بازار املاک / وام مسکن روستایی ۱۴۰۴ چقدر است؟

وام مسکن روستایی ۱۴۰۴ چقدر است؟

وام مسکن روستایی ۱۴۰۴ چقدر است؟

وام مسکن به‌عنوان یکی از ابزارهای اصلی حمایت مالی برای خرید یا ساخت خانه، نقش مهمی در تحقق رویای خانه‌دار شدن ایفا می‌کند. این تسهیلات که توسط بانک‌ها و نهادهای دولتی ارائه می‌شود، بسته به نوع وام، محل سکونت، و توان مالی متقاضی، می‌تواند بخشی از هزینه‌های خرید یا ساخت مسکن را پوشش دهد.

وام مسکن روستایی چند درصد از هزینه ساخت را پوشش می دهد؟

 نعمت‌الله ظریف ـ عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان خراسان رضوی  - گفته است: اکنون هزینه ساخت مسکن افزایش یافته به‌طوری‌که قیمت تمام شده هر متر مسکن ۲۰ تا ۲۲ میلیون تومان است اما بازار مسکن راکد است.

وی با اشاره به اینکه ناترازی انرژی و قطعی برق واحدهای تولید مصالح ساختمانی طی دو و سه روز در هفته باعث شده تولید برای آنها صرفه و توجیه اقتصادی نداشته باشد، اظهار کرد: کارخانه‌های تولید سیمان به دلیل تعطیلی ناشی از ناترازی انرژی، تولید کمتر داشتند و قیمت‌ها افزایش یافت. 

در این میان واسطه‌ها و دلالان جولان داده و باعث شدند بتن متری یک میلیون تومان گران شود. گرانی سیمان بر محصولاتی که با پایه سیمان تولید می‌شود، تأثیر گذاشت.

از طرف دیگر سیمان، تنها مولفه اثرگذار بر بازار مسکن و حتی هزینه ساخت نیست و موضوعات دیگری مثل بازارهای موازی، تورم عمومی، نرخ میلگرد، آهن، کاشی و سرامیک، سنگ، درب و پنجره، دستمزد و سایر کالاها و خدمات بر قیمت تمام شده اثرگذار است. 

معمولا قیمت نهاده‌های ساختمانی از تورم نقطه به نقطه تبعیت می‌کند. با توجه به تورم حدود ۳۸ درصد می‌توان گفت قیمت مصالح ساختمانی در مقایسه با سال گذشته تقریبا به همین میزان افزایش داشته است.

کیانوش گودرزی ـ رئیس اتحادیه مشاوران املاک - نیز می‌گوید: هزینه ساخت هر متر مربع مسکن، بدون در نظر گرفتن قیمت زمین بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان است.

اما حسن محتشم ـ عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران - نظر متفاوتی دارد. به گفته او در شرایط فعلی اگر کسی بخواهد شروع به ساخت کند با توجه به افزایش هزینه‌های تولید سیمان و سایر نهاده‌های ساختمانی، دستمزد کارگر، حمل و نقل و دیگر موارد حداقل باید بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان برای هر متر مربع هزینه کند. 

این رقم فقط شامل ساخت واحدهای یک طبقه است و مشاعات، پارکینگ، آسانسور و غیره را شامل نمی‌شود. هرچقدر تراکم افزایش پیدا کند قیمت ساخت نیز بالا می‌رود.

با این حساب تخمین‌های متفاوتی بین ۱۲ تا ۲۵ میلیون تومان برای قیمت ساخت مسکن وجود دارد. اگر حداقل هزینه را در نظر بگیریم، یک واحد ۶۰ متری حدود ۷۲۰ میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت.

 این رقم برای یک زوج جوان روستایی، سنگین است. حدود ۴۰۰ میلیون تومان از این رقم با تسهیلات بانکی پوشش داده می‌شود.

 اقساط ماهانه وام مسکن روستایی با سقف ۴۰۰ میلیون تومان و با نرخ سود ۵ درصد و دوره بازپرداخت ۲۰ ساله (۲۴۰ ماهه)، به طور تقریبی ۲ میلیون و ۶۳۹ هزار تومان خواهد بود که بعد از دوره تنفس ۳ ساله، اقساط ماهانه به حدود ۳ میلیون و ۷۷۶ هزار تومان می‌رسد. این اقساط  رقم چندان سنگینی نیست اما تامین ۳۲۰ میلیون تومان باقی‌مانده برای آن‌که یک واحد با حداقل‌های سکونت احداث شود چندان آسان نخواهد بود.

آن‌طور که مجید جودی ـ معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن - گفته است: معمولا روستاییان کارهای مربوط به ساخت و ساز را خودشان انجام می‌دهند که در بخش دستمزد کارگر هم ۱۰ تا ۱۵ درصد صرفه‌جویی می‌شود. بنابراین بین ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه ساخت توسط خود متقاضیان تامین می‌شود.

جودی با بیان اینکه یارانه ۱۸ درصدی که دولت به تسهیلات مسکن روستایی اختصاص می‌دهد کمک قابل توجهی است، گفت: مابه‌التفاوت سود ۵ درصد وام مسکن روستایی تا ۲۳ درصد مصوب نظام بانکی حدود ۱۸ درصد است. 

یعنی دولت حدود ۱۸ درصد یارانه برای روستاییان پرداخت می‌کند که محاسبه آن در طول ۲۰ سال به حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان می‌رسد. یعنی دولت ۱.۲ میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌کند که از این حیث کمک خوبی برای نوسازی واحدهای روستایی صورت می‌گیرد. 

از طرف دیگر برای تکمیل واحدها به دهک‌های اول تا چهارم تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌شود و از این حیث نگرانی وجود ندارد.

  • قیمت خانه با این اتفاق ارزان می شود

    قیمت خانه با این اتفاق ارزان می شود

    معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه احداث ١٠٠٠ واحد از مساکن نهضت ملی و مشارکتی با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان را به اجرا می‌رسانیم، گفت: حمایت ما از شرکت‌های دانش‌بنیان تنها مالی و تسهیلاتی نیست بلکه در حمایت‌ها به دنبال ایجاد پلتفرم‌هایی هستیم که ساختار بروکراسی تغییر دهیم و به ساختار شبکه‌ای برسیم که بتوانیم از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها استفاده کنیم.​

  • بانک‌ها بازار مسکن را به آتش کشیدند؟

    بانک‌ها بازار مسکن را به آتش کشیدند؟

    تقریبا تمام کارشناسان این گزاره را تایید می‌کنند که بانک‌ها یکی از مظنونین قطعی افزایش قیمت‌ها دربازارمسکن کشور هستند؛ چراکه آنان برای جبران ناترازی‌های خود وضمنا سرمایه گذاری، درعین داشتن نقدینگی اقدام به خرید انبوده واحد‌های مسکونی درکشور کرده وبدین سان باعث برهم خوردن عرضه وتقاضا دراین بازار وافزایش قیمت‌ها می‌شوند.

  • رکود شدید در بازار مسکن

    رکود شدید در بازار مسکن

    بسیاری از افرادی که در سال‌های گذشته به خانه‌دار شدن امیدوار بودند، اکنون این امید را از دست داده‌اند و در حال تلاش برای تأمین هزینه‌های رهن منازل خود هستند.برپایه آمارها، خرداد ماه امسال سه‌هزار و ۸۰۰ قرارداد خرید مسکن در تهران به ثبت رسید که نشان‌دهنده رکود شدید در این بخش است.

  • تاثیر افزایش قیمت سیمان بر بهای مسکن

    تاثیر افزایش قیمت سیمان بر بهای مسکن

    قطعی برق در فصل گرما یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی‌ است که صنایع با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. امسال نیز قطعی برق، دامن صنعت سیمان را گرفته و موجب افزایش قیمت این فراورده ساختمانی شده است.

  • با پول کم صاحب خانه شوید

    با پول کم صاحب خانه شوید

    رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن گفت: در شرایط تورمی کشور مردم می‌توانند با هر سرمایه‌ای یونیتی از نهضت ملی مسکن خریداری کنند.

  • مسکن در بدترین وضعیت دهه‌های اخیر

    مسکن در بدترین وضعیت دهه‌های اخیر

    بد مسکنی به بدترین وضعیت در دهه‌های اخیر رسیده است و طبق آنچه داده‌های رسمی و گزارش‌ها می‌گویند، سیر سقوطِ شهروندان از ارتفاعِ بلندِ مسکن شایسته از سال ۱۴۰۰ به شیوه‌ای جدی کلید خورده است.

  • بازار مسکن کاملا از بازار ارز تاثیر می‌گیرد

    بازار مسکن کاملا از بازار ارز تاثیر...

    فهرست فایل‌های ارائه‌شده از بازار مسکن طی یک ماه گذشته نشان می‌دهد، بازار مسکن با نوعی ثبات در قیمت‌ها همراه بوده که در بازار کاملا محسوس است.

  •  شرایط دریافت وام 4 میلیارد تومانی بانک توسعه تعاون

    شرایط دریافت وام 4 میلیارد تومانی بانک...

    مشتریان بانک توسعه تعاون که مایل به خرید دفتر کار اداری یا مسکونی هستند و کمبود مالی دارند، امکان درخواست برای تسهیلات 4 میلیارد تومانی طرح «هم کار» این مجموعه را دارند. این وام 4 میلیاردی به ساکنان شهرهای بزرگ تهران، کرج، مشهد، تبریز، شیراز و اهواز پرداخت می‌شود.

  • شرایط ویژه وام مستاجری در سال ۱۴۰۳

    شرایط ویژه وام مستاجری در سال ۱۴۰۳

    با توجه به افزایش قیمت مسکن و هزینه‌ بالای رهن و اجاره در کشور دولت برای کمک به مستاجرین مصوبه وام کمک ودیعه مسکن( وام اجاره) را تصویب کرد. این وام توسط به ۲۰ بانک، ملت، ملی، مسکن، صادرات، رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصادنوین، ایران‌زمین، پست بانک و مؤسسه اعتباری ملل ابلاغ شد.

  •  راهی برای کاهش قیمت مسکن

    راهی برای کاهش قیمت مسکن

    توسعه افقی شهرها در دولت چهاردهم منجر به کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مسکن می‌شود.الحاق اراضی یکی از اصلی‌ترین نیازهای پروژه های نهضت ملی مسکن است که باید این موضوع را هم دولت چهاردهم دنبال کند در حالی که توسعه افقی شهرها در سال های گذشته زمینه ساز کاهش مدت زمان خرید مسکن شده است. طبق آمارها ساخت مسکن، شهرک سازی و توسعه افقی شهرها و همچنین بازگشت به پروژه های ویلایی سازی انگیزه را برای بسیاری متقاضیان افزایش داده است.

  • با انتشار 5000 آگهی جعلی، قیمت مسکن را افزایش دادند

    با انتشار 5000 آگهی جعلی، قیمت مسکن را...

    دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات با بیان اینکه با قانون جدید مسکن جلوی انتشار آگهی‌های جعلی را می‌گیریم، گفت: گزارش‌هایی داشتیم که یک فرد با انتشار 5 هزار آگهی فیک از طریق یکی از سکوهای اینترنتی توانست 5 درصد قیمت یک منطقه را افزایش دهد.

  • پیش‌بینی بازار مسکن؛ زمان مناسب برای خرید

    پیش‌بینی بازار مسکن؛ زمان مناسب برای...

    واسطه‌های بازار مسکن پیش‌بینی می‌کنند که در صورت ادامه روند نزولی بازارهای سرمایه نظیر دلار، طلا و سکه، قیمت مسکن افزایش خواهد یافت. برخی از واسطه‌های ملکی معتقدند که در صورت ادامه روند نزولی بازارهای سرمایه با نقدشوندگی بالا مانند دلار، طلا و سکه، افزایش قیمت مسکن را شاهد خواهیم بود.

  • اهدا زمین رایگان به اقشار کم درآمد

    اهدا زمین رایگان به اقشار کم درآمد

    زمین رایگان با اجاره ٩٩ ساله در اختیار افرادی قرار خواهد گرفت که در روستاها ساکن شوند. بدین ترتیب تا پایان دولت به ٢ میلیون متقاضی در شهرها و روستاها زمین داده می‌شود

  • ۷۰ درصد حقوق کارگران صرف اجاره‌بها می‌شود

    ۷۰ درصد حقوق کارگران صرف اجاره‌بها...

    ​رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور با اشاره به اینکه اصل ۳۱قانون اساسی درباره تأمین مسکن همواره رعایت نشده است گفت: کدام کارگری با ۱۱ میلیون حقوق می تواند از پس هزینه های مسکن در کشور برآید؟

  •  خرید خانه با سرمایه کم

    خرید خانه با سرمایه کم

    خرید خانه با سرمایه کم ممکن است چالش بزرگی به نظر برسد، اما با برنامه‌ریزی دقیق و استراتژی‌های مناسب می‌توانید به این هدف دست یابید. به بررسی روش‌ها و نکات کلیدی برای خرید خانه با حداقل سرمایه پرداخته و راهکارهای عملی برای شما ارائه خواهیم داد.

  • آرامش قیمت مسکن و تب تند اجاره بها

    آرامش قیمت مسکن و تب تند اجاره بها

    بانک مرکزی داده های خود از وضعیت بازار مسکن تهران را برای اردیبهشت و خرداد امسال به روزرسانی کرد. با استفاده از این داده ها مشخص می شود که در سه ماهه نخست امسال، معاملات مسکن در این شهر حدود ۸ درصد بیشتر شده و این اتفاق همزمان با تورم ۵.۵ درصدی مسکن رخ داده است.

  • دریافت وام اجاره 200 میلیون تومانی

    دریافت وام اجاره 200 میلیون تومانی

    وام ودیعه مسکن یکی از راه هایی است که افراد برای رهایی خود از کرایه خانه به آن امید دارند. در این فصل که همه درگیر اسباب کشی هستند خیلی از مستأجران به وام ودیعه مسکن فکر میکنند ولی وقتی مبلغ و سود آن را می‌بینند از این فکر خیلی ها منصرف می‌شوند و به دنبال راه دیگری برای جبران هستند.

  • خبر مهم برای مستاجران

    خبر مهم برای مستاجران

    سقف اجاره بهای مسکن به ۳۱ استان کشور ابلاغ شد که با اجرای آن شاهد قانونی شدن کامل سقف اجاره بهای مسکن خواهیم بود.

  • کمک سامانه خودنویس به مستاجران

    کمک سامانه خودنویس به مستاجران

    انتفاع مالی مستاجران و موجران از محل ثبت رایگان قرارداد اجاره در سامانه خودنویس به مرز هزار میلیارد تومان رسیده است. طبق آمار‌های وزارت راه و شهرسازی، در دوره فعالیت سامانه خودنویس ۵۷۰ هزار و ۷۵۴ قرارداد اجاره در این سامانه ثبت شده و کل حق کمیسیون این قرارداد‌ها در هزینه طرفین معامله صرفه جویی شده است.

  • قیمت مسکن بعد از انتخابات

    قیمت مسکن بعد از انتخابات

    نتظار از دولت چهاردهم آن است که بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تامین مالی شامل پیش‌فروش و تسهیلات مسکن، دیپلماسی فعال برای توسعه خدمات مهندسی و ارتقای توان علمی صنعت ساختمان را مدنظر قرار دهد.

  • وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون شد

    وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون شد

    در هجدهمین جلسه شورای عالی مسکن با افزایش سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن در شهرها به ۸۰۰ میلیون تومان موافقت شد.