بازار املاک / پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

ماجرای ساخت خانه توسط چینی ها هنوز بر سر زبان هاست. این داستان اولین بار نیست که درباره آن صحبت می شود. یک بار دو سال پیش، یعنی در پاییز ۱۴۰۰ و همزمان با ساخت مسکن دولتی، گمانه زنی شد که چینی ها وارد ساخت مسکن در ایران می شوند، اما بعد از آن دیگر صحبتی از آن نشد. او تا به حال داستان شکل جدیدی به خود گرفته است.

برنامه شهرداری برای ساخت مسکن چینی

حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اخیرا از برنامه شهرداری برای ساخت مسکن چینی و همچنین مذاکرات اولیه با چینی ها خبر داده است. بر اساس این طرح، زمین های قهوه ای رنگ یا زمین های ذخیره (قطعات بزرگ بیش از یک هکتار) در بافت فرسوده تهران به صورت کلید در دست برای «توسعه محله» به چینی ها واگذار می شود.

صارمی اعلام کرد؛ روند مذاکره با شرکت های ساختمانی چینی تنها با بخش خصوصی این کشور است و با سفر شهردار تهران به چین ادامه دارد. اصل طرح شهرداری واگذاری زمین ذخیره به چینی ها برای اجرای طرح «کلید در دست» در مناطق کم ارتفاع شهر است.

لطف الله فروزنده، معاون اقتصادی شهردار تهران نیز درباره دلیل ساخت مسکن توسط چینی ها در تهران گفت: ما چینی ها را برای ساخت خانه در تهران آوردیم، زیرا خودمان فناوری صنعتی سازی مسکن را نداریم.

او توضیح داد؛ ما تکنولوژی صنعتی سازی مسکن را نداریم، صنعتی شدن یعنی یک سال خانه بسازند و عمر مفیدشان از ۴۰ سال به ۸۰ سال می رسد پس باید تکنولوژی را انتقال دهیم.

فروزنده در عین حال خاطرنشان کرد؛ تامین مالی این موضوع نیز توسط چین انجام می شود، جذب سرمایه گذار خارجی چه اشکالی دارد؟ شاخص توسعه کشور است. همزمان با ورود سرمایه گذار چینی از کارگران، مهندسان، مواد و فولاد ایرانی استفاده می شود و به این ترتیب پول در بخش های مختلف تولیدی به گردش در می آید.

به گفته وی، باید بدانید که حوزه املاک، بخشی است که حداقل بین ۸۰ تا ۹۰ صنعت مرتبط را فعال می کند. اکنون به همه بخش‌های خصوصی اعلام کرده‌ایم که از هرکسی که مایل به سرمایه‌گذاری است با آغوش باز استقبال می‌کنیم تا زمین و پروانه مال ما و ساخت و ساز مال آنها باشد، البته این اتفاق هم اکنون افتاده است.


آیا هزینه مسکن به دلار محاسبه می شود؟


چینی ها قرار است وارد ساخت مسکن دولتی شوند در حالی که طی دو سال گذشته انبوه سازان برای اجرای پروژه مسکن میلیونی با مشکلات زیادی مواجه بوده اند زیرا قیمت ساخت و ساز سفارشی کمتر از قیمت تمام شده مسکن است. ساخت و ساز. در این مدت همواره قیمت در نظر گرفته شده توسط دولت حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از هزینه واقعی ساخت یک متر مربع مسکن بوده است.

در زمانی که هزینه ساخت یک مترمربع مسکن در کشور از مرز ۶ میلیون تومان گذشت، مسئولان این پروژه اصرار داشتند با قیمتی نزدیک به ۴ میلیون تومان بسازند. اکنون ابهام اصلی این است که آیا چینی ها با ساخت مسکن در ایران با قیمتی کمتر از بازار موافقت خواهند کرد یا خیر.

ابهام دوم نحوه محاسبه و حساب است; آیا هزینه ها به دلار محاسبه می شود؟ فرشید پورحاجت عضو کانون سراسری انبوه سازان کشور در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: گلایه های زیادی از دولت داریم که وقتی بخش خصوصی در کشور وجود دارد چرا با دولت مذاکره نکردند. «اول بخش خصوصی کشور؟» همچنین آیا زمانی که با کشور دیگری وارد مذاکره می شویم عملکرد ما به عنوان فعالان بخش خصوصی و انبوه سازان زیر سؤال رفته است؟

و می افزاید: اینها سوالات بزرگی است که دولت باید به آنها پاسخ دهد. ما مخالف اصل سرمایه گذاری کشور دیگری در کشورمان نیستیم، اما باید در رقابت عادلانه انجام شود.

پورحاجت تصریح می کند: اکنون هزینه ساخت خانه در هر نقطه از دنیا کمتر از ۲۰۰ دلار برای هر متر نیست و بیش از این رقم است. بی دلیل نیست که گفتیم هزینه ساخت با استاندارد بیولوژیکی مناسب حدود ۳۰۰ دلار در هر متر است.

یادآور می شود: باید ببینیم قرار است با چه مبلغی قرارداد بسته شود. آیا حاضرند همین مبلغ را به بخش خصوصی ایران بپردازند یا خیر؟ ما حاضریم با همین قیمت به دلار قرارداد ببندیم اگر بخواهید قرارداد را به دلار ببندید.


معاون وزیر راه: چرا باید پاسخگوی انبوه سازان باشم؟


اما هادی عباسی، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: چرا باید پاسخگوی انبوه سازان باشم؟ از خودت بپرس. مثل این است که بپرسیم چرا دولت قبل مسکن مهر را نساخت، پس این سوال را باید از دولت قبل پرسید.

عباسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا اطلاعات بیشتری از حضور چینی ها در حوزه ساخت و ساز کشور در رسانه ها منتشر نمی شود، گفت. من به صراحت اعلام کردم که اولویت ما جذب سرمایه گذار است.


آیا قیمت مسکن به شدت کاهش می یابد؟

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا ورود چینی ها به بازار مسکن ایران تاثیری در سقوط قیمت ها دارد؟ فرشید پورحاجت عضو کانون سراسری انبوه سازان مسکن در پاسخ به این سوال که آیا ورود چینی ها باعث افت قیمت می شود؟ وی به خبرآنلاین گفت: شرکت های ترکیه ای آمدند، قیمت ها شکست و حالا شرکت های چینی می خواهند قیمت مسکن را پایین بیاورند. هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

بیت الله ستاریان، کارشناس حوزه مسکن نیز بیان می کند: در بافت های فرسوده هر سال مشکل استهلاک ساختمان ها بیشتر می شود و این ماهیت بافت های شهری است.

و می افزاید: در هر شهری تعداد پارچه های فرسوده مدام افزایش می یابد. به عنوان مثال، سالانه بین ۷۰ تا ۸۰ هزار واحد فرسوده ما وارد خط فرسودگی می شوند. اصلاً ۸۰-۱۰۰ هزار پارچه فرسوده فرصت مرمت و تعویض نداریم. بنابراین به غیر از حدود ۷۰۰ هزار روسری فرسوده که از قبل داشتیم، هر ساله تعداد قابل توجهی روسری فرسوده به این روسری ها اضافه می شود.

کشورهای ستاری: با این روند تا ۴۰ سال آینده ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی از ۳ میلیون واحد مسکونی تهران مخروبه می شود. بنابراین ما باید هر سال ۷۰۰۰۰ پارچه جدید تولید کنیم تا به روز باشیم.

وی تاکید می کند: در زمینه پارچه های فرسوده عملکرد بسیار ضعیفی داشته ایم. متاسفانه با وجود تمام دستورات داده شده مشکلی حل نشده است. بنابراین قرار نیست خارجی ها مشکل ما را حل کنند.

  • اعجاب انگیزترین طرح شهرسازی در مرکز اروپا

    اعجاب انگیزترین طرح شهرسازی در مرکز...

    ساختمان‌هایی با معماری متفاوت و سبز در مهم‌ترین منطقه تجاری آمستردام هلند مجموعه مسکونی، اداری و تجاری «دره» به عنوان یکی از نوین ترین طرح‌های شهرسازی خودنمایی می‌کند. این مجموعه قلب بافت تجاری منطقه «زویداس» را تبدیل به منطقه مسکونی با حفظ فضای سبز و منظر مناسب شهری کرده است.

  • چشم انداز منفی واردات فولاد

    چشم انداز منفی واردات فولاد

    تحلیلگران بازار چین معتقدند واردات فولاد به این کشور در کوتاه مدت روند نزولی خواهد داشت. در اکتبر نیز آمار ضعیفی ثبت شده چراکه بازار مسکن در رکود به سر می برد و تقاضای فولاد کم بود. واردات محصولات نیمه نهایی فولادی در اکتبر ۵۴۵ هزار تن ثبت شد که ۱۹.۳ درصد نسبت به ماه قبل و ۶۰ درصد در مقایسه با اکتبر سال گذشته افت داشت.

  • نوسانات بازار مسکن با دلار

    نوسانات بازار مسکن با دلار

    در حالی که بازار ارز کشور در چند وقت اخیر با رشد قیمتی روبرو بوده است که بازار مسکن به ویژه مصالح ساختمانی از این بازار تاثیر ۱۰۰ درصدی گرفته است. ارزیابی‌های صورت گرفته در ماه گذشته در بازار مسکن حاکی از آن است . که بازار مسکن همزمان با افزایش قیمت دلار شاهد نوسانات جدیدی در حوزه قیمت گذاری شده . همین امر خود در کاهش حجم تقاضا و همچنین وارد شدن این بازار به جریان رکود تورمی اثر بسیار زیادی خواهد گذاشت.

  • نه کارگران مشغول کارند، نه مسکن در حال ساخته شدن

    نه کارگران مشغول کارند، نه مسکن در حال...

    دولت سیزدهم ماموریت ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال برای چهار سال متوالی را در دستور کار قرار داده است؛ اما کارنامه یک‌ساله اجرای این برنامه، عملکرد مطلوب و موفقی را نشان نمی‌دهد. برای آنکه وزیر جدید راه و شهرسازی (وزیر مسکن) بتواند بر مشکلات موجود در این بخش غلبه کند، یک پازل پیش‌روی خود دارد که برای حل آن باید چهار حرکت اصلی انجام دهد.

  • کوچ اجاره‌نشینان به مناطق حاشیه‌ای شهر

    کوچ اجاره‌نشینان به مناطق حاشیه‌ای شهر

    ​یک کارشناس مسکن درباره وضعیت کنونی بازار اجاره می‌گوید: با توجه به این‌که قیمت مسکن افزایش پیدا کرده، گروهی که قبلا قصد خرید مسکن را داشتند، به سمت بازار اجاره رفته و به همین دلیل در فصل غیراجاره شاهد رشد اجاره‌بها هستیم. نرخ اجاره‌بها متاثر از تورم موجود در بازار مسکن روند رو به رشدی داشته است. آمارهای رسمی چنین شرایطی را تایید می‌کند؛ به طوری که آخرین گزارش بانک مرکزی که مربوط به مهرماه امسال است، نشان می‌دهد که در شهر تهران اجاره‌بها رشد ۴۰.۹ درصدی داشته است.

  • پردیس و تهرانپارس محبوب‌ترین در تهران

    پردیس و تهرانپارس محبوب‌ترین در تهران

    برای خرید خانه خصوصا در کلانشهرها، نکات بسیاری وجود دارد که باید به آن توجه کنید. برای مثال از موارد اولیه که باید درنظر داشت، تعیین محدوده جغرافیایی خانه است، چرا که هر منطقه‌ای از شهر تهران مزایا و معایب خاص خود را دارد و شما باید براساس نیاز و شرایطی که دارید منطقه مورد نظر را انتخاب کنید.

  •  پرداخت وام مسکن روستایی

    پرداخت وام مسکن روستایی

    رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره تسهیلات مسکن روستایی آخرین اخبار را اعلام کرد. در خصوص وضعیت مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی روستایی، پیشرفت واحد‌های مقاوم‌سازی شده وضعیت بازسازی و نوسازی مناطق زلزله زده و سیل‌زده توضیحاتی را ارایه کرد. رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در کشور ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی وجود دارد

  • خطر گرانی مصالح

    خطر گرانی مصالح

    افزایش عجیب قیمت یونولیت، زمزمه گرانی سیمان، سه برابر شدن قیمت میلگرد در حالی که رکود کم سابقه ای در ساخت و ساز مسکن حاکم شده ،هزینه های ساخت مسکن هرروز بیشتر می شود! به گزارش دنیای معدن، دو روز پیش رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی از نصف شدن فروش مصالح ساختمانی در ماه‌های اخیر خبر داده و گفته بود که بازار ساخت‌وساز قفل شده است. اما نکته عجیب این است که همزمان با این رکود،برخی خبرها از افزایش عجیب ساخت و ساز حکایت دارد.

  • بازار آجر یزد

    بازار آجر یزد

    بازار آجر یزد در دست اتباع بیگانه کیفیت پایین تولید آجر باعث کاهش تقاضا و عرضه در بازار است افزایش افسار گسیخته قیمت مسکن و نبود شرایط خرید آن از چالش‌های اساسی برای بسیاری از خانواده‌ها و جوانان است که علت بخشی از این گرانی هم افزایش بی‌رویه و خارج از چارچوب قیمت مصالح ساختمانی است.

  • آیا در زعفرانیه، زعفران کشت می‌شد؟

    آیا در زعفرانیه، زعفران کشت می‌شد؟

    چند روایت متفاوت درباره نامگذاری محله اعیانی تهران محله زعفرانیه را با آپارتمان‌های اعیانی و خانه‌های گرانقیمت می‌شناسیم؛ محله‌ای که چند دهه پیش، پر بود از مزارع گندم و سر و شکل روستایی داشت. درباره وجه تسمیه محله زعفرانیه هم روایت‌های مختلفی وجود دارد؛ از کشت گل زعفران تا املاکی که به نام زعفران‌باجی بود. این روایت‌ها را در ادامه بخوانید.

  • ضامن کارمند برای دریافت تسهیلات حذف شد

    ضامن کارمند برای دریافت تسهیلات حذف شد

    خرم‌آباد- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان تاکید کرد: ضامن کارمند برای دریافت تسهیلات مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی حذف و ضمانت «سفته زنجیری» جایگزین آن شد. مقاوم سازی واحدهای مسکونی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در لرستان، اظهار داشت: حدود چهار هزار و ۸۰۰ واحد در این شهرها مقاوم سازی شده است.

  • اعطای تسهیلات ارزان قیمت مشاغل خانگی

    اعطای تسهیلات ارزان قیمت مشاغل خانگی

    امکان بهره مندی دارندگان گواهینامه جهاددانشگاهی از تسهیلات مشاغل خانگی دارندگان گواهینامه جهاد دانشگاهی می توانند از تسهیلات مشاغل خانگی بهره مند شوند. پذیرش مدارک و گواهینامه‌های جهاددانشگاهی به عنوان یکی از مصوبات در آخرین نشست ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی در روزهای اخیر به تصویب نهایی رسید.

  • خانه دار شدن

    خانه دار شدن

    این صندوق شما را خانه دار می کند! ساده ترین مسیر برای خانه دار شدن! با توجه به شرایط تورمی کشور سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه‌گذاری زمین و مسکن، بهترین روش برای حفظ سرمایه و ایجاد قدرت خرید برای متقاضیان خرید مسکن خواهد بود با نگاهی به اوضاع بازار مسکن و میزان قدرت خرید مردم، متاسفانه نیم قرن زمان لازم است تا با این درآمد‌ها و پس انداز‌های موجود، فردی قادر به خرید خانه باشد.

  • درآمد عملیاتی شش ماهه فولاد

    درآمد عملیاتی شش ماهه فولاد

    اکسین خوزستان نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۴۶ درصد افزایش یافت احمد صادقیان مدیر عامل شرکت فولاد اکسین خوزستان درخصوص درآمد عملیاتی کارخانه در شش ماهه اول سال جاری گفت: بر اساس بودجه پیش بینی شده شرکت و شرایط بازار نسبت به خرید مواد اولیه مورد نیاز و همچنین فروش محصولات فولادی برنامه ریزی های لازم صورت گرفت که علی رغم کاهش جهانی قیمت محصولات فولادی، قطعی برق کارخانه در تابستان و کاهش ساعت تولید

  •  اوراق ارزی، مسکن موقتی است؟

    اوراق ارزی، مسکن موقتی است؟

    پیش‌بینی تازه از آینده قیمت دلار امکان کنترل نرخ ارز با تورم ۴۰ درصدی وجود دارد؟ ​از نگاه کارشناسان، ابزار جدید بانک مرکزی برای مهار بازار ارز و انتشار اوراق ارزی، تنها جنبه مسکنی برای بازار ارز دارد و به طور موقت می‌تواند جلوی رشد قیمت دلار را بگیرد این برای دومین بار در کمتر از ۱۰ روز است که بانک مرکزی با رونمایی از ابزار و سیاست جدیدی، در جهت مهار و کنترل نرخ قیمتی در بازارها برمی‌آید.

  • طرح نهضت ملی مسکن البرز

    طرح نهضت ملی مسکن البرز

    استان مهاجر پذیر البرز با گستره ای حدود پنج هزارو ۸۰۰ کیلومتر مربع سالانه بین ۱۰۰ هزار تا ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت آن افزوده می شود که به همین دلیل در کنار توسعه زیر ساخت ها ، تامین سرپناه یکی از مهمترین دغدغه های مردم و مسوولان در این استان است. عدم تناسب رشد جمعیت و واحد های مسکونی در پرتراکم ترین استان کشور یعنی البرز سبب شده تا طرح مسکن مهر دولت های نهم و دهم و اقدام ملی دولت های یازدهم و دوازدهم نتواند پاسخگوی جمعیت متقاضی مسکن در البرز باشد، طرح هایی که تکمیل بخشی از بناها و زیر ساخت های

  • کیفیت در برنامه‌های خانه‌های هلال احمر

    کیفیت در برنامه‌های خانه‌های هلال احمر

    زنجان-نماینده دبیر کل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: به دنبال ارتقای کیفیت در برنامه‌های خانه‌های هلال هستیم تا آموزش‌ها را توسعه داده و مهارت آموزی مردم محقق شود. حسن فراهانی شامگاه دوشنبه در حاشیه اجرای مانور زلزله تخلیه و اسکان اضطراری در مجتمع مسکونی رضوان به مناسبت سالروز زلزله کرمانشاه با محوریت خانه هلال طی سال جاری به دنبال ارتقای کیفیت در برنامه‌های خانه‌های هلال هستیم تا آموزش‌ها افزایش یابد.

  • قیمت آپارتمان در محله اکباتان تهران

    قیمت آپارتمان در محله اکباتان تهران

    قیمت های متنوع خانه ها در محله اکباتان چقدر است؟ می گفتند روزانه ۶ تا ۷ هزار تماس برای تغییر نام اکباتان به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران شده اما مردم این شهرک هم به نام شهرک خود علاقمند هستند و هم به مکان زندگی شان . عمر سکونت در این شهرک بالاست و معمولا کم تر ساکنان این شهرک به نقاط دیگر تهران کوچ می کنند .یکی از دلایل آن امکانات این شهرک است و معمولا ساکنان آن برای رفع نیازهای روزمره ، تفریحی، آموزشی و درمانی و... نیازی به خروج از شهرک ندارند ، آپارتمان های آن مقاوم هستند و فضای سب

  • رکود بیش از 900 واحد مسکن مهر

    رکود بیش از 900 واحد مسکن مهر

    مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی: بیش از 900 واحد مسکن مهر در آذربایجان‌غربی راکد مانده است ۶۰۰ واحد مسکن مهر آذربایجان‌غربی به دلیل مشکل حقوقی و ۳۷۸ واحد نیز به دلیل عدم تمایل شرکت مجری به اتمام طرح، راکد مانده است.

  • بازار سیاه خرید مسکن

    بازار سیاه خرید مسکن

    تاریخ در حال تکرار شدن است و نهضت ملی مسکن که قرار بود جایگزین بهینه‌ای برای طرح مسکن مهر باشد، در همین ابتدای مسیر با چالش‌های متعددی روبه‌رو شده است.کمبود زمین و پول، کار را به‌جایی رسانده که مدتی است متقاضیان اولیه نهضت ملی مسکن دنبال فرصتی برای خروج از این طرح هستند و چه بهتر که بتوانند در مسیر فرار از این مخمصه سودی هم ببرند.

  • آواربرداری واحدهای مسکونی سیل‌زده

    آواربرداری واحدهای مسکونی سیل‌زده

    تعدادی از واحدهای مسکونی سیل‌زده روستای بارده چهارمحال و بختیاری آواربرداری شد اگر چه هنوز تسهیلات مصوب در هیات دولت برای جبران خسارت سیل روستای بارده ابلاغ نشده است. اما با همکاری مردم تعداد ۷۵ واحد مسکونی تاکنون آواربرداری شده است. با توجه به اینکه اعتبارات جبران خسارت سیل در هیات دولت به تازگی مصوب شده است . هنوز اختصاص پیدا نکرده، از همین رو امکان ساخت و ساز واحدهای مسکونی آسیب‌دیده از سیلاب تابستان امسال، فراهم نشد.