سعید لطفی دبیر اتحادیه مشاورین املاک با رد برخی اظهارات درباره دریافت رشوه توسط بازرسان اتحادیه از بنگاه‌های املاک، اظهار کرد: چنین ادعایی تاکنون برای ما محرز نشده است.

۸۰۰ واحد صنفی امسال برای پلمب به اماکن معرفی شدند

وی با اشاره به تعداد فعالیت بنگاه‌های املاک غیرمجاز در تهران، افزود: تعداد دقیق واحدهای غیرمجاز مشخص نیست، اگر بدانیم، فوراً وارد عمل می‌شویم و طبق ماده ۲۷ نظام صنفی نسبت به پلمب آنها اقدام می‌کنیم. 

سال گذشته حدود ۱۵۰۰ صنفی برای پلمب معرفی شد و امسال نیز تاکنون حدود ۸۰۰ واحد صنفی به اداره اماکن برای اقدام به پلمب آنها معرفی شده است.

خبر خوش برای متقاضیان نهضت ملی مسکن/تامین مالی ۳۸۷هزار واحد مسکونی

دبیر اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به برخی اظهارات بنگاه‌های املاک، مبنی بر درخواست رشوه از سوی بازرسان اتحادیه، بیان کرد: ما در سامانه اتحادیه بخشی را طراحی کرده‌ایم که اعضای صنف یا شهروندان بتوانند گزارش واحدهای غیرمجاز یا تخلفات احتمالی را ثبت کنند تا ما پیگیری کنیم. 

در خصوص ادعاهای مطرح‌شده نیز باید بگویم اگر چنین تخلفاتی رخ‌داده باشد، باتوجه‌به اینکه سال گذشته ۱۵۰۰ واحد و امسال طی حدود ۹ ماه ۸۰۰ واحد برای پلمب معرفی شده‌اند، این ارقام با چنین ادعایی همخوانی ندارد.

کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی پروانه ساخت؛ سازندگان تمایلی برای ساخت‌وساز ندارند

وی با اشاره به وضعیت فعلی بازار مسکن و اینکه آیا تحرکی از رونق بازار در آستانه عید نوروز مشاهده می‌شود، ادامه داد: امسال باتوجه‌به رکود و تورم بازار ملک و املاک، شرایط کلی نسبت به سال‌های گذشته تفاوت چندانی نداشته است،

 رکود موجود در بازار که از قبل نیز وجود داشت، همچنان ادامه دارد و کاهش قدرت خرید مردم سبب شده است این روند پایدار بماند.

لطفی یادآور شد: بازار مسکن زمانی رونق می‌گیرد که آرامش نسبی در آن برقرار باشد. طبق آمار منتشرشده از سوی شهرداری‌ها، بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش در صدور پروانه‌های ساخت داشته‌ایم و این موضوع نشان می‌دهد که سازندگان نیز تمایل چندانی به آغاز پروژه‌های جدید ندارند. 

از سوی دیگر، عرضه و تقاضا توازن لازم را ندارد و بسیاری از متقاضیان، به بازار مسکن روی خوش‌نشان نمی‌دهند.

وی ادامه داد: مردم بیشتر به سمت بازارهای موازی همچون دلار و طلا حرکت کرده‌اند. این بازارها به دلیل نقدشوندگی بالا، متقاضیان ترجیح می‌دهند سرمایه‌گذاری خود را در آن حوزه انجام دهند. 

به همین دلیل، برای سال جدید نیز چشم‌انداز مثبتی از رونق بازار مسکن پیش‌بینی نمی‌شود و روند تورمی فعلی تداوم خواهد داشت.

دبیر اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این پرسش که آیا سال آینده نیز بازار مسکن با همین وضعیت ادامه خواهد یافت، گفت: اگر شرایط کشور به همین شکل ادامه پیدا کند، دور از انتظار است اتفاق خاصی در بازار مسکن رخ دهد.

بانک‌ها برخلاف قانون به بنگاه‌داری روی آوردند

لطفی با بیان اینکه یکی از انتقادات همیشگی نسبت به عملکرد بانک‌ها در بخش مسکن است، تصریح کرد: متأسفانه هیچ‌گونه تسهیلات مؤثری در حوزه خرید مسکن در اختیار مردم قرار نگرفته

 در موضوع نهضت ملی مسکن نیز که طبق قانون باید ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به این طرح اختصاص می‌دادند، به تعهداتشان عمل نکردند.

 بانک‌ها با سازندگان هم همکاری لازم را نداشتند و برخلاف قانون پولی و مالی کشور که آنها را از ورود به حوزه بنگاه‌داری منع می‌کند، وارد این حوزه شدند.

وی یادآور شد: بانک‌ها فعالیت‌های ساختمانی و معاملات ملکی را در زیرمجموعه‌های خود دنبال می‌کنند و متأسفانه نظارت مؤثری بر عملکرد آنها وجود ندارد. 

در ظاهر برای این تخلفات جرایمی تعیین می‌شود، اما وصول این جرایم خود برآیند پیچیده‌ای دارد. تا زمانی که بانک‌ها از عرصه خریدوفروش و ساخت‌وساز خارج نشوند و بخش خصوصی تقویت نگردد، نمی‌توان انتظار داشت صنعت ساختمان رونق بگیرد.

 امروز به‌جای اینکه بانک‌ها منابع نقدی کافی داشته باشند، بخش عمده دارایی‌شان به املاک و مستغلات تبدیل شده و باید مشخص شود چرا چنین رویه‌ای را در پیش گرفته‌اند.

وام مسکن با اقساط ۲۷.۵ میلیونی؛ چه کسی توان پرداخت دارد؟

لطفی با اشاره به مصوبه مجلس درباره وام خرید مسکن تأکید کرد: وامی که مجلس محترم مصوب کرده، یک میلیارد و دویست و هشتاد میلیون تومان با نرخ سود ۲۳ درصد است و اقساط ماهانه آن حدود ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌شود. 

سوال اینجاست که این رقم چند درصد از هزینه خرید یک واحد مسکونی را پوشش می‌دهد؟ از سوی دیگر، آن‌قدر مراحل دریافت این وام دشوار است که بسیاری از متقاضیان از خیر آن می‌گذرند.

 سوال بعدی این است که چه فردی می‌تواند ماهانه چنین قسط سنگینی را پرداخت کند؟ میزان حقوق افراد چقدر است؟ این نوع وام‌ها بیشتر شبیه یک نمایش است تا یک تسهیلات واقعی که بتواند گرهٔ از مشکلات مردم باز کند.

عدم تعهد ۱۶۲۰ همتی بانک‌ها خیانت به اقتصاد کشور است

وی با اشاره به عدم تعهد ۱۶۲۰ همتی بانک‌های در اعطای تسهیلات نهضت ملی مسکن، گفت: دولت باید نظارت جدی‌تری داشته باشد و از بانک‌ها بخواهد توضیح دهند چرا این تعهدات را انجام نداده‌اند. 

دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور باید به این موضوع ورود کنند تا منبع هزینه‌های صرف شده، مشخص شود. این رفتار نوعی خیانت به اقتصاد کشور است و باید با متخلفان، همان‌طور که با برخی بانک‌های منحل‌شده برخورد شد، برخورد قانونی صورت گیرد.

این مقام صنفی در پاسخ به سؤالی درباره روش محاسبه میانگین قیمت مسکن و نبود آمار رسمی نیز اظهار کرد: متأسفانه آمار دقیقی اعلام نشده است. 

انبوه‌سازان و فعالان حوزه ساخت‌وساز تنها تخمین‌هایی ارائه کرده‌اند که آن هم بر مبنای داده‌های سال ۱۴۰۳ است. نهاد مربوط و دیگر دستگاه‌های دولتی رقم مشخصی اعلام نکرده‌اند و به همین دلیل امکان ارائه عدد رسمی وجود ندارد.

دوره انتظار خرید مسکن به بیش از ۱۰۰ سال رسید؛ خانه‌دارشدن عملاً محال است

لطفی ادامه داد: چند عامل دیگر نیز بر افزایش قیمت تمام‌شده مسکن تأثیر گذاشته است؛ از جمله خروج کارگران افغان از کشور و کمبود نیروی کار ماهر، کمبود گاز و مشکلات انرژی که بر صنعت ساختمان اثر گذاشته است. 

این موارد هزینه تولید مسکن را بالا می‌برد و من از همین امروز هشدار می‌دهم که سال آینده اجاره‌بها افزایش می‌یابد، میانگین قیمت مسکن رشد خواهد کرد و دوره انتظار برای خانه‌دارشدن بیشتر می‌شود؛ روندی که به ضرر بازار مسکن و اقتصاد کشور است.

دبیر اتحادیه مشاوران املاک در پایان با اشاره به میانگین قیمت فعلی مسکن و پیش‌بینی آینده بازار خاطرنشان کرد: تا زمانی که عدد رسمی اعلام نشود، نمی‌توان رقم مشخصی از میانگین فعلی قیمت مسکن اعلام کرد؛ 

اما طبق برآوردهای غیررسمی این رقم دوره انتظار خرید مسکن، به بیش از ۱۰۰ سال رسیده و عملاً برای بسیاری از مردم غیرممکن شده است.

  • تلاش آتش‌نشانی تخلیه آب منازل

    تلاش آتش‌نشانی تخلیه آب منازل

    تلاش بی‌وقفه آتش‌نشانی یاسوج برای تخلیه آب از منازل. در یاسوج و به دلیل شدت بارندگی ها آب در برخی از منازل نفوذ کرده که بلافاصله نیروهای آتش نشانی با تمامی امکانات و نیروهای خود وارد عمل شدند.

  • رشد پی در پی قیمت مسکن در بازار راکد

    رشد پی در پی قیمت مسکن در بازار راکد

    آمارهای بانک مرکزی سخن می گویند براساس داده های بانک مرکزی رشد متوسط قیمت مسکن تهران برای سومین ماه متوالی در سال جاری مثبت بوده و به ۵.۸ درصد رسید. این افزایش قیمت در ابتدای تابستان ۱۴۰۱ در نهایت موجب شد تا تورم نقطه ای مسکن تهران به قله ده ماهه برسد. این در حالی است که معاملات مسکن در این ماه افت قابل توجهی را در مقایسه با ماه قبل داشته است.

  • تخریب چند واحد مسکونی در روستای سارویی

    تخریب چند واحد مسکونی در روستای سارویی

    تاخت و تاز مونسون در مرودشت بر اثر بارش‌های سنگین شب گذشته در روستای سارویی مرودشت، ۱۲ واحد مسکونی تخریب شد. چند روزی است که سامانه بارشی مونسون، در نقطه نقطه فارس شروع به باریدن کرده که در این بین برخی را خشنود و برخی دیگر را به خاطر خسارات وارده غمگین کرده است .

  • ‍ رفع آبگرفتگی روستای در کوتاهترین زمان

    ‍ رفع آبگرفتگی روستای در کوتاهترین زمان

    ‍ رفع آبگرفتگی روستای پرسک الشتر با تلاش راهداری در کوتاهترین زمان سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان گفت : آبگرفتگی روستای پرسک شهرستان الشتر که درپی بارش های شب گذشته اتفاق افتاده بود با تلاش راهداری و دیگر دستگاه ها در کوتاه ترین زمان برطرف شد.

  • وام سهام عدالت می خواهید؟ از این ۳ بانک بگیرید

    وام سهام عدالت می خواهید؟ از این ۳ بانک...

    کف و سقف وام چقدر است ؟ از سال گذشته قرار شد سهام عدالت به‌عنوان وثیقه بانکی پذیرفته شود و دارندگان آن بتوانند از بانک وام بگیرند. تاکنون تنها سه بانک برای پرداخت وام با توثیق سهام عدالت اعلام آمادگی کرده‌اند زمان اوج بورس و زمانی که قیمت سهام عدالت روز به روز بیشتر می‌شد، حسن روحانی به مردم توصیه کرد سهام عدالت خود را نفروشند چراکه به زودی هم قیمت خانه و زمین می‌شود.

  • انتقادخرید خانه در کشورهای دیگر

    انتقادخرید خانه در کشورهای دیگر

    انتقاد نماینده مجلس از افزایش تمایل ایرانی‌ها برای خرید خانه در کشورهای دیگر مردم ما علاقه‌مند به داشتن خانه‌های بزرگ هستند، بنابراین باید به مردم زمین بدهیم تا در آن خانه بسازند. چرا باید کاری کنیم که بروند و در کشورهای دیگر خانه بخرند؟ لطف‌الله سیاهکلی شامگاه امروز در نشست با اعضای اتحادیه مشاوران املاک شهرستان قزوین که در امامزاده آمنه‌خاتون قزوین برگزار شد

  •  تعمیر رایگان خانه نیازمندان

    تعمیر رایگان خانه نیازمندان

    این جهادگران خانه نیازمندان را رایگان تعمیر می‌کنند کاهش اجاره‌خانه مستاجران کم‌درآمد به سبک جوانان فرحزادی این روزها که مشکلات اقتصادی گذران زندگی را برای خانوارهای کم‌درآمد و کم‌برخوردار را دشوار کرده، جوان‌های دلسوز و جهادگر محله فرحزاد آستین همت بالا زده‌اند. آنها چند سالی است که با تشکیل یک گروه جهادی هوای خانوارهای کم‌درآمد محله را دارند؛ از تعمیر خانه‌ نیازمندان و معلولان تا تلاش برای تامین اجاره‌بهای مستاجران کم‌درآمد و تهیه سبد ارزاق.

  • خسارت بارندگی‌ها  در سیستان و بلوچستان

    خسارت بارندگی‌ها در سیستان و بلوچستان

    بارندگی‌ها به ۵۱ واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان خسارت وارد کرد مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان از خسارت به ۵۱ واحد مسکونی استان بر اثر سامانه بارشی مونسون و سیل خبر داد. مصطفی بیک مداح مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت سامانه بارشی مونسون و سیل از روز دوشنبه تا کنون به ۵۱ واحد مسکونی این استان خسارت زده است.

  • قیمت آپارتمان در تهران؛ ۶ مرداد ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در تهران؛ ۶ مرداد ۱۴۰۱

    براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۴۳ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۶۰ متر گردآوری کردیم.

  • انفجار شدید در مسکن مهر خرم آباد

    انفجار شدید در مسکن مهر خرم آباد

    موج انفجار 6 تن را راهی بیمارستان کرد. سرپرست آتش نشانی خرم‌آباد، گفت: ساعتی پیش، موج انفجار در فاز یک مسکن مهر کمالوند باعث تخریب برخی از واحدهای یکی از مجتمع‌های مسکونی و مصدومیت ۶ نفر شد.منصور میرزایی به تشریح این حادثه پرداخت و خاطر نشان کرد: ساعت ۲۱:۱۶ دقیقه چهارشنبه شب مورخ ۵مرداد ماه ۱۴۰۱ طی تماس های متعدد مردمی با سامانه ۱۲۵ مرکز کنترل و فرماندهی سازمان آتش نشانی از وقوع یک فقره حادثه‌ی انفجار در فاز ۱ مسکن مهر باخبر شده و در پی آن دو اکیپ امداد و نجات و دو ایستگاه آتش نشانی به محل حاد

  •  خسارت سیل به ۵۱ واحد مسکونی سیستان و بلوچستان

    خسارت سیل به ۵۱ واحد مسکونی سیستان و...

    مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت سامانه بارشی مونسون و سیل از روز دوشنبه تا کنون به ۵۱ واحد مسکونی این استان خسارت زده است. مصطفی بیگ مداح روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به آمادگی بنیاد مسکن برای امدادرسانی به سیل‌زدگان اظهارداشت: تجهیزات و ماشین‌آلات بنیاد مسکن در چهار منطقه سیستان و بلوچستان مستقر شده است.

  • قیمت آپارتمان پنجم مرداد ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان پنجم مرداد ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

  • قلعه‌نویی: با ۲۰ میلیارد نمی‌توان خانه خرید

    قلعه‌نویی: با ۲۰ میلیارد نمی‌توان خانه...

    سرمربی تیم فوتبال گل‌گهرسیرجان گفت: یک بازیکن ۲۰ میلیارد دستمزد می‌گیرد اما نمی‌تواند خانه بخرد. امیر قلعه‌نویی در حاشیه تمرین گل‌گهرسیرجان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سه چهار بازیکن‌مان را در نقل‌وانتقالات از دست دادیم اما ۹۰ درصد بازیکنان‌مان را حفظ کردیم. شاکله اصلی تیم را حفظ کردیم. دو سه بازیکن خیلی خوب به ما اضافه شدند، بازیکن برزیلی بیاید خیلی از مشکلات ما حل می‌شود.

  • خانه 90 متری نارمک

    خانه 90 متری نارمک

    قیمت تقریبی خرید و فروش آپارتمان در ۲۲ منطقه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. بر اساس بررسی‌های میدانی برای قیمت مسکن در تهران، مشاورین املاک سطح شهر قیمت تقریبی خرید و فروش آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را به شرح جدول زیر اعلام کردند.

  • مرداد آخرین مهلت مالیات خانه های خالی

    مرداد آخرین مهلت مالیات خانه های خالی

    پایان مرداد ماه آخرین مهلت پرداخت مالیات واحدهای مسکونی خالی مالکین واحدهای مسکونی خالی حداکثر تا پایان مردادماه ۱۴۰۱ فرصت دارند با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات متعلق اقدام نمایند.

  • قیمت مسکن روستایی ۴ تا ۵ میلیون

    قیمت مسکن روستایی ۴ تا ۵ میلیون

    رئیس بنیاد مسکن گفت: رئیس جمهور مستقیم خود دستور داده که تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی برای مسکن روستایی تا لحظه واریز پیگیری شود.امروز آقای اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن از آخرین وضعیت نوسازی واحدهای مسکن روستایی و نهضت ملی مسکن در جمع خبرنگاران به سوالات پاسخ داد

  •  املاک لاکشری پایتخت

    املاک لاکشری پایتخت

    در تلاطم بازار مسکن و وضعیت اقتصادی نابسامان که بسیاری از خانوارها حتی برای اجاره یک واحد ۵۰ متری در جنوب شهر با چالش روبه‌رو هستند، هنوز خانه‌های لوکس با قیمت‌های نجومی در آگهی‌های اینترنتی به چشم می‌خورد که هوش از سر آدم می‌برد.

  • سوداگری به بهای جان شهر

    سوداگری به بهای جان شهر

    بالا بودن ارزش زمین در استان قزوین سبب شده تا در سال‌های اخیر شاهد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی به مسکونی برای دستیابی به ارزش افزوده باشیم. یکی از این تغییر کاربری ها مربوط می شود به زمین های شهر الوند که به زمین های شلویری و گلچین معروف است . زمین های گلچین و شلویری جزو مرغوب ترین زمینهای کشاورزی شهر الوند است که در بررسی های بعمل آمده حتی تا عمق 10 متری نیز هیچ رگه ای از ماسه در این زمین ها دیده نمی شود .

  • صدور یک هفته‌ای پروانه ساخت در تهران

    صدور یک هفته‌ای پروانه ساخت در تهران

    زمان تکمیل ساخت ۳ هزار واحد مسکونی معاون شهردار تهران از صدور یک هفته‌ای پروانه ساخت و ساز در پایتخت خبر داد و گفت: کلنگ زنی ۳ هزار واحد مسکن ملی شروع شده و عملیات طراحی و پروانه آن به زودی شروع می‌شود. این واحدها سه ساله ساخته خواهند شد.

  • بحران در بازار مسکن

    بحران در بازار مسکن

    بلایی که سر مستاجران می آید | مستاجرانی که حاشیه نشین می‌شوند افزایش نرخ اجاره‌بها باعث بحران در بازار مسکن شد. مستاجران این روزها مدام در حال حساب و کتاب هستند، دنبال فرمولی می‌گردند تا کف حقوق و دستمزدهایشان را به سقفی برسانند که خانه‌ای مناسب گرفته و در آن زندگی کنند. اما مشکل اینجاست که تعیین نرخ اجاره بها توسط بنگاه‌داران و صاحب‌خانه‌ها از هیچ قاعده و قانونی تمکین نمی‌کند.

  • شرط فروش ملک مالکان

    شرط فروش ملک مالکان

    برخی فروشندگان ملک در زمان تفاهم نهایی با خریدار، خواهان درج بندی در قرارداد می‌شوند؛ بندی که در آن فروشنده بین بازه ۲۴ تا ۷۲ ساعت از خریدار وقت می‌خواهد تا در صورتی که موفق به خرید ملک جدید شد، این قرارداد جاری و نهایی خواهد شد.