بازار املاک / پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

ماجرای ساخت خانه توسط چینی ها هنوز بر سر زبان هاست. این داستان اولین بار نیست که درباره آن صحبت می شود. یک بار دو سال پیش، یعنی در پاییز ۱۴۰۰ و همزمان با ساخت مسکن دولتی، گمانه زنی شد که چینی ها وارد ساخت مسکن در ایران می شوند، اما بعد از آن دیگر صحبتی از آن نشد. او تا به حال داستان شکل جدیدی به خود گرفته است.

برنامه شهرداری برای ساخت مسکن چینی

حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اخیرا از برنامه شهرداری برای ساخت مسکن چینی و همچنین مذاکرات اولیه با چینی ها خبر داده است. بر اساس این طرح، زمین های قهوه ای رنگ یا زمین های ذخیره (قطعات بزرگ بیش از یک هکتار) در بافت فرسوده تهران به صورت کلید در دست برای «توسعه محله» به چینی ها واگذار می شود.

صارمی اعلام کرد؛ روند مذاکره با شرکت های ساختمانی چینی تنها با بخش خصوصی این کشور است و با سفر شهردار تهران به چین ادامه دارد. اصل طرح شهرداری واگذاری زمین ذخیره به چینی ها برای اجرای طرح «کلید در دست» در مناطق کم ارتفاع شهر است.

لطف الله فروزنده، معاون اقتصادی شهردار تهران نیز درباره دلیل ساخت مسکن توسط چینی ها در تهران گفت: ما چینی ها را برای ساخت خانه در تهران آوردیم، زیرا خودمان فناوری صنعتی سازی مسکن را نداریم.

او توضیح داد؛ ما تکنولوژی صنعتی سازی مسکن را نداریم، صنعتی شدن یعنی یک سال خانه بسازند و عمر مفیدشان از ۴۰ سال به ۸۰ سال می رسد پس باید تکنولوژی را انتقال دهیم.

فروزنده در عین حال خاطرنشان کرد؛ تامین مالی این موضوع نیز توسط چین انجام می شود، جذب سرمایه گذار خارجی چه اشکالی دارد؟ شاخص توسعه کشور است. همزمان با ورود سرمایه گذار چینی از کارگران، مهندسان، مواد و فولاد ایرانی استفاده می شود و به این ترتیب پول در بخش های مختلف تولیدی به گردش در می آید.

به گفته وی، باید بدانید که حوزه املاک، بخشی است که حداقل بین ۸۰ تا ۹۰ صنعت مرتبط را فعال می کند. اکنون به همه بخش‌های خصوصی اعلام کرده‌ایم که از هرکسی که مایل به سرمایه‌گذاری است با آغوش باز استقبال می‌کنیم تا زمین و پروانه مال ما و ساخت و ساز مال آنها باشد، البته این اتفاق هم اکنون افتاده است.


آیا هزینه مسکن به دلار محاسبه می شود؟


چینی ها قرار است وارد ساخت مسکن دولتی شوند در حالی که طی دو سال گذشته انبوه سازان برای اجرای پروژه مسکن میلیونی با مشکلات زیادی مواجه بوده اند زیرا قیمت ساخت و ساز سفارشی کمتر از قیمت تمام شده مسکن است. ساخت و ساز. در این مدت همواره قیمت در نظر گرفته شده توسط دولت حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از هزینه واقعی ساخت یک متر مربع مسکن بوده است.

در زمانی که هزینه ساخت یک مترمربع مسکن در کشور از مرز ۶ میلیون تومان گذشت، مسئولان این پروژه اصرار داشتند با قیمتی نزدیک به ۴ میلیون تومان بسازند. اکنون ابهام اصلی این است که آیا چینی ها با ساخت مسکن در ایران با قیمتی کمتر از بازار موافقت خواهند کرد یا خیر.

ابهام دوم نحوه محاسبه و حساب است; آیا هزینه ها به دلار محاسبه می شود؟ فرشید پورحاجت عضو کانون سراسری انبوه سازان کشور در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: گلایه های زیادی از دولت داریم که وقتی بخش خصوصی در کشور وجود دارد چرا با دولت مذاکره نکردند. «اول بخش خصوصی کشور؟» همچنین آیا زمانی که با کشور دیگری وارد مذاکره می شویم عملکرد ما به عنوان فعالان بخش خصوصی و انبوه سازان زیر سؤال رفته است؟

و می افزاید: اینها سوالات بزرگی است که دولت باید به آنها پاسخ دهد. ما مخالف اصل سرمایه گذاری کشور دیگری در کشورمان نیستیم، اما باید در رقابت عادلانه انجام شود.

پورحاجت تصریح می کند: اکنون هزینه ساخت خانه در هر نقطه از دنیا کمتر از ۲۰۰ دلار برای هر متر نیست و بیش از این رقم است. بی دلیل نیست که گفتیم هزینه ساخت با استاندارد بیولوژیکی مناسب حدود ۳۰۰ دلار در هر متر است.

یادآور می شود: باید ببینیم قرار است با چه مبلغی قرارداد بسته شود. آیا حاضرند همین مبلغ را به بخش خصوصی ایران بپردازند یا خیر؟ ما حاضریم با همین قیمت به دلار قرارداد ببندیم اگر بخواهید قرارداد را به دلار ببندید.


معاون وزیر راه: چرا باید پاسخگوی انبوه سازان باشم؟


اما هادی عباسی، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: چرا باید پاسخگوی انبوه سازان باشم؟ از خودت بپرس. مثل این است که بپرسیم چرا دولت قبل مسکن مهر را نساخت، پس این سوال را باید از دولت قبل پرسید.

عباسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا اطلاعات بیشتری از حضور چینی ها در حوزه ساخت و ساز کشور در رسانه ها منتشر نمی شود، گفت. من به صراحت اعلام کردم که اولویت ما جذب سرمایه گذار است.


آیا قیمت مسکن به شدت کاهش می یابد؟

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا ورود چینی ها به بازار مسکن ایران تاثیری در سقوط قیمت ها دارد؟ فرشید پورحاجت عضو کانون سراسری انبوه سازان مسکن در پاسخ به این سوال که آیا ورود چینی ها باعث افت قیمت می شود؟ وی به خبرآنلاین گفت: شرکت های ترکیه ای آمدند، قیمت ها شکست و حالا شرکت های چینی می خواهند قیمت مسکن را پایین بیاورند. هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

بیت الله ستاریان، کارشناس حوزه مسکن نیز بیان می کند: در بافت های فرسوده هر سال مشکل استهلاک ساختمان ها بیشتر می شود و این ماهیت بافت های شهری است.

و می افزاید: در هر شهری تعداد پارچه های فرسوده مدام افزایش می یابد. به عنوان مثال، سالانه بین ۷۰ تا ۸۰ هزار واحد فرسوده ما وارد خط فرسودگی می شوند. اصلاً ۸۰-۱۰۰ هزار پارچه فرسوده فرصت مرمت و تعویض نداریم. بنابراین به غیر از حدود ۷۰۰ هزار روسری فرسوده که از قبل داشتیم، هر ساله تعداد قابل توجهی روسری فرسوده به این روسری ها اضافه می شود.

کشورهای ستاری: با این روند تا ۴۰ سال آینده ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی از ۳ میلیون واحد مسکونی تهران مخروبه می شود. بنابراین ما باید هر سال ۷۰۰۰۰ پارچه جدید تولید کنیم تا به روز باشیم.

وی تاکید می کند: در زمینه پارچه های فرسوده عملکرد بسیار ضعیفی داشته ایم. متاسفانه با وجود تمام دستورات داده شده مشکلی حل نشده است. بنابراین قرار نیست خارجی ها مشکل ما را حل کنند.

  •  قیمت اوراق برای مجردها و متأهل‌های تهرانی

    قیمت اوراق برای مجردها و متأهل‌های...

    آخرین قیمت وام مسکن در سراسر کشور | اوراق مسکن برای مجردها و متأهل‌های تهرانی چقدر تمام می شود؟ آخرین آمارها حاکی از آن است که روند کاهشی هر برگ اوراق مسکن همچنان ادامه دارد و متاهل‌های ساکن تهران می‌توانند با پرداخت بیش از ۱۱۳ میلیون تومان نسبت به اخذ این اوراق اقدام کنند، درحالی که هفته قبل باید ۱۱۹ میلیون تومان پرداخت می‌کردند.

  • اتمام آواربرداری714واحدمسکونی در خوی

    اتمام آواربرداری714واحدمسکونی در خوی

    مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: با استقرار ستادهای معین آذربایجان‌غربی در مناطق زلزله زده شهرستان خوی عملیات آواربرداری و ابلاغ دستورکارهای واحدهای مسکونی تعمیری تا پایان اسفندماه به اتمام خواهد رسید.جعفر برزگر مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی : دستورکارهای تعمیری تاکنون به ۸۹۰۰ واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی زلزله زده شهرستان خوی برای تعمیر و سکونت شهروندان ابلاغ شده است.

  • مسکن‌های چینی

    مسکن‌های چینی

    تهاتر نفت در قبال ساخت مسکن یک نماینده مجلس از نهایی شدن قرارداد «انبوه‌سازی مسکن در برابر نفت» با شرکت چینی خبر داد. احمدحسین فلاحی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس از قرارداد ساخت یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن ملی توسط سرمایه‌گذاری خارجی خبر داد و گفت: این شرکت خارجی با مبلغی معادل ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ازای هر متر مربع و بهره‌گیری از مصالح و نیروی انسانی داخلی و بومی عهده‌دار ساخت و سرمایه‌گذاری شده است.

  • ریزش  بافت فرسوده در پی زلزله درز

    ریزش بافت فرسوده در پی زلزله درز

    مدیر جمعیت هلال احمر لارستان گفت: به دنبال وقوع زمین لرزه 5.5 ریشتری در منطقه درز و سایبان لارستان فارس که صبح امروز به وقوع پیوست، ترک خوردگی و شکستگی شیشه‌ها در برخی منازل مسکونی رخ داد و بافت فرسوده ریزش جزئی داشت.زمانی در گفتگو با خبرنگار فارس در لارستان با اشاره به وقوع دومین زلزله در مناطق درز و سایبان که با هرمزگان نیز هم مرز است، گفت: روز گذشته زلزله ای با قدرت 5.2 و صبح امروز نیز زلزله ای به بزرگی 5.5 ریشتر در این منطقه رخ داد.

  • خبر خوش صندوق بازنشستگی از مسکن

    خبر خوش صندوق بازنشستگی از مسکن

    بازنشستگانی که برای مسکن ملی ثبت‌نام کرده‌اند، به ادارات صندوق بازنشستگی در هر استان مراجعه کنند و اطلاعات خود را ارائه کنند تا در الویت واگذاری مسکن قرار بگیرند. مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از تامین مسکن برای بازنشستگان این صندوق خبر داد.

  •  اجاره ۹ میلیون تومانی در تجریش

    اجاره ۹ میلیون تومانی در تجریش

    اجاره روزانه ملک رونق گرفت اجاره بهای روزانه خانه در محله تجریش از ۸ هزار تومان آغاز تا ۹ میلیون تومان است. تهران شهری است که مأموریت‌ها و مسافران زیادی می آیند . ساکنان در منطقه یک پایتخت خانه‌هایشان را روزانه اجاره داده می‌شود . برای اجاره روزانه باید حداکثر ۹ میلیون تومان پرداخت شود.

  • کمک قطر به زلزله زدگان ترکیه و سوریه

    کمک قطر به زلزله زدگان ترکیه و سوریه

    کشور قطر که پارسال میزبان جام جهانی فوتبال بود، ۱۰هزار واحد کانکس متحرک استفاده شده در این رویداد را به مردم زلزله‌زده ترکیه و سوریه اهدا کرد. زلزله ششم فوریه که با قدرت ۷.۸ ریشتر جنوب شرقی ترکیه و بخش‌های از کشور همسایه یعنی سوریه را لرزاند، به ویران شدن بسیاری از ساختمان‌های مسکونی منجر شده است. در جریان این زلزله مرگبار که تاکنون بیش از ۴۱هزار کشته برجای گذشته، بالغ بر یک میلیون نفر در ترکیه بی‌خانمان شده‌اند و گفته می‌شود این رقم در سوریه بالاتر است.

  • حیات فولادی‌ها در خطر

    حیات فولادی‌ها در خطر

    کاهش ۶۰ درصدی تولید فولاد با قطعی گاز مدیرعامل کارخانه کنسانتره و گندله‌سازی صبا نور ایرانیان با بیان اینکه افزایش قیمت مقاطع و قطعی گاز بر صادرات اثر منفی داشته است، ابراز کرد: عوامل مختلفی در کاهش تولیدات محصولات زنجیره فولاد نقش داشته و با توجه به رقابتی بودن این حوزه، صادرات از پیامد آن مصون نمانده است.

  • خانه‌های ۴ میلیاردی در میدان ولیعصر

    خانه‌های ۴ میلیاردی در میدان ولیعصر

    طبق بررسی های صورت گرفته برای خرید یک خانه ۱۰۰ متری در محدوده میدان ولیعصر باید ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت کرد. خرید خانه در محدوده ولیعصر تهران حداکثر متری ۱۱۴ میلیون تومان و برای خرید خانه ۱۰۰ متری در کمترین میزان پرداختی باید حدود ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت کرد.

  • 32 هزار واحد مسکونی از زلزله درامان ماند

    32 هزار واحد مسکونی از زلزله درامان...

    زلزله مهیب به 32 هزار واحد مسکونی که در چارچوب پروژه های مسکن توسط دولت ترکیه در شهرهای زلزله زده جنوب این کشور ساخته شده اند، آسیب نزده است. بر اساس اطلاعاتی که دولت ترکیه امروز دوشنبه منتشر کرده آمده است که زلزله مهیب به 32 هزار واحد مسکونی که در چارچوب پروژه های مسکن توسط دولت ترکیه در شهرهای زلزله زده جنوب این کشور ساخته شده اند، آسیب نزده است.این در حالی است که شمار جان باختگان زلزله در ده استان ترکیه به 31 هزار و 643 نفر افزایش یافت.

  • نشست ویژه بذرپاش با انبوه‌سازان

    نشست ویژه بذرپاش با انبوه‌سازان

    ماه‌ها بود که خواهان جلسه با مسئولان وزارت راه و شهرسازی بودیم که محقق نمی‌شد اما با آمدن بذرپاش این نشست برگزار شد و به نظر می‌رسد تعامل وزارتخانه با بخش خصوصی افزایش یافته است؛ پیشنهاداتی برای تعدیل نرخ واحدهای مسکونی و تامین منابع مالی پروژه نهضت ملی مسکن ارایه شد که وزیر پذیرفت.

  •  رکوردزنی تورم مسکن

    رکوردزنی تورم مسکن

    تورم مسکن در دی‌ماه امسال به رکورد دو ساله رسیده است. برخی تحلیلگران عمده رشد قیمت مسکن را از ناحیه افزایش هزینه‌های ساخت و ساز می‌دانند اما برخی دیگر معتقدند رکوردزنی معاملات در این مقطع نشان از خیز جدی تقاضا در بازار مسکن تهران دارد و در ادامه موجب خیز جدی تورم مسکن در ابتدای زمستان شده است.

  • تبصره فرم ج دردسر متقاضیان وام مسکن شد

    تبصره فرم ج دردسر متقاضیان وام مسکن شد

    جهت ثبت نام مسکن و همینطور وام مسکن دولت تبصره فرم ج یا طرح جهش تولید مسکن قرار داد تا فرد متقاضی و افراد تحت تکفل وی در ۵ سال گذشته زمین یا ملکی به نامشان نبوده و وام خرید یا ساخت ملک دریافت نکرده باشد تا وام مسکن به ایشان تعلق بگیرد.افرادی که قبل از اجرای فرم ج اقدام به ساخت ملک کرده اند و با توجه به شرایط فرم ج شرایط دریافت وام را پیدا نکرده اند خبر داد و از مسئولان درخواست رسیدگی کرد.

  • خانه ۱ میلیاردی در تهران

    خانه ۱ میلیاردی در تهران

    روز شنبه ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۱ نرخ آپارتمانهای ۷۰ متری را در نقاط مختلف تهران مورد بررسی قرار داده‌ایم. قیمت‌ها بر اساس منطقه، موقعیت و امکانات، متفاوت است. به گزارش زنهار، روز شنبه ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۱ نرخ آپارتمانهای ۷۰ متری را در نقاط مختلف تهران مورد بررسی قرار داده‌ایم. قیمت‌ها بر اساس منطقه، موقعیت و امکانات، متفاوت است. نرخ‌های درج شده در آگهی‌های ملکی نشان می‌دهد که محدوده قیمت آپارتمان‌های ۷۰ متری دو خوابه در جنوب تهران بین ۱.۲ تا ۱.۵ میلیارد تومان است.

  • آواربرداری خانه های  تخریب شده در خوی

    آواربرداری خانه های تخریب شده در خوی

    مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی از آواربرداری ۷۴ واحد مسکونی تخریبی در مناطق زلزله زده خوی خبر داد. جعفر برزگر در خصوص عملیات آواربرداری مناطق خسارت دیده شهرستان خوی در زلزله ۲۸ دی ماه عملیات آواربرداری این مناطق با حضور ۳۱ دستگاه ماشین آلات سنگین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با سرعت ادامه دارد.

  • ساخت و عرضه مسکن بر دوش  راه و شهرسازیست

    ساخت و عرضه مسکن بر دوش راه و...

    با وجود نیاز کشور به ساخت مسکن برای مردم در طی سال‌های گذشته به این امر بی توجهی شد، و در این میان بخش مهم و عمده ساخت و عرضه مسکن بر دوش اداره کل راه و شهرسازی استان است. در مقطعی باید واحد مسکونی برای مردم ساخته می‌شد ولی محقق نشده است. بار زیاد ساخت و عرضه مسکن بر دوش اداره کل راه و شهرسازی استان است و باید شرکتهای خدمات رسان با این اداره کل همکاری کنند.

  • زیر فشار  مسکن و تورم

    زیر فشار مسکن و تورم

    آمارهای اخیر مرکز آمار ایران از تورم دی‌ماه نشان می‌دهد فشار ناشی از تورم مسکن همچنان بر دوش دهک‌های پایین اقتصادی قرار دارد و تامین مسکن سهم بزرگی از سبد هزینه خانوارها را تشکیل می‌دهد. این مساله قشر بزرگی از جامعه را با چالش جدی مواجه کرده است.بررسی‌ها نشان می‌دهد در چند سال اخیر تورم تاثیر بیشتری نسبت به باقی شاخص‌ها بر بازار مسکن داشته است.

  • فاصله قیمت مسکن در شمال و جنوب تهران

    فاصله قیمت مسکن در شمال و جنوب تهران

    بررسی بازار مسکن تهران حاکی از آن است که قیمت واحد ۲۳۰ متری در آجودانیه ۲۸ میلیارد و آپارتمان ۶۳ متری در ابن بابویه ۸۳۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. بازار مسکن همچنان بر مدار رکود تورمی با شیب ملایم حرکت می‌کند. روند رشد قیمت در تمام مناطق کشور از جمله کلانشهر تهران همپای تورم ادامه دارد. آخرین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن (آذرماه 1401) متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده

  • مجوز مشاوران املاک در صورت تخلف باطل می‌شود

    مجوز مشاوران املاک در صورت تخلف باطل...

    رئیس اتاق اصناف استان زنجان با اشاره به ابطال حدود ۳۰ جواز مشاوران املاک گفت: جواز مشاوران املاک متخلف در خرید و فروش غیرقانونی طرح مسکن ملی باطل می‌شود. 10 دی ماه امسال بود بهروز عباسی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زنجان در نامه‌ای به محمد بازرگان رئیس اتاق اصناف استان خواستار برخورد با مشاوران املاک متخلف در زمینه خرید و فروش غیرقانونی طرح نهضت ملی مسکن شد.

  •  خانه‌های ویلایی در خراسان‌شمالی

    خانه‌های ویلایی در خراسان‌شمالی

    مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خراسان‌شمالی گفت: خانه‌های ویلایی در شهرهای زیر ۲۵هزار نفر خراسان‌شمالی ساخته می‌‌شود. جواد زارعی در بجنورد با اشاره به فرایند ساخت واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن در استان خراسان شمالی اظهار داشت: راه و شهرسازی استان برای ساخت دو هزار و 16 واحد مسکن شهری، زمین تأمین کرده است که ساخت یک‌هزار و 938 واحد از آن‌ها آغاز شده است.

  • کشف شهر مسکونی ۱۸۰۰ ساله در مصر

    کشف شهر مسکونی ۱۸۰۰ ساله در مصر

    یک شهر کامل یک هزار و ۸۰۰ ساله متعلق به دوران رومی را در قلب شهر «اقصر» واقع در کشور مصر کشف کردند. باستان‌شناسان مصری اعلام کردند که یک شهر مسکونی کامل دوره رومی را در شهر «اقصر» کشف کرده‌اند. به گفته «مصطفی وزیری»، دبیر شورای عالی آثار باستانی مصر، قدمت این شهر که اخیرا کشف شده است به قرن دوم و سوم میلادی بازمی‌گردد و قدیمی‌ترین و مهم‌ترین شهری است که تاکنون در کرانه شرقی «اقصر» کشف شده است.