بازار املاک / طرح نهضت ملی مسکن البرز

طرح نهضت ملی مسکن البرز

طرح نهضت ملی مسکن البرز

استان مهاجر پذیر البرز با گستره ای حدود پنج هزارو ۸۰۰ کیلومتر مربع سالانه بین ۱۰۰ هزار تا ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت آن افزوده می شود که به همین دلیل در کنار توسعه زیر ساخت ها ، تامین سرپناه یکی از مهمترین دغدغه های مردم و مسوولان در این استان است. عدم تناسب رشد جمعیت و واحد های مسکونی در پرتراکم ترین استان کشور یعنی البرز سبب شده تا طرح مسکن مهر دولت های نهم و دهم و اقدام ملی دولت های یازدهم و دوازدهم نتواند پاسخگوی جمعیت متقاضی مسکن در البرز باشد، طرح هایی که تکمیل بخشی از بناها و زیر ساخت های

ساخت حدود ۹۲ هزار واحد مسکونی مهر 


در دولت های نهم و دهم در استان البرز کلید خورد اما  تکمیل و واگذاری بیش از ۷۰   درصد این واحدها به دولت های بعدی رسید.
مهمترین کاستی این واحدها در بخش زیر ساخت هایی مانند آب ، برق ، تلفن ، گاز ، مراکز بهداشتی درمانی ، آموزشی ، فرهنگی و خدمات عمومی بود که سبب شد 
تا بخشی از متقاضیان این مسکن حتی از تحویل واحدهای خود صرف نظر کنند.

به همین دلیل حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار واحد مسکونی مهر در شهرجدید مهستان شهرستان ساوجبلاغ فاقد متقاضی ماند.
 می بایست دولت سیزدهم در آغاز فعالیت خود  ضمن تعیین تکلیف این واحدها ، زیرساخت ها را نیز تکمیل  می کرد.

 سرانجام ساماندهی این واحدها تا ماه های اخیر ادامه داشت 
مسوولان امر نهایت تلاش خود را برای خاتمه دادن به  پرونده مسکن مهر به کار بستند هر چند که هنوز هم کاستی در بخش زیر ساخت های این مسکن  وجود دارد.



دولت سیزدهم  در کنار سر و سامان دادن به مسکن مهر و طرح اقدام ملی 



 حرکتی جدید به نام طرح نهضت ملی مسکن را کلید زد ، حرکتی که فراگیر تر و سنجیده تر از طرح های مسکن مهر و طرح اقدام ملی مسکن به نظر می رسد. 


روندی که نهضت ملی مسکن البرز در گام نخست طی کرد



طرح نهضت ملی مسکن در استان البرز ابتدا با نیازسنجی عمومی و برآورد نیازهای واقعی در قالب نام نویسی از متقاضیان در  این استان شکل گرفت که ثبت نام از مردم مهمترین گام برای شناسایی نیازمندان  واقعی بود.
نکته اساسی و مهمی که  متولیان طرح نهضت ملی مسکن به آن اشاره و تاکید دارند 
این است که  این طرح در مکان های برخوردار از امکانات زیربنایی مانند رفاهی ، آموزشی ، درمانی، آب ،برق ، گاز، مخابرات و سایر نیازها ساخته و جانمایی شود تا مردم دچار کاستی های مسکن مهر نشوند.


نام نویسی و غربالگری طرح نهضت ملی مسکن البرز




به گفته رضا خالقی   مدیرکل راه و شهرسازی البرز، ۲۳۰ هزار نفر در مرحله نخست  ثبت نامی  طرح نهضت ملی مسکن در این استان  نام نویسی کردند  
که تاکنون  ۹۸ درصد این افراد پالایش و تعیین تکلیف شده اند؛  از این تعداد حدود ۲۵ هزار نفر واجد شرایط بوده  که پرونده آنها نهایی شده است.
از مجموع ۲۵ هزار خانوار واجد شرایط تاکنون ۱۰ هزار خانوار برای دریافت تسهیلات به بانک مسکن  استان معرفی شده اند که از این تعداد حدود هفت هزار خانوار آنها پروژه های مسکونی خود را شناخته اند.


تشکیل قرارگاه مسکن در البرز 


 بر همین اساس به دستور استاندار البرز قرار گاه مسکن در این استان تشکیل شد 
 نیازهای مختلف مسکن از نهضت ملی مسکن تا بازآفرینی بافت های فرسوده استان به صورت هفتگی واکاوی و بررسی می شود و برای این امر برنامه ریزی صورت گرفته است.

مدیرکل راه وشهرسازی البرز در خصوص تامین زیرساخت های آموزشی ، درمانی ، آب ، برق ، گاز ، مخابرات و سایر ملزومات مجتمع های جدید مسکونی استان 
تامین این زیر ساخت ها با تمام توان در حال انجام است .

 افراد بومی واجد شرایط فقط از مزایای این طرح برخوردارمی شوندزیرا  طرح نهضت ملی مسکن فقط برای بومی ها است 
 که داشتن  پنج سال سابقه سکونت جزو شرایط است و کسانی که رد درخواست شده اند شرایط پنج سال سکونت را نداشته اند.


جانمایی زمین برای ساخت ۸۵ هزار واحد مسکونی شهری در البرز



 جانمایی زمین برای  طرح نهضت ملی مسکن در استان البرز پس از ثبت نام از متقاضیان بلافاصله آغاز شد و قرار براین بود  زمین برای ساخت ۱۰۰ هزارو۵۰۰ واحد مسکونی شهری در استان تامین شود .

در اینجا متولیان امر  ساخت مسکن شهری  و  روستایی  را به عنوان ۲ پروژه تعریف کردند که در نهایت ساخت ۸۵ هزار واحد مسکونی در مناطق شهری برای برنامه چهارساله دولت سیزدهم تعیین و مشخص شد.

مدیرکل راه وشهرسازی  استان البرز در بخش دیگری از سخنانش به این موضوع اشاره کرد 

که این استان به خاطر انجام سریع مراحل اداری ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن طبق بررسی ها از استان های پیشرو بوده و تلاش ها براین است تا در زمان مقرر این طرح به نتیجه برسد.

تامین ۱۴۰۰ هکتار زمین در البرز



  سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز  با بیان اینکه  بیش از یک هزار و ۴۰۰ هکتار زمین در قالب طرح نهضت ملی مسکن 
برای ساخت ۹۸ هزار واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی  این استان اختصاص یافته است،برای خانه دار شدن مردم دراین استان مصمم هستیم .

در اجرای طرح نهضت ملی مسکن یکی از اولویت های مهم دولت، ساخت واحدهای مسکونی بر اساس اصول مهندسی و طراحی مناسب است 
تا ساختمانی ایمن، مقرون به صرفه و اقتصادی که تمام شاخص های  ایمنی در آن لحاظ شده باشد، به متقاضیان واگذار شود.

 این مهم می‌تواند راهکار موثری برای حل مشکل خانه‌دار شدن مردم به ویژه قشر جوان جامعه باشد که عمدتا افراد نیازمند و واجد شرایط جامعه را در بر می‌گیرد.
ضرورت دارد بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و تاکیدات رییس جمهور گزارش اقدامات انجام شده در طرح نهضت ملی مسکن در استان البرز به صورت جامع، کامل تدوین شود.
در ابتدای نشست طرح نهضت ملی مسکن استان البرز ، گزارشی از سوی دستگاه های مختلف پیرامون اقدامات انجام شده در اجرای طرح نهضت ملی مسکن ارایه شد.  

شهرجدید مهستان  پیشخوان  و پیشگام نهضت ملی مسکن البرز



 شهر جدید مهستان (هشتگرد) یکی از محدوده های  مهم طرح نهضت ملی مسکن در استان البرز است که به گفته مدیرعامل شرکت عمران این شهر 
دولت سیزدهم ساخت بیش از ۳۴ هزار واحد مسکونی جدید در آن هدفگذاری کرده است.

 ۱۵ هزارو۳۲۰ واحد مسکونی  طرح نهضت ملی مسکن در اردیبهشت ماه امسال و  ۱۳ هزارو۵۰۰ واحد دیگر نیز در آبان ماه جاری فعالیت ساخت آنها  در شهر جدید مهستان کلید خورده است.
تلاش ها براین است تا این واحدهای مسکونی در کمترین زمان ممکن احداث  و پس از تکمیل زیر ساخت ها به مردم واگذار شود.

گام سوم  طرح نهضت ملی مسکن  شهر جدید مهستان به زودی پس از تامین زمین اجرایی می شود.
شهرجدید مهستان (هشتگرد)  با حدود ۸۶ هزار نفر جمعیت یکی از مناطق تامین مسکن محرومان استان های تهران و البرز بوده 
که تاکنون ساخت نزدیک به ۵۰ هزار واحد مسکونی مهر درآن انجام شده که بخشی از آنها به مردم واگذار شده است.

پیش بینی می شود با تکمیل طرح نهضت ملی مسکن  جمعیت این شهر به حدود ۵۰۰ هزار نفر برسد.
با این وجود قرار است امسال ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در تمام مناطق استان  البرز اجرایی  شود و دولت  مصمم است  تا نیاز متقاضیان واقعی در در بخش برآورده کند.


 تامین تسهیلات مورد نیاز طرح نهضت ملی مسکن البرز 



 این بانک برای تامین تسهیلات مورد نیاز طرح نهضت ملی مسکن پای کارآمده و تاکنون قرارداد مشارکت در ساخت  بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی منعقد کرده است .
در صورت ارائه مدارک و مستندات لازم از سوی متقاضیان خود مالک و پیمانکاران معرفی شده تسریع در ادامه انعقاد قرارداد مشارکت مدنی
 نتایج  چشمگیر به همراه خواهد داشت که این بانک مراتب پیگیری مستمر تا حصول نتیجه را از نهاد های متولی و متقاضیان و پیمانکاران در دستور کار خویش قرار داده است.


ورود دستگاه های خدمات رسان 



با اینکه نهضت ملی مسکن استان البرز در آغاز راه است اما تمام دستگاه های خدماتی و اجرایی از جمله آب ، برق ، گاز ، مخابرات ، شهرداری ها 
 و سایر دستگاه ها موظف به همکاری در اجرای این طرح شده و هر دستگاه اجرایی به فراخور ظرفیت خود گوشه ای از کار را بردوش گرفته است

وعده مسوولان اجرایی البرز




مسوولان اجرایی البرز مصمم هستند تا ۸۵ هزار واحد مسکونی  طرح نهضت ملی مسکن شهری و حدود ۱۰ هزار واحد مسکونی روستایی  
را ظرف مدت  سه سال آینده در این استان احداث و با تکمیل زیر ساخت ها به متقاضیان تحویل  شود.

 در مجموع حدود ۳۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در استان البرز در دست ساخت هستند 
ضمن آنکه ۱۲ هزار واحد مسکونی مهر هم در قالب طرح نهضت ملی مسکن در این استان تکمیل و به مردم واگذار شده است.

 استان البرز با جمعیتی حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دارای بیش از ۲ هزار بافت فرسوده و ناکارآمد مسکونی است 
که دولت سیزدهم نیز با برگزاری نشست های تخصصی مصمم است تا طرح بازآفرینی این بافت ها را درقالب نهضت ملی مسکن پیش ببرد.

  • تورم ماهیانه مسکن ۸ درصد افت کرد

    تورم ماهیانه مسکن ۸ درصد افت کرد

    جزئیات تغییر قیمت در بازار مسکن افزایش قیمت مسکن برای خانوارهای ایرانی در خرداد امسال در مقایسه با خرداد سال گذشته نزدیک به ۳۲ درصد بوده است و در مقایسه با یک ماه گذشته نیز ۲.۳ درسرصد افزایش داشته است. این آمار نشان می‌دهد تورم ماهیانه مسکن ۸ درصد افت داشته است.

  • جزئیات تغییر قیمت در بازار مسکن

    جزئیات تغییر قیمت در بازار مسکن

    افزایش قیمت مسکن در خرداد امسال در مقایسه با خرداد سال گذشته برای خانوارهای ایرانی نزدیک به ۳۲ درصد و در یک ماه گذشته ۲.۳ درصد بود که البته آمار از افت ۸ درصدی شتاب تورم ماهیانه این بخش حکایت دارد. بازار مسکن در کل کشور، سومین ماه از سال جاری را با رشد ۲.۳ درصدی قیمت نسبت به ماه گذشته پشت سر گذاشت. طبق اعلام مرکز آمار از شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور، تورم سالیانه مسکن (دوازده ماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۱) کل کشور به ۲۷.۵ درصد رسید.

  • نمايشگاه بين المللي تجهيزات ساختماني

    نمايشگاه بين المللي تجهيزات ساختماني

    آغاز بکار چهاردهمين نمايشگاه بين المللي در و پنجره و تجهيزات ساختماني در هشت سالن نمایشگاه بین المللی تهران با حضور صد‌ها شرکت ساختمانی آغاز بکار کرد. نمایشگاه صنعت در و پنجره و تجهیزات ساختمانی از امروز صبح با حضور شرکت‌های ساختمانی

  • ساخت‌ و سازهای غیرمجاز شهرکرد

    ساخت‌ و سازهای غیرمجاز شهرکرد

    ساخت‌ و سازهای غیرمجاز شهرکرد زیر ذره‌بین کارگروهی ویژه معاون عمرانی فرمانداری شهرکرد گفت: با تشکیل کارگروه ویژه «برخورد با ساخت و ساز و تغییر کاربری غیرمجاز» از هفته گذشته ساخت‌ و سازهای غیراصولی ویژه و تخصصی‌تر بررسی می‌شود. ساخت و سازهای غیرمجاز با کاربری‌های مختلف اعم از مسکونی، تجاری و یا دامداری، تغییر کاربری‌های غیرمجاز و یا موضوعاتی مانند دست‌درازی به اراضی ملی و ساخت و سازهای غیراصولی در داخل شهرکرد و محدوده شهری مواردی هستند که مورد بررسی قرار می‌گیرند.

  • مالیات خانه‌های لوکس فقط ۲۷ میلیون ....!

    مالیات خانه‌های لوکس فقط ۲۷ میلیون...

    وزیر اقتصاد موانع اخذ مالیات از خانه‌های لوکس را نبود ضمانت اجرایی در روند این زمینه می‌داند. عملکرد دو ماهه سازمان مالیاتی در سال جاری نشان می‌دهد که فقط ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از خانه‌های گران قیمت مالیات گرفته شده است.مالیات از واحدهای مسکونی و باغ ویلاهایی که ارزش آنها با احتساب عرصه و اعیان بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، از سال گذشته عضوی از خانواده پایه‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی شد و در آن سال، بالغ بر ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی لوکس شناسایی شد.

  • ارزان‌ترین و گران‌ترین شهرهای کشور

    ارزان‌ترین و گران‌ترین شهرهای کشور

    این ۵ شهر ایران گرانترین خانه‌ها را دارند بررسی گزارش مرکز آمار از قیمت مسکن در شهرهای منتخب کشور نشان می دهد که ۵ شهر تهران، اصفهان، تبریز، شیراز و مشهد گران ترین شهرهای کشور در حوزه مسکن در بهار ۱۴۰۰ بوده اند.اگر چه قیمت مسکن در شهرهای مختلف کشور طی سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است اما در این میان برخی شهرهای کشور، رقم های عجیب و غریبی را در قیمت مسکن ثبت کرده اند و در این میان تهران به عنوان پایتخت کشور از رقبای خود به حد چشمگیری جلوتر است.

  • تمدید قرارداد‌ اجاره مسکن حکم تخلیه برای مستأجران

    تمدید قرارداد‌ اجاره مسکن حکم تخلیه...

    جزئیات تمدید یکساله قرارداد‌های اجاره مسکن و صدور حکم تخلیه برای مستأجران شهر تهران و سایر کلانشهرها 25 درصد، سایر نقاط شهری 20 درصد که در تبصره این ماده نیز آمده است که توافق مالک و مستأجر با نرخ‌های کمتر از موارد فوق بلامانع است. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای بسته پیشنهادی وزارت راه برای حمایت از مستأجران،‌گفت: تا آخر کنار مردم می‌مانیم.

  • قانون اجاره‌داری قبل از زمستان تهیه شود

    قانون اجاره‌داری قبل از زمستان تهیه شود

    محمدباقر قالیباف گفت: وزارت مسکن و شهرسازی پیشنهاد قانون اجاره داری را با دو ماده دیگر ارائه کرده تا قبل از زمستان قانون اجاره داری نیز تصویب شود.

  • ناظر نرخ اجاره مسکن کیست

    ناظر نرخ اجاره مسکن کیست

    روز گذشته وزیر وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد قرارداد‌های مستاجرین در قالب بسته حمایتی جدید به‌صورت یک ساله و خودکار تمدید می‌شود و نیازی به تخلیه نیست. نقش مشاوران املاک در بازار اجاره با وجود تعیین نرخ افزایش اجاره‌بها برای مستاجران، مشاوران املاک مدعی هستند هیچ نقشی در نرخ‌های اجاره ندارند.

  •  احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی

    احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی

    مدیرکل راه و شهرسازی لرستان : احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی در خرم‌آبادمی شود مدیرکل راه و شهرسازی لرستان از آغاز ساحت 2 هزار و 200 واحد مسکن نهضت ملی در خرم آباد خبر داد .

  • کیفیت شن و ماسه کهگیلویه و بویراحمد پایین است

    کیفیت شن و ماسه کهگیلویه و بویراحمد...

    انتقاد معاون عمرانی استاندار؛ کیفیت نامناسب شن و ماسه به زیرساخت‌های عمرانی و ساخت و ساز‌های مسکونی کهگیلویه و بویراحمد ضربه وارد کرده است. کیامرث حاجی‌زاده در نشست شورای فنی با انتقاد از کیفیت پایین مصالح ساختمانی به خصوص شن و ماسه. کیفیت نامناسب شن و ماسه به زیرساخت‌های عمرانی و ساخت‌ و سازهای مسکونی ضربه وارد کرده و از عملکرد دستگاه‌های متولی در این زمینه رضایت نداریم.

  • افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر

    افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر

    سیاست دستوری توان کنترل «اجاره بها» را ندارد دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان از افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر در کشور خبر داد و گفت: سیاست دستوری توان کنترل «اجاره بها» را ندارد. بازار مسکن و اجاره، بازاری کاملاً اقتصادی بوده و ارتباط مستقیم بین خرید و فروش و اجاره داری، وجود دارد.

  • تعداد خانه‌های خالی کاهش یافت

    تعداد خانه‌های خالی کاهش یافت

    تعداد خانه‌های خالی با افزایش قیمت مسکن کاهش یافت مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی با بیان "افزایش قیمت مسکن، تعداد خانه‌های خالی را کاهش داد"، گفت: ۸۰ درصد اطلات حساب‌های بانکی برای شناسایی خانه‌های خالی غلط بود.

  •  کاهش اخذ پروانه با افزایش عوارض ساختمان

    کاهش اخذ پروانه با افزایش عوارض...

    قیمت مسکن از تورم جا مانده است عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان گلستان با بیان این که افزایش عوارض در گرگان صدور پروانه را کاهش داد، گفت: مسکن از تورم جا مانده و تورم جلوتر از قیمت فروش ساختمان حرکت می کند. طبق پیش بینی ها، افزایش عوارض ساختمانی در گرگان سبب شد استقبال سازنده ها به اخذ پروانه کم شده و این امر بر درآمد شهرداری تأثیرگذار است.

  • وام 600 میلیونی بانک تجارت برای مسکن

    وام 600 میلیونی بانک تجارت برای مسکن

    وام 600 میلیون تومانی بانک تجارت برای چه افرادی است؟ بانک تجارت به اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها برای خرید و ساخت مسکن وام 600 میلیون تومانی پرداخت می‌کند. البته این بانک برای خرید یا ساخت خانه گروه قضات هم وام ویژه‌ای تدارک دیده که مبلغ آن از تسهیلات اعضای هیئت علمی متفاوت است.

  • عوامل قیمت گذاریه مسکن

    عوامل قیمت گذاریه مسکن

    قیمت خانه در کشور به عوامل مختلفی بستگی دارد و دائما در حال تغییر است. داشتن درکی مناسب از این عوامل در زمان خرید و فروش یک ملک، باعث می شود تا یک تصمیم گیری درست حاصل شود. عوامل تاثیر گذار بر قیمت یک ملک

  •  خرید اوراق تسهیلات مسکن

    خرید اوراق تسهیلات مسکن

    هزینه خرید اوراق تسهیلات مسکن چقدر شد؟ بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق تسهیلات مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق وام مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۳۸ هزار و ۶۰۰، ۱۴۰ هزار و ۸۰۰ و ۱۳۹ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت دارند. هزینه خرید اوراق تسهیلات هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل‌های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

  • مالیات اجاره بی حساب

    مالیات اجاره بی حساب

    محمد معتمدی: صاحبخانه آموزش ما اجاره را گران نکرده ولی سازمان مالیاتی از او مالیات اجاره بیشتر می‌گیرد!!!

  • فروش مسکن در ترکیه ۲ برابر شد

    فروش مسکن در ترکیه ۲ برابر شد

    آمارهای رسمی نشان داد که فروش املاک مسکونی ترکیه در ماه مه بیش از دو برابر شد زیرا تعداد خریداران جهش یافت و روس‌ها برای دومین ماه متوالی در صدر خریداران قرار گرفتند. به گزارش منیبان، داده‌های موسسه آمار ترکیه (TurkStat) نشان می‌دهد که باوجود هزینه‌های وام‌گیری بالا و قیمت‌های مارپیچ، فروش خانه در ماه گذشته ۱۰۷.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و به ۱۲۲هزار و ۷۶۸ خانه رسید. اقدامات قرنطینه برای مهار پاندمی ویروس کرونا در ماه مه سال گذشته شاهد کاهش فروش به ۵۵هزار و ۱۶۶ دستگاه بود.

  •  مالکیت زمین‌های وقفی حصه اصفهان

    مالکیت زمین‌های وقفی حصه اصفهان

    ضرغامی: مالکیت زمین‌های وقفی بافت مسکونی منطقه حصه در شمال شرق اصفهان تعیین تکلیف می‌شود گروه استان‌ها- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از منطقه حصه از لزوم تعیین تکلیف اسناد مالکیت مردم از یک سو و ارائه خدمات عمومی از جمله لزوم آزادسازی برخی زمین‌های وقفی برای ایجاد مدرسه، مسجد و اماکن تفریحی خبر داد.

  • ورود بازرس کل و بررسی ساختمان های ناایمن

    ورود بازرس کل و بررسی ساختمان های...

    ورود بازرسی کل استان قزوین به رفع مشکل ساختمان های ناایمن بازرس کل قضایی استان قزوین گفت: با تشکیل کمیته ای، واحدهای مسکونی ناامن و در معرض خطر شناسایی و برای رفع مشکل آنها اقدام می شود. عبدالله آقاعلیخانی با حضور در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گفت: