بازار املاک / بازار مسکن شیراز همچنان بر مدار گرانی می‌چرخد

بازار مسکن شیراز همچنان بر مدار گرانی می‌چرخد

بازار مسکن شیراز همچنان بر مدار گرانی می‌چرخد

عضو کمیسیون عمران مجلس: بعید می‌دانم خانه ارزان شود بازار مسکن شیراز همچنان بر مدار گرانی می‌چرخد/ عضو کمیسیون عمران مجلس: بعید می‌دانم خانه ارزان شود افزایش نرخ تورم، مصالح ساختمانی، زمین و........ باعث شده تا روز به روز قیمت مسکن در شیراز افزایش یابد و افراد سالانه قدرت اجاره منزل نقلی هم در کلانشهر شیراز از دست بدهند و سال به سال برای ادامه زندگی به نقطه پایین تر مهاجرت کنند.



 شیراز خرید مسکن موضوع دور و درازی است که قرار نیست در آینده نزدیک حل شود و هم مجلس و هم دولت جدید از روز آغاز به کارش تاکنون نتوانسته هیچ اتفاق مناسبی در حوزه مسکن رقم بزنند. با  سر زدن به مشاوران املاک به راحتی می‌توان وضعیت بد مسکن و اجاره بها را در شیراز  فهمید. به طوری که یک کارگر با احتساب دریافتی ماهیانه 5 میلیون تومان باید برای خانه دار شدن 20 سال حقوقش را بدون هیچ‌گونه دریافتی پس انداز کند.

حباب تورمی باعث شد تا خریداران واقعی قدرت خرید مسکن را از دست بدهند

آن طور که یزدان پناه کارشناس و نائب رئیس سابق اتحادیه مشاوران املاک شیراز می گوید: قیمت خانه در شیراز از متری 8 میلیون تومان آغاز و به متری 50 الی 60 میلیون تومان می رسد.

یک کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه در حال حاضر و طبق معمول چندین سال گذشته بازار مسکن شیراز همچنان راکد است، می گوید: متاسفانه ایجاد حباب تورمی در نرخ ها سبب شده تا خریداران واقعی قدرت خرید مسکن در شیراز را از دست بدهند و این در حالی است که تنها افرادی که خواستار تغییر خانه و سرمایه گذاری در حوزه مسکن هستند از خرید ملک در شیراز استقبال می کنند.

عقیل یزدان پناه در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه در شرایط فعلی بعضی افراد هم با خرید خانه ارزان قیمت قصد دارند در این حوزه سرمایه گذاری کنند، می افزاید: در حال حاضر به ندرت خرید وفروش خانه در شیراز انجام می شود.

افزایش نرخ تسهیلات مسکن را گران تر می کند

نائب رئیس سابق اتحادیه مشاورین املاک شیراز می گوید: ذکر این نکته ضروری است که پرداخت تسهیلات و افزایش نرخ وام باعث ایجاد تورم می شود و این در حالی است که افزایش نرخ تسهیلات باعث گرانی قیمت خانه می شود.

یزدان پناه با اشاره به اینکه هنوز پدیده خانه های اشتراکی در شیراز رخ نداده است، بیان می کند: اما در صورت پیش‌روی روند فعلی و افزایش نرخ و اجاره بها مسکن قطعا در سال های آینده شاهد چنین اتفاقاتی در حوزه مسکن در شیراز خواهیم بود.

مهاجرت حاشیه نشین‌ها به روستاها

این کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه در حال حاضر مردم هم قدرت خرید و هم پرداخت اجاره بها در شیراز را از دست داده اند، تصریح می کند: در حال حاضر افرادی که درون شهر زندگی می‌کردند و اجاره نشین بودند افزایش نرخ اجاره‌ها باعث شده تا به حاشیه های شهر شیراز مهاجرت کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه افرادی که در گذشته در حاشیه شهر شیراز زندگی می‌کردند در حال حاضر به شهر‌ستان‌های اطراف و روستاها مهاجرت کرده‌اند، می گوید: در حال حاضر افرادی که در شهرک‌های شیراز زندگی می‌کردند افزایش نرخ مسکن و تورم در حوزه مسکن باعث شد تا حاشیه نشین شده و  به سمت شهرستان ها و روستاها مهاجرت کنند.

یزدان پناه با بیان اینکه با بررسی از ورودی شیراز مسیر دروازه قرآن و ..... به راحتی متوجه می شوید که خیل عظیمی از مردم از بیرون وارد شیراز می شوند می افزاید: بسیاری از افراد از شهرهایی مانند زرقان، لپویی و .... برای کار به شیراز می آیند و در زمان های آخر شب به شهر و محل سکونت‌شان باز می گردند.

وی با اشاره به اینکه مالکان در شیراز به بهانه افزایش نرخ تورم و افزایش 60 درصدی قیمت رهن و اجاره به دنبال بلند کردن مستأجران هستند، می‌گوید: مالکان پیش از شیوع کرونا نرخ اجاره بها را حداکثر میان 12 الی 15 درصد گران می کردند.

رهن یک میلیاردی خانه در شیراز

این مشاور املاک در ادامه با اشاره به اینکه قیمت رهن کامل در بعضی از نقاط شیراز به یک میلیارد تومان رسیده، می افزاید: در نقاطی هم مالکان میزان نرخ اجاره بها را 10 الی 15 میلیون تومان عنوان می کنند به طوری که افراد در سال‌های گذشته با یک میلیارد تومان هزینه رهن می توانستند یک منزل خوب در نقطه عالی شیراز خریداری کنند.

طرح تولید جهش مسکن خانه را ارزان نمی‌کند

پاک فطرت عضو کمیسیون عمران هم در ادامه با بیان اینکه ذکر این نکته ضروری است که طرح جهش تولید مسکن هم نمی تواند قیمت خانه را خیلی ارزان کند می گوید: نرخ مسکن هم از اقتصاد کشور و وضعیت ارز خارجی، طلا، خودرو تورم و ..... تبعیت می کند و این در حالی است که قیمت تمام این موارد ذکر شده تاثیر مستقیمی بر روی نرخ مسکن دارد.

علی رضا پاک فطرت در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه امکان دارد طرح تولید جهش مسکن باعث ایجاد رکود در بازار مسکن شود می افزاید: اجرای طرح تولید جهش مسکن باعث کاهش تعداد خریداران خانه می شود که در نهایت این مهم سبب می‌شود تا فروشندگان ملک‌شان را با قیمتی ارزان تر به مردم بفروشند.

نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه متاسفانه قیمت مصالح ساختمانی روز به روز در حال افزایش است، ادامه می دهد: اگر قرار است قیمت مسکن کاهش یابد و ارزان شود دولت نباید اجازه گرانی مصالح ساختمانی را بدهد.

ساختمان سازی دیگر برای سازندگان صرفه اقتصادی ندارد

رئیس مجمع نمایندگان استان فارس در ادامه با بیان اینکه افزایش قیمت بعضی از مصالح ساختمانی بیش از نرخ دلار بوده است می افزاید: تمام این موارد بیانگر این است که با روند وضع موجود دیگر ساختمان سازی برای سازنده ها هم صرفه اقتصادی ندارد.

مسکن 12

ساخت و ساز ها در مناطق لوکس نشین شیراز انجام می شود

عضو کمیسیون عمران با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها افراد و ساخت و ساز کاران در مناطق گران قیمت و لوکس شیراز اقدام به ساخت و احداث خانه و آپارتمان می کنند، می گوید: متاسفانه در شرایط فعلی آیین نامه های سنگین و گرانی محصولات و مصالح ساختمانی سبب شده تا قیمت هر متر ساخت مسکن بدون در نظر گرفتن قیمت زمین متری 7 میلیون در آید که تمام این موارد سبب شده تا سازندگان رغبتی برای ساخت مسکن در مناطق کمتر برخوردار شیراز نداشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی تنها سازندگان مسکن از ساخت خانه در مناطق خوب شیراز استقبال می کنند ادامه می دهد: اما این مهم با نیاز مردم و قشر متوسط به پایین جامعه همخوانی ندارد و قشر ضعیف همواره در مناظق کمتر برخوردار شیراز حضور دارند.

بعید می دانم خانه در شیراز ارزان شود

عضو کمیسیون عمران در ادامه با بیان اینکه هرچند امکان دارد که با ایجاد رکود نرخ مسکن ثابت بماند اما این اتفاق که بتواند قیمت مسکن را ارزان کند در شیراز رخ نخواهد داد وبعید می دانم قیمت مسکن در شیراز ارزان شود.

رئیس مجمع نمایندگان فارس در ادامه با اشاره به اینکه تعداد حاشیه نشینی در شیراز به عنوان یک کلانشهر بزرگ امری قابل درک است می گوید: خشکسالی ها در سال‌های گذشته در استان فارس باعث شد تا کشاورزان و دامداران با مشکلات متعددی مواجه شوند و جوانان پر انرژی در شهر های کوچک و روستاها  به شهر‌ها مهاجرت کنند و با خرید خانه در حاشیه شیراز در این بخش سکنا گزینند.

پاک فطرت با بیان اینکه زمین های مرغوب در حاشیه شهر ها که می تواند مکانی مناسب برای مراکز علمی و دانشگاهی باشند در حال حاضر به صورت شبانه ساخته شوند می افزاید: متاسفانه این ساختمان ها شبانه و به صورت غیر علمی ساخته می شوند که در آینده این مهم مشکلات متعددی  را ایجاد  خواهد کرد.

عضو کمیسیون عمران با بیان اینکه دولت باید از ایجاد اشتغال در روستاها با پرداخت تسهیلات حمایت کند ، می گوید: متاسفانه زمانی که یک بانک در کشور تمام سپرده های مردم را به 5 نفر و به دلالان می پردازد و این مبلغ را به بخش های طلا، ارز و سکه وارد می کند و در نهایت از کشور هم خارج می کند، طبیعی است که باعث  فقیر شدن شهروندان شهر‌های کوچک و روستاها شده و آنها را   مجبور به مهاجرت وحاشیه نشینی کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا 

  • خانه‌های + 20میلیارد تومان مشمول مالیات می‌شود

    خانه‌های + 20میلیارد تومان مشمول مالیات...

    براساس مصوبه تازه مجلس، از خانه‌ها و ویلاهای لوکس که قیمت بیش از 20 میلیارد تومان داشته باشند مالیات اخذ می‌شود. محمدرضا میرتاج‌‌الدینی عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست امشب کمیسیون تلفیق بودجه گفت:‌ در این جلسه اعضای کمیسیون مالیات برخانه و ویلاهای لوکس را مصوب کردند. براساس این مصوبه خانه‌ها و ویلاهای لوکس که قیمت بیش از 20 میلیارد تومان داشته باشند مشمول مالیات بر خانه‌های لوکس می‌شوند که در این مصوبه قید جمعیت شهرهایی که این ویلا‌ها و خانه‌ها در آن قرار دارد نیز حذف شده ا

  • قیمت آپارتمان 80 متری در پرند

    قیمت آپارتمان 80 متری در پرند

    نوسانات اقتصادی و تغییر قیمت خانه در تهران سبب شده تا متقاضیان خرید مسکن به حومه پایتخت مراجعه کنند که همین امر سبب شده تا قیمت این محدوده‌ها نیز تا 12 برابر نسبت به چهارسال گذشته افزایشی شود. قیمت آپارتمان در پرند که طی سال‌های گذشته حدود 300 تا 400 میلیون تومان بود براساس بررسی‌های انجام شده حداقل بودجه موردنیاز برای خرید آپارتمان 80 متری در پرند در حال حاضر یک میلیارد تومان است.

  • بار گرانی آهن‌آلات روی دوش مسکن

    بار گرانی آهن‌آلات روی دوش مسکن

    رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن معتقد است تاثیر افزایش قیمت کنونی آهن‌آلات بر صنعت ساختمان از دو جهت حائز اهمیت است، اولی تاثیر مستقیم به دلیل کاربرد فولاد و آهن‌آلات در تمام بخش‌های ساختمان و دیگری تاثیر تورم موجود در کشور در اثر افزایش نرخ ارز است.قیمت‌ انواع محصولات فولادی در روزهای اخیر علاوه بر اینکه در بازار جهانی صعود داشته، در بازار داخلی نیز روند صعودی را تجربه کرده است.

  •  قیمت اوراق برای مجردها و متأهل‌های تهرانی

    قیمت اوراق برای مجردها و متأهل‌های...

    آخرین قیمت وام مسکن در سراسر کشور | اوراق مسکن برای مجردها و متأهل‌های تهرانی چقدر تمام می شود؟ آخرین آمارها حاکی از آن است که روند کاهشی هر برگ اوراق مسکن همچنان ادامه دارد و متاهل‌های ساکن تهران می‌توانند با پرداخت بیش از ۱۱۳ میلیون تومان نسبت به اخذ این اوراق اقدام کنند، درحالی که هفته قبل باید ۱۱۹ میلیون تومان پرداخت می‌کردند.

  • اتمام آواربرداری714واحدمسکونی در خوی

    اتمام آواربرداری714واحدمسکونی در خوی

    مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: با استقرار ستادهای معین آذربایجان‌غربی در مناطق زلزله زده شهرستان خوی عملیات آواربرداری و ابلاغ دستورکارهای واحدهای مسکونی تعمیری تا پایان اسفندماه به اتمام خواهد رسید.جعفر برزگر مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی : دستورکارهای تعمیری تاکنون به ۸۹۰۰ واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی زلزله زده شهرستان خوی برای تعمیر و سکونت شهروندان ابلاغ شده است.

  • مسکن‌های چینی

    مسکن‌های چینی

    تهاتر نفت در قبال ساخت مسکن یک نماینده مجلس از نهایی شدن قرارداد «انبوه‌سازی مسکن در برابر نفت» با شرکت چینی خبر داد. احمدحسین فلاحی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس از قرارداد ساخت یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن ملی توسط سرمایه‌گذاری خارجی خبر داد و گفت: این شرکت خارجی با مبلغی معادل ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ازای هر متر مربع و بهره‌گیری از مصالح و نیروی انسانی داخلی و بومی عهده‌دار ساخت و سرمایه‌گذاری شده است.

  • ریزش  بافت فرسوده در پی زلزله درز

    ریزش بافت فرسوده در پی زلزله درز

    مدیر جمعیت هلال احمر لارستان گفت: به دنبال وقوع زمین لرزه 5.5 ریشتری در منطقه درز و سایبان لارستان فارس که صبح امروز به وقوع پیوست، ترک خوردگی و شکستگی شیشه‌ها در برخی منازل مسکونی رخ داد و بافت فرسوده ریزش جزئی داشت.زمانی در گفتگو با خبرنگار فارس در لارستان با اشاره به وقوع دومین زلزله در مناطق درز و سایبان که با هرمزگان نیز هم مرز است، گفت: روز گذشته زلزله ای با قدرت 5.2 و صبح امروز نیز زلزله ای به بزرگی 5.5 ریشتر در این منطقه رخ داد.

  • خبر خوش صندوق بازنشستگی از مسکن

    خبر خوش صندوق بازنشستگی از مسکن

    بازنشستگانی که برای مسکن ملی ثبت‌نام کرده‌اند، به ادارات صندوق بازنشستگی در هر استان مراجعه کنند و اطلاعات خود را ارائه کنند تا در الویت واگذاری مسکن قرار بگیرند. مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از تامین مسکن برای بازنشستگان این صندوق خبر داد.

  •  اجاره ۹ میلیون تومانی در تجریش

    اجاره ۹ میلیون تومانی در تجریش

    اجاره روزانه ملک رونق گرفت اجاره بهای روزانه خانه در محله تجریش از ۸ هزار تومان آغاز تا ۹ میلیون تومان است. تهران شهری است که مأموریت‌ها و مسافران زیادی می آیند . ساکنان در منطقه یک پایتخت خانه‌هایشان را روزانه اجاره داده می‌شود . برای اجاره روزانه باید حداکثر ۹ میلیون تومان پرداخت شود.

  • کمک قطر به زلزله زدگان ترکیه و سوریه

    کمک قطر به زلزله زدگان ترکیه و سوریه

    کشور قطر که پارسال میزبان جام جهانی فوتبال بود، ۱۰هزار واحد کانکس متحرک استفاده شده در این رویداد را به مردم زلزله‌زده ترکیه و سوریه اهدا کرد. زلزله ششم فوریه که با قدرت ۷.۸ ریشتر جنوب شرقی ترکیه و بخش‌های از کشور همسایه یعنی سوریه را لرزاند، به ویران شدن بسیاری از ساختمان‌های مسکونی منجر شده است. در جریان این زلزله مرگبار که تاکنون بیش از ۴۱هزار کشته برجای گذشته، بالغ بر یک میلیون نفر در ترکیه بی‌خانمان شده‌اند و گفته می‌شود این رقم در سوریه بالاتر است.

  • حیات فولادی‌ها در خطر

    حیات فولادی‌ها در خطر

    کاهش ۶۰ درصدی تولید فولاد با قطعی گاز مدیرعامل کارخانه کنسانتره و گندله‌سازی صبا نور ایرانیان با بیان اینکه افزایش قیمت مقاطع و قطعی گاز بر صادرات اثر منفی داشته است، ابراز کرد: عوامل مختلفی در کاهش تولیدات محصولات زنجیره فولاد نقش داشته و با توجه به رقابتی بودن این حوزه، صادرات از پیامد آن مصون نمانده است.

  • خانه‌های ۴ میلیاردی در میدان ولیعصر

    خانه‌های ۴ میلیاردی در میدان ولیعصر

    طبق بررسی های صورت گرفته برای خرید یک خانه ۱۰۰ متری در محدوده میدان ولیعصر باید ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت کرد. خرید خانه در محدوده ولیعصر تهران حداکثر متری ۱۱۴ میلیون تومان و برای خرید خانه ۱۰۰ متری در کمترین میزان پرداختی باید حدود ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت کرد.

  • 32 هزار واحد مسکونی از زلزله درامان ماند

    32 هزار واحد مسکونی از زلزله درامان...

    زلزله مهیب به 32 هزار واحد مسکونی که در چارچوب پروژه های مسکن توسط دولت ترکیه در شهرهای زلزله زده جنوب این کشور ساخته شده اند، آسیب نزده است. بر اساس اطلاعاتی که دولت ترکیه امروز دوشنبه منتشر کرده آمده است که زلزله مهیب به 32 هزار واحد مسکونی که در چارچوب پروژه های مسکن توسط دولت ترکیه در شهرهای زلزله زده جنوب این کشور ساخته شده اند، آسیب نزده است.این در حالی است که شمار جان باختگان زلزله در ده استان ترکیه به 31 هزار و 643 نفر افزایش یافت.

  • نشست ویژه بذرپاش با انبوه‌سازان

    نشست ویژه بذرپاش با انبوه‌سازان

    ماه‌ها بود که خواهان جلسه با مسئولان وزارت راه و شهرسازی بودیم که محقق نمی‌شد اما با آمدن بذرپاش این نشست برگزار شد و به نظر می‌رسد تعامل وزارتخانه با بخش خصوصی افزایش یافته است؛ پیشنهاداتی برای تعدیل نرخ واحدهای مسکونی و تامین منابع مالی پروژه نهضت ملی مسکن ارایه شد که وزیر پذیرفت.

  •  رکوردزنی تورم مسکن

    رکوردزنی تورم مسکن

    تورم مسکن در دی‌ماه امسال به رکورد دو ساله رسیده است. برخی تحلیلگران عمده رشد قیمت مسکن را از ناحیه افزایش هزینه‌های ساخت و ساز می‌دانند اما برخی دیگر معتقدند رکوردزنی معاملات در این مقطع نشان از خیز جدی تقاضا در بازار مسکن تهران دارد و در ادامه موجب خیز جدی تورم مسکن در ابتدای زمستان شده است.

  • تبصره فرم ج دردسر متقاضیان وام مسکن شد

    تبصره فرم ج دردسر متقاضیان وام مسکن شد

    جهت ثبت نام مسکن و همینطور وام مسکن دولت تبصره فرم ج یا طرح جهش تولید مسکن قرار داد تا فرد متقاضی و افراد تحت تکفل وی در ۵ سال گذشته زمین یا ملکی به نامشان نبوده و وام خرید یا ساخت ملک دریافت نکرده باشد تا وام مسکن به ایشان تعلق بگیرد.افرادی که قبل از اجرای فرم ج اقدام به ساخت ملک کرده اند و با توجه به شرایط فرم ج شرایط دریافت وام را پیدا نکرده اند خبر داد و از مسئولان درخواست رسیدگی کرد.

  • خانه ۱ میلیاردی در تهران

    خانه ۱ میلیاردی در تهران

    روز شنبه ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۱ نرخ آپارتمانهای ۷۰ متری را در نقاط مختلف تهران مورد بررسی قرار داده‌ایم. قیمت‌ها بر اساس منطقه، موقعیت و امکانات، متفاوت است. به گزارش زنهار، روز شنبه ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۱ نرخ آپارتمانهای ۷۰ متری را در نقاط مختلف تهران مورد بررسی قرار داده‌ایم. قیمت‌ها بر اساس منطقه، موقعیت و امکانات، متفاوت است. نرخ‌های درج شده در آگهی‌های ملکی نشان می‌دهد که محدوده قیمت آپارتمان‌های ۷۰ متری دو خوابه در جنوب تهران بین ۱.۲ تا ۱.۵ میلیارد تومان است.

  • آواربرداری خانه های  تخریب شده در خوی

    آواربرداری خانه های تخریب شده در خوی

    مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی از آواربرداری ۷۴ واحد مسکونی تخریبی در مناطق زلزله زده خوی خبر داد. جعفر برزگر در خصوص عملیات آواربرداری مناطق خسارت دیده شهرستان خوی در زلزله ۲۸ دی ماه عملیات آواربرداری این مناطق با حضور ۳۱ دستگاه ماشین آلات سنگین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با سرعت ادامه دارد.

  • ساخت و عرضه مسکن بر دوش  راه و شهرسازیست

    ساخت و عرضه مسکن بر دوش راه و...

    با وجود نیاز کشور به ساخت مسکن برای مردم در طی سال‌های گذشته به این امر بی توجهی شد، و در این میان بخش مهم و عمده ساخت و عرضه مسکن بر دوش اداره کل راه و شهرسازی استان است. در مقطعی باید واحد مسکونی برای مردم ساخته می‌شد ولی محقق نشده است. بار زیاد ساخت و عرضه مسکن بر دوش اداره کل راه و شهرسازی استان است و باید شرکتهای خدمات رسان با این اداره کل همکاری کنند.

  • زیر فشار  مسکن و تورم

    زیر فشار مسکن و تورم

    آمارهای اخیر مرکز آمار ایران از تورم دی‌ماه نشان می‌دهد فشار ناشی از تورم مسکن همچنان بر دوش دهک‌های پایین اقتصادی قرار دارد و تامین مسکن سهم بزرگی از سبد هزینه خانوارها را تشکیل می‌دهد. این مساله قشر بزرگی از جامعه را با چالش جدی مواجه کرده است.بررسی‌ها نشان می‌دهد در چند سال اخیر تورم تاثیر بیشتری نسبت به باقی شاخص‌ها بر بازار مسکن داشته است.

  • فاصله قیمت مسکن در شمال و جنوب تهران

    فاصله قیمت مسکن در شمال و جنوب تهران

    بررسی بازار مسکن تهران حاکی از آن است که قیمت واحد ۲۳۰ متری در آجودانیه ۲۸ میلیارد و آپارتمان ۶۳ متری در ابن بابویه ۸۳۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. بازار مسکن همچنان بر مدار رکود تورمی با شیب ملایم حرکت می‌کند. روند رشد قیمت در تمام مناطق کشور از جمله کلانشهر تهران همپای تورم ادامه دارد. آخرین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن (آذرماه 1401) متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده