بازار املاک / مسکن اجاره ای 5ساله

مسکن اجاره ای 5ساله

مسکن اجاره ای 5ساله

برنامه جدید حمایتی دولت از مستأجران با عنوان «طرح آشیان» از امروز وارد فاز اجرایی می‌شود؛

طرحی که با هدف حمایت از زوج‌های جوان و ساماندهی بخشی از بازار اجاره طراحی شده و قرار است در مرحله اول به‌صورت استان‌به‌استان اجرا شود.
 بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، ثبت‌نام ابتدا از سه استان آغاز می‌شود و با آماده‌شدن واحدهای استیجاری، سایر استان‌های مشمول فاز اول نیز وارد فرآیند ثبت‌نام خواهند شد.
طرح آشیان در کنار پرداخت تسهیلات کم‌هزینه ودیعه مسکن، دومین برنامه حمایتی دولت برای مستأجران واجد شرایط به شمار می‌رود.
 در این طرح، واحدهای استیجاری آماده برای مدت حداکثر پنج سال در اختیار متقاضیانی قرار می‌گیرد که پس از ثبت درخواست، بررسی اطلاعات و اولویت‌بندی، واجد شرایط شناخته شوند.

حبیب‌الله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی  جزئیات اجرای این طرح را تشریح کرد و گفت: «طرح حمایتی آشیان در راستای پاسخ به بخشی از نیاز بازار مسکن و کمک به مدیریت بازار اجاره، بویژه در کلانشهرها و مراکز استان‌ها، اجرا می‌شود.»

ثبت‌نام مرحله‌ای از سه استان
طاهرخانی با اشاره به مصوبات شورای عالی مسکن درباره حمایت و توانمندسازی زوج‌های جوان اظهار کرد: «ثبت درخواست متقاضیان واجد شرایط در طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان، موسوم به طرح آشیان، در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه ۱۸ و ۱۹ خردادماه از طریق سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن انجام خواهد شد. 
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، اجرای این طرح مرحله‌ای است و ثبت‌نام در ابتدا از سه استان آغاز می‌شود. 
با آماده‌شدن واحدها، ثبت‌نام به سایر استان‌ها تسری پیدا می‌کند و در فاز اول، ۱۰ استان در برنامه قرار دارند.
  بر اساس اعلام طاهرخانی، واگذاری واحدها مطابق سهمیه ابلاغی وزارت راه و شهرسازی به استان‌ها انجام می‌شود و پس از فرآیند پایش، احراز شرایط و اولویت‌بندی، واحدهای آماده به گروه‌های هدف اختصاص خواهد یافت.

چه کسانی مشمول طرح آشیان می‌شوند؟
طاهرخانی با اشاره به جامعه هدف طرح آشیان گفت: «این طرح عموماً زوج‌های جوان واقع در دهک‌های اول تا ششم درآمدی را هدف قرار داده است.
 بر این اساس، از تاریخ ازدواج رسمی زوجین نباید بیش از پنج سال گذشته باشد. همچنین متقاضی، همسر و افراد تحت تکفل آنان نباید در پنج سال اخیر مالک مسکن یا زمین با کاربری مسکونی بوده باشند. 
یکی دیگر از شروط ثبت درخواست، داشتن سابقه سکونت پنج‌ساله در شهر محل تقاضاست. البته برای ثبت تقاضا در شهرهای جدید، سابقه سکونت در کل مجموعه شهری ملاک قرار می‌گیرد.»

اجاره‌بهای حمایتی برای دهک‌های اول تا ششم
یکی از مهم‌ترین بخش‌های طرح آشیان، نحوه تعیین اجاره‌بهای واحدهای استیجاری است. در این طرح، اجاره‌بهای پرداختی متقاضیان بر اساس دهک درآمدی خانوار تعیین می‌شود. 
بر این اساس، زوج‌های قرارگرفته در دهک‌های اول و دوم، معادل ۳۵ درصد اجاره‌بها به نرخ روز را پرداخت خواهند کرد. 
این سهم برای دهک‌های سوم و چهارم معادل ۴۵ درصد و برای دهک‌های پنجم و ششم معادل ۵۵ درصد اجاره‌بهای روز تعیین شده است.

مسکن استیجاری راهی برای کاهش فشار بازار اجاره
در کنار جزئیات اجرایی طرح، کارشناسان مسکن نیز مسکن استیجاری را یکی از ابزارهای مهم برای کاهش فشار بر خانوارهای تازه‌تشکیل و دهک‌های کم‌درآمد می‌دانند.

سهراب مشهودی، کارشناس مسکن، در گفت‌وگو با «ایران» اجرای برنامه مسکن استیجاری را یکی از راهکارهای اساسی برای پاسخ به نیاز مسکن عنوان کرد و گفت: «همه مردم نمی‌توانند در سال‌های ابتدایی تشکیل زندگی مشترک صاحب مسکن ملکی شوند.
 از سوی دیگر، دولت نیز منابع کافی برای ساخت مسکن ملکی برای همه متقاضیان ندارد؛ بنابراین مسکن استیجاری، بویژه در پنج سال اول زندگی مشترک یا برای خانوارهای مهاجر، می‌تواند نقش مهمی در دسترسی به مسکن ایفا کند.»

به گفته او، هزینه مسکن استیجاری معمولاً بسیار کمتر از مسکن ملکی است و می‌تواند به خانوارها فرصت دهد تا در دوره‌ای مشخص، فشار کمتری از ناحیه اجاره‌نشینی تحمل کنند.

مشهودی با اشاره به انواع مسکن استیجاری افزود: «این نوع مسکن می‌تواند هم از سوی دولت و هم با مشارکت بخش خصوصی تأمین شود.
 در مدل دولتی، واحدها باید ارزان‌تر و بیشتر در اختیار دهک‌های پایین‌تر قرار گیرد. در مدل مشارکت با بخش خصوصی نیز دولت می‌تواند از طریق تأمین زمین و ایجاد مشوق، زمینه ساخت واحدهای استیجاری را فراهم کند تا هزینه نهایی برای مستأجر کاهش یابد.»

ضرورت توانمندسازی مستأجران در دوره پنج‌ساله
این کارشناس مسکن معتقد است دولت می‌تواند در دوره پنج‌ساله استفاده خانوارها از مسکن استیجاری، برنامه‌هایی برای توانمندسازی آنان نیز اجرا کند.
 به گفته مشهودی، یکی از راهکارها می‌تواند ذخیره بخشی از اجاره‌بهای دریافتی در صندوقی برای مستأجران باشد تا پس از پایان دوره استفاده از واحدهای استیجاری، خانوارها برای اجاره واحد جدید یا ورود به برنامه‌های دیگر حمایتی با دست خالی مواجه نشوند.

  • صدور کد رهگیری از سوی مشاوران املاک رایگان شد

    صدور کد رهگیری از سوی مشاوران املاک...

    طبق قانون جهش تولید مسکن، وزارت صمت مکلف شد تا ظرف یک ماه آینده سامانه معاملات املاک و مستغلات اتحادیه مشاوران املاک را به وزارت راه و شهرسازی منتقل کند.

  • کالبدشکافی تسهیلات مسکن؛ چرا وام‌های مسکن جذاب نیست؟

    کالبدشکافی تسهیلات مسکن؛ چرا وام‌های...

    بازار متشنج مسکن، تقاضای مصرفی را کاهش داده و تمام راه‌ها را برای خانه‌دارشدن بسته است؛ در این شرایط، تسهیلات خرید مسکن با همان ایراد‌های قبلی ازجمله دوره بازپرداخت کم و مبلغ اقساط بالا، افزایش پیدا کرده است.

  • ۱۰ میلیون واحد مسکونی نیاز داریم

    ۱۰ میلیون واحد مسکونی نیاز داریم

    عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در «طرح جهش تولید مسکن» دولت قرار نیست خانه بسازد بلکه از سازندگان به ویژه انبوه سازان حمایت می‌کند.

  • کاهش ۵۰ درصدی ساخت و ساز مسکن

    کاهش ۵۰ درصدی ساخت و ساز مسکن

    مسکن قابلیت این را دارد که قیمتش بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یابد و باید این اتفاق بیفتد کما اینکه در دو دوره در سال‌های دور این اتفاق افتاد. کاهش ۵۰ درصدی ساخت و ساز مسکن

  • برای گرفتن وام جدید مسکن چقدر باید هزینه کنیم؟

    برای گرفتن وام جدید مسکن چقدر باید...

    هفته گذشته بانک مرکزی طی مکاتبه‌ای،‌ افزایش سقف‌ تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن را به بانک مسکن ابلاغ کرد که طبق آن، متاهل تهرانی برای اخذ این وام باید بیش از ۵۸ میلیون تومان بپردازند.

  • عضو کمیسیون عمران مجلس:مسئولیت فعلی بنگاه‌های معاملات ملکی دربرابر دریافت حق کمیسیون تقریباً هیچ است

    عضو کمیسیون عمران مجلس:مسئولیت فعلی...

    عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: به دلیل وابسته بودن تعرفه بنگاه‌های معاملات ملکی به نرخ مسکن، برخی از بنگاه‌ها باسفته‌بازی و دریافت مبالغی مازاد بر حق کمیسیون به افزایش کاذب قیمت مسکن دامن می‌زنند.

  • مستاجران برای اجاره خانه در منطقه سهروردی تهران چقدر هزینه کنند؟

    مستاجران برای اجاره خانه در منطقه...

    یک دستگاه واحد مسکونی ۹۰ متری با عمر بنای ۱۱ سال، واقع در سهروردی، خیابان نوبهار، با ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۵ میلیون تومان اجاره معامله می‌شود.

  • کلنگ ساخت 100 واحد مسکونی محرومان در جاسک زمین زده شد

    کلنگ ساخت 100 واحد مسکونی محرومان در...

    مرحله نخست کلنگ زنی و ساخت ۱۰۰ واحد مسکن ویژه محرومان در شهرستان جاسک آغاز شد.

  • نبرد وزیر مسکن خاتمی با وزیر مسکن رئیسی

    نبرد وزیر مسکن خاتمی با وزیر مسکن رئیسی

    دستور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی به مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها درباره تشدید نظارت بر اجرای بخشنامه تعارض منافع، احتمالا روز شنبه هفته آینده با هماهنگی دیوان عدالت اداری به صدور بخشنامه اعمال بند ج ماده 23 آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی منجر خواهد شد که بر اساس آن پروانه اشتغال به‌کار آن دسته از اعضای مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان که دارای تعارض منافع بوده و به بخشنامه‌های وزارت راه و شهرسازی بی‌توجه بوده‌اند، تعلیق خواهد شد.

  • مرمت ۱۵۵ واحد مسکونی محرومان در سبزوار

    مرمت ۱۵۵ واحد مسکونی محرومان در سبزوار

    عملیات مرمت و نوسازی ۱۵۵ واحد مسکونی منزل معسرین و نیازمندان بوسیله گروه‌های جهادی امسال در شهرستان سبزوار انجام شد.

  • قراردادهای اجاره مسکن خودکار تمدید می‌شود؟

    قراردادهای اجاره مسکن خودکار تمدید...

    معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تمام قراردادهای اجاره به صورت خودکار، تمدیدشده حساب می‌شود، گفت: اجرای مصوبه کرونایی تعیین نرخ اجاره‌بها بدون تغییر ادامه دارد مگر اینکه توافقی بین مالک و مستاجر انجام شود.

  • رشد قیمت مسکن در استرالیا رکورد زد

    رشد قیمت مسکن در استرالیا رکورد زد

    قیمت املاک مسکونی در شهرهای بزرگ استرالیا در سه ماهه منتهی به ژوئن با رشد تاریخی ۶.۷ درصدی (نسبت به سه ماهه قبلی) روبرو شد.

  • وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های زلزله‌زدگان "رامیان" پس از یکسال محقق نشد

    وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های...

    گروه استان‌ها ــ هفدهم شهریورماه پارسال بود که زلزله ۵.۱ ریشتری به برخی از واحدهای مسکونی در روستاهای شهرستان رامیان و به صورت محدودتر در آزادشهر خسارت وارد کرد، مسئولان وعده داده بودند خانه‌های مردم زلزله‌زده حداکثر در یکسال احداث شود...

  • چگونه می توان از خروج ارز برای خرید خانه در خارج جلوگیری کرد؟

    چگونه می توان از خروج ارز برای خرید...

    ایرانی ها در سال گذشته میلادی ۷ هزار و ۱۸۹ ملک در ترکیه خریداری کردند که طبق همین منبع آماری نسبت به سال 2017 رشد ده برابری را نشان می دهد. البته ترکیه تنها مقصد ایرانیان برای خرید ملک نیست، امارات، ارمنستان، قبرس، گرجستان، اسپانیا، کانادا و ... هم کشورهایی هستند که ایرانیان در آنجا با خرید ملک سرمایه گذاری انجام داده اند

  • عضو شورای شهر مشهد مقدس: اصلاح بافت حاشیه شهر با ساخت مسکن ارزان‎‌قیمت صورت می‌گیرد

    عضو شورای شهر مشهد مقدس: اصلاح بافت...

    گروه استان‌ها- رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای شهر مشهد گفت: ساخت مسکن ارزان‌قیمت در حاشیه شهر، ضمن اصلاح بافت و حفظ کرامت شهروندان، گامی اساسی در جهت خانه‌دار کردن افرادی است که از نظر اقتصادی و معیشتی در تنگنا هستند.

  • عضو کمیسیون عمران مجلس: دفاتر مشاوران املاک بدون نظارت رها شده است

    عضو کمیسیون عمران مجلس: دفاتر مشاوران...

    عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بنگاه‌های معاملات ملکی باید همانند دفاتر ثبت اسناد، پلیس +۱۰ و سایر مجموعه‌های خدمات‌رسان دارای قانون، ضابطه و مسئولیت مشخص باشند تا از سوء استفاده احتمالی جلوگیری شود.

  • قیمت خانه در پردیس تهران

    قیمت خانه در پردیس تهران

    هر متر مربع یک دستگاه واحد مسکونی ۸۷ متری، با عمر بنا ی ۱ سال، واقع در پردیس، فاز ۱۱ به مبلغ ۷ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد.

  • زلزله به ۷۰۰ واحد مسکونی در روستاهای قوچان خسارت زد

    زلزله به ۷۰۰ واحد مسکونی در روستاهای...

    فرماندار قوچان در استان خراسان رضوی گفت: بر اثر زلزله دیروز (دوشنبه) ۷۰۰ واحد مسکونی در ۴۲ روستای این شهرستان دچار خسارت‌های جزئی و کلی شد.

  • دو سوم درآمد کارگران صرف اجاره‌بها می‌شود

    دو سوم درآمد کارگران صرف اجاره‌بها...

    دبیر کل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور گفت:در حال حاضر بیش از دوسوم درآمد کارگران به طور میانگین صرف رهن و اجاره مسکن می‌شود و این عدد برای کارگران بسیار زیاد است.

  • سهم اصفهان از برنامه دولت چقدر است؟

    سهم اصفهان از برنامه دولت چقدر است؟

    مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص برنامه دولت مبنی بر تولید یک میلیون واحد مسکونی در کشور طی یکسال و سهم استان اصفهان از این میزان گفت: معمولاً از این تعداد بین ۷ تا ۱۰ درصد مشمول استان اصفهان می‌شود که چیزی حدود ۷۰ هزار واحد سهم این استان خواهد بود و این عدد برای چهار سال حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار واحد می‌شود.