بازار املاک / حل معمای بازار مسکن

حل معمای بازار مسکن

حل معمای بازار مسکن

بازار مسکن ، در هفته ناآرامی‌ها شکل متفاوتی از نوسانات را پشت‌سر گذاشت؛ از رسیدن تعداد فایل‌های روزانه عرضه‌شده به ۴۰۰‌واحد تا سطح قیمت پیشنهادی ۱۲۱‌میلیون‌تومانی به ازای هر متر‌مربع.

اما این نوسانات طی یک هفته اخیر با فراز و فرود‌های قابل‌توجهی همراه بوده و از سطح قیمت پیشنهادی ۱۱۳‌میلیون تومان در هفته گذشته به ۱۲۱‌میلیون تومان در سه روز قبل و به رقم ۱۱۷‌میلیون‌تومان در روز گذشته رسید.

علل رشد بالای ۱۰درصدی و نوسان قیمت ملک در پایتخت را بررسی‌کرده است. براساس شاخص مسکن ما، میانگین قیمت پیشنهادی فروش آپارتمان‌های تهران در مناطق ۲۲ گانه تهران در روز گذشته، به سطح ۱۱۷‌میلیون‌تومان به ازای هر متر‌مربع رسید؛

 این در حالی است که این رقم در روز یکشنبه ۱۲۱‌میلیون‌تومان بود و رشد قیمت ملک تهران را نسبت به میانگین آذر، به ۱۱.۷‌درصد رساند که البته با نوسان قیمت‌ها در روز گذشته، این رشد قیمتی به ۸.۳‌درصد رسیده‌است.

 با توجه به اینکه در هفته ناآرامی‌ها و قطعی مداوم اینترنت، حجم معاملات مسکن به‌شدت کاهش‌یافت و حتی متوقف شد، اما علت این افزایش قیمت مسکن و فراز و فرود‌های آن چیست؟

 بررسی‌های آخر از حجم فایل‌های عرضه‌شده به بازار مسکن تهران در روز گذشته از رسیدن این تعداد به ۴۰۰‌ واحد مسکونی حکایت دارد. 

طی ماه‌های گذشته ظرفیت روزانه عرضه فایل‌ها حدود ۹هزار‌واحد بوده‌است؛ به استثنای روز‌های جنگ ۱۲ روزه و ابتدای دوران آتش بس، روزانه تقریبا در همین حدود فایل جدید به بازار مسکن ارائه می‌شد.

برآیند بررسی یک دهه‌اخیر حاکی از آن است که حجم معاملات مسکن و تعداد فایل‌های ارائه‌شده به بازار، بسیار متاثر از ریسک‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که بنا بر شرایط، رفتار متفاوتی را نشان می‌دهد. 

حجم معاملات مسکن تا قبل از سال‌۹۷ بیش از ۱۰هزار مورد در ماه بوده که این رقم پس از آن به‌دلیل جهش قیمت مسکن به ۷هزار مورد و طی دو سال‌اخیر به حدود ۴هزار معامله در ماه رسید که حتی در زمان جنگ ۱۲روزه، کمتر از هزار معامله انجام شد.

معمای فراز و فرود مسکن
در یک هفته اخیر نیز از حجم معاملات نهایی به‌دلیل قطعی اینترنت کاسته و حتی متوقف شد.

 این روند تغییرات در عرضه فایل‌های ارائه‌شده به بازار مسکن نیز کاملا مشهود بوده‌است و از عرضه روزانه ۹هزار فایل تا اواسط هفته گذشته، ابتدا به کمتر از ۶هزار فایل و پس از آن به ۲هزار‌واحد مسکونی رسید؛ 

اما روز گذشته با ارائه تنها ۴۰۰‌واحد، پایین‌ترین سطح در عرضه فایل را به خود اختصاص داد. سطح قیمت ۱۱۷‌میلیونی در روز گذشته برگرفته از همین تعداد فایل ارائه‌شده به بازار مسکن تهران بوده‌است.

علت کاهش چشمگیر حجم فایل‌های فروش نیز به قطعی و نبود اینترنت برای بارگذاری فایل‌ها برمی‌گردد؛ 

و فراز و فرودی که بازار مسکن در هفته اخیر پشت‌سر گذاشته مربوط به حجم فایل‌ها است، از این‌رو این ارقام منعکس‌کننده واقعیت بازار مسکن تهران نیست. 

از نظر علم اقتصاد، برای جمع آوری آماری دقیق و قابل‌استناد در یک جامعه آماری باید حداقل ۳۰نمونه قابل‌بررسی را در اختیار داشت. این ظرفیت حداقلی نمونه آماری را می‌توان به دو شکل سطح ایده‌آل و کف حداقلی مورد بررسی قرارداد.

در وضعیت ایده‌آل برای تخمین ظرفیت حداقلی، با توجه به اینکه مناطق ۲۲گانه تهران دارای نزدیک به ۳۳۰ محله است، در بهترین حالت، برای ارائه آماری دقیق از وضعیت قیمت مسکن تهران باید روزانه نزدیک به ۱۰هزار‌واحد بارگذاری شود. 

در وضعیت حداقلی نیز که عمدتا در زمان بحران و شرایط خاص اتفاق می‌افتد، 

این نمونه آماری می‌تواند به ۳۰ فایل در هر منطقه محدود شود که تعداد فایل‌های فروش آپارتمان را به رقمی در حدود ۷۰۰‌واحد می‌رساند، اما روز گذشته تعداد فایل‌ها به ۴۰۰‌واحد یعنی بسیار کمتر از سطح کف حداقلی رسیده‌است؛

 بنابراین در این فضای کمبود فایل‌های فروش، آمار‌های فعلی چندان قابل‌استناد نبوده و نمی‌توان آن را آمار قطعی قیمت مسکن در تهران دانست.

بازار مسکن در دو ماه پایانی سال به کدام سو می رود؟
راستی آزمایی میانگین قیمت پیشنهادی زمانی قابل‌اتکا خواهد بود که روزانه بیش از ۹هزار فایل و در کم‌ترین حالت ۷۰۰‌واحد به بازار مسکن ارائه شود؛

 این در حالی است که اکنون تعداد فایل‌های فروش از ۹هزار به ۴۰۰‌واحد در روز گذشته رسیده که این نشان‌دهنده میانگین قیمت مسکن شهر تهران نیست،

 زیرا وقتی تعداد فایل‌های عرضه‌شده به بازار مسکن، کمتر از کف حداقلی باشد، 

براساس متغیر‌هایی همچون سن بنا و منطقه روی قیمت میانگین شهر اثرگذار خواهد بود و افزایش قیمت ملک در هفته اخیر تا حد زیادی ناشی از افت حجم فایل‌های روزانه است.

حتی فراز و فرود قیمت‌ها در این هفته نیز که از سطح ۱۲۱‌میلیون‌تومان به ۱۱۷‌میلیون‌تومان در مترمربع رسید، متاثر از همین متغیر است؛ 

در واقع به هر میزان که فایل‌های نوساز در مناطق بالا و به‌ویژه شمالی به بازار ارائه شود، سطح قیمت‌های پیشنهادی نیز رقم بالاتری را نشان خواهد داد و در مقابل اگر عرضه فایل‌های فروش از مناطق پایین‌تر و آپارتمان‌های کهنه باشد، میانگین قیمت هاروند کاهشی خواهدداشت.

در مجموع، قیمت نهایی با داده‌های حداقلی مانع از ارائه آمار دقیق از وضعیت بازار مسکن تهران شده‌است. 

علت این فراز و فرود‌ها طی یک هفته اخیر که در روز‌های گذشته سطح قیمت‌ها بالای ۱۲۱‌میلیون‌تومان در متر‌مربع بوده، 

می‌تواند ناشی از ارائه بیشتر فایل‌های نوساز و عمدتا از مناطق شمال‌شهر باشد و این روند کاهشی در روز گذشته و رسیدن سطح قیمت به رقم ۱۱۷‌میلیون‌تومان می‌تواند تا حدودی به‌معنای ارائه بیشتر فایل‌های جدید در جنوب‌تهران یا با سن بنای بیشتر باشد.

  • گلایه مردم شهر مشکان شهرستان نی ریز

    گلایه مردم شهر مشکان شهرستان نی ریز

    نهضت ملی مسکن طرحی برای خانه‌دار شدن یا بدهکار شدن؟ طرح ملی مسکن در شهر مشکان شهرستان نی ریز اینگونه شده است که بنیاد مسکن قراردادی را به متقاضیان زمین این طرح ارسال کرده که بر اساس آن سالانه هر شخص می‌بایست بسته به متراژ زمینی که تحویل گرفته است مبالغ زیادی اجاره پرداخت نماید.، یکی از وعده های مهم دولت آیت الله رئیسی به مردم قشر ضعیف خصوصا جوانان، خانه دار کردن آنان است.

  • گرانقیمت ترین خانه ها  در جهان

    گرانقیمت ترین خانه ها در جهان

    بالاترین ثروتی که یک سلبریتی در 2021 کسب کرده، چیزی حدود 580 میلیون دلار بوده است. سلبریتی‌ها ثروت زیادی که دارند را خرج خرید چیزهایی مانند عمارت‌های لوکس، جواهرات گران‌قیمت، لباس‌های خاص، خودروهای لوکس و … می‌کنند. به عنوان مثال اخیرا جنیفر لوپز و بن افلک برای خرید یک عمارت 64 میلیون دلاری اقدام کرده‌اند.خانه‌های بزرگ و لوکس سلبریتی‌ها امکانات رفاهی عالی و گاهی عجیب و غریب دارد. خانه‌هایی که متراژ بسیار بالایی دارند و از قسمت‌های متعددی تشکیل شده‌اند. در ادامه می‌توانید گران‌قیمت‌ترین خانه‌های

  • قیمت اجاره خانه در قشم برای عید نوروز

    قیمت اجاره خانه در قشم برای عید نوروز

    از آنجایی که طی فروردین ماه دمای جزیره قشم استان هرمزگان نهایتا 24 درجه خواهد بود بسیاری از مردم عید نوروز را برای سفر به این جزیره انتخاب می‌کنند. البته سفر نیازمند محلی برای اقامت است که برخی اچاره خانه را ترجیح می‌دهند. براساس بررسی‌های صورت گرفته در سایت‌های اجاره خانه، قیمت اجاره خانه در قشم برای عید نوروز در ارزان‌ترین حالت شبی 700 هزارتومان قیمت دارد.

  • آپارتمان 70 متری در پیروزی

    آپارتمان 70 متری در پیروزی

    پیروزی در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین محدوده‌های شرق تهران به شمار می‌رود که به سبب افزایش قیمت خانه درتهران در کمترین حالت خریدار برای آپارتمان 70 متری در پیروزی باید حدود 3 میلیارد تومان بودجه داشته باشد.

  • خانه 64 میلیون دلاری جنیفر لوپز و بن افلک

    خانه 64 میلیون دلاری جنیفر لوپز و بن...

    زوج مشهور هالیوودی، جنیفر لوپز و بن افلک در حال بازسازی خانه 64 میلیون دلاری خود که به تازگی در لس آنجلس خریداری کرده‌اند، دیده شده‌اند. پس از هفته‌ها جست و جو، جنیفر لوپز و بن افلک بلاخره خانه رویایی خود را در منطقه پسیفیک پلسیدس پیدا کردند! جنیفر لوپز و بن افلک در خانه باورنکردنی و 64 میلیون دلاری خود در لس آنجلس دیده شده‌اند. این زوج پس از ازدواجشان در جولای گذشته به دنبال خانه رویایی و مناسب برای خانواده جدید خود بودند.

  • قیمت مسکن ارزان می‌شود؟

    قیمت مسکن ارزان می‌شود؟

    ناراحتی شدید دلالان مسکن از قانون جدید با سیستمی شدن تعیین حق کمیسیون املاک و کاهش نفع مشاوران در قیمت‌گذاری، نقش این صنف در تغییرات قیمت مسکن کاهش می‌یابد.وزارت راه و شهرسازی در حال تدوین آیین‌نامه‌ای برای اجرای قانون جدید کد رهگیری معاملات مسکن است که براساس آن ضمن اجباری شدن صدور کد رهگیری برای معاملات املاک، ارتباط مستقیم تعیین حق کمیسیون مشاوران املاک و دلالان ملکی با قیمت معامله قطع شده و نفع و نقش این صنف در افزایش یا کاهش غیرواقعی قیمت مسکن کاهش پیدا می‌کند.

  • قیمت آپارتمان 90 متری در قیطریه

    قیمت آپارتمان 90 متری در قیطریه

    برخی از متقاضیان مسکن برای خرید خانه به منطقه یک مراجعه می‌کنند و قیمت خانه در تهران محدوده قیطریه را موردبررسی قرار می‌دهند. آپارتمان 90 متری 2 خوابه با عمر بنا 10سال 8 میلیارد و 600 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده و متقاضی برای هر متر آن باید 95 میلیون و 555 هزارتومان هزینه کند. این واحد در طبقه چهارم واقع شده و امکاناتی همچون آسانسور، پارکینگ و انباری دارد.

  • مدیریت نرخ ارز و تقویت پول ملی

    مدیریت نرخ ارز و تقویت پول ملی

    دولت برای مدیریت نرخ ارز و تقویت پول ملی برنامه ریزی داشته باشد.نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه هیچ کنترلی در زمینه نرخ ارز در کشور وجود ندارد،گفت:دولت نیرو و امکانات و تجهیزات زیادی برای مدیریت بازار ارز دارد لذا دولت هرجا که لازم است باید نظارت خود را در این بخش تقویت کند.افزایش قیمت دلار و به تبع آن کاهش ارزش پول ملی گفت:نگرانی در زمینه کاهش ارزش پول ملی و افزایش بی رویه قیمت دلار در جامعه محسوس است متاسفانه هیچ کنترل موثری در زمینه نرخ ارز در کشور وجود ندارد

  • اجاره‌بهای یک واحد آپارتمان درفرمانیه

    اجاره‌بهای یک واحد آپارتمان درفرمانیه

    برای اجاره در محدوده فرمانیه حداقل باید به میزان ۳ میلیون تومان اجاره و ۲۰۰ میلیون تومان پول پیش داشته باشید. در ادامه قیمت‌های اجاره مسکن در این منطقه تهران منتشر می‌شود:

  •  آپارتمان 70 متری در تهرانپارس

    آپارتمان 70 متری در تهرانپارس

    بررسی قیمت خانه‌ در تهران نشان می‌دهد که متقاضی برای خرید آپارتمان 70 متری در تهرانپارس در کمترین حالت باید مبلغی حدود 3 میلیارد تومان بپردازد. قیمت 6 آپارتمان 70 متری در تهرانپارس را بررسی می‌کند؛ آپارتمان 70 متری در تهرانپارس شرقی با عمر بنا 22 سال متری 47 میلیون و 142 هزارتومان قیمت‌گذاری شده و متقاضی برای خرید این بنا باید 3 میلیارد و 300 میلیون تومان بپردازد. از امکانات این آپارتمان می‌توان به پارکینگ، 2 اتاق و انباری اشاره کرد.

  • وام نوسازی بافت فرسوده تمام شد

    وام نوسازی بافت فرسوده تمام شد

    مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران خواستار واگذاری همه اراضی دولتی به شهرداری شد و گفت:‌ تسهیلات بانک‌ها برای نوسازی بافت فرسوده تمام شده است. مهدی هدایت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به وجود برخی موانع در مباحث مربوط به مسکن شهر تهران، اظهار کرد:‌ یکی از مسائل این است که دولت‌ها به عنوان اصلی‌ترین متعهد ساخت مسکن در کشور، زمین فراوانی در شهر تهران دارد که می‌تواند این‌ها (زمین‌ها)‌ را در برنامه‌ریزی مسکن با شهرداری مشارکت دهد.

  • قرار نیست به هر قیمتی مسکن احداث کنیم

    قرار نیست به هر قیمتی مسکن احداث کنیم

    وزیر راه و شهرسازی : از تجربه های گذشته درس بگیریم بذرپاش گفت: برای ارتقاء کیفیت مسکن ملی می توان از شرکت آزمایشگاه مکانیک خاک کمک گرفت. مهرداد بذر پاش، وزیر راه و شهرسازی در گردهمایی مدیران شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک شرکت آزمایشگاه فنی مکانیک خاک با فدمتی ۷۰ ساله یکی از فنی ترین مجموعه های وزارت راه و شهرسازی است و ماموریت های نظارتی و محاسباتی را بر عهده دارد.

  • خانه‌های + 20میلیارد تومان مشمول مالیات می‌شود

    خانه‌های + 20میلیارد تومان مشمول مالیات...

    براساس مصوبه تازه مجلس، از خانه‌ها و ویلاهای لوکس که قیمت بیش از 20 میلیارد تومان داشته باشند مالیات اخذ می‌شود. محمدرضا میرتاج‌‌الدینی عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست امشب کمیسیون تلفیق بودجه گفت:‌ در این جلسه اعضای کمیسیون مالیات برخانه و ویلاهای لوکس را مصوب کردند. براساس این مصوبه خانه‌ها و ویلاهای لوکس که قیمت بیش از 20 میلیارد تومان داشته باشند مشمول مالیات بر خانه‌های لوکس می‌شوند که در این مصوبه قید جمعیت شهرهایی که این ویلا‌ها و خانه‌ها در آن قرار دارد نیز حذف شده ا

  • قیمت آپارتمان 80 متری در پرند

    قیمت آپارتمان 80 متری در پرند

    نوسانات اقتصادی و تغییر قیمت خانه در تهران سبب شده تا متقاضیان خرید مسکن به حومه پایتخت مراجعه کنند که همین امر سبب شده تا قیمت این محدوده‌ها نیز تا 12 برابر نسبت به چهارسال گذشته افزایشی شود. قیمت آپارتمان در پرند که طی سال‌های گذشته حدود 300 تا 400 میلیون تومان بود براساس بررسی‌های انجام شده حداقل بودجه موردنیاز برای خرید آپارتمان 80 متری در پرند در حال حاضر یک میلیارد تومان است.

  • بار گرانی آهن‌آلات روی دوش مسکن

    بار گرانی آهن‌آلات روی دوش مسکن

    رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن معتقد است تاثیر افزایش قیمت کنونی آهن‌آلات بر صنعت ساختمان از دو جهت حائز اهمیت است، اولی تاثیر مستقیم به دلیل کاربرد فولاد و آهن‌آلات در تمام بخش‌های ساختمان و دیگری تاثیر تورم موجود در کشور در اثر افزایش نرخ ارز است.قیمت‌ انواع محصولات فولادی در روزهای اخیر علاوه بر اینکه در بازار جهانی صعود داشته، در بازار داخلی نیز روند صعودی را تجربه کرده است.

  •  قیمت اوراق برای مجردها و متأهل‌های تهرانی

    قیمت اوراق برای مجردها و متأهل‌های...

    آخرین قیمت وام مسکن در سراسر کشور | اوراق مسکن برای مجردها و متأهل‌های تهرانی چقدر تمام می شود؟ آخرین آمارها حاکی از آن است که روند کاهشی هر برگ اوراق مسکن همچنان ادامه دارد و متاهل‌های ساکن تهران می‌توانند با پرداخت بیش از ۱۱۳ میلیون تومان نسبت به اخذ این اوراق اقدام کنند، درحالی که هفته قبل باید ۱۱۹ میلیون تومان پرداخت می‌کردند.

  • اتمام آواربرداری714واحدمسکونی در خوی

    اتمام آواربرداری714واحدمسکونی در خوی

    مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: با استقرار ستادهای معین آذربایجان‌غربی در مناطق زلزله زده شهرستان خوی عملیات آواربرداری و ابلاغ دستورکارهای واحدهای مسکونی تعمیری تا پایان اسفندماه به اتمام خواهد رسید.جعفر برزگر مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی : دستورکارهای تعمیری تاکنون به ۸۹۰۰ واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی زلزله زده شهرستان خوی برای تعمیر و سکونت شهروندان ابلاغ شده است.

  • مسکن‌های چینی

    مسکن‌های چینی

    تهاتر نفت در قبال ساخت مسکن یک نماینده مجلس از نهایی شدن قرارداد «انبوه‌سازی مسکن در برابر نفت» با شرکت چینی خبر داد. احمدحسین فلاحی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس از قرارداد ساخت یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن ملی توسط سرمایه‌گذاری خارجی خبر داد و گفت: این شرکت خارجی با مبلغی معادل ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ازای هر متر مربع و بهره‌گیری از مصالح و نیروی انسانی داخلی و بومی عهده‌دار ساخت و سرمایه‌گذاری شده است.

  • ریزش  بافت فرسوده در پی زلزله درز

    ریزش بافت فرسوده در پی زلزله درز

    مدیر جمعیت هلال احمر لارستان گفت: به دنبال وقوع زمین لرزه 5.5 ریشتری در منطقه درز و سایبان لارستان فارس که صبح امروز به وقوع پیوست، ترک خوردگی و شکستگی شیشه‌ها در برخی منازل مسکونی رخ داد و بافت فرسوده ریزش جزئی داشت.زمانی در گفتگو با خبرنگار فارس در لارستان با اشاره به وقوع دومین زلزله در مناطق درز و سایبان که با هرمزگان نیز هم مرز است، گفت: روز گذشته زلزله ای با قدرت 5.2 و صبح امروز نیز زلزله ای به بزرگی 5.5 ریشتر در این منطقه رخ داد.

  • خبر خوش صندوق بازنشستگی از مسکن

    خبر خوش صندوق بازنشستگی از مسکن

    بازنشستگانی که برای مسکن ملی ثبت‌نام کرده‌اند، به ادارات صندوق بازنشستگی در هر استان مراجعه کنند و اطلاعات خود را ارائه کنند تا در الویت واگذاری مسکن قرار بگیرند. مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از تامین مسکن برای بازنشستگان این صندوق خبر داد.

  •  اجاره ۹ میلیون تومانی در تجریش

    اجاره ۹ میلیون تومانی در تجریش

    اجاره روزانه ملک رونق گرفت اجاره بهای روزانه خانه در محله تجریش از ۸ هزار تومان آغاز تا ۹ میلیون تومان است. تهران شهری است که مأموریت‌ها و مسافران زیادی می آیند . ساکنان در منطقه یک پایتخت خانه‌هایشان را روزانه اجاره داده می‌شود . برای اجاره روزانه باید حداکثر ۹ میلیون تومان پرداخت شود.