محله های شهری / محله پونک تهران

محله پونک تهران

محله پونک تهران

پونک محله ای در شمال تهران است که در منطقه ۲ و ۵ شهرداری تهران واقع شده‌است. طبق آخرین آمار سرشماری سال ۱۳۹۰، این محله حدود ۲۹۰۰۰ نفر جمعیت دارد. جایگاه جغرافیایی و شهری محدوده مرزی این محله از از شمال به بزرگراه هاشمی رفسنجانی (نیایش)، از جنوب به بزرگراه شهید همت، از شرق به رودخانه پونک (بوستان نهج البلاغه) و از غرب به بزرگراه ستاری منتهی می‌شود.


محدوده محلی

پونک از غرب به محله جنت آباد، از شرق به محله شهرک غرب، از شمال به محله چهاردیواری و از جنوب به محله محله باغ‌فیض محدود می‌شود.

ده پونک
ده پونک در قدیم محل باغ‌های بزرگ و توتستان‌های قدیمی غرب تهران بوده‌است که از این باغ‌ها شمار کمی امروزه به‌جا مانده‌است. وجه نامگذاری آن به علت فراوانی گل پونه در دره پونک در قدیم است.

قدمت این ده به بیش از هشتصد سال می‌رسد و درخت بید معروفی در محله وجود دارد که نشان‌دهنده این قدمت است.

این روستا متعلق به عبدالحسین میرزا فرمانفرما بود که بخشی از آن را به پسرش صبار بخشید.

بلوارها و میدان‌های اصلی
بلوار عدل
بلوار مخبری (خیابان۳۵ متری گلستان)
بلوار میرزابابایی
بلوار کمالی
میدان عدل
میدان استاد نظر
خیابان سردارجنگل
خیابان ایران زمین شمالی
خیابان ایران زمین جنوبی
بلوار زیتون
خیابان تختی
خیابان طالقانی
حمل و نقل عمومی
مترو

این محله مترو ندارد اما به چندین ایستگاه مترو با استفاده از اتوبوس و تاکسی دسترسی دارد.

ایستگاه مترو میدان صنعت (خط ۷ مترو تهران) اهالی این محله می‌توانند با استفاده از اتوبوس‌های شرکت اتوبوسرانی تهران و استفاده از خط اتوبوس میدان صنعت-کوهسار با این ایستگاه دررفت و آمد باشند.

ایستگاه مترو شهید اشرفی اصفهانی (خط ۶ مترو تهران) با استفاده از اتوبوس‌های خط BRT10 می‌توان به این ایستگاه مترو دسترسی داشت.

ایستگاه مترو صادقیه (خط ۲ مترو تهران) با استفاده از خط BRT10 می‌توان به این ایستگاه دسترسی داشت. همچنین خط اتوبوس مترو صادقیه -جنت آباد هم برای دسترسی به این ایستگاه مناسب است.

ایستگاه مترو میدان آزادی (خط ۴ مترو تهران) با استفاده از خط BRT10 می‌توان به این ایستگاه دسترسی داشت.

ایستگاه مترو ارم سبز (خط ۴ مترو تهران) با استفاده از اتوبوس‌های خط ارم سبز-انتهای بلوار عدل می‌توان به این ایستگاه مترو دسترسی داشت.

ایستگاه مترو چیتگر (خط ۵ مترو حومه) با استفاده از اتوبوس‌های خط شریعتی-چیتگر می‌توان به این ایستگاه دسترسی داشت.

ایستگاه مترو تجریش (خط ۱ مترو تهران) با استفاده از تاکسی‌های خط پونک-تجریش واقع در میدان پونک می‌توان به این ایستگاه رسید.

BRT

سامانه ۱۰ اتوبوس‌های تندروی تهران از محله پونک عبور می‌کنند و مسافران می‌توانند از طریق آن به میدان دوم صادقیه، میدان آزادی و سپس جنوب شهر تا نزدیکی بزرگراه آزادگان یا به سمت شمال و محله‌های چهار دیواری، مرادآباد، دانشگاه علوم تحقیقات و محله جنت آباد رفت و آمد کنند.

تاکسی

ایستگاه تاکسی واقع در میدان پونک به مناطقی از تهران در حال سرویس دهی هستند.

اماکن شاخص

مرکز خرید تیراژه در پونک
مجتمع تجاری بوستان
مجتمع تیراژه
بوستان نهج البلاغه
بارگاه امامزادگان عینعلی و زینعلی
برج‌های مسکونی تجاری جام‌جم همت
دیوان عدالت اداری
اداره کل ثبت احوال تهران
شرکت گلستان
دانشگاه آزاد اسلامی سازمان مرکزی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
دانشگاه علم و فرهنگ

  • محله تجریش در تهران

    محله تجریش در تهران

    تجریش یکی از محله‌های کلانشهر تهران است. میدان تجریش (سر پل تجریش) که نقطهٔ پایانی خیابان ولیعصر است، یکی از مکان‌های تجاری و شلوغ تهران به‌شمار می‌رود. بازار قدیم تجریش هم مابین میدان تجریش (سر پل تجریش) تا میدان قدس (تجریش قدیم) قرار دارد و از بازارهای مهم تهران شمرده می‌شود. مسیری از تجریش می‌گذرد با پلی بر روی آن که به سر پل تجریش معروف است و امروزه همان بخش اصلی میدان تجریش است. سر پل تجریش در گویش محلی فارسی تجریش در قدیم گوگَل نامیده می‌شد که به معنی «[پلِ] گلهٔ گاو» است.

  • محله گود زنبورک‌خانه تهران

    محله گود زنبورک‌خانه تهران

    گود زنبورک‌خانه که گاه چال زنبورک‌خانه نیز نامیده می‌شد، نام یکی از محلات قدیمی تهران بود که در نزدیکی سر قبر آقا در شمال خیابان مولوی امروزی قرار داشت.

  • محله گار ماشین تهران

    محله گار ماشین تهران

    گار ماشین که گاه به اشتباه «گارد ماشین» نیز گفته می‌شود، نام محله‌ای در جنوب تهران دورهٔ ناصری بود که ایستگاه ماشین دودی موسوم به گار ماشین در آن قرار داشت.

  • یافت‌آباد تهران

    یافت‌آباد تهران

    یافت‌آباد محله‌ای قدیمی در جنوب غربی شهر تهران است که در منطقه ۱۸ شهرداری تهران واقع شده‌است.

  • محله پامنار تهران (مناره)

    محله پامنار تهران (مناره)

    منار واقع در محله پامنار مربوط به سدهٔ ۱۳ ه‍.ق است و در تهران، محله پامنار واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۳۳۴ با شمارهٔ ثبت ۴۱۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این منار مرکز محله پامنار است.

  • محله قنات‌آباد لرستان

    محله قنات‌آباد لرستان

    قنات‌آباد ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد: قنات‌آباد (خرم‌آباد) قنات‌آباد (شیروان و چرداول)

  • محله ی جوادیه (تهران)

    محله ی جوادیه (تهران)

    جوادیه یکی از شناخته‌شده‌ترین و از محله‌های قدیمی شهر تهران است. جوادیه در جنوب‌غربی میدان راه‌آهن واقع شده‌است و خط غربی راه‌آهن از محدوده جوادیه می‌گذرد. این محله در جنوب شهر تهران واقع شده و در منطقه ۱۶ تهران قرار دارد.

  • محله خانی‌آباد در تهران

    محله خانی‌آباد در تهران

    خانی‌آباد یکی از محله‌های قدیمی تهران است. در حال حاضر این محله در جنوب تهران در منتهی الیه جنوب منطقه ۱۲ شهر تهران واقع شده است.

  • محله چاله‌حصار در تهران

    محله چاله‌حصار در تهران

    چاله‌حصار یکی از محلات جنوب تهران بود که چون آن را خاکبرداری و خاکش را به مصرف حصارکشی تهران رسانده بودند، مقدار زیادی چاله گودمانند داشت، بعدها برای تخلیهٔ زباله‌های شهر از آنجا استفاده می‌کردند.چاله‌حصار بخشی از محلهٔ سنگلج به شمار می‌آید.

  • محله چاله‌میدان تهران

    محله چاله‌میدان تهران

    چاله‌میدان از محله‌های قدیم تهران بود. این محل که قبلاً در دورهٔ صفویه خاک آن را به مصرف حصارکشی تهران رسانده بودند، وضعی مشابه چاله‌حصار داشت و محل تخیله زبالهٔ تهران به حساب می‌آمد. چالهٔ این محله تا مدت‌ها مکان امنی برای خلافکاران بود تا این که بعدها میدانی در آن‌جا احداث شد و به چاله‌میدان معروف شد.

  • عودلاجان

    عودلاجان

    عودلاجان یا اودلاجان یا لارجان از محله‌های قدیمی شهر تهران است که ساکنین آن در قدیم بیشتر یهودی بودند و از غرب به خیابان ناصرخسرو، از شرق به ری، از شمال به امیر کبیر و از جنوب به ۱۵ خرداد محدود است و سه محله اصلی امامزاده یحیی، پامنار و ناصرخسرو را در بر می‌گیرد که از نظر تاریخی، به دلیل وجود بناهای تاریخی متعدد، بسیار غنی است.

  • محله سنگلج در شهر تهران

    محله سنگلج در شهر تهران

    سَنگِلَج یکی از محله‌های قدیمی شهر تهران است که در کنار ۴ محلهٔ دیگر یعنی بازار، ارگ، عودلاجان و چاله‌میدان درون حصار شاه‌تهماسبی قرار داشتند. تئاتر سنگلج از قدیمی‌ترین سالن‌های تئاتر در ایران است که هنوز دایر است.