بازار املاک / آیا دارایی های پاسارگاد از کیفیت برخوردار هستند؟

آیا دارایی های پاسارگاد از کیفیت برخوردار هستند؟

آیا دارایی های پاسارگاد از کیفیت برخوردار هستند؟

بانک پاسارگاد املاک تملیکی اش را ۲۰۰۰ میلیارد تومان حساب کرد بانک پاسارگاد بیش از هزار و ۱۱۸ واحد مسکونی، تجاری و زمین را تحت تملیک خود درآورده که در اموال تملیکی بسیاری از آنها در مرحله رسیدگی است و در اموال بانک نیز بیش از ۱۰۰ مورد فاقد سند ویا سرقفلی است.

براساس مصوبه مورخ ۲۶ تیرماه ۱۴۰۰، هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، تمامی ناشران ثبت شده نزد سازمان موظف شدند فهرست زمین و ساختمان‌های خود را مانند الگوی منتشر شده از سوی «سازمان»، در گزارش فعالیت هیأت مدیره به مجامع عمومی عادی سالیانه یا عادی به طور فوق العاده، افشا کنند.

در ابلاغیه هفته گذشته مدیر نظارت بر ناشران سازمان، جدولی پیوست شد که بر این اساس، فهرست زمین و ساختمان‌های ناشران، باید طبق مختصات عنوان شده در این جدول، منتشر شود. همچنین مبالغ مندرج در جدول یاد شده باید با مبالغ متناظر آنها طبق آخرین صورت‌های مالی سالانه حسابرسی شده مطابقت داشته باشد.

بانک پاسارگاد هم که با نماد «وپاسار» در بورس فعال است، یکی از بانک‌های بزرگ بخش خصوصی است که همزمان یکی از بزرگترین بنگاه‌دارهای کشور هم محسوب می‌شود. این بانک  در حالی ۲۴۸هزار میلیارد ریال دارایی دارد که حدود ۹۲ درصد آن بدهی می باشد و به معنی این است که نسبت کفایت سرمایه این بانک وضعیت مناسبی ندارد به ویژه آن که  در لیست املاک تملیکی این بانک بسیاری  در مرجله طرح دعوی  بوده و در لیست اموال دارایی های بانک پاسارگاد  نیز بیش از صد مورد فاقد سند و یا سرقفلی هستند.  

براساس اطلاعیه‌ای که این بانک در سامانه کدال منتشر کرده است، این بانک یک هزار و ۱۱۸ واحد مسکونی، تجاری و زمین را تحت تملک خود در آورده است که ارزش دفتری آنها و بهای دفتری‌شان یک هزار و ۹۴۱ میلیارد تومان و ۱۴۷ میلیون عنوان شده است.

بخشی از این زمین‌ها و واحدهای مسکونی «فاقد سند» اعلام شده‌اند و بخش دیگری نیز اعلام شده که بدهی‌شان تصفیه و فک رهن شده‌اند

این بانک همچنین دارای ۲۹۳ ساختمان متعلق به بانک است که بهای تمام شده آنها ۵۹۱ میلیارد و ۲۴۸ ملیون و ۵۰۰ هزار تومان بیان شده است. که با توجه به اعلام وضعیت این اموال به نظر نمی رسد همه دارایی های این  بانک از کیفیت مناسب برخوردار باشند.  

براین اساس هزینه استهلاک انباشته آنها نیز ۱۵۸ میلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان اعلام شده است.

با این حال ارزش دفتری املاک متعلق به این بانک که بیشتر آنها ساختمان شعبه بانک پاسارگاد هستند، ۴۳۳ میلیارد تومان عنوان شده است.

با وجودی که شاید هزینه نگهداری املاک مازاد برای بانک‌ها مشکلی ایجاد نکند اما برای کشور و سیستم اقتصادی بسیار سنگین و گران تمام می‌شود.

دولت در آیین‌نامه فروش اموال مازاد به بانک‌ها اجازه داده است که از قیمت کارشناسی روز فروش ملک، تا ۳۰ درصد کاسته شود تا املاک مزبور به فروش برسند و حتی این تمهید پیش بینی شده است که ۲۰ درصد ملک به صورت نقد داده شود و الباقی در اقساط ۳۶ ماهه پرداخت شود.

در ماده ۴ آیین نامه نحوه واگذاری دارایی های غیرضروری و اماکن رفاهی بانک ها مصوب سی‌ام دی‌ماه ۱۳۸۶ آمده است: بانک‌ها مکلفند تمام دارایی‌های غیر ضرور جزءهای (۱) و (۲) بند (الف) ماده (۱)[اموال تملیکی یکی از این موارد است] را توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی کرده و پس از تأیید کمیسیون معاملات و با رعایت قوانین و مقررات به صورت مزایده و به شیوه نقد و یا نقد و اقساط، به فروش رسانند.


به گزارش بازار

  • ریزش شدید قیمت مسکن در بالاشهر تهران

    ریزش شدید قیمت مسکن در بالاشهر تهران

    قیمت برخی فایل‌های ملکی بخصوص در مناطق شمالی تهران به شکل محسوسی کاهش یافته است و قیمت مسکن در این مناطق کاهش ۱۵ تا ۳۰ درصدی را ثبت کرده است.

  • بازار مسکن یک نفس راحت می‌کشد

    بازار مسکن یک نفس راحت می‌کشد

    کارشناسان صنفی می گویند خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی باعث کاهش نسبی فشاربر بازارمسکن اجاره ای شده وعرضه مسکن دربرخی نقاط را افزایش داده است.

  • مسکن قفل شد، قیمت ریخت

    مسکن قفل شد، قیمت ریخت

    بازار مسکن طی دو سال اخیر با رکود سنگینی مواجه شده است و شاهد آن بودیم که معاملات بازار مسکن هر روز کاهش قابل توجهی را تجربه می‌کند.

  • بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

    بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام...

    با رسیدن فصل اجاره مسکن شاهد آن هستیم نرخ ها در برخی از مناطق کاهشی و در برخی از مناطق با رشد قیمت رو‌به‌رو شده است.

  • بازار مسکن پس از خروج گسترده اتباع به کدام سمت می‌رود؟

    بازار مسکن پس از خروج گسترده اتباع به...

    خروج گسترده اتباع غیرمجاز از کشور، زمینه‌ساز کاهش قیمت مسکن و اجاره‌بها و ورود بازار به دوره‌ای از ثبات شده است.

  • رکود سنگین در بازار ملک

    رکود سنگین در بازار ملک

    گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که قیمت فایل‌های فروش در تهران ۸.۵ درصد افت کرده است. همچنین قیمت مسکن در برخی محله‌های منطقه یک، سه و حتی بخش‌هایی از منطقه دو، نسبت به یک ماه گذشته ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

  • خروج اتباع افغان قیمت مسکن در تهران را کاهش داد

    خروج اتباع افغان قیمت مسکن در تهران را...

    مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که با شدت گرفتن خروج اتباع، عرضه مسکن در بخش املاک کلنگی به‌ویژه در مناطق پایین‌شهر افزایش یافته است.

  • ربزش سنگین قیمت مسکن در راه است

    ربزش سنگین قیمت مسکن در راه است

    خریداران واقعی نباید فریب تحلیل‌های هیجانی را بخورند؛ کاهش قیمت اگر هم رخ دهد، تدریجی و غیرقابل لمس خواهد بود.

  • پشت پرده سقوط آزاد قیمت مسکن

    پشت پرده سقوط آزاد قیمت مسکن

    باتوجه به داده های مرکز آمار ایران، نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه ۱۴۰۴ روندی کاهشی داشته است که به نظر می رسد این روند کاهشی بیشتر از آنکه به دلیل ساماندهی بازار خرید و فروش ملک باشد ناشی از عوامل دیگری است.

  • وضعیت بازار مسکن بعد از جنگ ۱۲ روزه

    وضعیت بازار مسکن بعد از جنگ ۱۲ روزه

    در بخش مسکن شرایط مثل ماه‌های گذشته است و رونق چندانی نداشته.

  •  خبر مهم برای خریداران مسکن ملی

    خبر مهم برای خریداران مسکن ملی

    اصلی‌ترین مانع، کم‌کاری شبکه بانکی در پرداخت وام‌های مسکن و بی‌توجهی به قانون جهش تولید مسکن است.

  • مسکن ارزان شد اما مستاجران همچنان تحت فشار مالکان

    مسکن ارزان شد اما مستاجران همچنان تحت...

    بررسی‌های آماری و داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه امسال روندی کاهشی داشته و نشانه‌هایی از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در این بازار مشاهده می‌شود.

  • تصمیم بحث‌برانگیز رسماً ابلاغ شد

    تصمیم بحث‌برانگیز رسماً ابلاغ شد

    بر اساس دستورالعمل‌ جدید نهادهای انتظامی، اجاره هر نوع ملک به اتباع غیرمجاز از این پس غیرقانونی محسوب می‌شود. در صورت تخلف، نه‌تنها قولنامه تنظیم‌شده فاقد اعتبار است، بلکه ملک مورد نظر نیز پلمپ، مهر و موم و در صورت لزوم، مصادره خواهد شد.

  • واکاوی بازار اجاره مسکن در بحران جنگ و پساجنگ

    واکاوی بازار اجاره مسکن در بحران جنگ و...

    تنش‌های اخیر بین ایران و اسرائیل موجب مهاجرت ساکنان تهران به شهر‌های دیگر، به ویژه استان‌های شمالی شده است.

  • پیش بینی بازار اجاره در تابستان ۱۴۰۴

    پیش بینی بازار اجاره در تابستان ۱۴۰۴

    در شرایطی که کشور در بحبوحه تابستان و فصل نقل‌وانتقالات قرار دارد، و هم‌زمان بسیاری از شهرها تحت تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم تنش‌های جنگی و فضای ناامن منطقه‌ای قرار گرفته‌اند، انتظارات عمومی از دولت برای ایجاد تغییرات اساسی در حوزه مسکن بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.

  • مالکان با انصاف شدند

    مالکان با انصاف شدند

    نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: در شرایط کنونی کشور با همدلی و اتحاد مردم شاهد آن هستیم که بسیاری از مالکان اجاره‌های خود را کاهش و یا بخشیده‌اند.

  • دغدغه بزرگ مستاجران رفع شد

    دغدغه بزرگ مستاجران رفع شد

    در نشست شورای مسکن موضوع ساماندهی بازار اجاره و تعیین نرخ کارشناسی اجاره‌بها پیگیری شد.

  • پیش بینی بازار مسکن در تابستان ۱۴۰۴

    پیش بینی بازار مسکن در تابستان ۱۴۰۴

    در حالی‌که فصل‌های بهار و تابستان طبق عرف سال‌های گذشته، همواره به‌عنوان زمان طلایی معاملات مسکن شناخته می‌شدند، فصل‌هایی که به دلیل بهبود شرایط آب‌وهوایی، افزایش جابه‌جایی خانوارها، پایان سال تحصیلی و شروع پروژه‌های ساخت‌وساز، تقاضا برای خرید، فروش و اجاره ملک به اوج می‌رسید، امسال شرایط به‌گونه‌ای متفاوت و نگران‌کننده رقم خورده است.

  • خریداران و متقاضیان مسکن ملی بخوانند

    خریداران و متقاضیان مسکن ملی بخوانند

    وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۸۴۰ هزار واحد داریم که از پنج سال پیش عملیات ساخت آنها آغاز شده است و به طور قطع یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در وزارتخانه پیگیر آن خواهیم بود، همین است.

  • وام ۴۰۰ میلیونی برای دهک‌های یک تا سه

    وام ۴۰۰ میلیونی برای دهک‌های یک تا سه

    مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه گفت: تسهیلات قرض‌الحسنه با سقف ۴۰۰ میلیون تومان برای دهک‌های اول تا سوم از طریق نهادهای حمایتی پرداخت می‌شود و نرخ سود آن نیز ۴ درصد در نظر گرفته شده است.

  • مستاجران در این بحران تنها مانده‌اند

    مستاجران در این بحران تنها مانده‌اند

    افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها، کاهش توان خرید خانوارها و نبود نظارتی مؤثر، مستأجران را در تنگنای تلخ انتخاب میان «ماندن یا رفتن» قرار داده است.