بازار املاک / قیمت دلار و طلا مسکن را گران می‌کنند؟

قیمت دلار و طلا مسکن را گران می‌کنند؟

قیمت دلار و طلا مسکن را گران می‌کنند؟

در کوتاه‌مدت ممکن است اثر مستقیمی نداشته باشد، ولی در میان‌مدت به هر حال افزایش قیمت دلار از طریق کانال‌های تورمی که وارد می‌کند،

یک پژوهشگر اقتصاد شهری و مسکن گفت:«در کوتاه‌مدت ممکن است اثر مستقیمی نداشته باشد، 
ولی در میان‌مدت به هر حال افزایش قیمت دلار از طریق کانال‌های تورمی که وارد می‌کند، 
بر کل بازار کالا و خدمات، از جمله تورم در بخش مصالح ساختمانی و سایر کالاها، از طریق همان کانال‌های تورمی اثر خود را خواهد گذاشت.»
بازار مسکن در حالی رفته رفته وارد نیمه دوم سال می‌شود که افزایش قیمت‌ها نتوانسته به رونق معاملات منجر شود و افت قدرت خرید، همچنان مهم‌ترین مانع بازگشت تقاضا به بازار است.
در این میان، رشد نرخ دلار و طلا بار دیگر این پرسش را ایجاد کرده که آیا موج افزایش قیمت در بازار‌های موازی می‌تواند به بازار ملک نیز سرایت کند یا مسکن به دلیل شرایط متفاوت خود، مسیر مستقلی را طی خواهد کرد؟
از یک سو، افزایش هزینه ساخت و انتظارات تورمی می‌تواند زمینه‌ساز رشد قیمت اسمی مسکن شود و از سوی دیگر، کاهش نقدشوندگی و نیاز به سرمایه بالا، جذابیت این بازار را برای سرمایه‌گذاران محدود کرده است.

کوچک شدن بازار مسکن
فردین یزدانی، پژوهشگر اقتصاد شهری و مسکن، در تشریح وضعیت فعلی بازار مسکن گفت که این بازار در مقایسه با چند سال گذشته کوچک‌تر شده است.
او با بیان اینکه بازار مسکن در کنار سایر بخش‌های اقتصادی در حال کوچک‌شدن است، 
اظهار کرد: «اگر بخواهیم یک توصیف کلی از بازار داشته باشیم، نسبت به چند سال قبل، بازار مسکن و بقیه بازار اقتصادی در حال کوچک‌شدن هستند.»
یزدانی ادامه داد: «حجم تولید دیگر چندان بزرگ نیست و مانند سالیان قبل نیست. 
معاملات نیز به همین شکل است. این کوچک‌شدن به این معنی است که علی‌رغم افزایش قیمت، تحرک اساسی در معاملات مسکن به چشم نمی‌خورد و بازار دچار یک رکود مزمن است.»

افزایش قیمت مسکن لزوماً به معنای رونق نیست
این کارشناس بازار مسکن درباره دلایل افزایش قیمت‌ها نیز توضیح داد:
 «افزایش قیمت‌هایی که اتفاق افتاده، هرچند داده‌های آن به صورت کامل موجود نیست، ولی بخش زیادی از آن را می‌شود مرتبط با افزایش هزینه‌های تولید دانست؛ از قیمت مصالح تا هزینه تولید ساختمان.»
به گفته یزدانی، بخشی دیگر از افزایش قیمت‌ها نیز به افزایش نرخ تورم و متغیر‌هایی مانند نرخ ارز مربوط می‌شود. 
او در این باره توضیح داد: «افزایش نرخ ارز باعث شده یک افزایش قیمتی اتفاق بیفتد و انتظارات تورمی نیز در این موضوع مؤثر بوده است.»
با این حال، یزدانی تأکید کرد: افزایش قیمت‌ها را نباید با رونق بازار مسکن یکسان دانست.
بیشتر بخوانید:خانه‌دار شدن زیر سایه تورم ساخت‌وساز/ ساخت هر متر مربع واحد مسکونی به ۱۰۰ میلیون تومان رسید
او گفت: «این به این معنی نیست که بازار با رونق روبه‌رو است؛ بلکه احتمال قوی بازار با رکود شدیدی مواجه است.»
این کارشناس بازار مسکن با اشاره به شرایط سیاسی و اقتصادی کشور افزود: «انتظار ندارم بازار از این رکود خارج شود، 
با توجه به اینکه تنش‌های سیاسی گسترش پیدا کرده است. نقدشوندگی دارایی‌ها اولویت پیدا کرده و برای تقاضای مصرفی مسکن نیز وضعیت وخیم اقتصادی باعث می‌شود این تقاضا وارد میدان نشود.»

دلار و طلا چقدر بر مسکن اثر دارند؟
یزدانی در ادامه درباره رابطه بازار مسکن با بازار ارز و طلا و اینکه آیا افزایش نرخ دلار و طلا می‌تواند به افزایش قیمت مسکن منجر شود، اظهار کرد: 
«در کوتاه‌مدت ممکن است اثر مستقیمی نداشته باشد، ولی در میان‌مدت به هر حال افزایش قیمت دلار از طریق کانال‌های تورمی که وارد می‌کند، 
بر کل بازار کالا و خدمات، از جمله تورم در بخش مصالح ساختمانی و سایر کالاها، از طریق همان کانال‌های تورمی اثر خود را خواهد گذاشت.»
او با تفکیک اثر مستقیم و غیرمستقیم نرخ ارز بر بازار مسکن گفت: «ابتدا به ساکن که به صورت مستقیم اثر بگذارد، من فکر نمی‌کنم؛ اما با واسطه، اثر آن ممکن است اتفاق بیفتد.»
به گفته این کارشناس بازار مسکن، افزایش نرخ دلار و طلا در شرایط فعلی لزوماً به معنای انتقال سرمایه به بازار ملک نیست. 
یزدانی در پاسخ به این پرسش که آیا رشد بازار طلا و ارز می‌تواند موجب انتقال سرمایه به بازار مسکن شود، 
گفت: «خیر؛ به خاطر اینکه الان به دلیل شرایط بحرانی، ارجحیت با نقدشوندگی است و ترجیح می‌دهند همچنان در طلا سرمایه‌گذاری کنند و دارایی‌های نقدشونده داشته باشند.»
او ادامه داد: «سرمایه‌گذاری در مسکن حجم سرمایه انبوهی می‌خواهد، ولی در طلا یا ارز با سرمایه خرد نیز امکان سرمایه‌گذاری وجود دارد و این کار شدنی است.»

پیش‌بینی کاهش معاملات مسکن تا پایان سال
یزدانی در ادامه درباره چشم‌انداز بازار مسکن در ماه‌های پیش‌رو و تا پایان سال گفت: «حداقل تا پایان سال فکر می‌کنیم بازار تولید ساختمان تحرک چندانی نداشته باشد.»
او درباره بخش ساخت‌وساز نیز پیش‌بینی کرد: «تولید ساختمان، سرمایه‌گذاری و ساختمان‌سازی فکر می‌کنم از حد پارسال فراتر نخواهد رفت و حتی احتمالاً مقداری رشد منفی خواهد داشت.»
این کارشناس بازار مسکن درباره وضعیت معاملات نیز گفت: «در بخش معاملات افزایش قیمت خواهید داشت، البته کمتر از تورم، ولی کاهش حجم معاملات به نظرم قطعی است.»
یزدانی در پایان بر کوچک‌شدن بازار مسکن و ارتباط این روند با وضعیت کلی اقتصاد تأکید کرد و گفت: «نکته خیلی مهم و اساسی این است که بازار، باز هم توجه داشته باشید که در حال انقباض است.»
او افزود: «بنابراین انتظار اینکه بازار گسترش پیدا کند، انتظار معقولی نیست. بازار مسکن هم مانند سایر بازار‌های اقتصادی که همه در حال کوچک‌شدن هستند، دیگر انتظار رونق و جهش‌های آنچنانی مانند سالیان قبل، مثلاً سال‌های ۹۶ و ۹۷، را نمی‌توان داشت.»

  • کاهش اجاره بها در سال ۱۴۰۱

    کاهش اجاره بها در سال ۱۴۰۱

    کارشناس بازار مسکن گفت: متأسفانه در کشور ما خانه‌های استیجاری وجود ندارد و باوجود تأکید کارشناسان به این موضوع این بخش هنوز در کشور فعال نشده است. احمدرضا سرحدی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص راهکار‌های کاهش اجاره‌بها در سال ۱۴۰۱، گفت: یکی از کمبود‌هایی که در بخش مسکن و ساخت و ساز کشور احساس می‌شود نبود مسکن استیجاری است.

  • وام بانکی بدون ضامن دریافت کنید

    وام بانکی بدون ضامن دریافت کنید

    زمانی که برای خرید کالاها، مسکن، ازدواج، آغاز کسب و کار یا کارهای اینچنینی نیاز به بودجه بالایی داریم، یکی از راه‌های متداول پیش رو، وام گرفتن از بانک است. بانک‌ها وام‌های مختلفی را به منظورهای متنوعی به متقاضیان ارائه می‌کنند که هر کدام شرایط و مبالغ مختلفی دارد.

  • پیش بینی قیمت مسکن در سال 1401

    پیش بینی قیمت مسکن در سال 1401

    بررسی و پیش بینی قیمت مسکن در سال 1401 برای عمده خانوارهای ایرانی یک ضرورت است. زیرا بخش مسکن و مستغلات در فرهنگ ایرانی و اقتصاد خانوار سهم مهمی را دارا می باشد. میز بازار تحریریه در اسفند سال 1399 پیش بینی کرد که قیمت مسکن در سال 1400 کمتر از 10 درصد افزایش می یابد که داده های آماری نشان می دهد صحت آن اثبات شده است. اما در سال 1401 بر بازار مسکن چه خواهد گذشت؟

  • بازار اجاره در تهران سامان می‌گیرد

    بازار اجاره در تهران سامان می‌گیرد

    شهردار تهران از ساخت 180 هزار واحد مسکونی در پایتخت برای سال 1401 خبر داد که در راستای آن شاهد ساماندهی بازار اجاره بها خواهیم بود. علیرضا زاکانی گام مهم شهرداری تهران در حوزه معیشت پایتخت‌نشینان را ساخت مسکن دانست و تاکید کرد: به دنبال این هستیم تا سال پیش رو ۱۸۰ هزار واحد مسکن در شهر تهران ساخته شود. این اقدام باعث می‌شود تا ضمن جبران عقب‌ماندگی پایتخت در حوزه تولید مسکن، بی‌سامانی حوزه اجاره‌نشینی را نیز ساماندهی کند.

  •  قیمت مسکن در 50 سال!

    قیمت مسکن در 50 سال!

    بیت‌الله ستاریان، کارشناس اقتصاد مسکن، بیان کرده که نرخ مسکن در 40 تا 50 سال گذشته رشد عجیبی پیدا کرد.

  • بهره‌برداری ۱۵۰ واحد مسکونی در سی‌سخت

    بهره‌برداری ۱۵۰ واحد مسکونی در سی‌سخت

    ۱۵۰ واحد مسکونی با حضور سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در شهر سی‌سخت به بهره‌برداری رسید. خبرگزاری میزان - بنا به اعلام دفاع‌پرس،۱۵۰ واحد مسکونی با حضور سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در شهر سی‌سخت به بهره‌برداری رسید.

  • منتظر کاهش قیمت مسکن باشیم؟

    منتظر کاهش قیمت مسکن باشیم؟

    فعالان بازار مسکن معتقدند با توجه به سیاست‌های دولت در بخش مسکن، روند نزولی رشد نرخ تورم و افزایش تولید مسکن در سال آینده قیمت‌ها در بازار املاک کاهشی و حتی ریزشی خواهد بود.پیش‌بینی قیمت مسکن .مشاهدات میدانی از وضعیت قیمت مسکن در چند منطقه پایتخت، از تعادل نسبی و منطقی‌تر شدن قیمت‌ ها خبر می‌دهد. افزایش قیمت مسکن که این سال‌ها تحت تاثیر افزایش قیمت دلار و کمبود عرضه، روند صعودی به خود گرفته بود.

  • مدت زمان خانه دار شدن در پایتخت ۷۰ سال

    مدت زمان خانه دار شدن در پایتخت ۷۰ سال

    شهرداری تهران در بازار مسکن و قیمت مسکن ورود جدی می کند زاکانی، شهردار تهران با بیان اینکه ۶۵ درصد حقوق مستاجران در تهران به اجاره خانه اختصاص می یابد، گفت: متقاضیان مسکن با یک حقوق متعارف در تهران، ۷۰ سال زمان می برد که صاحب مسکن شوند.

  • لوکوموتیو مسکن، قطار اقتصاد را می‌کِشد؟

    لوکوموتیو مسکن، قطار اقتصاد را می‌کِشد؟

    بخش مسکن به عنوان یک حوزه پیشران که با دست کم ۱۳۴ بخش اقتصادی ارتباط دارد، سال ۱۴۰۰ را در شرایطی به پایان می‌رساند که با کمبود منابع مالی، رکود ساخت و ساز، رکود معاملات، جهش قیمت‌ها در بخش فروش و اجاره دست و پنجه نرم کرد اما اخبار امیدوارکننده‌ای برای رونق تولید از طریق طرح ساخت یک میلیون واحد در سال و تزریق ۴۴۰ هزار میلیارد تومان به وزارت راه و شهرسازی شنیده می‌شود.

  • بازار املاک کشش قیمت‌‌ها را ندارد

    بازار املاک کشش قیمت‌‌ها را ندارد

    قیمت ملک را به عناوین مختلف بالا ببرند و جو جامعه را آماده پذیرش روند افزایشی قیمت ها کنند، اینها اینگونه القاء می‌ کنند که قیمت ملک در حال افزایش است تا مردم هرچه سریعتر با قیمت‌ های بالا کنار بیایند و ملک مورد نظر خود را با قیمت پیشنهادی خریداری کنند.مصطفی قلی خسروی، رییس اتحایه مشاوران املاک درباره قیمت معتقدم با توجه به افزایش بی رویه قیمت مسکن در سالهای گذشته و ایجاد یک قیمت کاذب، بازار، کشش قیمت‌ های نجومی جدید را نخواهد داشت و شاهد ثبات بازار و رونق معاملات باشیم.

  •  بازار اجاره در کوتاه‌مدت به ثبات نمی‌رسد

    بازار اجاره در کوتاه‌مدت به ثبات...

    یک عضو هیات علمی دانشگاه تهران معتقد است با شرایط اقتصادی موجود، بعید است بتوانیم در بازار اجاره مسکن در کوتاه مدت به آرامش و ثبات برسیم.

  • بازار رهن و اجاره

    بازار رهن و اجاره

    اظهار نظر عجیب رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره بازار رهن و اجاره صاحبخانه‌ها خانه‌های خود را با نرخ پایین تر اجاره می‌دهند؟ رئیس اتحادیه مشاوران املاک معتقد است در دو ماه اخیر بازار اجاره مسکن به ثبات رسیده و برخی موجران حتی با نرخ هایی پایین تر حاضر به واگذاری املاک خود به بازار اجاره هستند.

  • افتتاح ۵۵۰۰ واحد مسکن مهر در کشور

    افتتاح ۵۵۰۰ واحد مسکن مهر در کشور

    امروز ۵ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی از تعاونی‌های مسکن مهر در ۱۳ استان افتتاح شد. امروز ۲۲ اسفند, ۵ هزار و ۵۰۰ واحد از تعاونی‌های مسکن مهر در ۱۳ استان با حضور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و حجت الله عبدالملکی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در وزارت راه و شهرسازی به صورت برخط (انلاین) افتتاح شد.

  • قیمت میلگرد

    قیمت میلگرد

    قیمت میلگرد ظفربناب از جمله پر بازدیدترین محصولات شهرآهن بوده که قیمت لحظه ای آن مورد توجه قرار گرفته است. میلگرد از پر مصرف ترین صنایع فولادی است که در انواع گوناگونی تولید می شود و کاربرد گسترده ای دارد. از این جهت اطلاع از قیمت این محصولات حائز اهمیت است. کارخانه های میلگرد سازی بسیاری در کشور وجود دارد که با کیفیت ترین محصولات را تولید و نیاز کشور را برطرف می کنند.

  • واحد های خالی در ایلام مشمول مالیات شد

    واحد های خالی در ایلام مشمول مالیات شد

    مدیرکل امور مالیاتی ایلام گفت: مطابق آمارها، یک هزار و ۴۱۵ احد مسکونی خالی در ایلام مشمول پرداخت مالیات شده است. سعید کریمی اظهار داشت: بر اساس آمار اعلام شده از طرف وزارت راه و شهرسازی این واحدهای مسکونی در استان ایلام شناسایی شده و مطالبه مالیات آن‌ها در دست اقدام است.

  •  هزینه مسکن تبدیل به ابرهزینه

    هزینه مسکن تبدیل به ابرهزینه

    در سال 90 شهروندان تهرانی قدرت خرید 4 مترمربع از یک خانه را داشتند اما اکنون توانایی خرید حداکثر ۲ متر مربع را دارند. راهکار فرار از فقر مسکن کدام است؟ شاخص اصلی برای بررسی رفاه خانوارها با درآمد سرانه مشخص می‌شود. آمارهای به دست آمده در دهه اخیر حاکی از جایگزینی فقر ملکی به جای رفاه متعارف در زندگی ایرانی‌ها است.

  • وعده جدید وزیر راه

    وعده جدید وزیر راه

    در نهضت ملی مسکن برای ساکنان شهر تهران، ایوانکی استان سمنان که مراکز صنایع است برنامه‌ریزی شده، اراضی به شکل ویلایی واگذار می‌شود. وزیر راه و شهرسازی از واگذاری زمین نهضت ملی مسکن به‌صورت ویلایی در برخی شهرهای جدید کشور خبر داد.

  • پول ساخت مسکن را دولت از چه کسی می‌گیرد

    پول ساخت مسکن را دولت از چه کسی می‌گیرد

    با مصوبه مجلس، رقم کل تسهیلات پرداختی از سوی بانک‌ ها برای ساخت یک‌ میلیون واحد مسکونی در سال آینده افزایش یافت. به گزارش زنهار، در جریان تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۱ در مجلس، مصوب شد بانک‌ها برای سال آینده دست‌کم ۴۰۰‌هزار میلیارد تومان برای ساخت یک‌میلیون واحد مسکونی در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن، پرداخت کنند.

  • خبر مهم برای مستاجران

    خبر مهم برای مستاجران

    افزایش سقف تسهیلات کمک ودیعه مسکن به ۷۰ میلیون تومان، تشکیل نظام اجاره‌داری حرفه‌ای در همراهی با شرکت‌های خصوصی و همچنین اجرای مالیات بر خانه‌های خالی، سه راهکار وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی بازار اجاره عنوان شده است.

  • تخریب ویلاهای مجلل حاشیه رودخانه ها

    تخریب ویلاهای مجلل حاشیه رودخانه ها

    ویلاهای مجلل حاشیه رودخانه ها را تخریب می کنید؛ چرا به کسانی که مجوز ساخت اینها را داده اند کار ندارید؟ یکی از این بناها که پریروز تخریب شد، ویلای بسیار مجللی بود که به گفته یک مسئول قضایی حاضر در محل، ساختمان اولیه آن در سال ۵۴ ساخته شده است و طی سال های گذشته، بازسازی و به طور غیرقانونی با تخلفات ساختمانی، بخش‌هایی به آن اضافه شده است.

  • بالا رفتن آمار اجاره نشینی

    بالا رفتن آمار اجاره نشینی

    آمار‌ها نشان می‌دهد در سال ۹۰ حدود ۲۶ درصد خانوار کشور اجاره‌نشین بودند. اما تا پایان سال ۹۹ تعداد خانوار مستاجر به بیش از ۳۸ درصد رسیده است. اطلاعات مراکز آماری نشان می‌دهد بیشترین رشد اجاره‌نشینی مربوط به ۴ سال گذشته است. در سال ۹۵، بر اساس سرشماری نفوس و مسکن، از ٢٣ میلیون و ٥٨٠ هزار و ٢٢١ خانوار در واحد‌های مسکونی کشور، ۶۰،۵ درصد از خانوار‌ها مالک و ۳۰، ۷ درصد خانوار‌ها اجاره‌نشین بودند. اما در پایان سال ۹۹ این عدد با رشد ۸ درصدی به بیش از ۳۸ درصد رسیده است.